edziakrys 04.02.14, 14:09 Latajo i latajo! Ciekawe o co im chodzi. Co prawda u nas piękne słońce i +13 w słońcu, ale toż to zima przecie! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leloop Re: Gęsi oszalały 04.02.14, 14:36 zimy tej miesiąc z letkim okładem. wprawdzie ACCU łże jak pies ale zaglądam tam czasami, prognozy do 20 marca wyglądają tak jakby im się pozytywka zacięła, bez zmian. zarówno dla mnie jak i dla Was. u mnie gdy tylko przydarzy się trochę słońca to ptaszyska natychmiast zaczynają wiosenne trele, fiolki wonne już kfitno :) Odpowiedz Link
yoma Re: Gęsi oszalały 04.02.14, 16:02 I sraki się gżą, ale tym to wiele nie trzeba. Accu było fajne, jak pokazywało na dany dzień prognozę w granicach -2 - -9 powiedzmy, a obok aktualną -17 :) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Gęsi oszalały 04.02.14, 16:20 U mnie to one gziły się dobre kilka dni temu, jeszcze przy sporym mrozie. Może wiedzą coś o szybkim ociepleniu, czego my nie wiemy? Odpowiedz Link
leloop Re: Gęsi oszalały 04.02.14, 22:11 ostatnio po zmianie dizajnu na chainemeteo, który stal się nieczytelny zakotwiczyłam na MeteoFrance, która rzetelnie i czytelnie podaje prognozy krótkoterminowe, dla Europy i [url=hwww.meteofrance.com/previsions-meteo-monde/pologne/pays195ttp://]Polski również[/url]. tamże na meteofrance odkryłam stronę, która pokazuje alerty pogodowe w Europie www.meteoalarm.eu/po_PL/1/0/EU-Europa.html. na ten przykład tej nocy będzie pizgać u Dorkasz ale chyba nie aż tak ja pizga aktualnie u mnie. Odpowiedz Link
leloop Re: Gęsi oszalały 04.02.14, 22:13 ten pierwszy link miał być taki www.meteofrance.com/previsions-meteo-monde/pologne/pays195 Odpowiedz Link
yoma Re: Gęsi oszalały 04.02.14, 16:00 Nie mów? Gęsi, gęsiunie, gąsiątka moje najukochańsze... Odpowiedz Link
edziakrys Re: Gęsi oszalały 04.02.14, 16:15 A, i koty u sąsiadów marcują się jak głupie :) Odpowiedz Link
yoma Re: Gęsi oszalały 04.02.14, 20:08 Kotom nie wierzę, koty to dranie. O rany, kota do weta... Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Gęsi oszalały 05.02.14, 20:07 Dziś w tefałenmeteło usłyszałam, że mroźnej zimy ma już w tym sezonie nie być. I bardzo poprawiło mi to humor. Odpowiedz Link
yoma Re: Gęsi oszalały 05.02.14, 20:21 A od kiedy się zaczyna przyszły sezon, od 21 III? :P Odpowiedz Link
yoma Re: Gęsi oszalały 06.02.14, 09:33 Po prostu z dystansem podchodzę do prognoz, wiecie, co było w zeszłym roku :) Odpowiedz Link
edziakrys Re: Gęsi oszalały 06.02.14, 18:47 Wiemy, wiemy... Wczoraj ciotka, starsza pani, powiedziała, że jak lecą z zachodu na wschód, to już po zimie. No, ciekawe, bo tak właśnie leciały. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Gęsi oszalały 06.02.14, 19:07 Ja dziś widziałam w ogródku żywą muchę. Jeszcze była niemrawa, ale ruszała się. Odpowiedz Link
leloop Re: Gęsi oszalały 06.02.14, 19:45 u mnie muchów jak mrówków (gdy nie pada), dwa tygodnie temu córka naliczyła w dzień 5 motyli i jednego nietoperza wieczorem. dziś zakonotowaliśmy , ze mieszkamy na wyspie zalewa powoli wszystkie drogi, zeszłoroczny deszcz to nic w porównaniu z tegorocznym, do tego non stop wichury 100/h. ciekawe jak tam liczba samobójstw ... Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Gęsi oszalały 06.02.14, 20:32 Tylko że u mnie ta mucha próbowała iść po śniegu. Jest go jeszcze sporo, bo dużo napadało; dzisiejsze +5 stopni nie zmogło go. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Gęsi oszalały 07.02.14, 08:40 No. W nocy było +1 i śniegu zdecydowanie mniej. Koty sąsiadki znów zaczęły nocować w mojej loggi i kobita oszczędzi na żwirku. Bo na okres silnych mrozów to musi uruchamiać w mieszkaniu kuwetę, przecież dranie nie chcą wyjść wtedy nawet na chwilę. Może trochę też przez śnieg. Odpowiedz Link
edziakrys Re: Gęsi oszalały 07.02.14, 09:10 Bo ta mucha lubi sporty zimowe :D Do Soczi się przygotowuje:) A gdzieś nad Francją Petra rządzi, ciekawe czy dowieje do nas... Odpowiedz Link
leloop Re: Gęsi oszalały 07.02.14, 10:01 > A gdzieś nad Francją Petra rządzi teraz cicho, słońce ale już gna następna ulewa i wichura, kieruje się raczej na Norwegię. (trzeba klikać na godziny z lewej strony, aujourd’hui - dzisiaj, demain - jutro, etc.) Odpowiedz Link
yoma Re: Gęsi oszalały 07.02.14, 11:07 > Wczoraj ciotka, starsza pani, powiedziała, że jak lecą z zachod > u na wschód, to już po zimie. No, ciekawe, bo tak właśnie leciały. No ba. Albo z południa na północ. Do domu wracają, uznawszy, że już jest wystarczająco ciepło i przeżyją. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Gęsi oszalały 07.02.14, 11:12 Do domu wracają, uznawszy, że już jest wystar > czająco ciepło i przeżyją. nie bez powodu się mówi "Głupia jak gęś";P Zimę zapowiadają po dwudziestym. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Gęsi oszalały 07.02.14, 16:23 no ktoś was musiał przywrócić do rzeczywistości ;P żurawie tak, żurawie majo musk ale żeby gęsi....One tylko wiedzą, kiedy odlatywać. Odpowiedz Link