Dodaj do ulubionych

ulica Maczka

05.12.08, 22:33
Czy ktoś posiada informacje, kiedy zostanie wyremontowana ulica
Maczka lub Andersena? Do osiedli jest dramat z dojazdem płyty z
wystającymi drutami, mazowiecka z głębokimi dołami lub rozjeżdżona
droga Andersena przez dojazy ciężarówek do poblickich placów budowy.
Obserwuj wątek
    • aurelia_83 Re: ulica Maczka 08.12.08, 20:24
      Przyłączam się do prośby betty.
      Wyjść z Andersena na Powstańców bez szwanku graniczy z
      cudem,szczególnie ostatnimi czasy.Jest pełno błota,dziur i brak
      jakiegokolwiek porządnego chodnika jest nie do przyjęcia!
      • slawomir_ziemski ulica Gen. Maczka w 2009 08.12.08, 21:17
        Szanowni Państwo,

Zgodnie z projektem budżetu Miasta Ząbki przygotowanym przez Pana
        Burmistrza Roberta Perkowskiego, ulica zostanie zrealizowana w
        2009r. Będzie ona łączyła ul. Powstańców z ulicą Szwoleżerów.

Z poważaniem
        Sławomir Ziemski
        Radny Rady Miasta
        • karla1977 Re: ulica Gen. Maczka w 2009 09.12.08, 21:06
          czy moze powiedziec Pan cos na temat ulicy Andersena? czy i kiedy ma
          szanse doczekac sie budowy? jesli tam to czy planowane sa progi
          zwalniajace? Kierowcy jezdza tam jak wariaci:( a co do drutow to
          uszkodzilam tam niedawno samochod.
          Wyslalam w pazdzierniku e-mail do Pana burmistrza ale nie otrzymalam
          do tej pory odpowiedzi wiec juz pewnie nie otrzymam?
          pozdrawiam
          • bety111 Re: ulica Gen. Maczka w 2009 10.12.08, 15:51
            ma Pani rację, kierowcy w ogóle nie uważają na ludzi, raz jakiś pirat o mało
            mnie nie rozjechał czarnym saabem - Dramat, a jak trochę popada to cud jak ktoś
            nie ochlapie idących drogą pieszych - drogą, ponieważ nie ma nawet chodników.
            Moim zdaniem nowy asfalt oraz progi zwalniające to priorytet!!!
            • karla1977 Re: ulica Gen. Maczka w 2009 10.12.08, 21:01
              a do tego rozpedzone ciezarowki z budowy Engela (tej przy rozdzielni
              gazu) ktore saobie smigaja mimo ze od strony Zlonierksiej jak wol
              stoi znak ograniczenia do 3.5t! gdzie sie podziewa drogowka???
        • tedglen Re: ulica Gen. Maczka w 2009 10.12.08, 15:55
          slawomir_ziemski napisał:

> Szanowni Państwo,

Odezwał się Pan, to miło. Ale co z zaległymi odpowiedziami w Pana
          wątku?
        • slawomir_ziemski prace trwają - jednak się udało ... 22.11.09, 17:18
          Szanowni Państwo,

Po wielu problemach (problemy własnościowe gruntu, uzgodnieniowe,
          oraz po rozpatrzeniu zgłaszanych protestów jednej ze Spóldzielni
          Mieszkaniowych) ropoczęły się intensywne prace związane z budową
          ulicy Gen. St.Maczka. Po pierwszych dniach pracy wykonawcy, można
          przypuszczać, że droga powstanie w terminie.

Przy okazji chciałbym podziękować Panu Burmistrzowi Robertowi
          Perkowskiemu za pełne zaangażowanie w budowę tej drogi (wiele
          spotkań, uzgodnień, monitów).Dziękuję Panu Grzegorzowi Mickiewiczowi
          Zastęcpy Burmnistrza Miasta oraz referatowi UE za pozyskanie środków
          unijnych na budowę tej drogi ok.85% (będzie pochodzio, ze środków
          UE).

Z poważaniem
          Sławomir Ziemski

• el_caminino Re: prace trwają - jednak się udało ... 22.11.09, 20:19
            A skąd ma Pan pewność, ze będzie pochodziło? Przecież miasto, w
            odróżnieniu chociazby od Zielonki, która podpisała konkretne umowy,
            nie ma żadnej gwarancji otrzymania unijnych środków? A poza tym
            niech Pan już skończy z tą wazeliną. Tak bardzo się Pan boi, że bez
            tego- jako mieszkaniec Kobyłki - mógłby Pan stracić poparcie tych
            dwóch panów? Trochę to głupio, gdy jest się tak wykształconym i
            ustawionym, uprawiać wazeliniarstwo:(
            • slawomir_ziemski nie cieszy się Pan z inwestycji ? 22.11.09, 21:20
              Szanowny Panie,

Mam wrażenie, że nie cieszy się Pan z budowanej drogi?

Nawet jeżeli jest Pan przeciwnikiem politcznym (nawet radnym - co
              można sprawdzić po ip) to moim zdnaniem ciężką pracę wielu osób
              zaangażowanych w realizację inwestycji powinien Pan docenić. Ja tą
              pracę odziennie widzę i doceniam.

Pragnę Pana zapewnić, że cenią sobie zasadę, że władza nie służy do
              zaszczytów tylko do ciężkiej wytężonej pracy.

Z poważaniem
              Sławomr Ziemski

• bonel Re: nie cieszy się Pan z inwestycji ? 23.11.09, 10:16
                No dobrze. Wszystko pięknie ładnie. Władza każe, cieszymy się. Wcześniej
                zadałem Panu pytanie i nie odpowiedział mi Pan na nie. Pozyskali Państwo środki
                z funduszy UE na inwestycje, przede wszystkim drogowe.Mam okazję jeszcze raz
                zadać Panu pytanie, może tym razem Pan mi odpowie. Te pozyskane fundusze unijne
                będą nam prefinansować czy refinansować te inwestycje?
                • dziubekj Re: nie cieszy się Pan z inwestycji ? 23.11.09, 10:29
                  Czyli ul. Mazowiecka też ma być zrobiona?? Jak tak to kiedy ew jest
                  to brane pod uwagę???
                  • magdazabki ul. Mazowiecka 23.11.09, 11:06
                    Pytałam o ul. Mazowiecką nie będzie w najbliższych latach zrobiona,
                    dalej możemy pływać w błocie !
                    Latarni też narazie nie będzie, bo na jednej z ostatnich sesji
                    zostały skreślone.
                • piotruscinski Re: nie cieszy się Pan z inwestycji ? 23.11.09, 13:52
                  bonel napisał:
                  > Te pozyskane fundusze unijne
                  > będą nam prefinansować czy refinansować te inwestycje?

Obie formy finansowania są teoretycznie możliwe. Nakłady ponoszone obecnie (np.
                  ul. ks.Zycha, Maczka) będą oczywiście refinansowane, ale przy kolejnych pracach
                  po spełnieniu określonych warunków możliwe będzie teoretycznie prefinansowanie
                  (ale to dopiero najwcześniej w przyszłym roku po podpisaniu umów, a umowy po
                  otrzymaniu kolejnych decyzji ZRID)
                  • bonel Re: nie cieszy się Pan z inwestycji ? 23.11.09, 15:06
                    Dziękuję za odpowiedź. Liczyłem na to, że odpowiedzi mi udzieli Pan Ziemski,
                    gdyż to jemu zadałem pytanie.
                    Mnie zastanawia pewna kwestia. Zarzucasz Pan, Panu Grędzie niemalże manipulację.
                    Ale jak to jest, że na moje pytania zadane Panu Ziemskiemu jest najczęściej brak
                    reakcji, albo odpowiada mi Pan Piotr Uściński, a wcześniej Pan Robert Świątkiewicz.
                    Że tak powiem, co jest grane? Pan Przewodniczący Rady Miasta chwali burmistrza,
                    ale na pytania zadane Panu Sławomirowi Ziemskiemu kto odpowiada? Prezesi
                    ząbkowskiego PGK. A przy okazji takie krótkie pytanie do Pana -
                    Kto powołał prezesów ząbkowskiego PGK? Czemu nie było konkursów na członków
                    zarządu PGK?

forum.gazeta.pl/forum/w,97,89905378,,Zmiany_zmiany.html?v=2

Jak postanowię znowu zadać pytanie Panu Ziemskiemu to znaczy, że czekam na jego
                    odpowiedź. Pan Ziemski jest radnym wybranym przez mieszkańców, Pan nie, i to
                    Pan Ziemski powinien odpowiadać lub nie na moje pytania.

zabki.blox.pl/html
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=52985301&a=53069587 - jakieś
                    prorocze słowa
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=71021776&a=71021776 - o zarobkach
                    burmistrzów
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=74801919&a=74950801 - władza
                    promuje swoich
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=51921103&a=51927927 - Przed
                    wyborami byliście przeciw byłemu burmistrzowi, w całości krytykowaliście jego
                    sposób zarządzania miastem. A tu dogadali się. I jak widzi praktyka ponownie się
                    dogadują - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=86821824 - Zobaczycie jeszcze
                    jak się dogadają
                    • piotruscinski Re: nie cieszy się Pan z inwestycji ? 23.11.09, 15:53
                      bonel napisał:

> Dziękuję za odpowiedź. Liczyłem na to, że odpowiedzi mi udzieli Pan Ziemski,
                      > gdyż to jemu zadałem pytanie.
                      Jak ktoś pyta na forum to chyba po to aby poznać odpowiedź, cóż za różnica, kto
                      jej udzieli. Jeśli chcesz pytać prywatnie to proszę wysłać pytania na maila, a
                      nie pytać publicznie na forum.

> Czemu nie było konkursów na członków
                      > zarządu PGK?
                      Zarząd PGK został powołany w pełni zgodnie z prawem, które nie przewiduje
                      specjalnej procedury konkursowej w tej sprawie. Temat z innego wątku, więc jeśli
                      chcesz dalej dyskutować to zapraszam do niego lub na maila.

> Pan Ziemski jest radnym wybranym przez mieszkańców, Pan nie
                      Trochę niezręcznie mi z tym dyskutować, ale zajrzyj tu:
                      wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiRadaPowiatu.html?jdn=143400
                      • bonel Re: nie cieszy się Pan z inwestycji ? 23.11.09, 16:05
                        Pan Ziemski udziela się tu publicznie to i ja mogę tu publicznie zadać pytanie,
                        jasne? Różnica jest taka, że Pan Ziemski jest radnym, który wybrał internet jako
                        platformę porozumiewania się z mieszkańcami miasta. Więc mam prawo zadać jemu
                        pytanie tam gdzie ja chcę i gdzie mogę. I oczekuję od niego odpowiedzi - chcę
                        poznać jego zdanie, jasne? Nawet jego brak odpowiedzi jest jego zdaniem.
                        Szanowny Panie Piotrze Uściński - jego zdaniem. Rozumie Pan to.

Jak Panu jest niezręcznie to niech Pan nie odpowiada, jasne?
                        • slawomir_ziemski wierzyłem, że to pytanie retoryczne ... 23.11.09, 21:46
                          Szanowny Panie,

Zauważyłem, że jest bardzo dobrze poinformowany o sytuacji
                          finansowej Miasta. Dlatego uważałem, ze Pana pytanie jest
                          retoryczne.

Z poważaniem
                          Sławomir Ziemski

• bonel Re: Do Pana Ziemskiego 25.11.09, 13:38
                            Mam konkretne pytanie do Pana Sławomira Ziemskiego.

Czy daje Pan gwarancje, że wrócą do nas z funduszy unijnych te 23 mln, które
                            bierzemy z obligacji?

Schlebia mi Pan. Jestem zwykłym człowiekiem, który tylko wyciąga wnioski, swoje
                            wnioski, z tej propagandy, którą uprawiacie.
                            Jeśli Pan uważa, że tak dużo wiem, to równie dobrze każdy na tym forum tyle wie,
                            że nie musi Pan odpowiadać. Jeśli już idziemy tym tokiem rozumowania - ile
                            wiedzą radni? Też to, co dowiedzą się z gazety? Dużo nie wiem, dzielę się tym i
                            oczekuję odpowiedzi, a Pan próbuje mnie zbyć.

• marek_greda Radny Ziemski przecież nie mieszka w Ząbkach 24.11.09, 09:19
                          bonel napisał:

> Pan Ziemski jest radnym, który wybrał internet jako
                          > platformę porozumiewania się z mieszkańcami miasta.

Drogi bonelu,
                          pan Ziemski jest radnym, który nie mieszka już w Zabkach -
                          wyprowadził się do Kobyłki. Jak, więc, według Ciebie ma się
                          kontaktować z nami? Oczywiście, że tylko przez internet.
                          • slawomir_ziemski ciekawe .. 24.11.09, 09:52
                            Szanowny Panie,

Jeżeli Pan wszystko wie i wszystko słyszał, to może jeszcze Pan
                            napisać jak Pan się nazywa i gdzie Pan mieszka. Będę wdzięczny.

Sławomir Ziemski
                            • el_caminino Re: ciekawe .. 24.11.09, 12:43
                              Ha ha ha Wolne żarty to chyba Pan, Panie Ziemski, powinien nam podać
                              swój nowy adres. Kobyłka, i jak dalej?....
                              • slawomir_ziemski ciekawe.. 24.11.09, 13:57
                                Witam,

Mojego Ząbkowskiego adresu nie chce Pan, lub jeszcse innego, w
                                którym też często przebywam ?

Niech nie uprawia Pan demagogii - swoje stanowisko w tej sprawie
                                przedstawiełem w innym poruszonym przez Pana wątku.

Podkreślę jedynie, że w ten sposób nie wygra Pan wyborów.

Sławomir Ziemski
                                • el_caminino Re: ciekawe.. 24.11.09, 14:34
                                  A skąd wogóle pomysł, że będę kandydować. Ma Pan magiczną kulę czy
                                  co? :(
                                • marek_greda "Nie" dla Ziemskiego 24.11.09, 15:07
                                  Radnym, którzy nie mieszkają w Ząbkach i nie zyją wspólnie ze swoimi
                                  wyborcami mówimy Stanowcze NIE!

P.S.
                                  Wie Pan co? Ja, ani zapewne nikt w Ząbkach nie potrzebuje Pańskich
                                  adresów - My w ogóle nie potrzebujemy takiego radnego jak Pan.
                                  Kandyduj se Pan w Kobyłce, albo jeszcze gdzieś - ale nie tutaj!
                                  Skoro nie jesteś Pan mieszkańcem Ząbek!
                                  • slawomir_ziemski a skad Pan takie informacje posiada... 24.11.09, 15:51
                                    Szanowny Panie,

A skąd Pan wie, że w ogóle nie mieszkam w Ząbkach ... ?

Skoro Pan wszystko podsumował, to może Pan podsumuje swoją osobę -
                                    najpierw musi Pan podać swoje imię i nazwisko (?)

Sławomir Ziemski

• maafiozoo Re: a skad Pan takie informacje posiada... 25.11.09, 18:30
                                      Co żeście się tak przyje.... do radnego Ziemskiego?
                                      Takie z was cwaniaki wszystko wiecie to czemu nie znacie adresu jak wam tak
                                      zależny a ja powiem że Pan Ziemski mieszka w Ząbkach i co zatkało? I boicie sami
                                      podać swoich danych. Tchórze buhahah
                                      • marek_greda Żaden z Ciebie maafiozoo. 26.11.09, 08:34
                                        maafiozoo napisał:

> Co żeście się tak przyje.... do radnego Ziemskiego?
                                        > Takie z was cwaniaki wszystko wiecie to czemu nie znacie adresu
                                        jak wam tak
                                        > zależny a ja powiem że Pan Ziemski mieszka w Ząbkach i co zatkało?
                                        I boicie sam
                                        > i
                                        > podać swoich danych. Tchórze buhahah

Czyżby radny Ziemski przelogował się na inny nick (maafiozoo)?
                                        Powiem Ci Kolego maafiozoo tak: znam adres pana Ziemskiego w Kobyłce.
                                        I nie kłam, że On mieszka w Ząbkach, bo nie mieszka. Jego byli
                                        sąsiedzi w bloku przy Powstańców na oś. Kopernik moga to potwierdzić.
                                        I co łyso Ci?
                                        (no to sam podaj swoje nazwisko, tchórzu)
                                        • slawomir_ziemski ? 26.11.09, 09:20
                                          Szanowny Panie,

Widzę, że nawet moje mieszkanie jest przedmiotem dyskusji. Szkoda,
                                          że nie chce Pan podać swoich danych bo zaprosiłbym na herbatę.

ps. korzystam tylko z tego profilu.

Sławomir Ziemski

• marek_greda Herbata? Było by mi bardzo miło. 26.11.09, 09:29
                                            Dziękuję za otwartość.
                                            Widać, że prywatnie porządny z Pana człowiek.

Pozdrowienia z Ząbek
                                            marek_greda
                                            • slawomir_ziemski tylko muszę wiedzieć z kim ? 26.11.09, 09:44
                                              Pozdrowiania z Warszawy.

Rozumiem, że kolejne odcinki sensacji będą dotyczyły pozostałych
                                              radnych ?

SZ

• marek_greda Aha. Więc mam wysłać swoje CV? 26.11.09, 10:11
                                                Wymieniamy się pozdrowieniami. Czyli bardzo miło się nam rozmawia.
                                                Panie radny, czy uważa Pan to za jakąś sensację, iż będąc radnym w
                                                Ząbkach mieszka Pan w Kobyłce?
                                                Niechże pan sie tak nie łudzi, że jest Pan tu strasznie znaną osobą:
                                                niech Pan zejdzie na ziemię. Według mnie, to nie jest sensacja.

Czy kolejne odcinki będą dotyczyły pozostałych radnych? A powinny?
                                                Czy są jeszcze radni, którzy mieszkają gdzie indziej, a "sprawują"
                                                mandat w Ząbkach? Pan, chyba, to wie. Proszę podzielić się swoją
                                                wiedzą. Przecież dużo Pan wie o swoich "Kolegach". Są tacy? No niech
                                                Pan o tym napisze.
                                                • slawomir_ziemski do herbaty wystararczy imie i nazwisko.... 26.11.09, 10:41
                                                  Witam,

Do herbaty nie jest mi potrzebne Pana CV .....

Wystarczy imię i nazwisko :-))

Pytam się przy okazji, bo może coś Pan wie :-)))

SZ
                                                  • marek_greda Mam nadzięję, że lubi Pan herbatę z cytryną 26.11.09, 11:38
                                                    Mimo wszystko wierzę, że może kiedyś napijemy się tej herbaty...

Przy okazji Panu odpowiadam, że na pewno Pan wie więcej ode mnie.
                                                    Ciekawe czy jest Pan jedynym ząbkowskim radnym, który mieszka poza
                                                    Ząbkami? Ktoś, gdzieś, kiedyś mówił, że nie. Ponoć mamy wiecej
                                                    takich "gagatków". Jest Pan w stanie ich wymienić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka