Dodaj do ulubionych

Dziurawe drogi

23.03.09, 13:51
Przeczytałam post na temat budowy tunelu pod torami... A co ze stanem dróg w
naszym mieście?? Chodzi mi o starą część Ząbek. Ulice: Wyzwolenia, 3-go maja,
Słoneczna, Batorego i pewnie wiele, wiele innych. Kto będzie płacił za remonty
zawieszenia w samochodzie??? Te ulice wymagają kapitalnego remontu tzn.
wymiany nawierzchni bo łatanie dziur po raz kolejny do niczego nie prowadzi.
Nasze władze chwalą się sukcesami a podstawowe sprawy pozostają nie
załatwione. W mojej okolicy od kilkunastu lat NIC się nie dzieje. Może należy
zainteresować tą sprawą media. To często pomaga.
Obserwuj wątek
    • tomek19641 Re: Dziurawe drogi 23.03.09, 15:16
      ...i ulica 11 Listopada, gdzie oprócz dziur, wysokość progów
      spowalniających pobiła wszelkie granice. Spadek po byłym burmistrzu.
    • suiana Re: Dziurawe drogi 23.03.09, 23:18
      Mnie też dziwi tak duże przedsięwzięcie podczas gdy przejeżdżając większością dróg ząbkowskich można zgubić zawieszenie.Gdzieniegdzie jeszcze asfaltu nie ma ,błoto po pachy,a tu z tunelem wyskakują jak przysłowiowy Filip z konopi .Zamiast łatać dziury(zresztą kiedy to było)niech w końcu położą nowe nawierzchnie,bo w Ząbkach nie ma ani jednej porządnej drogi.Śmieszy mnie to porywanie się z motyką na słońce.
      • ata66 Re: Dziurawe drogi 24.03.09, 08:28
        Zgadzam się z poprzednią wypowiedzią. Nie wiem czy zagląda tutaj ktoś z naszych
        władz ale mam nadzieję że tak. Mieszkam przy małej uliczce 17-tego września,
        gdzie znajduje się zaledwie kilka domów. Chciałabym zaprosić na wizytację
        naszych włodarzy, koniecznie w eleganckich pantoflach. Szczególnie przy takiej
        pogodzie jak dziś, nie ma sposobu by dotrzeć do domu nie brnąc po kostki w
        błocie. Dziury są takie, że po deszczu woda sięga do podwozia samochodu. I dodam
        jeszcze, że na nic jest równanie ulicy, dwa razy do roku spychaczem bo to pomaga
        do pierwszego deszczu.
        • corrida_pl Re: Dziurawe drogi 24.03.09, 08:47
          Przestańcie marudzić, tunel to jest TO. Przynajmniej jest temat zastępczy przez
          kilka najbliższych miesięcy...

• morre Re: Dziurawe drogi 24.03.09, 21:56
            Jaki temat zastępczy. Jaki temat zastępczy. Tunel jest niezbędny! Ułatwi i
            uprości komunikację w środku miasta, która nie jest no ... najlepsza. A co do
            dziur, a gdzie ich nie ma?? W innych gminach też są. Problemy trzeba
            rozwiązywać z wyższego poziomu
            • suiana Re: Dziurawe drogi 24.03.09, 22:17
              To,że w innych gminach są wcale nie znaczy,że u nas też tak musi być.Na domiar
              złego w Ząbkach nie ma ani jednej porządnej drogi,ale co tam grunt,żeby do
              tunelu dojechać i po drodze nie zgubić zawieszenia.
              Tunel lekarstwem na wszystko-entuzjaści.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka