Dodaj do ulubionych

Przestała jeść!

26.05.11, 00:57
Proszę, pocieszcie mnie, że też to miałyście i to nie trwa wiecznie.

Młoda tydzień temu miała jakąś jelitówkę czy innego rotawirusa. Przeszła dość łagodnie - tylko jedna noc wymiotów i jeden dzień biegunki. Ale siłą rzeczy, w trakcie choroby dostawała mało stałych pokarmów (głównie ryż z marchewką i ukochane wafle ryżowe), a głównie wisiała na piersi. Do tego stopnia, że kupy wróciły do stanu znanego nam z 4-5 miesiaca. wink

Tyle że już od kilku dni wygląda na zdrową, a apetytu dalej nie ma! Je mało, i to tylko swoje pewniaki (ryż, wafle, suchy chleb i ziemniaki), podstawą menu jest pierś, a kupy płyną. Najbardziej mnie te kupy denerwują, bo każda kupa to zmiana ubranka (wszystko przesiąka).

Przejdzie jej? Nabierze z powrotem ochoty na kurczaka BBQ i spaghetti bolognese? Mam się niecierpliwić, czy to normalne, że jej organizm musi się na nowo nauczyć trawić normalne jedzenie? Ile czasu to może trwać?
Obserwuj wątek
    • lapwing123 Re: Przestała jeść! 26.05.11, 08:46
      a ile Młoda ma?
    • mrs.t Re: Przestała jeść! 26.05.11, 09:05
      poki jest na piersi ciesz sie; dostaje wartosciowy posilek, moze na wadze nie przybierze, ale sie nie powinna odwodnic np,
      po ciezkiej chorobie daj jej co najmniej 2 razy tyle czasu ile trwala choroba; i nie ograniczaj piersi
      nie martw sie

--
      https://i103.photobucket.com/albums/m128/sweettae/breastfeeding blinkies/breastmilk.gif
      • annnnnnia Re: Przestała jeść! 26.05.11, 15:42
        Młoda ma prawie rok, 11.5 miesiąca.

Co najmniej dwa razy tyle, hmm... Chorowała dwa dni, grymasi już cztery... Ok, niech jej będzie. smile
        • aniczka.r Re: Przestała jeść! 26.05.11, 16:12
          moje dziecko nigdy nie chorowalo,ale mojej siostry mlodszy syn chorowal dosc czesto,bo starsza siostra przynosila rozne ciekawe zarazki z przedszkola.pamietam,ze czasem mu zajmowalo troche czasu,zeby dosjc do siebie.nawet jak byl zdrowy,to byl tak jakby bardziej ostrozny z jedzeniem.czasem mu nawet i 2 tygdonie zajmowalo,zeby powrocic do normalnego jedzenia.
          • mrs.t Re: Przestała jeść! 26.05.11, 20:10

>Młoda tydzień temu miała jakąś jelitówkę czy innego rotawirusa. Przeszła dość łagodnie - >tylko jedna noc wymiotów i jeden dzień biegunki.

nie no sorry to ze miala objawy przez dwa dni zaostrzone to nie znaczy ze przez tak tylko krotki czas jej organizm walczyl z choroba!!!!!!
            • annnnnnia Re: Przestała jeść! 28.05.11, 22:10
              To może dopowiem, że chyba już wychodzimy na prostą - mamy za sobą dwa dni dużo-jedzenia i chyba już będzie dobrze. Wystaczyło się na Młodą tutaj poskarżyć. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka