niebieska.kokardka 21.07.13, 11:27 Me milczenie, podczytuje Was ale nie mam zbyt wiele do powiedzenia, bo zioło moje zeżało coś. Bazylia dziurawa a z majeranku zostały jedynie łodyżki:( Może za rok coś więcej się urodzi:D Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lampka_witoszowska Re: Wybaczcie 21.07.13, 11:33 jak u Ciebie, Kokardko, to tylko misie zeszły z gór, narobiły dziur z bazylią miałam to samo,ale u mnei ślimaki dały radę zeżreć z łodyżkami - a taka ładna była, czerwona (zieloną następnego roku tez zeżarły, nawet nei doczekałam listków) Odpowiedz Link
niebieska.kokardka Re: Wybaczcie 21.07.13, 11:35 Ja mam mam to samo drugi rok:( następnym razem musi się udać:D Podobno wilki, dziki, łosie i na pewno sarny są, mam nadzieję, że nic więcej;) Ale za to nastawiłam nalewkę lipową i wiśniową;) Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: Wybaczcie 21.07.13, 11:43 jak nalewka, to zobaczysz, będą i misie :) ale złagodzone napojami ;) może w donicach wyjdą? ja muszę się chronić przed sąsiadki kotem, który brudzi nam wszystkim, więc zioła przeniosłam na taras i powiem Ci, ze sobie chwalę - i pod ręką bardziej :) Odpowiedz Link
niebieska.kokardka Re: Wybaczcie 21.07.13, 11:48 No własnie ja mam na tarasie wszystko:( i może w polu będzie lepiej tutaj?:D Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: Wybaczcie 21.07.13, 13:22 no, to jest problem - jak i u nas marzy mi się sadzonki poziomek wyrzucić w pole, ale - chyba się przez tego łajdaka kota nei odważę, pójda na działkę pod domem to tylko kwiaty i maliny, i winorośl - tak łajdak nei sięga wrr ale jak Ci się uda bazylia, to będzie ekstra! a może zamykana miniszklarenka?... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wybaczcie 21.07.13, 15:59 Do tej pory rosło wszystko, kwitło, zieleniło się. Teraz pomidory padają, schną, ogórki także, kapusta pekińska w fantazyjne dziurki. Jak nie popada wszystko padnie. pomidory niezależnie gdzie wsadzone - w szklarni lub gruncie - wszystkim działkowiczom schną. Zaraza? Nawet ziemniaki już robią się żółte. Dopiero lipiec a pora chyba likwidować zabawę. Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: Wybaczcie 21.07.13, 16:26 lawenda, Senuś - lawenda się trzyma jak złoto i poziomki ;) a ksiądz Klimuszko mówił, że będą takie zmiany klimatyczne, że palmy bananowe będziemy za oknem mieli ha! lubię banany, tylko banany jeszcze nie lubią tych śniegów przez pół roku, hm Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wybaczcie 21.07.13, 16:58 Na lawendowej grządce trzyma się, ładnie kwitnie. Na innej już przekwitać zaczęła, ale motyle dalej mają raj. Odpowiedz Link
szadoka Re: Wybaczcie 22.07.13, 11:36 Hm, polowa lipca a ja tez mam wrazenie jakby juz byla jesien. W przedogrodku wszystko mi juz prawie przekwitlo, nawet kosmosy wygladaja nedznie. Cale popoludnia spedzam na podlewaniu ale niewiele to daje. Tak sie cieszylam na zapowiadane deszcze a tu guzik z petelka. Odwolane. Odpowiedz Link