moniqqq 20.03.06, 17:43 Sprawdziłam w wyszukiwarce i nic (ciekawego) nie znalazłam, więc proszę o odpowiedz - ile płacicie za m2 (czynsz)?? Dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caleb666 Re: ILE??? 21.03.06, 11:06 To dużo. Ja na Osiedlu Orla - budynek 4/6 płacę jakieś 2,50 m2. Czyżby twoim osiedlem zarządzał jeszcze Dolcan? U nas wykopaliśmy ich rok temu i teraz zarządza Sekro. Odpowiedz Link Zgłoś
m.dzinkans Re: ILE??? 21.03.06, 21:21 A czy Wy też mięliście w umowie kupna-sprzedaży, że DOLCAN będzie zarządzał przez czas jakiś??? Czy zrezygnowaliście z ich usług dopiero po zakończeniu zaznaczonego w umowie terminu (u nas 3 lata)??? Poza tym mam pytanko! Czy u Was też Zarząd Wspólnoty Mieszkańców powołano szybko, a w jego skład wchodzili ludzie z DOLCAN'owską przeszłością??? Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
caleb666 Re: ILE??? 22.03.06, 16:03 Widzisz ich jakie cwaniaczki!!!! Nasze osiedle czyli Orla I było pierwszą inwestycją gdzie Dolcan był głównym wykonawcą dlatego w umowie administrowali osiedlem tylko przez rok. W międzyczasie powstała nasza wspólnota, został powołany zarząd, który po roku nie przedłużył z nimi umowy i wybrał Secro jako administratora osiedla, która to firma działa do dziś. Jeśli chodzi o twoje pytanko czy szybko powołano wspólnotę - zależy to tylko od tego czy znajdzie się paru ludzi, którzy chcą poświęcić swój wolny czas na zmobilizowanie i zorganizowanie ludzi. Do zarządu weszli przedstawiciele wspólnoty, Dolcan został wykopany. Do dziś ostro się sądzą z Dolcanem o różne sprawy (np. przekazanie dokumentacji technicznej, usuwanie usterek budowalnych itp.). Z tego co widzę Dolcan się wycwanił i zamiast na rok wstawił w umowie 3 lata administrowania. Odpowiedz Link Zgłoś
arek-zabki Re: ILE??? 22.03.06, 16:59 caleb666 czy możesz podać jakieś bliższe namiary na tego administratora "Secro" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
caleb666 Re: ILE??? 23.03.06, 11:50 Proszę bardzo o to link do ich strony www.sekro.pl/nieruchomosci/index.php. Masz tam wykaz wszystkich osiedli, którymi administrują (zdjęcia osiedli, referencje oraz strony domowe wspólnot) Odpowiedz Link Zgłoś
tjawa Re: ILE??? 28.03.06, 22:21 Witam, mam pytanie o to, za co jest ta cena ? Pytanie w zasadzie jest ogólne tzn. do wszystkich wypowiadających się, dlatego ze porównywać można wtedy gdy mamy podobną sytuację a teraz nie można tego ocenić. Czy te ceny to tylko koszty administrowania,ubezpieczenia, obsługi prawno-finansowej, wywóz śmieci, sprzątanie, media wspólne i naprawy czy także zaliczki na ogrzewanie, fundusz remontowy, ochrona/monitoring, jakieś inwestycje? Odpowiedz Link Zgłoś
m.dzinkans Re: ILE??? 29.03.06, 10:21 U Nas na Osiedlu Orla II te 3 PLN/m2 to koszt utrzymania części wspólnych, wynagrodzenie firmy zarządzającej, ubezpieczenia, wynagrodzenia dozorców i sprzątaczek, materiały eksploatacyjne (żarówki, środki czystości, itp.), konserwacja urządzeń (windy, kotłownia, itp.), utrzymanie zieleni, wywóz nieczystości, itp. W tej cenie są również zaliczki na wodę ciepłą, zimną i ogrzewanie. Za prąd i gaz płacimy z liczników. Wkrótce dojdzie nam jeszcze Fundusz Remontowy po 0,20 PLN/m2. Pozdrawiam!!! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
caleb666 Re: ILE??? 30.03.06, 10:30 U nas Orla I 4/6 płacimy za: administrowanie osiedlem, sprzątanie, wywóz śmiecie, dozorców, naprawy konserwacyjne, obsługę prawno-finansową, ubezpieczenia. Za tzw. media każdy płaci idywidualnie: woda, gaz (gdyż każdy posiada swój własny kocioł), prąd, kablówkę, internet.Wszelkiego rodzaju przeglądy, inwestycje są pokrywane z funduszu remontowego, który płacimy raz na kwartał w wysok. ok 27 pln. W przypadku jakiejś większej bardziej kosztownej inwestycji lub przeglądu fundusz może w głosowaniu członków wspólnoty zostać zwiększony Odpowiedz Link Zgłoś