Dodaj do ulubionych

Dziś w nocy

02.06.13, 09:04
oberwanie chmury,burza i wichura.Nie jestem lękliwa ale dziś miałam lekkiego cykora.
Niebo szare,pewnie będzie powtórka:(Jaka zima takie lato...
Obserwuj wątek
    • se_nka0 Re: Dziś w nocy 02.06.13, 09:22
      Rozumiem Cię, sama podczas ostatniej burzy nie czułam się ( lekko mówiąc) komfortowo.
      Co najgorsze nadal zapowiadają taką pogodę. Nawet na mojej działce po wczorajszych opadach zaczęło robić się błoto. Nadal czekamy na ciepło. To szaro - bure niebo nie nastraja człowieka zbyt dobrze. No i podlało już dostatecznie, mogłoby spasować ;)
      • hesperia1 Re: Dziś w nocy 02.06.13, 09:29
        Ciekawe czy w tym roku będziemy narzekać na suszę.
        • se_nka0 Re: Dziś w nocy 02.06.13, 09:30
          Jak będziemy narzekać, to nas szefowa stąd przegoni ;) :)
          • yoma Re: Dziś w nocy 02.06.13, 09:55
            Norwegowie mówią, że cały tydzień zimno i leje, w weekend ciut lepiej.
        • horpyna4 Re: Dziś w nocy 02.06.13, 10:04
          Może nie będzie suszy, skoro po sąsiedzku, na południe od Polski, zapowiadają w najbliższym czasie powodzie...
          • yoma Re: Dziś w nocy 02.06.13, 10:15
            A pamiętacie lato dwa lata temu? Na początku czerwca parę dni upału, a potem zima do sierpnia.
            • edziakrys Re: Dziś w nocy 02.06.13, 10:53
              Masakra jakaś w tym roku! Podsypaliśmy teren wokół domu i teraz woda z dachu i z tuneli płynie w sposób nieprzewidywalny kompletnie! Wlewa mi się do tunelu przez bramę i nie mogę nic z tym zrobić! Wrrrrrrr.
            • horpyna4 Re: Dziś w nocy 02.06.13, 10:58
              A tak, wtedy wyjechałam do Supraśla na dwa środowe tygodnie września. Te ostatnie dwa tygodnie kalendarzowego lata była ciepłe i słoneczne, a Puszcza Knyszyńska cudowna. Wtedy zobaczyłam, ile tam jest trzmielin pospolitych i brodawkowatych, bo właśnie im liście już czerwieniały - były widoczne z daleka.
        • horpyna4 Re: Dziś w nocy 02.06.13, 14:23
          Uj, coś gadali o podtopieniach w powiecie kamiennogórskim. Niefajnie.
          • yoma Re: Dziś w nocy 02.06.13, 16:53
            Hes, chodzisz czy pływasz?
            • hesperia1 Re: Dziś w nocy 02.06.13, 17:42
              Marciszów zalany i Kamienna podtopiona:(Widziałam na własne oczy jak z jednej rzeki zrobiły się dwie.O polach zatopionych i drogach już nie wspomnę.
              U nas nic się nie dzieje ale zapowiadali grad i deszcz dzisiejszej nocy.Rzeka mocno podniesiona i woda sięga mostów.
              Wiecie,w tym Marciszowie co roku tak się dzieje.Jest tam taki dom co podczas powodzi otwierają drzwi na przestrzał i woda pruje im przez korytarz.
              • yoma Re: Dziś w nocy 02.06.13, 17:46
                No, to trzymaj się tam. Trzciny utnij, żeby nieć rurkę do oddychania jakby co...
                • hesperia1 Re: Dziś w nocy 02.06.13, 18:00
                  A na dach se wejdziemy.Nam nic się nie stanie,mam nadzieję:)
                  • lampka_witoszowska Re: Dziś w nocy 02.06.13, 19:21
                    pontony może kupować czy jak? i na strychu trzymać nadmuchane...

z tą chałupą, co im rzeka pruje, to wytrwali są, no nie widzę tego u nas :D Maja by od razu robiła łódeczki, pies coś wyławiał, ja bym się darła, zeby przeżyli,a znając szczęście jakiegoś utopionego kota czy innego konia by nam przyniosło i ja bym to znowu musiała zakopywać
                    brrr

palimy świece dla polepszenia nastroju w tym buro-mokrym świecie
                    i idę robić sos czosnkowy
                    • hesperia1 Re: Dziś w nocy 02.06.13, 20:17
                      Łoj,będziesz jechała w nocy czochem:)
                      Czasem robię sobie sos czosnkowy i potem chętnie wyrzuciłabym się z łóżka;)
                      • lampka_witoszowska Re: Dziś w nocy 02.06.13, 20:42
                        a jutro w autobusie usiądę koło kogoś i złośliwie będę całą drogę z nim gadać :D

tak zakończyłam kiedyś szczęśliwie i bezboleśnie niedoszły romans, skuteczne, polecam :D
                        • niebieska.kokardka Re: Dziś w nocy 04.06.13, 14:41
                          A u mnie pada i pada, tylko woda spływa do rzeczki na dole a my se możemy na tyłkach zjeżdżać po kamieniach:D Takie błotko..
                          A na czocha to nać pietruchy albo japco:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka