Dodaj do ulubionych

Czemu taka cisza na forum?

02.01.08, 11:20
Mamy styczeń więc niedługo lokatorzy z budynku A będą odbierać klucze
(zgodnie z obietniami)a na forum cisza.Może ktoś ma nowe fotki lub
wieści?
Obserwuj wątek
    • donia3000 Re: Czemu taka cisza na forum? 02.01.08, 15:31
      Ja nic nie wiem jak będzie z tymi odbiorami mieszkań w budynku A w
      styczniu, ale obawiam się, że termin zostanie przesunięty w bliżej
      nieokreśloną przyszłość. Nie mam jednocześnie ochoty kontaktować się
      z developerem, po ostatniej rozmowie z nimi (nieprzyjemnej),
      poczekam na info od nich. Odniosłam wrażenie,że robią łaskę
      udzielając jakichkolwiek informacji na temat budowy i naszych
      zainwestowanych pieniędzy. Tak będzie dopóki dopóty za developerke
      będą brały się firmy zielone w branzy budowlanej.
      • gardenplaza Re: Czemu taka cisza na forum? 02.01.08, 22:25
        Odbiór mieszkań w kwartale AiB ma być w marcu (wg umowy)... Proszę Donię o
        wyjaśnienie stwierdzenia dlaczego została potraktowana "nieprzyjemnie"
        Pozdrawiam JK
        • chechaouen Re: Czemu taka cisza na forum? 02.01.08, 23:23
          a kiedy będzie odbiór w bloku C?
          • gromit99 Re: Czemu taka cisza na forum? 03.01.08, 13:05
            Blok C jest w kwartale B :)
        • viaga Re: Czemu taka cisza na forum? 03.01.08, 14:47
          Widzę że wywołałam wilka z lasu!
          To w takim razie kiedy oddacie budynek CiD?I mam jeszcz jedno pytanko
          co z drogą? Czy coś się ruszyło?Bo obecny krajobraz pasuje do
          działki na mazurach:-)
          • bamse13 Re: Czemu taka cisza na forum? 03.01.08, 16:10
            I kiedy bedę oddawane budynki z II etapu?? Bo warto by było juz
            ekipy zaklepywać
        • tomcio1983 Re: Czemu taka cisza na forum? 03.01.08, 18:48
          Witam i pozdrawiam w nowym roku wszystkich sąsiadów i dewelopera.
          Mam pytanko:
          Czy w związku z tym, że oddanie będzie w marcu (mowa o bud. A, B, C
          i D) to w kwietniu będziemy już mogli "grzebać" przy swoich
          mieszkaniach?
          I może wiadomo coś bliżej o terminie aktu notarialnego?
          Pozdrawiam.
          • slukash Re: Czemu taka cisza na forum? 15.01.08, 15:37
            Dołączam się do pytania :)
            Kiedy będzie można wejść do środka? Marzec? Kwiecień?
        • wizard75 Re: Czemu taka cisza na forum? 04.01.08, 11:48
          A kiedy budynki E i F?
        • makplast Re: Czemu taka cisza na forum? 09.04.08, 21:26
          jest juz kwiecien a do odbioru jeszcze kilka tygodni
    • kinia341 Re: Czemu taka cisza na forum? 03.01.08, 14:54
      Nasze osiedle buduje firma Agmet a oni są na rynku od 87 roku wiec
      chyba nie są zieloni jak piszecie? Ja jak narazie nie bylam nigdy żle
      potraktowana przez Mac Plast, może to Ty bylaś niemiła i upierdliwa
      dla Pań w biurze?
      • viaga Re: Czemu taka cisza na forum? 04.01.08, 12:57
        Pnie J.K miałybyć jakieś nowe zdjęcia na stronie Garden Paza?
        I ponawiam pytanie co z drogą? I co z budową szkoły, przedszklola
        itd...?
        • viaga Re: Czemu taka cisza na forum? 04.01.08, 13:09
          Mam pytanie do przyszłych mieszkańców jak ustosunkują się do tego że
          na balkonach miałybyć kolorowe terakoty i każdy sobie miał wybrać
          kolor jaki chce a położone są szare płytki przypominające kostkę
          brukową,a balustrady na balkonach miałybyć na 30 cm( tak jest w
          umowie napisane) a są tylko barierkami(takimi zaślepkami żeby nie
          wypaść)ponoć tak sobie zmienił architekt szkoda że bez naszej wiedzy
          zmieniają sobie co chcą nie pytając nikogo fajnie:-(
          • donia3000 Re: Czemu taka cisza na forum? 04.01.08, 15:32
            do viaga - przecież balkony dorzucone zostały przez
            developera "gratis", szkoda, że tylko na papierze. Temat, już jakiś
            czas temu został przez ze mnie poruszany na forum GP - jednym słowem
            kupiliśmy mieszkanie jak kota w worku. Umowa umową,a co wyjdzie w
            prakytyce to już inna sprawa.
          • bamse13 Re: Czemu taka cisza na forum? 04.01.08, 16:02
            Jak dla mnie mało istotny jest kolor płytek, zawsze tak będzie, ze
            jednemu się będą podobąc drugiemu nie.
            Co do balkonów ja 30cm ja tego w umowie nie mam.
            Co do drogi to wiem, że prawo budowlane uwzględnia coś takiego jak
            odwołanie od decyzji budowlanej i to chyba miało miejsce. (Deweloper
            napisał w wątku "odpowiedz".
            Na sesji Rady Gminy poruszany był wątek ul. Skrajnej (możliwe
            odsłuchanie www.zabki.pl).
            • bamse13 Miła wiadomość Skrajna 04.01.08, 20:14
              Witam
              Oto odpowiedz w sprawie drogi:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=71629335&a=73992610
              Odwołanie wycofane
              • viaga Re: Miła wiadomość Skrajna 05.01.08, 21:51
                A dla mnie płytki mają znaczenie i każdy detal i zmiany bez mojej
                wiedzy też mnie interesują.Ja tam będę mieszkać.Ale widzę że osoba o
                nicku bamse13 wie bardzo dużo i nic jej nie przeszkadza,więc może
                powie co z przedszkolem,szkołą,kompleksem handlowo usługowym,czy
                może do najbliższego sklepu będziemy jeździć autem.Najlepiej to
                godzić się na wszystko co dają i milczeć,w końcu tu chodzi o naszą
                kasę i przyszłość.Nie bagatelizujmy nawet drobiazgów.I taka prawda
                balkony mialy inaczej wygladać nawet same barierki są inne niż te z
                projektów.pojechali po "taniości" z nami i tyle.:-)
                • bamse13 Re: Miła wiadomość Skrajna 05.01.08, 22:09
                  Witam. Gwarantuje że nie mam nic wspólnego z deweloperem i nie mam
                  pojęcia co ze szkołą czy przedszkolem. Ja tak samo jak Ty
                  zainteresowany jak najszybszym powstaniem mieszkań szkoły i
                  przedszkola. Co do płytek to jeszcze raz powtórze ze "jeszcze sie
                  taki nie urodził co by wszystkim dogodził". Nie twierdze, że
                  deweloper nie popełnia błędów, i sam zwracałem uwage na pewne
                  niedociągnięcia. Lecz jak widać z linku z forum Ząbek, oraz
                  wypowiedzi dewelopere nie było winą MacPlastu, ze droga nie powstaje.
                  Co do 30 cm balkonów nie mam tego w umowie więc nie będe się na ten
                  temat wypowiadał. I to tyle.
                  • viaga Re: Miła wiadomość Skrajna 05.01.08, 22:17
                    W projekcie jest balkon na 30 cm,a to już jest dla mnie więcej niż
                    tylko barierka.I wizualnie i praktycznie.Pozdrawiam
                    • bamse13 Re: Miła wiadomość Skrajna 05.01.08, 22:23
                      U mnie w projekcie barierka styka się z frontową scianą. Pozdrawiam
                      • gardenplaza Re: Miła wiadomość Skrajna 06.01.08, 02:10
                        Przykro mi czytać takie wypowiedzi, my od prawie dwóch miesięcy staramy się
                        wycofać skargę jednego z sąsiadów i udało się to w piątek zrobić po ciężkiej
                        walce i dużych nakładach widzę, że bamse potrafi tylko narzekać.... drogę oddamy
                        państwu gotową do eksploatacji wraz z pierwszym podpisanym aktem notarialnym.
                        Termin aktów mamy zapisany w umowie zakupu mieszkania. Terminy oddania mieszkań
                        - ABCD koniec marca (opóźnienie na które pozwala umowa) EF koniec II kwartału
                        (bez opóźnień) chyba, że będzie minus 15 stopni do wiosny to będzie problem.
                        Budynek AiB wewnątrz jest prawie gotowy, mamy na 8 klatek schodowych trzy
                        wykonane w tarakotach, zostają nam do pomalowania
                        mieszkania i klatki. Budynek BC gotowe tynki, wylewki, odpalone grzejniki, Od
                        Poniedziałku zaczynamy prace przy kostkach brukowych na patio i podjeździe.
                        Jeżeli chodzi o balkony przy portfonetach to tak, były w projekcie
                        dwudziesto-parocentymetrowe przestrzenie między oknem, a barierką, niestety
                        strażak nie wyraził
                        zgody na zmniejszenie strefy między kondygnacjami o 15 cm i musieliśmy podnieść
                        dół okna (portfonetu) o 20 cm do góry. Ale to nie
                        ma żadnego znaczenia dostają Państwo od nas balkony (od 4m2 do 60m2) gratis.
                        Całe Ząbki taką powierzchnię sprzedają po 1000-1200 zł. Jeżeli chodzi o barierki
                        to nie jest żadna "taniocha" jak to ktoś wcześniej nazwał tylko stal kwasowa
                        satynowana po 900 zł za metr bieżący, a nie stal malowana na kolor RAL po 250 zł
                        za mb. W standarcie wykończenia przekazanym z umową nie ma mowy o jakości i
                        cenie barierek. Tak samo z klatkami schodowymi, możemy pobiałkować i Państwu
                        oddać białą ścianę (standard wykończenia), będą natryski gipsowe cztery razy
                        droższe od białkowania. Zdjęcia - możemy
                        je tylko powielać wykonujemy prace wewnątrz, jak będą kostki brukowe i
                        pomalowane elewacje obiecuję, że następnego dnia będą na naszej stronie.
                        Pawilon usługowy oraz przedszkole - w lutym składamy projekt do Starostwa w tym
                        roku otwieramy oba obiekty, nie jestem w w stanie podać miesiąca, wszystko
                        zależy od urzędników.
                        Jedna prośba rozwiązujmy wszystkie ewentualne problemy Gardenplazy u nas w
                        biurze, a nie na forum GW. Szkodzi to nam, jak i całemu osiedlu i przyszłej
                        wspólnocie
                        Pozdrawiam JK
                        • bamse13 Re: Miła wiadomość Skrajna 06.01.08, 08:26
                          Witam. Bardzo prosze jeszcze raz przeczytać moje wypowiedzi a
                          zauwazy Pan ze wcale nie narzekam, a wręcz odwrotnie prosze że jest
                          wrecz odwrotnie. Stram sie być obiektywny, pare postów powyżej
                          niektórzy przypuszczali wręcz ze jestem Państwa pracownikiem.
                          Nie będe ukrywał, że teraz dopiero zrobił mi sie przykro.
                          • viaga Re: Miła wiadomość Skrajna 06.01.08, 10:44
                            To nie są narzekania,tylko za mało informacji od dewelopera.Takie są
                            potem efekty rozmów na forum to nic dziwnego.Poprostu trzeba się
                            częściej odzywać Panie J.K.
                            Dziękuje że dostaliśmy wyczerpującą odpowiedź.POZDRAWIAM
                          • viaga Re: Miła wiadomość Skrajna 06.01.08, 10:44
                            To nie są narzekania,tylko za mało informacji od dewelopera.Takie są
                            potem efekty rozmów na forum to nic dziwnego.Poprostu trzeba się
                            częściej odzywać Panie J.K.
                            Dziękuje że dostaliśmy wyczerpującą odpowiedź.POZDRAWIAM
                        • tomcio1983 Re: Miła wiadomość Skrajna 06.01.08, 13:44
                          Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź (chciałem się jeszcze zapytać czy
                          macie więcej szczegułów jeśli chodzi o przedszkole - a dokładnie czy
                          będzie w nim klasa zerowa, jeśli posiadacie więcej informacji to
                          mogły by one zainteresować przyszłych mieszkańców).
                          Pozdrawiam
                        • jan147 Re: Miła wiadomość Skrajna 06.01.08, 21:05
                          Nie wiem czy dobrze rozumiem:

>.... drogę oddamy państwu gotową do eksploatacji wraz z pierwszym podpisanym aktem notarialnym

Czy to oznacza, że droga ta nie bedzie gotowa w marcu, kiedy to ma nastąpić odbiór mieszkań z I etapu GP? Mam w takim razie nadzieje, ze akty notarialne, a tym samym dorga, nie opoznia sie aż tak, jak to mialo miejsce w przypadku inwestycji Dolinka Mazowiecka?
                          • gardenplaza Re: Miła wiadomość Skrajna 06.01.08, 23:20
                            Przepraszam osobę kryjącą się pod nikiem "bamse" chodziło mi o "donia3000".
                            Jeżeli chodzi o klasę zerową w przedszkolu na dzień dzisiejszy jeszcze nie wiemy
                            jak to będzie wyglądało. Pozdrawiam JK.
                            Ps.
                            Z tego co pamiętam klucze do mieszkań na "Mazowiecką Dolinkę" były oddane w
                            terminie, opóźniony był odbiór (przez Urząd) mieszkań spowodowany niespotykaną
                            opieszałością PINB-u w Wołominie.
                            • jan147 Re: Miła wiadomość Skrajna 07.01.08, 08:42

> Z tego co pamiętam klucze do mieszkań na "Mazowiecką Dolinkę" były
                              oddane w
                              > terminie, opóźniony był odbiór (przez Urząd) mieszkań spowodowany
                              niespotykaną
                              > opieszałością PINB-u w Wołominie.

Zgadzam się. Ale akty notarialne możemy podpisać dopiero po odbiorze
                              przez urząd i wcześniejszym odbiorze przez mieszkańców. A co za tym
                              idzie (nawiązując do Pana wcześniejszych wypowiedzi) na odbiory
                              mieszkań przez mieszkańców będziemy jeszcze jeździć po niezrobionej
                              drodze, gdyż "droga będzie gotowa z pierwszym podpisanym aktem
                              notarialny".
                              Jeśli się mylę proszę o komentarz.

• wizard75 Re: Miła wiadomość Skrajna 07.01.08, 17:29
                                Dajcie już człowiekowi spokój, niech lepiej pilnuje wykonawcy, a nie dyskutuje
                                na forum. Wyczerpująca wypowiedź wystarczy raz na miesiąc.
                                • rd-ood Re: Miła wiadomość Skrajna 08.01.08, 17:06
                                  No pewnie że tak, dajcie już spokój, chyba za bardzo się
                                  czepiacie,stal kwasowa satynowana, jest b. dobra wiem bo sama mam od
                                  czterech lat,a za balkon i garaż nie płaciliśmy, podczas gdy inni w
                                  tym samym czasie na okolicznych powstających osiedlach płacili po
                                  ok. 20.000pln + vat za garaż i 1000 pln + vat za m2 balkonu + 70 zł
                                  za ułożenie płytek za m2.Będziecie narzekac jak faktycznie będzie na
                                  co, np.: przy odbiorze tech. Pozdrawiam.
                                  • slukash Re: Miła wiadomość Skrajna 08.01.08, 23:16
                                    Zgadzam się - choć ja byłem w grupie płacących za garaż :-)

• lk-5 Re: Miła wiadomość Skrajna 09.01.08, 00:12
                                      hmmm, a ja pierwsze słyszę, że kiedyś nie trzeba było płacić za garaż. Bo też
                                      byłam z tych płacących za garaż...
                                      • viaga Re: Miła wiadomość Skrajna 09.01.08, 07:57
                                        Jasne wszystko mamy za darmo!Ja za garaż zapłaciłam.Za darmo to nie
                                        ma nic nigdzie jak byście Państwo nie wiedzieli.
                                  • paga30031 Re: Miła wiadomość Skrajna 09.01.08, 08:57
                                    ... oczywiście, że wszyscy płacą za garaż, a balkony są już
                                    wkalkulowane w cenę mieszkania - niby gratis. Nie wiem czy się
                                    wczytaliście w treść umowy,ale zgodnie z nią zapłaciliśmy już za
                                    większy metraż ułożenia płytek na balkonie, niż rzeczywiście
                                    będziemy w posiadaniu. Ale mam nadzieję, że to zostanie rozliczone.
                                    Teraz czekam na marzec i odbiór lokum. Pozdrawiam
                                    • wizard75 Re: Miła wiadomość Skrajna 10.01.08, 08:17
                                      Spokojnie. W umowie też jest napisane, że ostateczna kalkulacja ceny za
                                      mieszkanie odbędzie się na podstawie obmiaru powykonawczego.
                                      --
                                      Kto pyta wielbłądzi!
                                      • karolinas25 Do sprzedania mieszkanie 44,35 m2 11.01.08, 10:43
                                        Sprzedamy mieszkanie na osiedlu Garden Plaza 44,35 m2 + garaż +
                                        balkon 11,35 m2
                                        • aga_molo Re: Do sprzedania mieszkanie 44,35 m2 11.01.08, 17:04
                                          Podasz na Siebie jakiś namiar chyba bylibyśmy zaiteresowani.
                                          • karolinas25 Re: Do sprzedania mieszkanie 44,35 m2 14.01.08, 21:07
                                            Do aga_molo sad.karolina@wp.pl Prosze przesłać maila odpowiem na
                                            wszystkie pytania
                        • makplast Re: Miła wiadomość Skrajna 09.04.08, 21:24
                          post ze stycznia.ja juz wiedzialem ze bedzie opoznienie a Pani wierzyla ze
                          oddacie w terminie...
    • slawek.ciesielski Re: Czemu taka cisza na forum? 15.01.08, 11:12
      Fotek to niema co robić bo za wiele to się nie zmieniło po za
      klatkami. Ale może wiadomo kiedy będa dni otwarte by obejrzeć sobie
      na żywo. Może ktoś wie?
      • holyy1 Re: Czemu taka cisza na forum? 15.01.08, 12:03
        Witam, z tego co wiem to dni otwartych juz nie będzie. Deweloper
        wypowiadał się już na ten temat.
        • kando1 Re: Czemu taka cisza na forum? 15.01.08, 13:48
          No rozumiem że na I etapie już niebędzie bo niedługo odbiory ale do
          odbiorów II etapu jeszcze spory kawałek tak więc spodziewam się że
          developer dla II etapu zrobi jeszcze dzień otwarty.
          • holyy1 Re: Czemu taka cisza na forum? 15.01.08, 14:45
            A to zależy juz od Dewelopera. To jedynie jego dobra wola czy zrobi
            czy nie.
            • kando1 Re: Czemu taka cisza na forum? 15.01.08, 15:40
              Dokładnie tak, organizacja dnia otwartego zależy tylko i wyłącznie
              od developera, ale z drugiej strony jeśli ktoś chce to może obejrzeć
              swoje mieszkanie, gwarantuje mu to zapis w umowie mówiący, że gdy
              inwestycja jest juz w stanie surowym zamkniętym każdy ma prawo po
              uprzednim ustaleniu terminu z developerem i kierownikiem budowy
              obejrzeć mieszkanie.Tak więc to developer wybierze sobie czy
              chciałby zorganizowac jeden dzień dla wszystkich czy codziennie
              ganiać z kimś innym na budowę bo napewno znajdzie się kilka osób
              chętnych do obejrzenia swojego mieszkania.
    • bamse13 Re: Czemu taka cisza na forum? 16.01.08, 20:50
      Czy byl ktos na budowie?? Macie jakies info o drodze, zaczely sie jakies prace??
      • lasic01 Re: Czemu taka cisza na forum? 17.01.08, 09:23
        w sobote jeszcze nic sie nie zaczelo. nie wygladalo rowniez ze ma sie zaczac jakosc na dniach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka