Dodaj do ulubionych

Maja- odsłona enta

13.02.12, 14:49
miałam już wczoraj napisać ale mi zeszło. W sobotę znów się załapałam późną nocą na "Maję w ogrodzie" i, o dziwo, był całkiem fajny ogród. Jakieś gospodarstwo agroturystyczne ale było widać, że najpierw była radosna twórczość a potem plan zarobkowy. Dziad z babą, dosyć starzy oboje, ona ogrodowa, kwiatowo- warzywna, on- kombinator artystyczny. Naprawdę, miło było spojrzeć na coś, co rosło latami a nie zostało ułożone przez firmę z rolek w czasie ostatniego weekendu. No i gospodarze wyraźnie mieli frajdę a nie walczyli z naturą;)
majawogrodzie.tvn.pl/72,W-gospodarstwie-agroturystycznym,odcinek.html
No i przeczytajcie sobie komentarze. Te programy po prostu muszą być do bani ze względu na target. Młodzi chcą porządku i już.
Staram...
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Maja- odsłona enta 13.02.12, 14:54
      Dópa tam. Że dla kogoś ogród to szpaler tuj i stożkowy bukszpan na środku trawniczka, to nie młodość, lecz mentalność. A mówił Generalissimus, żeby Mai nie oglądać, bo szkodzi? :)
    • kocia_noga Re: Maja- odsłona enta 13.02.12, 14:57
      Widziałaś w Polszcze te dworki szlacheckie, te Burak Manory?
      Następne pokolenie je ustroi, następne wyburzy. Nie może być inaczej, nie da się przeskoczyć etapów rozwoju.
      • dorkasz1 Re: Maja- odsłona enta 13.02.12, 15:02
        kocia_noga napisała:

> Widziałaś w Polszcze te Burak Manory?

:))))))))
        • lellapolella Re: Maja- odsłona enta 14.02.12, 16:52
          a jeszcze mi się przypomniało, że polecano w tym programie czerwoną gartenmelde jako odstraszasz kreci
          • dorkasz1 Re: Maja- odsłona enta 14.02.12, 19:53
            A mnie się przypomniało, że nasionki miałam u Was zamówić. Lella miałaś jakaś gartencośtam. Dlaczego ja nie wiem co to jest, Droga Redakcjo? I nigdy tego nie siałam? No nie wiem.
            • yoma Re: Maja- odsłona enta 14.02.12, 19:57
              No to jest jak jej tam, łoboda ogrodowa. U mnie nie chce rosnąć.
            • leloop Re: Maja- odsłona enta 14.02.12, 20:13
              Lella ma zielona smakuje jak szpinak, ja mam czerwona smakuje jak botwinka, poza tym pięknie zdobi ta czerwona i się rozsiewa jak skurczybyk. przyśle Ci
              • kocia_noga Re: Maja- odsłona enta 14.02.12, 21:12
                Jest jeszcze zielona z różowymi plamami, zebrałam nasiona w Powsinie, ale u mnie za bardzo ni9e chciało rosnąć. I za małe, żeby jeść. Zawiera od cholery krzemu.
                • lellapolella Re: Maja- odsłona enta 14.02.12, 21:51
                  Leloop, ja wyślę Dorkasz, mam jedną i drugą, spox:)
                  U mnie zielona rośnie świetnie, ona lubi mokro i bogato:) szpinaku już wcale nie sieję, nie ma startu, zarówno pod względem smaku jak i obfitości zbioru. I liście są wyżej- nie ma tyle płukania.
                  • kizuk Re: Maja- odsłona enta 14.02.12, 23:36
                    A ta łoboda to naprawde odstrasza krety?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka