rd-ood 30.04.09, 11:26 Witajcie, Od naszego administratora Pana Pawła Walczaka, wiem iż w poniedziałek ma być koszona trawka, oraz ma być wielkie podlewanie.o ile roślinki do tej pory jakoś wytrzymają... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1handlowy Re: W poniedziałek podlewanie 30.04.09, 11:30 chcę to zobaczyć, tak samo jak wywóz tych śmieci przy bloku c mysli że jak jeden kontener wywiezie to jest ok i straszy że doliczy to do czynszu i sprzatanie klatek raz na tydzień o ile mozna to nazwać sprzątaniem raczej rozmazywanie mopem nasz administrator to jedna sitwa chyba z MP. Wielokrotnie zgłaszałam swoje uwagi do p. Walczaka ale jak widac ma to gdzies Odpowiedz Link Zgłoś
bimbaliona Re: W poniedziałek podlewanie 30.04.09, 11:40 Witam, Bedą akty, zawiążemy wspólnotę i pan z ADDOM'u inaczej będzie rozmawiał. Lub my przestaniemy z nim rozmawiać. Jak już płacę to chciałabym wiedzieć i widzieć za co. Pozdrawiam Bimbaliona Odpowiedz Link Zgłoś
rd-ood Re: W poniedziałek podlewanie 30.04.09, 11:54 Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia na co tak naprawdę idą nasze pieniądze, Pan który urzęduje w budynku A codziennie do godz.16 zajmuje się czym??? przepaliła się żarówka - trzeba Panu przypomnieć bo on nie zauważył, 3 latarnie nie świeciły Pan o tym tez nie wiedział, sprzątaczka to leń patentowany. Jeszcze jak teraz zieleni nie podleją ............. dziadostwo Odpowiedz Link Zgłoś
vimose Re: W poniedziałek podlewanie 30.04.09, 11:48 Jeden z sąsiadów uzyskał informację, iż w kompetencjach firmy sprzątającej leżą jedynie powierzchnie poziome... Chciałabym jednak zauważyć, iż schody maja również powierzchnie pionowe, na których są koszmarne zacieki i bud, którego nie sposób nie dostrzec idąc po schodach... Podlewanie za 4 dni, jeśli słońce nadal będzie tak świeciło to kiepsko... Odpowiedz Link Zgłoś
attache1974 To podlejcie i nie gadajcie tyle :) 30.04.09, 12:22 Ja dziś sam osobiście z córą podleję zieleninę wkoło mojej klatki, jak się boicie że do poniedziałku wam pousycha to i owo, to sami podlejcie, mniej gadania a więcej działania i będzie git. I nie mówcie że Walczak bierze kasę za podlewanie więc palcem nie kiwniecie, jak będzie się paliło to też zadzwonicie po strażaków i będziecie czekać aż przyjadą bo za to im płacą :)? Można odżałować te 3 zeta za m3 zimnej wody. Ostatnio sprzątnąłem pomieszczenie ze śmietnikami bo jakaś sierota zrobiła błagan, denerwowało mnie więc posprzątałem a nie czekałem aż ktoś się za to weźmie. U nas tak jest że jak stoii 20 osób i każda mówi tak zrobimy, trzeba zrobić, ale nikt nie wyjdzie przed szereg i nie powie kurde wy se gadajcie ja nie mam czasu bo idę zrobić to o czym wy gadacie. Odpowiedz Link Zgłoś
rd-ood Re: To podlejcie i nie gadajcie tyle :) 30.04.09, 12:50 Niestety przy takej suszy gdzie podłoże ma wilgotność poniżej 10%, podlewanie konewką nic nie pomoże.chyba że będziesz podlewać całą noc. ja juz to przerabiałam, codziennie podlewałam trawę pod balkonem, skutek mierny. To samo tyczy się sprzątania, co z tego że np. wyczyściliśmy zacieki na zew. części schodów na klatce, potem sprzątaczka brudnym mopem zrobiła je na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
attache1974 No zacieki to fakt porażka 30.04.09, 12:59 Pierwszy raz widziałem takie piękne czarno-syfiaste zacieki - ale o dziwo zniknęło ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
vimose Re: To podlejcie i nie gadajcie tyle :) 30.04.09, 14:19 aby podlać trawnik wystarczy odkręcić korek z wodą, w ubiegłym roku nie było z tym problemu, przecież na osiedlu jest zamontowany genialny system nawadniający..... Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka.net Re: To podlejcie i nie gadajcie tyle :) 01.05.09, 14:11 Witam sąsiadów, co do podlewania zieleni na naszym osiedlu, dzwoniłam w środę do Macplastu bo chciałam się dowiedzieć kto jest odpowiedzialny za niepodlewanie trawników i roślinek. Pani z Macplast powiedziała że to należy jeszcze do ich obowiązków. Kiedy powiedziałam że wypadałoby już zacząć podlewać bo uschnie wszystko i trzeba będzie zieleń wymienić (na nasz oczywiście koszt) to była mocno zaskoczona chyba tym że przyszła wiosna i ze zieleń się podlewa i że w ogóle ktoś ma z tym problem. Miała komuś przekazać wiadomość o podlewaniu już następnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
rocco_waw Re: To podlejcie i nie gadajcie tyle :) 03.05.09, 19:32 a propo sprząttania....dzisiaj miałem gości....jak zobaczyli naszą klatkę schodową....to spytali czy ktoś tu wogóle sprząta:) Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: W poniedziałek podlewanie 04.05.09, 15:54 Witam Mam pytanie odnośnie trawy Czy została skoszoni i podlana?? Odpowiedz Link Zgłoś
makplastikbombastik Re: W poniedziałek podlewanie 04.05.09, 17:29 To byłby cud na GP, jakby zrobili coś o czym zapewniali, że zrobią w danym dniu, terminie itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka.net Re: W poniedziałek podlewanie 04.05.09, 22:18 makplastikbombastik napisała: > To byłby cud na GP, jakby zrobili coś o czym zapewniali, że zrobią w danym dniu > , > terminie itd. itp. No i stał sie cud!!! Wieczorem włączone było nawadnianie trawników (przynajmniej na patio budynku A). Odpowiedz Link Zgłoś