21.07.13, 11:27
Me milczenie, podczytuje Was ale nie mam zbyt wiele do powiedzenia, bo zioło moje zeżało coś. Bazylia dziurawa a z majeranku zostały jedynie łodyżki:(
Może za rok coś więcej się urodzi:D
Obserwuj wątek
    • lampka_witoszowska Re: Wybaczcie 21.07.13, 11:33
      jak u Ciebie, Kokardko, to tylko misie

zeszły z gór, narobiły dziur

z bazylią miałam to samo,ale u mnei ślimaki dały radę zeżreć z łodyżkami - a taka ładna była, czerwona

(zieloną następnego roku tez zeżarły, nawet nei doczekałam listków)
      • niebieska.kokardka Re: Wybaczcie 21.07.13, 11:35
        Ja mam mam to samo drugi rok:( następnym razem musi się udać:D Podobno wilki, dziki, łosie i na pewno sarny są, mam nadzieję, że nic więcej;)
        Ale za to nastawiłam nalewkę lipową i wiśniową;)
        • lampka_witoszowska Re: Wybaczcie 21.07.13, 11:43
          jak nalewka, to zobaczysz, będą i misie :) ale złagodzone napojami ;)

może w donicach wyjdą? ja muszę się chronić przed sąsiadki kotem, który brudzi nam wszystkim, więc zioła przeniosłam na taras i powiem Ci, ze sobie chwalę - i pod ręką bardziej :)
          • niebieska.kokardka Re: Wybaczcie 21.07.13, 11:48
            No własnie ja mam na tarasie wszystko:( i może w polu będzie lepiej tutaj?:D
            • lampka_witoszowska Re: Wybaczcie 21.07.13, 13:22
              no, to jest problem - jak i u nas

marzy mi się sadzonki poziomek wyrzucić w pole, ale - chyba się przez tego łajdaka kota nei odważę, pójda na działkę
              pod domem to tylko kwiaty i maliny, i winorośl - tak łajdak nei sięga
              wrr

ale jak Ci się uda bazylia, to będzie ekstra!
              a może zamykana miniszklarenka?...
              • se_nka0 Re: Wybaczcie 21.07.13, 15:59
                Do tej pory rosło wszystko, kwitło, zieleniło się. Teraz pomidory padają, schną, ogórki także, kapusta pekińska w fantazyjne dziurki. Jak nie popada wszystko padnie. pomidory niezależnie gdzie wsadzone - w szklarni lub gruncie - wszystkim działkowiczom schną. Zaraza? Nawet ziemniaki już robią się żółte. Dopiero lipiec a pora chyba likwidować zabawę.
                • lampka_witoszowska Re: Wybaczcie 21.07.13, 16:26
                  lawenda, Senuś - lawenda się trzyma jak złoto

i poziomki

;)
                  a ksiądz Klimuszko mówił, że będą takie zmiany klimatyczne, że palmy bananowe będziemy za oknem mieli
                  ha! lubię banany, tylko banany jeszcze nie lubią tych śniegów przez pół roku, hm
                  • se_nka0 Re: Wybaczcie 21.07.13, 16:58
                    Na lawendowej grządce trzyma się, ładnie kwitnie. Na innej już przekwitać zaczęła, ale motyle dalej mają raj.
                • szadoka Re: Wybaczcie 22.07.13, 11:36
                  Hm, polowa lipca a ja tez mam wrazenie jakby juz byla jesien. W przedogrodku wszystko mi juz prawie przekwitlo, nawet kosmosy wygladaja nedznie.
                  Cale popoludnia spedzam na podlewaniu ale niewiele to daje. Tak sie cieszylam na zapowiadane deszcze a tu guzik z petelka. Odwolane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka