Dodaj do ulubionych

Ile kosztuje realizacja programu PO?

31.10.06, 06:40
Platforma Obywatelska przedstawiła nam wielki program, pełen zapewnień,
chęci, obietnic i zobowiązań, ale nic nie napisała o finansowym pokryciu
swoich pomysłów.
Zatem mam pytanie do sympatyków i przedstawiceli PO którzy anonimowo (sdarp,
grippen)lub oficjalnie(Pan Kalata, Pan Kret) występują na tym forum.

Ile kosztować będzie realizacja programu wyborczego PO i jak długo ma trwać
jego wdrażanie? Nie chciałabym aby po raz kolejny okazało się, że karmi się
nas bezsensowną papką wyborczą.

Proszę o podanie przybliżonego okresu realizacji i orientacyjnych kosztów w
rozbiciu na poszczególne punkty programu oraz źródeł finansowania. Co się
stanie z projektami, które nie uzyskają dofinansowania UE?

Obserwuj wątek
    • qznia Re: Ile kosztuje realizacja programu PO? 31.10.06, 10:52
      Droga monic18 pozwolisz że Ci odpowiem.
      Realizacja tego programu będzie kosztowała
      ZERO
      ZERO

Ponieważ nigdy nie zostanie wdrożony.
      • monic18 Re: Ile kosztuje realizacja programu PO? Czekam. 02.11.06, 07:56
        Tak. Pytanie należy do tych niewygodnych i zobowiązujących.

Pewnie przed wyborami nie doczekam się odpowiedzi. Bo trzeba pokazać, iż
        realizacja tego "koncertu życzeń" kosztuje setki milionów, których nie ma i nie
        będzie w miejskiej kasie. Tak naprawdę to żaden z platformersów nie poświęcił
        nawet minuty, żeby policzyć koszty realizacji swojej "radosnej twórczości".
        Papier przyjmie wszystko.

Szczególnie tramwaj mi się podoba w 2021 r.
        • hankow Re: Ile kosztuje realizacja programu PO? Czekam. 03.11.06, 21:26
          ZERO, nawet mniej niż ZERO, bo tyle jest warta...
          • katmandu4 Re: Ile kosztuje realizacja programu PO? Czekam. 04.11.06, 12:31
            Czy czytałyście program PO i Stachery? Czy w nich nie wydano wirtualnych
            pieniędzy równie dużo?
            Słyszałyście o darmowych hotspotach (Stachera)? O hali z kortami i basenem (PO,
            PiS)? O lodowiskach (PiS)? Monitoringu miasta (Stachera, PiS)? Budowie tunelu
            pod torami Orla-WP (PiS, PO)? Tramwaju do Ząbek (PO)?

Wszyscy kipią wręcz pomysłami, a każdy z tych pomysłów to gigantyczna
            inwestycja. Można oczywiście pochwalić kreatywność i to że będziemy mogli Panów
            kiedyś rozliczać z obietnic. No ale właśnie: nasi "politycy" nie nauczyli się
            jeszcze wstydzić za to że nie wywiązują się z obietnic.
            • zabkowianka Re: Ile kosztuje realizacja programu PO? Czekam. 04.11.06, 21:17
              katmandu4......ja szaleć to szaleć.........proponuję "Ząbki od morza do
              morza".........bo przeciez nie chodzi o to aby było napisane co zrobimy tylko
              aby dostać sie do rady.
              pozdrawiam
              ząbkowiAnka
            • kazyyoshi78 Re: Ile kosztuje realizacja programu PO? Czekam. 04.11.06, 23:06
              katmandu4 napisał:

> Czy czytałyście program PO i Stachery? Czy w nich nie wydano wirtualnych
              > pieniędzy równie dużo?
              > Słyszałyście o darmowych hotspotach (Stachera)? O hali z kortami i basenem (PO,
              >
              > PiS)? O lodowiskach (PiS)? Monitoringu miasta (Stachera, PiS)? Budowie tunelu
              > pod torami Orla-WP (PiS, PO)? Tramwaju do Ząbek (PO)?
              >
              > Wszyscy kipią wręcz pomysłami, a każdy z tych pomysłów to gigantyczna
              > inwestycja. Można oczywiście pochwalić kreatywność i to że będziemy mogli Panów
              >
              Dlatego wrzuciłem im dzisiaj temat do realizacji - skrócenie wyłączenia
              zamknięcia Łodygowej - niech zrobią coś dla ludzi, niewyobrażam sobie jak dojadę
              z Zacisza?
              Batorego?
              Ile czasu?
              • monic18 Re: Ile kosztuje realizacja programu PO? Czekam. 05.11.06, 09:27
                kazyyoshi78 napisał:

Dlatego wrzuciłem im dzisiaj temat do realizacji - skrócenie wyłączenia
                zamknięcia Łodygowej - niech zrobią coś dla ludzi, niewyobrażam sobie jak dojadę
                z Zacisza?
                Batorego?
                Ile czasu?

Jak był zamkniety przejazd na Batorego/Kolejowa/3-go Maja to jeździłam przez
                Jana Pawła II. Wychodzi tylko 2-3 minuty dłużej. Cała wymiana torowiska w
                granicach Ząbek zajmie kolei ok. miesiąca. Po tym będzie spokój na 20-30 lat.

Jak kolejarze nic nie robią to źle, jak już coś zaczną to też źle. Ten termin
                10 dni chyba z czegoś się wziął. Widocznie jest im potrzebny aby wymienić
                zniszczone podkłady kolejowe. Przejazd w centrum miasta też był zamknięty przez
                kilka dni i to przeżyłam.

Powiem Ci co zrobią kandydaci. Nic. Bo nic zrobić nie mogą. Takiego delikwenta
                dyrektor PKP od razu wywali za drzwi.
          • pppwz Re: Ile kosztuje realizacja programu PO? Czekam. 04.11.06, 20:54
            hankow a ile kosztują Twoje obietnice wyborcze, chyba że dalej utrzymujesz
            stanowisko niekandydatki do RM ?
    • zulu2000 Re: Ile kosztuje realizacja programu PO? 02.11.06, 08:48
      monic18 napisała:

> Platforma Obywatelska przedstawiła nam wielki program, pełen zapewnień,
      > chęci, obietnic i zobowiązań, ale nic nie napisała o finansowym pokryciu
      > swoich pomysłów.

Jako zawzięta fanka PiSu, powinnaś wiedzić, że mniej - więcej tyle, ile
      kosztować będzie realizacja bajań twoich profesjonalistów.
      To coś z cyklu przygadał kocioł garnkowi.
      Tak naprawdę, te wasze obietnice POPiSowe, tożna rozbić o kant ...
      Chyba tylko wy się podniecacie nimi.
      Ludziska widzą, jak realizujecie jedni i drudzy wasze programy i co z tego
      wychodzi.
      Widać, jakie macie pojęcie o administrowaniu gminą.
      Jeden wielki koncert życzeń dla naiwnych.
      • monic18 Re: Ile kosztuje realizacja programu PO? 02.11.06, 09:56
        Co Ty Zulu2000? Występujesz w roli obrońcy uciśnionych wdów i sierot. A co mnie
        obchodzą pisiorki, ja chcę się dowiedzieć jak "samo sedno inteligencji" tego
        miasta czyli PO, policzyło realność tego co wypisuje. Dostałam do skrzynki w
        swoim domu coś co pachnie kiełbasą wyborczą i populizmem.

Jak Cię Zulu2000 interesuje PiS to zadaj im to samo pytanie i tyle. Może Ci
        odpowiedzą.

A może kolega ma poglądy lewicowe? Szeroko zresztą reprezentowane na listach
        wyborczych w Ząbkach.
        • zulu2000 Re: Ile kosztuje realizacja programu PO? 02.11.06, 12:43
          monic18 napisała:

> Co Ty Zulu2000? Występujesz w roli obrońcy uciśnionych wdów i sierot.

Moniś, jako kobieta (?) powinnaś docenić rycerskość!
          No i z tym PiSem i sierotami... Dlaczego takie akurat skojarzenia?

> A co mnie
          > obchodzą pisiorki,

Noo, pani Moniko...

> ja chcę się dowiedzieć jak "samo sedno inteligencji" tego
          > miasta czyli PO, policzyło realność tego co wypisuje.

Dobre! "samo sedno inteligencji" ! Pyszne!!!
          Chyba nie jest już pani taka naiwna. Kobieta, która ukończyła pomyślnie 12 lat,
          nie powinna wierzyć w to, co tam mówią różni tacy. Mama nie uczyła?

> Dostałam do skrzynki w
          > swoim domu coś co pachnie kiełbasą wyborczą

Rzuć to prędko psu. Jak zje i nie zdechnie, znaczy się dobre. Jak zdechnie - po
          odszkodowanie do P. Chobowskiego.

> A może kolega ma poglądy lewicowe?

A kysz! Czy ty monic Boga w sercu nie masz? Jak możesz tak ranić!?
          Z tym, że uważasz niby, jakoby PO to była jakaś prawica? No co ty? Jaja sobie
          robisz?
          Widzisz, PO to taka sama "prawica" jak AWS i ZChN czy UW. A zresztą spytaj p.
          Chibowskiego.
          Niestety prawicy jako takiej ani w Ząbkach, ani w Polsce brak. Jeden Korwin-
          Mikke z UPR. Śladowe ilości. Reszta to pobożni, bezbożni i nijacy socjaliści
          czyli lewusy.
    • zulu2000 Re: Ile kosztuje realizacja programu PO? 02.11.06, 12:56
      monic18 napisała:

> Platforma Obywatelska przedstawiła nam wielki program, pełen zapewnień,
      > chęci, obietnic i zobowiązań,

Przeczytałem program komitetu p. Stachery.
      Może to będzie odtrutką i lekiem na Twoje skołatane nerwy :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka