Dodaj do ulubionych

czas przejazdu do centrum

02.02.06, 09:48
Witam wszystkich.

Jako perspektywiczny sąsiad bardzo proszę o pomoc
w kwestii która bardzo mnie frapuje.

Ze wzgledu na opiekę nad moim jeszcze
niesamodzielnym maluchem muszę być w domu o w miare
przyzwoitej porze, więc bardzo interesuje mnie
czas przejazdu z osiedla do centrum, zarówno własnym
czterokołowcem jak i komunikacja miejską ( powiedzmy z osiedla
na centralny ) "w dni pracujące" ....
Za wszelkie uwagi będę bardzo wdzięczny

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • matlenka Re: czas przejazdu do centrum 02.02.06, 10:17
      Witaj,

Jako przyszła mieszkanka Ząbek, jeszcze nie z autopsji, ale od znajomych z
      bloku obok- dojaz z Ząbek trasa łazienkowska w okolice pl. Narutowicza (tak po
      prostej) to rano ok 30-40 min, ale jak wyjedziesz o 10 pozniej to wpadasz w
      korek i jedziesz ponad godzine:-)wlasnym samochodem..... z powrotem trzeba
      liczyc tak do godzinki....komunikacji miejskiej jeszcze nie sprawdziłam.......
      wiesz, w planach są rozbudowy dróg i obwodnica.......................

pzdr
    • mowika Re: czas przejazdu do centrum 02.02.06, 10:40
      Moje wyniki:

g. 9.00 z Ząbek w okolice Al. Lotników/Puławskiej - Żołnierską, Marsa,
      Ostrobramską, Trasą Siekierkowską, Wilanowską - 30 min

g. 16-18 ta sama trasa - ok. 40-50 min., chyba że jakieś poważniejsze
      zakorkowanie na Trasie Siekierkowskiej

Tak poza tym to polecam trasę przez ogródki działkowe, bo na Łodygowej to można
      korzenie zapuścić i zakwitnąć...
    • lwrobel Re: czas przejazdu do centrum 02.02.06, 11:23
      Potwierdzam powyższe spostrzeżenia, z tym że zamiast Ostrobramskiej polecam o
      wiele luźniejszą Grochowską.

A tak ogólnie to nie jest źle, wg mnie dojazd własnym samochodem z Centrum do
      Ząbek jest lepszy niż np na Kabaty (wiem, co mówię bo teraz tam zamieszkuję i
      szlag mnie trafia co drugi dzień)

A jak otworzą dojazdówkę do Siekierkowskiego to już w ogóle będzie miodzik.
    • bonioj Re: czas przejazdu do centrum 02.02.06, 11:54
      dzięki za podpowiedzi, mogę powiedzieć , że jest nieźle
      mieszkam teraz na bródnie przy ratuszu, przejazd pod centralny zajmuje
      mi ponad 30 min, więc czas jest podobny

pzdr
      • yapkovitz Re: czas przejazdu do centrum 02.02.06, 15:33
        Wyjazd do Wawy o 6.30, trasa przez dzialki, Zabkowska, most Poniatowskiego,
        przyjazd na parking przy Emili Platter o 6.50 - 7.00.
        Powrot do Zabek, wyjazd okolo 15.50- 16.00, ta sama trasa, przyjazd na godzine
        okolo 16.45.
        Najwiekszy korek na trasie tworzy sie w Zabkach, na skrzyzowaniu obok Kosciola.
    • bonioj Czy ktoś jeździ komunikacja miejską ..... ? 02.02.06, 15:52
      A później narzekamu na korki ;-)
      Proszę o wpisy ...

pzdr
      • iza.piecinska Re: Czy ktoś jeździ komunikacja miejską ..... ? 02.02.06, 16:40
        Ja nie, ale pofatygowałam się na stronę ztm i oto wyniki:

kirika.ztm.waw.pl/informacja.ztm?noweokno=1&szukod=1209&szukdo=7002&typ=2&kiedy=3&idwysz=27826&typ=2&

mam nadzieję, że link zadziała.
        jak to jest w praktyce, to chyba trzeba sprawdzić samemu ;))

powodzenia.
        • tom_i_agata Czy ktoś jeździ komunikacja miejską ..... ? 07.02.06, 20:08
          qrcze jak widze wszyscy poruszają sie samochodami a co z 'biednymi'
          studentami...?? ciekaw jestem jak komunikacja miejska wspomaga mieszkańców Ząbek
          w dotarciu do centrum. Mam nadzieję, że nie bedzie tragicznie :-)
          A może są jakieś autobusy prywatne?
          pozdrawiam
          • mowika Re: Czy ktoś jeździ komunikacja miejską ..... ? 07.02.06, 23:01
            Wydaje mi się, że warto wykumać jakiś sprytny sposób, żeby dostać się na dworzec
            WKD - do Wileńskiego jedzie się podobno tylko 7-8 min. No ale to zależy też,
            gdzie musicie dojechać.
          • mowika Re: Czy ktoś jeździ komunikacja miejską ..... ? 07.02.06, 23:05
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=29133615&v=2&s=0
            • tom_i_agata Re: Czy ktoś jeździ komunikacja miejską ..... ? 08.02.06, 00:42
              :-) Bardzo dziękujemy :-)
              Zabardzo nie wiemy gdzie jest Powstańców 15 w stosunku do naszego osiedla ale w
              sobatę tam bedziemy wiec sprawdzimy.
              • jerson71 Re: Czy ktoś jeździ komunikacja miejską ..... ? 08.02.06, 16:34
                Pewnie gdzieś w okolicy kościoła - tak mi się wydaje
                • yapkovitz Re: Czy ktoś jeździ komunikacja miejską ..... ? 10.02.06, 10:33
                  Z osiedla idziecie ulica POwstancow w kierunku Praskiej Gieldy Spozywczej,
                  gdzie, dochodizcie do skrzyzowania Powstancow z Pilsudskiego, po lewej stronie
                  jest przystanek 145 i 345, ktore jada w kierunku Zacisza, po drugiej stronie
                  rozniwez przystanek 145 i 345, ktore jada w kierunku Ronda Wiatraczna.
                  Oczywiscie o kierunkach pisze w uproszczeniu, poniewaz 345 ma troche inna trase
                  niz 145. Ale wazne zeby dojechac do miejsc gdzie łatww mozna sie przesciac na
                  kolejne autobusy. Jadac 145 lub 345 w kierumku Zacisza, nalezy wysiac na
                  przystanku Mlodziencza, ktory znajduje sie przy Radzyminskiej, z przystankow
                  tam znajdujacych sie dojedziecie latwo 190 i 512 do Centrum, 718, 805 i 120 na
                  dworzec Wschodni.
          • prezres Re: Czy ktoś jeździ komunikacja miejską ..... ? 13.02.06, 11:25
            Elo biedny studencie:)
            Potraktuj to pytanie jako żart.
            Za co "biedny student" kupił mieszkanie?
            POZDRO
    • prezres Re: czas przejazdu do centrum 13.02.06, 11:22
      Witam wszystkich bardzo serdecznie.
      Z moich obliczeń i testów wynika, że da się ten dystans przejechać w 7 minut i
      50 sekund.
      Środek transportu - MOTORRRRRRR:))))))))))))))))
      POZDRO!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka