lellapolella 26.03.13, 11:59 24 stopnie już o wpół do dziesiątej:) Pomidory i papryki wyszły na pierwszy spacer. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
se_nka0 Re: a w foliaku 26.03.13, 12:22 I cieplej niż u mnie. Dziś słońca brak i szaro, ale do 0 podskoczyło. Odpowiedz Link
lellapolella Re: a w foliaku 26.03.13, 12:24 niż u mnie też, mam 18;P Lepszy numer, bo wyskoczyłam sprawdzić, ile teraz i 40:-OO Przyniosłam termometr, bo może zepsuty ale nie, wszystko gra, słupek rtęci opada w domu błyskawicznie. Idę rozpalić w piecu;P Odpowiedz Link
horpyna4 Re: a w foliaku 26.03.13, 12:46 Pewnie słońce bezpośrednio pada na zbiorniczek termometru. Jak chcesz mieć rzetelny pomiar, to musisz mieć termometr w cieniu. Odpowiedz Link
lellapolella Re: a w foliaku 26.03.13, 13:56 Horpyno, termometr jest wsunięty w skrzynkę z rozsadami, raczej mu nie pada. W domu 18, na zaokiennym ale w głębokim cieniu i od północy- plus dwa. Słońce potrafi:) Wiosna jak w pysk:) Odpowiedz Link
leloop Re: a w foliaku 26.03.13, 14:14 no to się ugotują te pomidory ... Ty masz chociaż słońce, u mnie zapowiedzieli śnieg na piątek :[ Odpowiedz Link
lellapolella Re: a w foliaku 26.03.13, 14:46 śnieg nie wyklucza słońca- u mnie też leży i to ile! Ta czterdziestka była w samo południe, teraz sukcesywnie spada myślę, że się nie ugotują, ja, gdy tam siedzę, nabieram chęci do życia:) Odpowiedz Link
yoma Re: a w foliaku 26.03.13, 16:39 Powiem, że może na termometrze i było +2, ale mój pysk, uszy, dłonie i inne członki twierdziły, że jest najwyżej -5... Odpowiedz Link
lellapolella Re: a w foliaku 27.03.13, 13:47 dziś wiatr i słońce byle jakie, ledwo do dziewiętnastu dociągnęło w południe... a było tak obiecująco. Odpowiedz Link
newill6 Re: a w foliaku 27.03.13, 16:01 ...Lella to samo u mnie...wieje i mgła troszke przykrywa słonce.....nie próbowałas postawić w foliaku jakiego obrazu z namalowanym słońcem..:) Odpowiedz Link
lellapolella Re: a w foliaku 27.03.13, 16:09 Newill, lepiej żebym ja tam nic malowała, bo wiosna wcale nie przyjdzie:P Zaraz tam idę postawić taczki z obornikiem, jeszcze jedna strona mi została do przykopania- może się ociepli, ponoć obornik grzeje:)) Odpowiedz Link