will.pl 07.04.09, 00:27 mam astme i potrzebuje lekarza i to dobrego:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evi78 Re: szukam dobrej przychodni 16.04.09, 10:46 Witam, ja również proszę o wskazówki w kwestii wyboru przychodni w Ząbkach - za kilka tygodni zostanę mamą i dobry pediatra będzie pożądany :) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_i_malutek Re: szukam dobrej przychodni 16.04.09, 12:30 To ja się dołączę... Za trzy tygodnie pojawi się na świecie nasz maluch. Gdzie szukać pediatry? W tej przychodni przy dworcu PKP czy na Skorupki w tej prywatnej? Odpowiedz Link Zgłoś
skwarka23 Re: szukam dobrej przychodni 16.04.09, 12:32 POLECAM BETA-MED D.BIELAŃSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
ania27156 Re: szukam dobrej przychodni 16.04.09, 15:17 Witam Mamuśki .Ja polecam beta-med Dr.Bielańska i dr.Kania. Odpowiedz Link Zgłoś
evi78 Re: szukam dobrej przychodni 16.04.09, 17:06 Czy Beta-Med to przychodnia prywatna ? ja raczej szukam przychodni państwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
skwarka23 Re: szukam dobrej przychodni 16.04.09, 17:23 Niepubliczny zakład opieki zdrowotnej ale mają podpisaną umowę z NFZ Odpowiedz Link Zgłoś
gosiapol Re: szukam dobrej przychodni 16.04.09, 20:40 dokładnie tak, ja chodzę ze swoim maluchem na szczepienia i tzw. bilanse do Betamedu, nie płacę ani grosza. Również polecam dr Kanię. Odpowiedz Link Zgłoś
evi78 Re: szukam dobrej przychodni 17.04.09, 12:59 super :) dziękuję za wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś
7485p Re: szukam dobrej przychodni 17.04.09, 22:51 Dr Kania i dr Bielańska w Betamedzie to dobre lekarki z tym że przyjmują głównie dzieci. Dorosłemu raczej nie uda się do nich umówić. Poza tym Betamed "leży" organizacyjnie. Do godziny 10 rano nie można dodzwonić się do przychodni, która jest czynna 8-18. Mają chyba tylko jeden telefon. A jeżeli już się dodzwonisz prosząc np. o wypisanie recepty dla dziecka, panie na recepcji proszą żeby zadzwonić później, bo teraz mają dużo ludzi! Druga sprawa: Jeżeli przyjedziesz rano z wysokogorączkującym dzieckiem (temperatura zaczęła się w nocy) bez wcześniejszego umówienia się (na które nie ma szans do godz. 10) nie zostaniesz przyjęta! bo nie jesteś zapisana! Kolejna sprawa to jakoś dziwnie uregulowana sprawa z robieniem badań w laboratorium, tzn. jeżeli mam skierowanie z betamedu np. na badanie ogólne moczu to nie mogę zanieść tego moczu bezpośrednio do laboratorium (gdzie mam dwa kroki od domu) tylko muszę go zawieść do betamedu skąd pojedzie on do tegoż laboratorium! Jak wiadomo wszystkim, materiał do badania powinien znaleźć się jak najszybciej po pobraniu w laboratorium więc denerwuje mnie takie bezsensowne obostrzenie. Nawet jezeli przyjedziesz ze skierowaniem z Betamedu panie z laboratorium pobiorą od ciebie opłatę jak za badanie prywatne. Jeszcze jedna sprawa: jeżeli spóźnisz się z dzieckiem na wizytę 10 min. to możesz być pewna że nie zostaniesz przyjęta, ale jeżeli ty czekasz na umówioną wizytę (w moim przypadku to badanie słuchu mojego dziecka) 50 min.!!! to nie usłyszysz nawet przepraszam ze strony Betamedu! Odpowiedz Link Zgłoś
mamabarta2 Re: szukam dobrej przychodni 17.04.09, 23:03 Jeśli chodzi o astmę to polecam Dr Najberg przyjmuje na POezji w Aninie i dr Komorowski - pediatra Lecznica Zdrowie Niełańska. Niestety obie przychodnie prywatnie:( Z synem przerabiałam astmę państwowo :(, dziękuje bardzo:( Dysponuje telefonami. Jest jeszcze dr Kalicka w Vitalu Ząbki pulmunolog, mają umowę z NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.lena.3 Re: szukam dobrej przychodni 18.04.09, 17:04 Szukasz dobrej przychodni,to wyjedz z Ząbek! Jedyna państwowa przychodnia jest na orlej przy stacji PKP. Reszta to wszystko prywatne,na umowach oczywiście,także możesz leczyc się nieodpłatnie. Byłam już w każdej,jak i również znalomi itp... Opinie różne,moja osobista...szukaj poza ząbkami! Jedyny lekarz który wydaje mi się że zna się na rzeczy to Dr Harwas, W państwowej przychodni na orlej. Przyjmuje tam od wielu,wielu lat! Ale dzieci nie przyjmuje:( Wszyscy znajomi którzy mają dzieci z jakimiś chorobami,chodzą prywatnie lub poza ząbki. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś