Dodaj do ulubionych

Śpicie???

22.01.11, 22:46
Chyba tak... no to ja też idę. Nadal mnie emocje noszą :( Zwykle o tej porze, to już mam koniec pierwszego snu... bo chodzę spać jak kura o 22... Dobranoc.
Obserwuj wątek
    • leloop Re: Śpicie??? 22.01.11, 22:51
      rzygamy ... :/
      • yoma Re: Śpicie??? 22.01.11, 22:53
        A ja jednak podejrzewam pomidory, nie najadł się?
        • leloop Re: Śpicie??? 22.01.11, 23:21
          gdziezesz pomidory, Yoma ?
          jestem świadomą matka ;D kupuje tylko sezonowe czyli obecnie kapustę, marchew i roszponkę :)
          detale w kinie ;)
    • yoma Re: Śpicie??? 22.01.11, 22:53
      Nie :)
      • dorkasz1 Re: Śpicie??? 22.01.11, 22:59
        O kurczę Leloop, to z wyjazdu nici? A byliście u lekarza?
        • dorkasz1 Re: Śpicie??? 22.01.11, 23:00
          Yoma, dlaczego myślisz że pomidory? Cały dzień by rzygał? Ja to po pomidorach ze dwa pawiki puszczę i już...
          • newill6 Re: Śpicie??? 22.01.11, 23:09
            ale się porobiło..wspołczuję,
            • newill6 Re: Śpicie??? 22.01.11, 23:14
              dorkasz :)...a po czym te emocje ?.......może po naszych zawodników koncercie:)))))
            • leloop Re: Śpicie??? 22.01.11, 23:23
              dzięki Newill,
              mam nadzieje, ze Wasze pozytywne fluidy pomogą, Młody się załamie jak w te góry nie pojedzie :(
              • lellapolella Re: Śpicie??? 23.01.11, 00:06
                trzymam kciuki:)
                • newill6 Re: Śpicie??? 23.01.11, 09:40
                  ja już nie spię......trza jakieś śniadanie,to będzie twaróg ,jajko wiejskie po 60gr.kurcze szczypioru nie mam,,trudno........herbata zielona i porcja tabletek..na krązenie,na apetyt,na zmarszczki,na serce,na trawienie,na żylaki,na kręcące sie wlosy...na ciśnienie...starczy....:)
                  • dorkasz1 Re: Śpicie??? 23.01.11, 10:43
                    Cebulę sobie posadź ogrodniku do skrzyneczki. Będziesz miał szczypior.
                    Jak zjesz taką porcję wspomagającą przemysł farmaceutyczny, to śniadanie chyba tylko z jednego jajka? Ja to chociaż na zmarszczki nie muszę, na żylaki też nie, bo mam zoperowane, no i na ten starczy, też nie :)
                    • yoma Re: Śpicie??? 24.01.11, 11:50
                      Dlatego myślę, że pomidory, że jak się skórka pomidora przylepi do ściany przewodu, to delikwent będzie rzygał i tydzień, póki się nie odklei. Dziwne, ale prawdziwe.
                      • horpyna4 Re: Śpicie??? 24.01.11, 11:55
                        Ja kiedyś się tak załatwiłam. Od tamtego czasu parzę pomidory i ściągam skórkę. Przy krótkim sparzeniu nie robią się rozciapciane, muszą być we wrzątku dosłownie moment.
                        • dorkasz1 Re: Śpicie??? 24.01.11, 13:43
                          A ja kiedyś w internecie trafiłam na taką wyliczankę "Prawdy i Mity".
                          Oooo znalazłam:
                          www.se.pl/kobieta/zdrowie-kosmetyki/20-mitow-o-zdrowiu_152221.html
                          Oni tam piszą, że problemy mogą być chwilowe. No nie wiem... ja też kiedyś po pomidorach wypuszczałam pawie na wolność.

horpyna4 napisała:

>muszą być we wrzątku dosłownie moment.

A później szybko do zimnej wody. Dobrze też naciąć im czubek na krzyż.
                          • se_nka0 Re: Śpicie??? 24.01.11, 15:40
                            Nie śpię. Czekam, aż internet przestanie mi fochy stroić. Jest nadzieja, że już wkrótce powinno być ok. Czekam na nowy modem.
                            • yoma Re: Śpicie??? 24.01.11, 15:48
                              No kogo widzę!

Już wszystko dobrze?
                          • leloop Re: Śpicie??? 24.01.11, 17:30
                            Yoma sorry,
                            skórka papryki jest niestrawna i wyłazi druga strona a się nie przykleja ;) raczej to drugie, niektórzy mogą mieć trudności z trawieniem skórki pomidorowej.
                            to już szybciej można się załatwić jakimś opryskiem, który został na skórce pomidora, kiedyś tak się załatwiłam zimowym ogórkiem, zjadłam ze skórka i rzygałam trzy dni.
                            nie obieram pomidorów i nie kupuje zima :)
                            • lellapolella Re: Śpicie??? 24.01.11, 19:47
                              nie obieram pomidorów i nie kupuje zima

ja tak samo, w życiu(odpukać) nic mi się nie przykleiło:)
                              • horpyna4 Re: Śpicie??? 24.01.11, 20:24
                                Mnie akurat zaszkodziły w lecie. I niewątpliwie skórka, bo po kilku dniach "wyszła" normalną drogą i wtedy mi przeszły wszelkie dolegliwości jak ręką odjął.

Nie obierałabym, gdyby nie tamto doświadczenie. Po prostu na jednego trafi, na drugiego nie. A jak przypadkiem trafi, to człowiek nie życzy sobie powtórki z rozrywki.
                                • leloop Re: Śpicie??? 24.01.11, 20:47
                                  > Nie obierałabym, gdyby nie tamto doświadczenie
                                  z tego samego powodu obieram ogórki, nawet te z własnego ogrodu, skórki nie przełknę ;)
                                  • newill6 Re: Śpicie??? 24.01.11, 23:26
                                    a gdzie tam śpię,,,,,zdjęć roślin pewnych szukam w tym pudle,z nerwów az piwo wypiłem....
                                    • newill6 Re: Śpicie??? 25.01.11, 00:01
                                      teraz to juz dobranoc....gaszę światlo:)
                                      • krista57 Re: Śpicie??? 25.01.11, 01:45
                                        Snuję się jak duch po domu,nie zapalam światła bo ktoś zgasił
                                        ...a może mleka z miodem,może melisy,najpewniej tabletka zadziała...
                                        • se_nka0 Re: Śpicie??? 25.01.11, 09:30
                                          Krista, zadziałała tabletka? Bo tak spacerować całą noc, to potem człek do niczego ;(

Yoma - jest ok !! Dobrze, że to zimny styczeń, łatwiej się dostosować do zaleceń ;) Proszę bardzo - mogę delikatnie, spokojnie i rozważnie poczekać do końca zimy :):) Ponoć idealnie zdrowa będę od marca - pasuje!!! Marzec to - jak wiemy - piękny czas :):)
                                          • newill6 Re: Śpicie??? 25.01.11, 17:53
                                            Jejciuściu,,,,caluśki dzień przespały......no chyba że tak pisze w kalendarzu ogrodnika,,albo to za sprawą tabletki Kristy.:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka