leloop 10.05.12, 22:21 po ładnych ogrodach. jardindesgrandesvignes-ballades.blogspot.fr/ info dla malkontentów : po francusku bo po polsku nie ma :/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asta6265 Re: do pospacerowania 10.05.12, 22:36 Miodzio na moje oczy. Piękne te ogrody. Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: do pospacerowania 10.05.12, 23:05 kurde i na jaką cholerę ja układałam tę ścieżkę kamienną i kamienie zwoziłam z kamieniołomów? a w ogóle pierniczę robienie z dziczy dzikiego ogrodu cudne Odpowiedz Link
lellapolella Re: do pospacerowania 10.05.12, 23:10 Yomine Horstmanny zobaczyłam a dalej się nie chce załadować, cholerstwo:/ Odpowiedz Link
andziaos Re: do pospacerowania 11.05.12, 00:03 piękne i dużo:) zostawiam na łikędowe nocki:) Odpowiedz Link
yoma Re: do pospacerowania 11.05.12, 12:21 A jest jeszcze jeden taki bardzo fajny, co ja go chcę, jak mu tam... Sky Rocket... nie, Blue Arrow. Chyba. Obrazków z internetem z Playa nawet nie będę próbować oglądać :( Odpowiedz Link
hesperia1 Re: do pospacerowania 11.05.12, 09:09 Ja nie spaceruję po takich ogrodach bo potem mam żal że mój to tylko chusteczka do nosa i dostaję jakiegoś szału,rewolucji mi się chce. Nie spaceruje i już!Co najwyżej mogę ukradkiem spojrzeć. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: do pospacerowania 11.05.12, 10:14 Masz tak jak ja. I po co patrzyłam ? Cały zapał do swojego spłachetka mi przeszedł ;) Odpowiedz Link
leloop Re: do pospacerowania 11.05.12, 12:11 dobra, dobra. zlej baletnicy ... ;P do roboty ;) Odpowiedz Link
yoma Re: do pospacerowania 11.05.12, 12:27 Dobrze mówi. whisky jej dać. Dobra na upał. Nie wiecie, co ta sójka znowu naśladuje? Brzmi jak dziecięcy wózeczek, taka zabawka do ciągnięcia, terkocząca... Odpowiedz Link
yoma Re: do pospacerowania 11.05.12, 16:16 Teleturniej "Skojarzenia" wnet wykaże twe zboczenia. Przypominam, że mam siostrzenicę w wieku terkoczącym oraz że to nie mnie się śnią wózki dziecięce :) W tym miesiącu i tak już przepadło. :P Odpowiedz Link
hesperia1 Re: do pospacerowania 12.05.12, 07:01 bo to się robi tak żeby na zimę chodzić,na wiosnę urodzić,jeszcze zdążysz;) Odpowiedz Link
yoma Re: do pospacerowania 12.05.12, 15:23 No tak - takie niemowlę to i tak tylko śpi, to w robotach wiosennych nie przeszkadza :) Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: do pospacerowania 12.05.12, 15:51 yoma napisała: > No tak - takie niemowlę to i tak tylko śpi, to w robotach wiosennych nie przesz > kadza :) Tiiiaaa. Nasza Zuzia chyba na tym szkoleniu nie była. W ogrodzie się nie śpi, bo tu WSZYSTKO jest ciekawe. Budzi się w momencie przekroczenia bramy wjazdowej z drogi do ogrodu. Czasem, ale nie za często udaje się ją uśpić pod brzozami. Listki szeleszczą, mszyce i inne pełzające na nią spadają w towarzystwie przekwitających brzozowych "fiutków", ale pod czystym niebem, nie da rady. Odpowiedz Link
hesperia1 Dorkasz 12.05.12, 17:52 powiedz Yomie ze takie niemowlę to tylko śpi,czasem je i od wielkiego dzwonu pieluchę trzeba zmienić.A jak już się obudzi to od razu za łopatę łapie i sadzi;) Odpowiedz Link
andziaos Re: Dorkasz 12.05.12, 23:57 :D a poza tym niemowlę mało jii i jest tanie w utrzymaniu. I mniej się przy nim lata niż przy róziach;) Odpowiedz Link
yoma Re: Dorkasz 14.05.12, 11:26 Rózie se wczoraj sadziłam, bo dostałam od rodziców urodzinowo-imieninowo pnące do kącika dumania, nader rozrośnięte. Wyglądam, jakbym wpadła do beczki z kotami albo jakbym uprawiała boks z jeżem. Ale kącik się robi super, choć jeszcze duuuuużo roboty wymaga... Nie wiem, czy wspominałam - pradziad mój podróżował po Afryce i zdjęcia przywiózł. Na jednym tubylka karmi niemowlę niesione na plecach, przerzucając pierś przez ramię. No to mówię, że w pracach polowych nie przeszkadza... :) Odpowiedz Link
yoma Re: Dorkasz 14.05.12, 12:46 Dziękuję :) Musze jeszcze spacyfikować ten śmietnik z Horstmannem i nasadzić czegoś, żeby kwitło, i będzie fajnie :) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Dorkasz 14.05.12, 14:24 Podumałabym sobie,lampkę wina wypiła...pięknie:):):) Odpowiedz Link
yoma Re: Dorkasz 14.05.12, 15:02 Dzięki, ale jeszcze mu dużo brakuje :) A najlepsze, że się dzięki temu nam włość "powiększyła". Bo tam był ot kłąb chaszczy, od którego się zawsze odwracaliśmy, bo tam wróg. A się okazało, że i pod wrogiem można miło podumać małym nakładem kosztów :) Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Dorkasz 14.05.12, 13:40 Kącik super, aż chce się klapnąć na ławce i nic nie robić ;) Nic już może nie dosadzaj, bo zasłoni dumającego całkowicie ? Odpowiedz Link
lellapolella Re: Dorkasz 14.05.12, 13:42 Łał... ale czy Ty tam podumasz, czy tylko będziesz miała mostek kapitański do zrywania się, bo jeszcze to i tamto i owamto? Już Cię pod Horstmannem mierzi;) Odpowiedz Link
yoma Re: Dorkasz 14.05.12, 14:11 Nie, bo pod Horstmannem jest kolejna z moich górek do spacyfikowania - kiedyś był tam stos drewna, potem zgrabione liście, już się cieszyłam, że kompost będzie, ale nie, bo przerosło jakimiś korzeniszczami - wyszło mi, że włośnikami od sąsiedniej sosny - i jest nie do ruszenia. Z trudem dół na Horstmanna wyrąbałam. I teraz zwłaszcza w porównaniu z piękniejącą resztą wygląda obleśnie. Nie może wyglądać obleśnie. A przez te korzeniszcza nie bardzo wiem, jak to ugryźć. Dumam, żeby czegoś sezonowego w donicach nawtykać. Albo kolorowych rozchodników, co głębokich dołów im nie trzeba. Odpowiedz Link
leloop Re: Dorkasz 14.05.12, 14:16 > nowego w donicach nawtykać. Albo kolorowych rozchodników, co głębokich dołów im > nie trzeba. a tak mnie tknelo, zeby Ci dorzucic troche rozchodnikow ale pojawil sie kot ... Odpowiedz Link