31.05.13, 14:12
Właśnie wpadłam do domu się napić i spieszę Wam powiedzieć, że moja róża Nevada ma takie zatrzęsienie pąków w tym roku, że hej! Jak zakwitnie pokażę Wam zdjęcie i NA PEWNO będziecie chciały ją mieć. No to lecę, pa!
Obserwuj wątek
    • lellapolella Re: Nevada 31.05.13, 14:32
      hehe, powiem Ci, że ja już bym chciała, jakbym tylko miała pewność, że ją gdzieś wcisnę. Mam 'Marguerite Hilling', czyli jakby różową 'Nevadę' i jest zachwycająca. W dodatku skrojona na moją miarę- rośnie dokładnie tak jak chcę.
      Na zdjęcia czekam- rozpaaal mnieeee:))))
      • edziakrys Re: Nevada 31.05.13, 15:03
        Kurde, a u mnie grasuje skoczek różany! Bydle! Decisem go! Dzisiaj miałam oględziny i coś tam jeszcze się pojawiło: wije kokony na pąkach a w nich jest mnóstwo malutkich pajączków.
        Pytanie odnośnie Nevady: czy jak przekwita, to kwiatki nie robią się rozpapuciałe? Jak kwitnie to rzeczywiście przecudnej urody jest!
        • lellapolella Re: Nevada 07.06.13, 13:07
          Moja Marguerite dziś zakwitła:) zdjęcie wieczorkiem. Chociaż raz jestem do przodu z różami, pewnie dlatego, ze tylko nad moim ogrodem nie pada;)
          Edzia, nie pamiętam, żeby papuciały, pojedyncze kwiaty chyba rzadko to robią. Ona chyba powinna nawet produkować owocki, ja dotąd obrywałam przekwitłe kwiaty, żeby się nie wysilała, więc nie wiem.

W ogóle(tfu, tfu) róże zapowiadają się niesamowicie. Nie mogłaby zawsze zima być taka łagodna, no, nie mogłaby być?
    • szadoka Re: Nevada 08.06.13, 07:49
      Piekna. Troche podobna do mojej dziczki, ktora wlasnie konczy kwitnienie a byla obsypana cudnymi rozowymi kwiatami. Czy Nevada faktycznie powtarza kwitnienie?
      • lellapolella Re: Nevada 08.06.13, 23:15
        a czemu Szadoka nie pokazała dziczki? Lubimy takie:))
        Marguerite w pełnej krasie
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/mb/mc/xb7f/L57UWHwVyWgCPWaSvX.jpghttps://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/mb/mc/xb7f/MUtFeaDeGEM8m3Cu1X.jpg
        • szadoka Re: Nevada 09.06.13, 18:36
          niezbyt wiele na niej kwiatow juz zostalo. Ale jest bardzo podobna do tej na zdjeciu. Ma nieco mniej platkow ale kolor taki sam.
          • lellapolella Re: Nevada 15.06.13, 21:05
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/mb/mc/xb7f/bXCMtsmh36PZaPO23X.jpg

teraz dopiero się zacznie....
            • newill6 Re: Nevada 16.06.13, 06:59
              ..ta..jak pies szkodniki odgania to i róża piekna jest....zdaje sie że i Sigrid ma piekne róże i podobnego psa..coś w tym jest.....a nigdzie w poradnikach nie pisza o tym.....patentuje se to...:)
            • szadoka Re: Nevada 17.06.13, 11:19
              A nie wiecie moze dziewczeta jak skutecznbie ukorzenic roze pomarszczona? Trudne to? Wiem gdzie rosnie pelnokwiatowa i zasadzam sie zeby jej kilka galazek udziabac i dac im dom u siebie.
              • dorka556 Re: Nevada 17.06.13, 11:44
                Szadoka, ta róża wyjątkowo dobrze się ukorzenia. Wystarczy do góry zielonym, stanowisko każde od półcienistego do słonecznego, niewymagająca co do ziemi.
                Pamiętaj tylko, że daje rozłogi podziemne i wyrasta nawet daleko od macierzystej. Trzeba dobrze zastanowić się, gdzie posadzić, by nie mieć kłopotów.
                Ja mam wzdłuż płotu, robi za ogrodzenie a dalekie odrosty traktuję kosiarką.
              • leloop Re: Nevada 17.06.13, 11:48
                rób jak Dorka pisze, teraz jest najlepszy moment na ukorzenianie.
                • lellapolella Re: Nevada 17.06.13, 12:23
                  tak, Dorka ma stuprocentową rację, rugosy się łatwo ukorzeniają:)
                  Mnie się w tamtym roku zmutowała "Pink Grootendorst", zakwitła na czerwono. Ciachnęłam pęd, podzieliłam na dwa i obydwa mi się ukorzeniły, już mają pączki.
                  • szadoka Re: Nevada 18.06.13, 13:44
                    Dzieki piekne , ide na szaber :) Posadze ja sobie pod plotem gdzie moze sie rozrastac jesli zdoła na piachu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka