yoma 24.11.12, 19:29 Wszystko rośnie, wszystko kwitnie, tylko sucho jak piorun. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: Jaka zima? 24.11.12, 20:07 U mnie dziś trochę popadało. I bardzo dobrze, a zimy nie potrzebuję. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Jaka zima? 25.11.12, 12:03 Ty się, Yoma, nie daj w trąbę zrobić, w przeszłym roku też tak było. Bądź czujna:) Zoja pisze, żeby przed zimą bardzo solidnie róże podlać, jeśli jest sucho, jeszcze przed kopcowaniem. Odpowiedz Link
yoma Re: Jaka zima? 25.11.12, 19:07 A myślisz, że co ja dzisiaj cały Boży dzień robiłam? :) I iglaki, i rododendrony... fajnie jest popracować w ogrodzie. Sąsiad kiedyś jeszcze komentował: sąsiadko, już nic nie urośnie! na co ja: oj, żebyś się sąsiad nie zdziwił... Teraz już mu się nie chce. Sąsiad jest fajny, bo wychodzi na spacer z psem i kotem. Idzie sąsiad z psem, a za nimi leci kot :) A patrzcie, jak nie ma tego złego. Spadł śnieg i połamało i dzięki temu mam pełno stroiszu do okrycia tego i owego. Pocięłam go sobie dzisiaj, całkiem przyzwoita kupa wyszła. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Jaka zima? 26.11.12, 09:54 Nasz kot też chodzi z nami (tzn. ze mną i psami) na spacery. Jak czasem zaśpi i zdążymy wyjść bez niego, to robi taki raban w domu ganiając od drzwi do okien, że zawsze ktoś musi go wypuścić. Na porannym spacerze są dwa moje psy, jeden sąsiada i kot. Jak była jeszcze Fiona, to były dwa koty. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Jaka zima? 28.11.12, 09:41 Straszą, że pojutrze ma zacząć się ochłodzenie, ale na razie u mnie temperatury wyższe, niż prognozowane. Od wielu dni +10 stopni, chociaż zapowiadane dla Warszawy są jednocyfrowe. Nawet w nocy było 9 stopni, więc oby z tym ochłodzniem też się pomylili. Odpowiedz Link
niebieska.kokardka Re: Jaka zima? 28.11.12, 08:52 Nas nie było ponad tydzień, uf.. Zostawiłam selera na szafce w kuchni (piwnicy nie mamy), i dzięki temu mam zieloną nać selera:D Odpowiedz Link