dorkasz1 22.01.11, 22:46 Chyba tak... no to ja też idę. Nadal mnie emocje noszą :( Zwykle o tej porze, to już mam koniec pierwszego snu... bo chodzę spać jak kura o 22... Dobranoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leloop Re: Śpicie??? 22.01.11, 23:21 gdziezesz pomidory, Yoma ? jestem świadomą matka ;D kupuje tylko sezonowe czyli obecnie kapustę, marchew i roszponkę :) detale w kinie ;) Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Śpicie??? 22.01.11, 22:59 O kurczę Leloop, to z wyjazdu nici? A byliście u lekarza? Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Śpicie??? 22.01.11, 23:00 Yoma, dlaczego myślisz że pomidory? Cały dzień by rzygał? Ja to po pomidorach ze dwa pawiki puszczę i już... Odpowiedz Link
newill6 Re: Śpicie??? 22.01.11, 23:14 dorkasz :)...a po czym te emocje ?.......może po naszych zawodników koncercie:))))) Odpowiedz Link
leloop Re: Śpicie??? 22.01.11, 23:23 dzięki Newill, mam nadzieje, ze Wasze pozytywne fluidy pomogą, Młody się załamie jak w te góry nie pojedzie :( Odpowiedz Link
newill6 Re: Śpicie??? 23.01.11, 09:40 ja już nie spię......trza jakieś śniadanie,to będzie twaróg ,jajko wiejskie po 60gr.kurcze szczypioru nie mam,,trudno........herbata zielona i porcja tabletek..na krązenie,na apetyt,na zmarszczki,na serce,na trawienie,na żylaki,na kręcące sie wlosy...na ciśnienie...starczy....:) Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Śpicie??? 23.01.11, 10:43 Cebulę sobie posadź ogrodniku do skrzyneczki. Będziesz miał szczypior. Jak zjesz taką porcję wspomagającą przemysł farmaceutyczny, to śniadanie chyba tylko z jednego jajka? Ja to chociaż na zmarszczki nie muszę, na żylaki też nie, bo mam zoperowane, no i na ten starczy, też nie :) Odpowiedz Link
yoma Re: Śpicie??? 24.01.11, 11:50 Dlatego myślę, że pomidory, że jak się skórka pomidora przylepi do ściany przewodu, to delikwent będzie rzygał i tydzień, póki się nie odklei. Dziwne, ale prawdziwe. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Śpicie??? 24.01.11, 11:55 Ja kiedyś się tak załatwiłam. Od tamtego czasu parzę pomidory i ściągam skórkę. Przy krótkim sparzeniu nie robią się rozciapciane, muszą być we wrzątku dosłownie moment. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Śpicie??? 24.01.11, 13:43 A ja kiedyś w internecie trafiłam na taką wyliczankę "Prawdy i Mity". Oooo znalazłam: www.se.pl/kobieta/zdrowie-kosmetyki/20-mitow-o-zdrowiu_152221.html Oni tam piszą, że problemy mogą być chwilowe. No nie wiem... ja też kiedyś po pomidorach wypuszczałam pawie na wolność. horpyna4 napisała: >muszą być we wrzątku dosłownie moment. A później szybko do zimnej wody. Dobrze też naciąć im czubek na krzyż. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Śpicie??? 24.01.11, 15:40 Nie śpię. Czekam, aż internet przestanie mi fochy stroić. Jest nadzieja, że już wkrótce powinno być ok. Czekam na nowy modem. Odpowiedz Link
leloop Re: Śpicie??? 24.01.11, 17:30 Yoma sorry, skórka papryki jest niestrawna i wyłazi druga strona a się nie przykleja ;) raczej to drugie, niektórzy mogą mieć trudności z trawieniem skórki pomidorowej. to już szybciej można się załatwić jakimś opryskiem, który został na skórce pomidora, kiedyś tak się załatwiłam zimowym ogórkiem, zjadłam ze skórka i rzygałam trzy dni. nie obieram pomidorów i nie kupuje zima :) Odpowiedz Link
lellapolella Re: Śpicie??? 24.01.11, 19:47 nie obieram pomidorów i nie kupuje zima ja tak samo, w życiu(odpukać) nic mi się nie przykleiło:) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Śpicie??? 24.01.11, 20:24 Mnie akurat zaszkodziły w lecie. I niewątpliwie skórka, bo po kilku dniach "wyszła" normalną drogą i wtedy mi przeszły wszelkie dolegliwości jak ręką odjął. Nie obierałabym, gdyby nie tamto doświadczenie. Po prostu na jednego trafi, na drugiego nie. A jak przypadkiem trafi, to człowiek nie życzy sobie powtórki z rozrywki. Odpowiedz Link
leloop Re: Śpicie??? 24.01.11, 20:47 > Nie obierałabym, gdyby nie tamto doświadczenie z tego samego powodu obieram ogórki, nawet te z własnego ogrodu, skórki nie przełknę ;) Odpowiedz Link
newill6 Re: Śpicie??? 24.01.11, 23:26 a gdzie tam śpię,,,,,zdjęć roślin pewnych szukam w tym pudle,z nerwów az piwo wypiłem.... Odpowiedz Link
krista57 Re: Śpicie??? 25.01.11, 01:45 Snuję się jak duch po domu,nie zapalam światła bo ktoś zgasił ...a może mleka z miodem,może melisy,najpewniej tabletka zadziała... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Śpicie??? 25.01.11, 09:30 Krista, zadziałała tabletka? Bo tak spacerować całą noc, to potem człek do niczego ;( Yoma - jest ok !! Dobrze, że to zimny styczeń, łatwiej się dostosować do zaleceń ;) Proszę bardzo - mogę delikatnie, spokojnie i rozważnie poczekać do końca zimy :):) Ponoć idealnie zdrowa będę od marca - pasuje!!! Marzec to - jak wiemy - piękny czas :):) Odpowiedz Link
newill6 Re: Śpicie??? 25.01.11, 17:53 Jejciuściu,,,,caluśki dzień przespały......no chyba że tak pisze w kalendarzu ogrodnika,,albo to za sprawą tabletki Kristy.:) Odpowiedz Link