Dodaj do ulubionych

szukam dobrej przychodni

07.04.09, 00:27
mam astme i potrzebuje lekarza i to dobrego:)
Obserwuj wątek
    • evi78 Re: szukam dobrej przychodni 16.04.09, 10:46
      Witam, ja również proszę o wskazówki w kwestii wyboru przychodni w Ząbkach - za
      kilka tygodni zostanę mamą i dobry pediatra będzie pożądany :)
      • mama_i_malutek Re: szukam dobrej przychodni 16.04.09, 12:30
        To ja się dołączę... Za trzy tygodnie pojawi się na świecie nasz maluch. Gdzie
        szukać pediatry? W tej przychodni przy dworcu PKP czy na Skorupki w tej prywatnej?
        • skwarka23 Re: szukam dobrej przychodni 16.04.09, 12:32
          POLECAM BETA-MED D.BIELAŃSKA.
        • ania27156 Re: szukam dobrej przychodni 16.04.09, 15:17
          Witam Mamuśki .Ja polecam beta-med Dr.Bielańska i dr.Kania.
          • evi78 Re: szukam dobrej przychodni 16.04.09, 17:06
            Czy Beta-Med to przychodnia prywatna ? ja raczej szukam przychodni państwowej.
            • skwarka23 Re: szukam dobrej przychodni 16.04.09, 17:23
              Niepubliczny zakład opieki zdrowotnej ale mają podpisaną umowę z NFZ
              • gosiapol Re: szukam dobrej przychodni 16.04.09, 20:40
                dokładnie tak, ja chodzę ze swoim maluchem na szczepienia i tzw.
                bilanse do Betamedu, nie płacę ani grosza. Również polecam dr Kanię.
                • evi78 Re: szukam dobrej przychodni 17.04.09, 12:59
                  super :) dziękuję za wskazówki.
      • 7485p Re: szukam dobrej przychodni 17.04.09, 22:51
        Dr Kania i dr Bielańska w Betamedzie to dobre lekarki z tym że przyjmują głównie
        dzieci. Dorosłemu raczej nie uda się do nich umówić. Poza tym Betamed "leży"
        organizacyjnie. Do godziny 10 rano nie można dodzwonić się do przychodni, która
        jest czynna 8-18. Mają chyba tylko jeden telefon. A jeżeli już się dodzwonisz
        prosząc np. o wypisanie recepty dla dziecka, panie na recepcji proszą żeby
        zadzwonić później, bo teraz mają dużo ludzi! Druga sprawa: Jeżeli przyjedziesz
        rano z wysokogorączkującym dzieckiem (temperatura zaczęła się w nocy) bez
        wcześniejszego umówienia się (na które nie ma szans do godz. 10) nie zostaniesz
        przyjęta! bo nie jesteś zapisana! Kolejna sprawa to jakoś dziwnie uregulowana
        sprawa z robieniem badań w laboratorium, tzn. jeżeli mam skierowanie z betamedu
        np. na badanie ogólne moczu to nie mogę zanieść tego moczu bezpośrednio do
        laboratorium (gdzie mam dwa kroki od domu) tylko muszę go zawieść do betamedu
        skąd pojedzie on do tegoż laboratorium! Jak wiadomo wszystkim, materiał do
        badania powinien znaleźć się jak najszybciej po pobraniu w laboratorium więc
        denerwuje mnie takie bezsensowne obostrzenie. Nawet jezeli przyjedziesz ze
        skierowaniem z Betamedu panie z laboratorium pobiorą od ciebie opłatę jak za
        badanie prywatne. Jeszcze jedna sprawa: jeżeli spóźnisz się z dzieckiem na
        wizytę 10 min. to możesz być pewna że nie zostaniesz przyjęta, ale jeżeli ty
        czekasz na umówioną wizytę (w moim przypadku to badanie słuchu mojego dziecka)
        50 min.!!! to nie usłyszysz nawet przepraszam ze strony Betamedu!
        • mamabarta2 Re: szukam dobrej przychodni 17.04.09, 23:03
          Jeśli chodzi o astmę to polecam Dr Najberg przyjmuje na
          POezji w Aninie
          i dr Komorowski - pediatra
          Lecznica Zdrowie Niełańska.
          Niestety obie przychodnie prywatnie:(
          Z synem przerabiałam astmę państwowo :(, dziękuje bardzo:(
          Dysponuje telefonami.
          Jest jeszcze dr Kalicka w Vitalu Ząbki pulmunolog, mają umowę z NFZ.
          • magda.lena.3 Re: szukam dobrej przychodni 18.04.09, 17:04
            Szukasz dobrej przychodni,to wyjedz z Ząbek!
            Jedyna państwowa przychodnia jest na orlej przy stacji PKP.
            Reszta to wszystko prywatne,na umowach oczywiście,także możesz
            leczyc się nieodpłatnie.
            Byłam już w każdej,jak i również znalomi itp...
            Opinie różne,moja osobista...szukaj poza ząbkami!
            Jedyny lekarz który wydaje mi się że zna się na rzeczy to Dr Harwas,
            W państwowej przychodni na orlej. Przyjmuje tam od wielu,wielu lat!
            Ale dzieci nie przyjmuje:(
            Wszyscy znajomi którzy mają dzieci z jakimiś chorobami,chodzą
            prywatnie lub poza ząbki.
            Pozdrawiam M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka