viaga 02.01.08, 11:20 Mamy styczeń więc niedługo lokatorzy z budynku A będą odbierać klucze (zgodnie z obietniami)a na forum cisza.Może ktoś ma nowe fotki lub wieści? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donia3000 Re: Czemu taka cisza na forum? 02.01.08, 15:31 Ja nic nie wiem jak będzie z tymi odbiorami mieszkań w budynku A w styczniu, ale obawiam się, że termin zostanie przesunięty w bliżej nieokreśloną przyszłość. Nie mam jednocześnie ochoty kontaktować się z developerem, po ostatniej rozmowie z nimi (nieprzyjemnej), poczekam na info od nich. Odniosłam wrażenie,że robią łaskę udzielając jakichkolwiek informacji na temat budowy i naszych zainwestowanych pieniędzy. Tak będzie dopóki dopóty za developerke będą brały się firmy zielone w branzy budowlanej. Odpowiedz Link Zgłoś
gardenplaza Re: Czemu taka cisza na forum? 02.01.08, 22:25 Odbiór mieszkań w kwartale AiB ma być w marcu (wg umowy)... Proszę Donię o wyjaśnienie stwierdzenia dlaczego została potraktowana "nieprzyjemnie" Pozdrawiam JK Odpowiedz Link Zgłoś
chechaouen Re: Czemu taka cisza na forum? 02.01.08, 23:23 a kiedy będzie odbiór w bloku C? Odpowiedz Link Zgłoś
gromit99 Re: Czemu taka cisza na forum? 03.01.08, 13:05 Blok C jest w kwartale B :) Odpowiedz Link Zgłoś
viaga Re: Czemu taka cisza na forum? 03.01.08, 14:47 Widzę że wywołałam wilka z lasu! To w takim razie kiedy oddacie budynek CiD?I mam jeszcz jedno pytanko co z drogą? Czy coś się ruszyło?Bo obecny krajobraz pasuje do działki na mazurach:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bamse13 Re: Czemu taka cisza na forum? 03.01.08, 16:10 I kiedy bedę oddawane budynki z II etapu?? Bo warto by było juz ekipy zaklepywać Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio1983 Re: Czemu taka cisza na forum? 03.01.08, 18:48 Witam i pozdrawiam w nowym roku wszystkich sąsiadów i dewelopera. Mam pytanko: Czy w związku z tym, że oddanie będzie w marcu (mowa o bud. A, B, C i D) to w kwietniu będziemy już mogli "grzebać" przy swoich mieszkaniach? I może wiadomo coś bliżej o terminie aktu notarialnego? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
slukash Re: Czemu taka cisza na forum? 15.01.08, 15:37 Dołączam się do pytania :) Kiedy będzie można wejść do środka? Marzec? Kwiecień? Odpowiedz Link Zgłoś
makplast Re: Czemu taka cisza na forum? 09.04.08, 21:26 jest juz kwiecien a do odbioru jeszcze kilka tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
kinia341 Re: Czemu taka cisza na forum? 03.01.08, 14:54 Nasze osiedle buduje firma Agmet a oni są na rynku od 87 roku wiec chyba nie są zieloni jak piszecie? Ja jak narazie nie bylam nigdy żle potraktowana przez Mac Plast, może to Ty bylaś niemiła i upierdliwa dla Pań w biurze? Odpowiedz Link Zgłoś
viaga Re: Czemu taka cisza na forum? 04.01.08, 12:57 Pnie J.K miałybyć jakieś nowe zdjęcia na stronie Garden Paza? I ponawiam pytanie co z drogą? I co z budową szkoły, przedszklola itd...? Odpowiedz Link Zgłoś
viaga Re: Czemu taka cisza na forum? 04.01.08, 13:09 Mam pytanie do przyszłych mieszkańców jak ustosunkują się do tego że na balkonach miałybyć kolorowe terakoty i każdy sobie miał wybrać kolor jaki chce a położone są szare płytki przypominające kostkę brukową,a balustrady na balkonach miałybyć na 30 cm( tak jest w umowie napisane) a są tylko barierkami(takimi zaślepkami żeby nie wypaść)ponoć tak sobie zmienił architekt szkoda że bez naszej wiedzy zmieniają sobie co chcą nie pytając nikogo fajnie:-( Odpowiedz Link Zgłoś
donia3000 Re: Czemu taka cisza na forum? 04.01.08, 15:32 do viaga - przecież balkony dorzucone zostały przez developera "gratis", szkoda, że tylko na papierze. Temat, już jakiś czas temu został przez ze mnie poruszany na forum GP - jednym słowem kupiliśmy mieszkanie jak kota w worku. Umowa umową,a co wyjdzie w prakytyce to już inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
bamse13 Re: Czemu taka cisza na forum? 04.01.08, 16:02 Jak dla mnie mało istotny jest kolor płytek, zawsze tak będzie, ze jednemu się będą podobąc drugiemu nie. Co do balkonów ja 30cm ja tego w umowie nie mam. Co do drogi to wiem, że prawo budowlane uwzględnia coś takiego jak odwołanie od decyzji budowlanej i to chyba miało miejsce. (Deweloper napisał w wątku "odpowiedz". Na sesji Rady Gminy poruszany był wątek ul. Skrajnej (możliwe odsłuchanie www.zabki.pl). Odpowiedz Link Zgłoś
bamse13 Miła wiadomość Skrajna 04.01.08, 20:14 Witam Oto odpowiedz w sprawie drogi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=71629335&a=73992610 Odwołanie wycofane Odpowiedz Link Zgłoś
viaga Re: Miła wiadomość Skrajna 05.01.08, 21:51 A dla mnie płytki mają znaczenie i każdy detal i zmiany bez mojej wiedzy też mnie interesują.Ja tam będę mieszkać.Ale widzę że osoba o nicku bamse13 wie bardzo dużo i nic jej nie przeszkadza,więc może powie co z przedszkolem,szkołą,kompleksem handlowo usługowym,czy może do najbliższego sklepu będziemy jeździć autem.Najlepiej to godzić się na wszystko co dają i milczeć,w końcu tu chodzi o naszą kasę i przyszłość.Nie bagatelizujmy nawet drobiazgów.I taka prawda balkony mialy inaczej wygladać nawet same barierki są inne niż te z projektów.pojechali po "taniości" z nami i tyle.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bamse13 Re: Miła wiadomość Skrajna 05.01.08, 22:09 Witam. Gwarantuje że nie mam nic wspólnego z deweloperem i nie mam pojęcia co ze szkołą czy przedszkolem. Ja tak samo jak Ty zainteresowany jak najszybszym powstaniem mieszkań szkoły i przedszkola. Co do płytek to jeszcze raz powtórze ze "jeszcze sie taki nie urodził co by wszystkim dogodził". Nie twierdze, że deweloper nie popełnia błędów, i sam zwracałem uwage na pewne niedociągnięcia. Lecz jak widać z linku z forum Ząbek, oraz wypowiedzi dewelopere nie było winą MacPlastu, ze droga nie powstaje. Co do 30 cm balkonów nie mam tego w umowie więc nie będe się na ten temat wypowiadał. I to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
viaga Re: Miła wiadomość Skrajna 05.01.08, 22:17 W projekcie jest balkon na 30 cm,a to już jest dla mnie więcej niż tylko barierka.I wizualnie i praktycznie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bamse13 Re: Miła wiadomość Skrajna 05.01.08, 22:23 U mnie w projekcie barierka styka się z frontową scianą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gardenplaza Re: Miła wiadomość Skrajna 06.01.08, 02:10 Przykro mi czytać takie wypowiedzi, my od prawie dwóch miesięcy staramy się wycofać skargę jednego z sąsiadów i udało się to w piątek zrobić po ciężkiej walce i dużych nakładach widzę, że bamse potrafi tylko narzekać.... drogę oddamy państwu gotową do eksploatacji wraz z pierwszym podpisanym aktem notarialnym. Termin aktów mamy zapisany w umowie zakupu mieszkania. Terminy oddania mieszkań - ABCD koniec marca (opóźnienie na które pozwala umowa) EF koniec II kwartału (bez opóźnień) chyba, że będzie minus 15 stopni do wiosny to będzie problem. Budynek AiB wewnątrz jest prawie gotowy, mamy na 8 klatek schodowych trzy wykonane w tarakotach, zostają nam do pomalowania mieszkania i klatki. Budynek BC gotowe tynki, wylewki, odpalone grzejniki, Od Poniedziałku zaczynamy prace przy kostkach brukowych na patio i podjeździe. Jeżeli chodzi o balkony przy portfonetach to tak, były w projekcie dwudziesto-parocentymetrowe przestrzenie między oknem, a barierką, niestety strażak nie wyraził zgody na zmniejszenie strefy między kondygnacjami o 15 cm i musieliśmy podnieść dół okna (portfonetu) o 20 cm do góry. Ale to nie ma żadnego znaczenia dostają Państwo od nas balkony (od 4m2 do 60m2) gratis. Całe Ząbki taką powierzchnię sprzedają po 1000-1200 zł. Jeżeli chodzi o barierki to nie jest żadna "taniocha" jak to ktoś wcześniej nazwał tylko stal kwasowa satynowana po 900 zł za metr bieżący, a nie stal malowana na kolor RAL po 250 zł za mb. W standarcie wykończenia przekazanym z umową nie ma mowy o jakości i cenie barierek. Tak samo z klatkami schodowymi, możemy pobiałkować i Państwu oddać białą ścianę (standard wykończenia), będą natryski gipsowe cztery razy droższe od białkowania. Zdjęcia - możemy je tylko powielać wykonujemy prace wewnątrz, jak będą kostki brukowe i pomalowane elewacje obiecuję, że następnego dnia będą na naszej stronie. Pawilon usługowy oraz przedszkole - w lutym składamy projekt do Starostwa w tym roku otwieramy oba obiekty, nie jestem w w stanie podać miesiąca, wszystko zależy od urzędników. Jedna prośba rozwiązujmy wszystkie ewentualne problemy Gardenplazy u nas w biurze, a nie na forum GW. Szkodzi to nam, jak i całemu osiedlu i przyszłej wspólnocie Pozdrawiam JK Odpowiedz Link Zgłoś
bamse13 Re: Miła wiadomość Skrajna 06.01.08, 08:26 Witam. Bardzo prosze jeszcze raz przeczytać moje wypowiedzi a zauwazy Pan ze wcale nie narzekam, a wręcz odwrotnie prosze że jest wrecz odwrotnie. Stram sie być obiektywny, pare postów powyżej niektórzy przypuszczali wręcz ze jestem Państwa pracownikiem. Nie będe ukrywał, że teraz dopiero zrobił mi sie przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
viaga Re: Miła wiadomość Skrajna 06.01.08, 10:44 To nie są narzekania,tylko za mało informacji od dewelopera.Takie są potem efekty rozmów na forum to nic dziwnego.Poprostu trzeba się częściej odzywać Panie J.K. Dziękuje że dostaliśmy wyczerpującą odpowiedź.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
viaga Re: Miła wiadomość Skrajna 06.01.08, 10:44 To nie są narzekania,tylko za mało informacji od dewelopera.Takie są potem efekty rozmów na forum to nic dziwnego.Poprostu trzeba się częściej odzywać Panie J.K. Dziękuje że dostaliśmy wyczerpującą odpowiedź.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio1983 Re: Miła wiadomość Skrajna 06.01.08, 13:44 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź (chciałem się jeszcze zapytać czy macie więcej szczegułów jeśli chodzi o przedszkole - a dokładnie czy będzie w nim klasa zerowa, jeśli posiadacie więcej informacji to mogły by one zainteresować przyszłych mieszkańców). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jan147 Re: Miła wiadomość Skrajna 06.01.08, 21:05 Nie wiem czy dobrze rozumiem: >.... drogę oddamy państwu gotową do eksploatacji wraz z pierwszym podpisanym aktem notarialnym Czy to oznacza, że droga ta nie bedzie gotowa w marcu, kiedy to ma nastąpić odbiór mieszkań z I etapu GP? Mam w takim razie nadzieje, ze akty notarialne, a tym samym dorga, nie opoznia sie aż tak, jak to mialo miejsce w przypadku inwestycji Dolinka Mazowiecka? Odpowiedz Link Zgłoś
gardenplaza Re: Miła wiadomość Skrajna 06.01.08, 23:20 Przepraszam osobę kryjącą się pod nikiem "bamse" chodziło mi o "donia3000". Jeżeli chodzi o klasę zerową w przedszkolu na dzień dzisiejszy jeszcze nie wiemy jak to będzie wyglądało. Pozdrawiam JK. Ps. Z tego co pamiętam klucze do mieszkań na "Mazowiecką Dolinkę" były oddane w terminie, opóźniony był odbiór (przez Urząd) mieszkań spowodowany niespotykaną opieszałością PINB-u w Wołominie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan147 Re: Miła wiadomość Skrajna 07.01.08, 08:42 > Z tego co pamiętam klucze do mieszkań na "Mazowiecką Dolinkę" były oddane w > terminie, opóźniony był odbiór (przez Urząd) mieszkań spowodowany niespotykaną > opieszałością PINB-u w Wołominie. Zgadzam się. Ale akty notarialne możemy podpisać dopiero po odbiorze przez urząd i wcześniejszym odbiorze przez mieszkańców. A co za tym idzie (nawiązując do Pana wcześniejszych wypowiedzi) na odbiory mieszkań przez mieszkańców będziemy jeszcze jeździć po niezrobionej drodze, gdyż "droga będzie gotowa z pierwszym podpisanym aktem notarialny". Jeśli się mylę proszę o komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
wizard75 Re: Miła wiadomość Skrajna 07.01.08, 17:29 Dajcie już człowiekowi spokój, niech lepiej pilnuje wykonawcy, a nie dyskutuje na forum. Wyczerpująca wypowiedź wystarczy raz na miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
rd-ood Re: Miła wiadomość Skrajna 08.01.08, 17:06 No pewnie że tak, dajcie już spokój, chyba za bardzo się czepiacie,stal kwasowa satynowana, jest b. dobra wiem bo sama mam od czterech lat,a za balkon i garaż nie płaciliśmy, podczas gdy inni w tym samym czasie na okolicznych powstających osiedlach płacili po ok. 20.000pln + vat za garaż i 1000 pln + vat za m2 balkonu + 70 zł za ułożenie płytek za m2.Będziecie narzekac jak faktycznie będzie na co, np.: przy odbiorze tech. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
slukash Re: Miła wiadomość Skrajna 08.01.08, 23:16 Zgadzam się - choć ja byłem w grupie płacących za garaż :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lk-5 Re: Miła wiadomość Skrajna 09.01.08, 00:12 hmmm, a ja pierwsze słyszę, że kiedyś nie trzeba było płacić za garaż. Bo też byłam z tych płacących za garaż... Odpowiedz Link Zgłoś
viaga Re: Miła wiadomość Skrajna 09.01.08, 07:57 Jasne wszystko mamy za darmo!Ja za garaż zapłaciłam.Za darmo to nie ma nic nigdzie jak byście Państwo nie wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
paga30031 Re: Miła wiadomość Skrajna 09.01.08, 08:57 ... oczywiście, że wszyscy płacą za garaż, a balkony są już wkalkulowane w cenę mieszkania - niby gratis. Nie wiem czy się wczytaliście w treść umowy,ale zgodnie z nią zapłaciliśmy już za większy metraż ułożenia płytek na balkonie, niż rzeczywiście będziemy w posiadaniu. Ale mam nadzieję, że to zostanie rozliczone. Teraz czekam na marzec i odbiór lokum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wizard75 Re: Miła wiadomość Skrajna 10.01.08, 08:17 Spokojnie. W umowie też jest napisane, że ostateczna kalkulacja ceny za mieszkanie odbędzie się na podstawie obmiaru powykonawczego. -- Kto pyta wielbłądzi! Odpowiedz Link Zgłoś
karolinas25 Do sprzedania mieszkanie 44,35 m2 11.01.08, 10:43 Sprzedamy mieszkanie na osiedlu Garden Plaza 44,35 m2 + garaż + balkon 11,35 m2 Odpowiedz Link Zgłoś
aga_molo Re: Do sprzedania mieszkanie 44,35 m2 11.01.08, 17:04 Podasz na Siebie jakiś namiar chyba bylibyśmy zaiteresowani. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinas25 Re: Do sprzedania mieszkanie 44,35 m2 14.01.08, 21:07 Do aga_molo sad.karolina@wp.pl Prosze przesłać maila odpowiem na wszystkie pytania Odpowiedz Link Zgłoś
makplast Re: Miła wiadomość Skrajna 09.04.08, 21:24 post ze stycznia.ja juz wiedzialem ze bedzie opoznienie a Pani wierzyla ze oddacie w terminie... Odpowiedz Link Zgłoś
slawek.ciesielski Re: Czemu taka cisza na forum? 15.01.08, 11:12 Fotek to niema co robić bo za wiele to się nie zmieniło po za klatkami. Ale może wiadomo kiedy będa dni otwarte by obejrzeć sobie na żywo. Może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
holyy1 Re: Czemu taka cisza na forum? 15.01.08, 12:03 Witam, z tego co wiem to dni otwartych juz nie będzie. Deweloper wypowiadał się już na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
kando1 Re: Czemu taka cisza na forum? 15.01.08, 13:48 No rozumiem że na I etapie już niebędzie bo niedługo odbiory ale do odbiorów II etapu jeszcze spory kawałek tak więc spodziewam się że developer dla II etapu zrobi jeszcze dzień otwarty. Odpowiedz Link Zgłoś
holyy1 Re: Czemu taka cisza na forum? 15.01.08, 14:45 A to zależy juz od Dewelopera. To jedynie jego dobra wola czy zrobi czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kando1 Re: Czemu taka cisza na forum? 15.01.08, 15:40 Dokładnie tak, organizacja dnia otwartego zależy tylko i wyłącznie od developera, ale z drugiej strony jeśli ktoś chce to może obejrzeć swoje mieszkanie, gwarantuje mu to zapis w umowie mówiący, że gdy inwestycja jest juz w stanie surowym zamkniętym każdy ma prawo po uprzednim ustaleniu terminu z developerem i kierownikiem budowy obejrzeć mieszkanie.Tak więc to developer wybierze sobie czy chciałby zorganizowac jeden dzień dla wszystkich czy codziennie ganiać z kimś innym na budowę bo napewno znajdzie się kilka osób chętnych do obejrzenia swojego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
bamse13 Re: Czemu taka cisza na forum? 16.01.08, 20:50 Czy byl ktos na budowie?? Macie jakies info o drodze, zaczely sie jakies prace?? Odpowiedz Link Zgłoś
lasic01 Re: Czemu taka cisza na forum? 17.01.08, 09:23 w sobote jeszcze nic sie nie zaczelo. nie wygladalo rowniez ze ma sie zaczac jakosc na dniach Odpowiedz Link Zgłoś