hesperia1 02.06.13, 09:04 oberwanie chmury,burza i wichura.Nie jestem lękliwa ale dziś miałam lekkiego cykora. Niebo szare,pewnie będzie powtórka:(Jaka zima takie lato... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
se_nka0 Re: Dziś w nocy 02.06.13, 09:22 Rozumiem Cię, sama podczas ostatniej burzy nie czułam się ( lekko mówiąc) komfortowo. Co najgorsze nadal zapowiadają taką pogodę. Nawet na mojej działce po wczorajszych opadach zaczęło robić się błoto. Nadal czekamy na ciepło. To szaro - bure niebo nie nastraja człowieka zbyt dobrze. No i podlało już dostatecznie, mogłoby spasować ;) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Dziś w nocy 02.06.13, 09:29 Ciekawe czy w tym roku będziemy narzekać na suszę. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Dziś w nocy 02.06.13, 09:30 Jak będziemy narzekać, to nas szefowa stąd przegoni ;) :) Odpowiedz Link
yoma Re: Dziś w nocy 02.06.13, 09:55 Norwegowie mówią, że cały tydzień zimno i leje, w weekend ciut lepiej. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Dziś w nocy 02.06.13, 10:04 Może nie będzie suszy, skoro po sąsiedzku, na południe od Polski, zapowiadają w najbliższym czasie powodzie... Odpowiedz Link
yoma Re: Dziś w nocy 02.06.13, 10:15 A pamiętacie lato dwa lata temu? Na początku czerwca parę dni upału, a potem zima do sierpnia. Odpowiedz Link
edziakrys Re: Dziś w nocy 02.06.13, 10:53 Masakra jakaś w tym roku! Podsypaliśmy teren wokół domu i teraz woda z dachu i z tuneli płynie w sposób nieprzewidywalny kompletnie! Wlewa mi się do tunelu przez bramę i nie mogę nic z tym zrobić! Wrrrrrrr. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Dziś w nocy 02.06.13, 10:58 A tak, wtedy wyjechałam do Supraśla na dwa środowe tygodnie września. Te ostatnie dwa tygodnie kalendarzowego lata była ciepłe i słoneczne, a Puszcza Knyszyńska cudowna. Wtedy zobaczyłam, ile tam jest trzmielin pospolitych i brodawkowatych, bo właśnie im liście już czerwieniały - były widoczne z daleka. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Dziś w nocy 02.06.13, 14:23 Uj, coś gadali o podtopieniach w powiecie kamiennogórskim. Niefajnie. Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Dziś w nocy 02.06.13, 17:42 Marciszów zalany i Kamienna podtopiona:(Widziałam na własne oczy jak z jednej rzeki zrobiły się dwie.O polach zatopionych i drogach już nie wspomnę. U nas nic się nie dzieje ale zapowiadali grad i deszcz dzisiejszej nocy.Rzeka mocno podniesiona i woda sięga mostów. Wiecie,w tym Marciszowie co roku tak się dzieje.Jest tam taki dom co podczas powodzi otwierają drzwi na przestrzał i woda pruje im przez korytarz. Odpowiedz Link
yoma Re: Dziś w nocy 02.06.13, 17:46 No, to trzymaj się tam. Trzciny utnij, żeby nieć rurkę do oddychania jakby co... Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Dziś w nocy 02.06.13, 18:00 A na dach se wejdziemy.Nam nic się nie stanie,mam nadzieję:) Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: Dziś w nocy 02.06.13, 19:21 pontony może kupować czy jak? i na strychu trzymać nadmuchane... z tą chałupą, co im rzeka pruje, to wytrwali są, no nie widzę tego u nas :D Maja by od razu robiła łódeczki, pies coś wyławiał, ja bym się darła, zeby przeżyli,a znając szczęście jakiegoś utopionego kota czy innego konia by nam przyniosło i ja bym to znowu musiała zakopywać brrr palimy świece dla polepszenia nastroju w tym buro-mokrym świecie i idę robić sos czosnkowy Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Dziś w nocy 02.06.13, 20:17 Łoj,będziesz jechała w nocy czochem:) Czasem robię sobie sos czosnkowy i potem chętnie wyrzuciłabym się z łóżka;) Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: Dziś w nocy 02.06.13, 20:42 a jutro w autobusie usiądę koło kogoś i złośliwie będę całą drogę z nim gadać :D tak zakończyłam kiedyś szczęśliwie i bezboleśnie niedoszły romans, skuteczne, polecam :D Odpowiedz Link
niebieska.kokardka Re: Dziś w nocy 04.06.13, 14:41 A u mnie pada i pada, tylko woda spływa do rzeczki na dole a my se możemy na tyłkach zjeżdżać po kamieniach:D Takie błotko.. A na czocha to nać pietruchy albo japco:D Odpowiedz Link