mjkg 25.05.09, 13:27 Witam, proszę o merytoryczne opinie dot. szkoły. O nauczycielach , warunkach w szkole, w świetlicy itd itp. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mjkg Re: szkoła ul Kościelna 26.05.09, 11:09 - nikt nie ma zdania na temat tej szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszkalata Re: szkoła ul Kościelna 26.05.09, 12:27 Witam Szkoła na Kościelnej to najnowszy tego typu obiekt w Ząbkach. Został oddany do użytku w 2008 roku. Wyposażony jest w dużą i nowoczesną salę gimnastyczną z potrzebnym zapleczem (ładne szatnie, prysznice, toalety), jak również w boisko na zewnątrz (za sztuczną nawierzchnią). Z mojej wiedzy wynika, iż z kadry nauczycielskiej jak i z personelu pomocniczego, większość rodziców dzieci tam uczęszczających jest zadowolona. Pozdrawiam Tomasz Kalata radny tomaszkalata.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: szkoła ul Kościelna 27.05.09, 15:51 Mnie też temat żywo interesuje, bo w przyszłym roku zamierzam posłac własnie tam synka do "zerówki" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
agaga1980 Re: szkoła ul Kościelna 28.05.09, 20:42 Ja za kilka lat dopiero będę posyłać swoją pociechę do tej szkoły, ale już się martwię tym, czy aby mój synek zostanie tu przyjęty, bo podobno już teraz kilkanaścioro dzieci nie dostało się do tej szkoły i muszą iść na Piłsudskiego. I pewnie będzie tak, że dzieci majace szkołę na Kościelnej "pod nosem" bedą musiały chodzić 2-3km do innej,bo w tej nie będzie miejsc...Paranoja oczywiście!!!Taki duży plac ma szkoła na Kościelnej to mogli postawić większy budynek, aby wszystkie dzieci z sąsiedztwa miały możliwośc do niej chodzić. A przez kilka najblizszych lat sprowadzi się w okolice ulicy Powstańców drugie tyle dzieci co teraz i ciekawe jak to bedzie z ta szkołą...Bedzie jak na studiach - kilkanaście osób na 1 miejsce...Az strach pomyśleć! Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: szkoła ul Kościelna 29.05.09, 10:58 agaga1980 napisała: > Ja za kilka lat dopiero będę posyłać swoją pociechę do tej szkoły, > ale już się martwię tym, czy aby mój synek zostanie tu przyjęty, bo > podobno już teraz kilkanaścioro dzieci nie dostało się do tej szkoły > i muszą iść na Piłsudskiego. I pewnie będzie tak, że dzieci majace > szkołę na Kościelnej "pod nosem" bedą musiały chodzić 2-3km do > innej,bo w tej nie będzie miejsc...Paranoja oczywiście!!!Taki duży > plac ma szkoła na Kościelnej to mogli postawić większy budynek, aby > wszystkie dzieci z sąsiedztwa miały możliwośc do niej chodzić. Też słyszałem o tym problemie, trochę przykre jest, że mając szkołę praktycznie pod nosem, trzeba drałować te kilka kilometrów do szkoły w centrum. Szkoła przy Kościelnej powinna być większa, ale kto przypuszczał 5-7 lat temu (gdy rodził się projekt), że będzie aż tak duże zapotrzebowanie? Może projekt szkoły pozwala na rozbudowanie aby mogła pomieścić więcej dzieci? A może trzeba zbudować kolejną szkołę? Odpowiedz Link Zgłoś
morre Re: szkoła ul Kościelna 30.05.09, 09:15 Nie rozumiem was ludzie. Dzięki staraniom Urzędu Miasta i burmistrza macie pobudowaną szkołę a wy jeszcze narzekacie? Odpowiedz Link Zgłoś
mjkg Re: szkoła ul Kościelna 30.05.09, 10:46 dzięki za posty - ale one sa lekko nie na temat - mam nadzieje ze nie przejdziemy zaraz na temet Dyrektora itd itp intersują mnie opinie o nauczycielach, atmosferze w szkole itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: szkoła ul Kościelna 01.06.09, 10:20 morre napisał: > Nie rozumiem was ludzie. Dzięki staraniom Urzędu Miasta i burmistrza macie > pobudowaną szkołę a wy jeszcze narzekacie? Wręcz przeciwnie, cieszymy się z nowej, nowoczesnej szkoły. Ale jednak chcielibyśmy posyłać tam swoje dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
moncik79 Re: szkoła ul Kościelna 01.06.09, 10:45 Dokładnie tak... Chore jest to, że mieszkam 500 metrów od szkoły przy Kościelnej a moje dziecko zostało skierowane do Szkoły przy Piłsudskiego (2 km), bo nowa szkoła a już jest za mała dla okolicznych dzieciaków. Szkoła - owszem ładna, nowa, ale co z tego jak tylko dla wybrańców. Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: szkoła ul Kościelna 01.06.09, 11:23 Witam, nie czuje się zupełnie wybrańcem ;-) Pojechałem zapisać córę praktycznie z "marszu" ... Miałem farta... możliwe ...w każdym razie zupełnie *nie słyszałem o problemach. Córa dostała się bezproblemowo ... *nie oznacza że ich nie ma Odpowiedz Link Zgłoś