ania_w 20.06.13, 13:56 z zakupem fotelika Britax Max-Fix wstrzymałam się do testów ADAC - nie został nimi objęty? Czy w takim razie powinnam z niego zrezygnować? Nie sądziłam, że kupno fotelika będzie mnie przerastać Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gigerelp Re: Britax Max Fix - testy? 20.06.13, 14:22 przeszedl pozytywnie restrykcyjny szwedzki Plus Test - bardziej restrykcyjny niz ADAC Odpowiedz Link
karolina_wierzbocka Re: Britax Max Fix - testy? 20.06.13, 14:59 > z zakupem fotelika Britax Max-Fix wstrzymałam się do testów ADAC - nie został n > imi objęty? Ostatnio dziwne rzeczy się dzieją z testami ADAC Model Max-Fix to w zasadzie Britax Romer Max-Way z dodatkowymi funkcjami (ISOFIX, regulacja pochylenia i chyba wkładka z pianki dla maluchów). Z tym testem szwedzkim Plus to na razie się nie chwalą - nie wiem czemu. Britax Romer Max Fix jak dla mnie jest ok. Odpowiedz Link
gigerelp Re: Britax Max Fix - testy? 20.06.13, 15:08 karolina_wierzbocka napisał(a): > > Z tym testem szwedzkim Plus to na razie się nie chwalą - nie wiem czemu. > Na rynku skandynawskim i brytyjskim sie chwala - i foterliki chodza ze stosownymi naklejkami Odpowiedz Link
gigerelp Re: Britax Max Fix - testy? 20.06.13, 15:15 chodzi pewnie o rozpoznawalnosc tej akredytacji; na rynku Polskim nie jest znana bo kroluje ADAC Odpowiedz Link
mrukumaster Re: Britax Max Fix - testy? 20.06.13, 19:34 Z boku na skorupie jest naklejka o przejściu test plusa z numerem odpowiadającym testowi tego modelu. Max way też ma regulację pochylenia Odpowiedz Link
ania_w Re: Britax Max Fix - testy? 21.06.13, 07:58 dziękuję za odpowiedzi - kamień spadł mi z serca. Dwa miesiące wybierania, a "wgryzanie się" się w temat wcale nie ułatwiało podjęcia decyzji. Posiadana wiedza zaczęła mnie przerażać (filmy z crash testów) ale teraz czuję ogromną ulgę i satysfakcję, że moja córeczka jest w tej "ulicznej dżungli" bezpieczna... Odpowiedz Link
ania_w Re: Britax Max Fix - testy? 25.06.13, 12:46 trochę jak "musztarda po obiedzie" ale z ciekawości zapytam. W zakupionym i zamontowanym już foteliku jest podwójny uchwyt zabezpieczający zapobiegający obracaniu się. Na stronie oficjalnej romer-britax.pl/romer-max-fix.html jest pojedyńczy... Czy wypuszczone zostały dwie wersje? Czy rodzaj ma wpływ na bezpieczeństwo? Odpowiedz Link
gigerelp Re: Britax Max Fix - testy? 26.06.13, 13:24 Podzielisz sie moze uwagami z uzytkowania Max-Fixa? Nie masz problemow z zapinaniem klamry pasow? -w sklepie ciezko mi ja bylo dobrze ulozyc do zapiecia. Ciagle waham sie nad zakupem Max-Fixa, a to w sumie jedyny RWF , ktory kompaktowo miesci sie w aucie. Bede wdzieczna za opinie. Odpowiedz Link
mrukumaster Re: Britax Max Fix - testy? 26.06.13, 19:42 Piszesz o tym co opiera się o kanapę? Tak są dwie wersje. Odpowiedz Link
ania_w Re: Britax Max Fix - testy? 01.07.13, 10:29 po tygodniu użytkowania - z klamrą faktycznie był mały problem kiedy trzeba było zapiąć ją przy bardzo słabym świetle - myślę, że to kwestia wprawy. Jedyne co mnie martwi to, że gdy córka (9 miesięcy, 10 kg) w nim zasnęła to główka stale opadała jej do przodu - nawet przy maksymalnym odchyleniu. W tej sytuacji przez najbliższy czas będę na dłuższą jazdę korzystała z wcześniejszego (CabrioFix). Kompletnie nie rozumiem rodziców którzy chcą jak najszybciej dziecko wrzucić w fotel np 9-36, serce krajało mi się na ten widok... Odpowiedz Link