Dodaj do ulubionych

Jeśli wierzyć Accu

12.02.12, 15:08
to po czwartku już mrozu nie zobaczymy, w dzień przynajmniej. Ja wiem tyle, ze jak w kwiaciarniach zakwitają pantofelniki, to już naprawdę niedługo, a ptaszyska w gałęziach drą się jak oszalałe.

No i łazienka mi zaczyna odmarzać, to też o czymś swiadczy :P
Obserwuj wątek
    • dorkasz1 Re: Jeśli wierzyć Accu 12.02.12, 15:14
      yoma napisała:

>
      > No i łazienka mi zaczyna odmarzać, to też o czymś swiadczy :P

Nooo :))) Będziesz się mogła w końcu wypompać ;P
      • yoma Re: Jeśli wierzyć Accu 12.02.12, 15:24
        No tak, ile można ten śnieg topić... :)
    • horpyna4 Re: Jeśli wierzyć Accu 12.02.12, 15:24
      Wyjrzałam przed chwilą do ogródka. Niedługo zakwitną pełne przebiśniegi, większość cebulowych już wylazła. Wyłazi też ta najwcześniejsza pojedyncza peonia, prawdopodobnie jakaś to jakaś odmiana lekarskiej. Jest tylko -6 stopni, a że w ogóle nie ma wiatru, nie czuje się zimna.

Trzeba przyznać, że tej zimy w Warszawie prawie nie było wiatrów podczas najsilniejszych mrozów. I to jest dobra wiadomość dla tych, co nie raczą okrywać roślin. Jak ja zresztą.
      • horpyna4 Re: Jeśli wierzyć Accu 12.02.12, 15:26
        Oczywiście nie miało być "jakaś to jakaś". Chyba pan Alzheimer nisko mi się kłania, bo jest coraz gorzej. Trudno, z tym też da się żyć.
        • yoma Re: Jeśli wierzyć Accu 12.02.12, 15:27
          To nie alzheimer. Alzheimer polega na zaniku, a ty masz nadmiarowość.
          • lellapolella Re: Jeśli wierzyć Accu 12.02.12, 16:00
            u mnie zimno jak diabli, przemarzłam na spacerze i teraz siedzę z nogami w miedniczce ale chyba skończę tournee w wannie. Śnieg sypie, jakby końca miało nie być. Zmarzły mi dynie w piwnicy, ziemniaki a i marchew jest podejrzana. No i jabłka:( Bardzo dziwne, w tamtym roku w piwnicy wcale nie było mrozu... Pooonuuurooo
            • horpyna4 Re: Jeśli wierzyć Accu 12.02.12, 16:06
              A u mnie śnieg praktycznie wysublimował. Dlatego też mogłam wyjść w kapciach i nieco popodglądać. Ja chcę wiooooosnyyyyy!!!
              • yoma Re: Jeśli wierzyć Accu 12.02.12, 16:11
                Accu mówi, że w czwartek będzie padać.

Deszcz :)
                • horpyna4 Re: Jeśli wierzyć Accu 12.02.12, 16:15
                  No to wszysto ruszy. Fajnie, bo na razie jest bardzo sucho - jesień i zima nie należały do obfitujących w opady.
                  • yoma Re: Jeśli wierzyć Accu 12.02.12, 16:37
                    Chmurzy się. Niż idzie. No!
                    • leloop Re: Jeśli wierzyć Accu 12.02.12, 17:21
                      Niż idzie. No!
                      no idzie, wreszcie jakiś się odważył pchnąć to ruskie gówno. do nas właśnie doszedł, zachmurzyło się już kilka godzin temu i zamiaruje padać. do Was dojdzie os strony Newilla.
                      www.yr.no/satellitt/europa_animasjon.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka