Dodaj do ulubionych

fotelik 15-36 do tototy avensis i yaris.

18.09.10, 11:19
Czy możecie polecić fotelik dla córki 7,5 lat, 126cm, 27kg. Nie mam czasu przebić się przez wszystkie wątki, a fotelik potrzebny na już. Obecnie mamy toyotę avensis combi 2005 r i w nim fotelik maxi cosi rodi, potrzebuję drugi fotelik do toyoty yaris 2005r. I teraz nie wiem jaki kupić i czy ten co mamy przełożyć do yariski a kupić jakiś lepszy do avensis (avensis cześciej jeździmy, yaris tylko na trasie do szkoły), czy może maxi cosi zostawić w avensis, a kupić do yaris nowy?
Doradźcie coś proszę!
Obserwuj wątek
    • bitabob Re: fotelik 15-36 do tototy avensis i yaris. 18.09.10, 18:21
      Jesteś w konfortowej sytuacji smile Masz już fotelik 15-36 kg w avensis, nic prostszego jak przymierzyć go do Yarisa i sprawdzić jak pasuje. Pewnie to nie tylko moje zdanie, co więcej poparte wynikami testów konsumenckich miedzy innymi ADAC, MC Rodi to dobry fotelik. Tym bardziej cenne jest Twoje doświadczenie w jego użytkowaniu. Wykorzystaj je.
      • mrukumaster Re: fotelik 15-36 do tototy avensis i yaris. 20.09.10, 09:39
        Pytanie czy to jest model Rodi czy Rodi XR. Tu różnica jest jednej *. Ja bym Rodiego dał do yariski a do avensisa np. Besafe Izi Up x2 bo jest najwyższy ze wszystkich i także się rozkłada do leżenia. Oczywiście może być rodi xr.
        • agata9991 Re: fotelik 15-36 do tototy avensis i yaris. 20.09.10, 22:23
          kurcze, nie mogę znaleźć papierów od tego fotela Maxi Cosi, kupiony był w 2007roku (kolor czarny, a'la skóra), zobaczylam też dopiero dzisiaj, że w avensis mam te "zaczepy" do isofixa, więc teraz dopiero mam mętlik, co kupić.
    • agata9991 ale wtopa! 20.09.10, 22:48
      znalazłam papiery i okazało się, że nie mam fotelika MC, tylko Concord Lift Evo! W takim razie ponawiam pytanie, co teraz kupić?
      • mrukumaster Re: ale wtopa! 21.09.10, 09:06
        Wszystko zależy od tego czy chcesz wydać więcej pieniędzy dlatego że jest isofix w samochodzie. Z foteli dosyć wysokich z isofixem i zarazem dosyć szerokie w barkach to Romer Kid fix, Recaro monza seatfix czy z nietypoym systemem mocującym sunshine kids monterey. Ja i tak przy starszym dziecku ryzykowałbym zakup Besafe Izi up x2 bez iso bo starcza na dłużej niż 150cm bo jest najwyższym fotelem na rynku a nie jest jakoś drogi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka