Dodaj do ulubionych

Romer kidfix sict

03.12.14, 14:10
Chciałabym kupić córce fotelik taki jak w temacie, tapicerka zebra albo cool berry i zastanawiam się czy to nie jest jakis stary model, tzn czy ważna jest tu data produkcji fotelika. Nowe wersje romerów nie przypadły mi do gustu i chciałabym kupić tą starszą ale własnie mam problem z wyborem tapicerki bo z tego co się orientuję zebra była produkowana chyba dość dawno.
Może mi ktoś doradzić?
Podoba mi się jeszcze Jane Montecarlo R1 tylko mało jest o nim opinii i nie wiem czy będzie równie bezpieczny ponieważ ma wszystkie części takie ruchome, regulowane...
Obserwuj wątek
    • mika8001 Re: Romer kidfix sict 03.12.14, 14:44
      Tapicerka to ma siedmiorzedne znaczenie. Podaj wiek, wzrost i wage dziecka oraz w jakim samochodzie planujesz zamontowac fotel.
      • mi-ra-bell Re: Romer kidfix sict 03.12.14, 15:17
        Wiem, że tapicerka ma najmniejsze znaczenie ale bardziej chodziło mi o datę produkcji fotelika a z tego co się orientuję romer w tapicerce w zebrę wychodził chyba kilka lat temu, może się mylę. Dlatego pytam bo jeśli kupię fotelik nowy ale wyprodukowany np 4 lata temu to być może będzie miało to wpływ na bezpieczeństwo mojego dziecka.
        Dziecko 5 lat, 110 cm wzrostu i 18 kg wagi. Samochód Ford Puma. Akurat Romer kid mi pasuje, nie mam gdzie zmierzyć besafe izi up a też brałam go pod uwagę. Jane mogę przymierzyć ale własnie obawiam się tych regulowanych boków czy to bezpieczne.
        A najchętniej kupiłabym fotelik, w którym córka mogłaby jeździć zapięta w pasy pięciopunktowe ale niestety chyba to niemożliwe.
        • beeranek Re: Romer kidfix sict 04.12.14, 16:34
          Jeśli chodzi o 5 punktowe pasy spróbuj Romera Advansafixa, ma pasy do 25 kg, choć podobno to sciema i miejsca dla np 5 latka jest już za mało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka