Dodaj do ulubionych

do pospacerowania

10.05.12, 22:21
po ładnych ogrodach.
jardindesgrandesvignes-ballades.blogspot.fr/
info dla malkontentów : po francusku bo po polsku nie ma :/
Obserwuj wątek
    • asta6265 Re: do pospacerowania 10.05.12, 22:36
      Miodzio na moje oczy. Piękne te ogrody.
    • lampka_witoszowska Re: do pospacerowania 10.05.12, 23:05
      kurde
      i na jaką cholerę ja układałam tę ścieżkę kamienną i kamienie zwoziłam z kamieniołomów?
      a w ogóle pierniczę robienie z dziczy dzikiego ogrodu

cudne
      • lellapolella Re: do pospacerowania 10.05.12, 23:10
        Yomine Horstmanny zobaczyłam a dalej się nie chce załadować, cholerstwo:/
        • andziaos Re: do pospacerowania 11.05.12, 00:03
          piękne i dużo:) zostawiam na łikędowe nocki:)
        • yoma Re: do pospacerowania 11.05.12, 12:21
          A jest jeszcze jeden taki bardzo fajny, co ja go chcę, jak mu tam... Sky Rocket... nie, Blue Arrow. Chyba.

Obrazków z internetem z Playa nawet nie będę próbować oglądać :(
    • hesperia1 Re: do pospacerowania 11.05.12, 09:09
      Ja nie spaceruję po takich ogrodach bo potem mam żal że mój to tylko chusteczka do nosa i dostaję jakiegoś szału,rewolucji mi się chce.

Nie spaceruje i już!Co najwyżej mogę ukradkiem spojrzeć.
      • se_nka0 Re: do pospacerowania 11.05.12, 10:14
        Masz tak jak ja. I po co patrzyłam ? Cały zapał do swojego spłachetka mi przeszedł ;)
        • leloop Re: do pospacerowania 11.05.12, 12:11
          dobra, dobra. zlej baletnicy ... ;P
          do roboty ;)
          • yoma Re: do pospacerowania 11.05.12, 12:27
            Dobrze mówi. whisky jej dać. Dobra na upał.

Nie wiecie, co ta sójka znowu naśladuje? Brzmi jak dziecięcy wózeczek, taka zabawka do ciągnięcia, terkocząca...
            • hesperia1 Re: do pospacerowania 11.05.12, 15:04
              Wózeczek powiadasz;)
              • yoma Re: do pospacerowania 11.05.12, 16:16
                Teleturniej "Skojarzenia" wnet wykaże twe zboczenia. Przypominam, że mam siostrzenicę w wieku terkoczącym oraz że to nie mnie się śnią wózki dziecięce :)

W tym miesiącu i tak już przepadło. :P
                • hesperia1 Re: do pospacerowania 12.05.12, 07:01
                  bo to się robi tak żeby na zimę chodzić,na wiosnę urodzić,jeszcze zdążysz;)
                  • yoma Re: do pospacerowania 12.05.12, 15:23
                    No tak - takie niemowlę to i tak tylko śpi, to w robotach wiosennych nie przeszkadza :)
                    • dorkasz1 Re: do pospacerowania 12.05.12, 15:51
                      yoma napisała:

> No tak - takie niemowlę to i tak tylko śpi, to w robotach wiosennych nie przesz
                      > kadza :)

Tiiiaaa. Nasza Zuzia chyba na tym szkoleniu nie była. W ogrodzie się nie śpi, bo tu WSZYSTKO jest ciekawe. Budzi się w momencie przekroczenia bramy wjazdowej z drogi do ogrodu. Czasem, ale nie za często udaje się ją uśpić pod brzozami. Listki szeleszczą, mszyce i inne pełzające na nią spadają w towarzystwie przekwitających brzozowych "fiutków", ale pod czystym niebem, nie da rady.
                      • hesperia1 Dorkasz 12.05.12, 17:52
                        powiedz Yomie ze takie niemowlę to tylko śpi,czasem je i od wielkiego dzwonu pieluchę trzeba zmienić.A jak już się obudzi to od razu za łopatę łapie i sadzi;)
                        • andziaos Re: Dorkasz 12.05.12, 23:57
                          :D a poza tym niemowlę mało jii i jest tanie w utrzymaniu. I mniej się przy nim lata niż przy róziach;)
                          • yoma Re: Dorkasz 14.05.12, 11:26
                            Rózie se wczoraj sadziłam, bo dostałam od rodziców urodzinowo-imieninowo pnące do kącika dumania, nader rozrośnięte. Wyglądam, jakbym wpadła do beczki z kotami albo jakbym uprawiała boks z jeżem. Ale kącik się robi super, choć jeszcze duuuuużo roboty wymaga...

Nie wiem, czy wspominałam - pradziad mój podróżował po Afryce i zdjęcia przywiózł. Na jednym tubylka karmi niemowlę niesione na plecach, przerzucając pierś przez ramię. No to mówię, że w pracach polowych nie przeszkadza... :)
                            • yoma Re: Dorkasz 14.05.12, 11:34
                              A się pochwalę, a co. Kącikiem, nie tubylką :)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/xa/ui/jmah/PdOJZo1EI9WeteaqbB.jpg
                              • dorkasz1 Re: Dorkasz 14.05.12, 12:43
                                Ale ładnie, aż by się chciało przysiąść :)
                                • yoma Re: Dorkasz 14.05.12, 12:46
                                  Dziękuję :) Musze jeszcze spacyfikować ten śmietnik z Horstmannem i nasadzić czegoś, żeby kwitło, i będzie fajnie :)
                              • hesperia1 Re: Dorkasz 14.05.12, 14:24
                                Podumałabym sobie,lampkę wina wypiła...pięknie:):):)
                                • yoma Re: Dorkasz 14.05.12, 15:02
                                  Dzięki, ale jeszcze mu dużo brakuje :)

A najlepsze, że się dzięki temu nam włość "powiększyła". Bo tam był ot kłąb chaszczy, od którego się zawsze odwracaliśmy, bo tam wróg. A się okazało, że i pod wrogiem można miło podumać małym nakładem kosztów :)
                            • horpyna4 Re: Dorkasz 14.05.12, 13:13
                              Podobno tambylki podają też pierś pod pachą.
                              • se_nka0 Re: Dorkasz 14.05.12, 13:40
                                Kącik super, aż chce się klapnąć na ławce i nic nie robić ;) Nic już może nie dosadzaj, bo zasłoni dumającego całkowicie ?
                                • yoma Re: Dorkasz 14.05.12, 15:03
                                  Teraz niskie kwitnące.
                                  • dorkasz1 Re: Dorkasz 14.05.12, 16:27
                                    Jak chcesz to zarosnąć i zapomnieć, to barwinki.
                                    • yoma Re: Dorkasz 14.05.12, 16:32
                                      Nie. Kolorowe. A barwinki są pod ławkami.
                              • lellapolella Re: Dorkasz 14.05.12, 13:42
                                Łał... ale czy Ty tam podumasz, czy tylko będziesz miała mostek kapitański do zrywania się, bo jeszcze to i tamto i owamto? Już Cię pod Horstmannem mierzi;)
                                • yoma Re: Dorkasz 14.05.12, 14:11
                                  Nie, bo pod Horstmannem jest kolejna z moich górek do spacyfikowania - kiedyś był tam stos drewna, potem zgrabione liście, już się cieszyłam, że kompost będzie, ale nie, bo przerosło jakimiś korzeniszczami - wyszło mi, że włośnikami od sąsiedniej sosny - i jest nie do ruszenia. Z trudem dół na Horstmanna wyrąbałam. I teraz zwłaszcza w porównaniu z piękniejącą resztą wygląda obleśnie. Nie może wyglądać obleśnie.

A przez te korzeniszcza nie bardzo wiem, jak to ugryźć. Dumam, żeby czegoś sezonowego w donicach nawtykać. Albo kolorowych rozchodników, co głębokich dołów im nie trzeba.
                                  • leloop Re: Dorkasz 14.05.12, 14:16
                                    > nowego w donicach nawtykać. Albo kolorowych rozchodników, co głębokich dołów im
                                    > nie trzeba.
                                    a tak mnie tknelo, zeby Ci dorzucic troche rozchodnikow ale pojawil sie kot ...
                                    • yoma Re: Dorkasz 14.05.12, 14:19
                                      Dzięki, ale z rozchodnikami nie problem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka