Dodaj do ulubionych

Z beczki Jaremki

14.03.14, 08:36
Tej nocy zrobiliśmy ważny eksperyment: jeden rodzic śpi jak biały człowiek, drugi rodzic kima na materacu przy dziecku. Eksperyment się udał. Jakueż to szerokie możliwości otwiera!

Porządne dziecko :)
Obserwuj wątek
    • lellapolella Re: Z beczki Jaremki 14.03.14, 10:38
      oj, człowiek jest bardzo kreatywny, gdy go okoliczności zmuszą;) Gdy młoda była malutka, mieliśmy ją zawieszoną w hamaku nad naszym łóżkiem:)
      • yoma Re: Z beczki Jaremki 14.03.14, 11:04
        dobre :)
    • leloop Re: Z beczki Jaremki 14.03.14, 11:53
      każdemu wg. potrzeb. moje dzieci do 6 miesiąca spały ze mną, nie było żadnego wstawania na zmianę, kołysania do rana wyjącego bachora, wystarczył cyc w pysk i spało się dalej. wszyscy byli wyspani i zadowoleni a przy okazji Młode nabyły słusznego przyzwyczajenia budzenia się razem z rodzicami czyli późno. nie było potem pobudek o 6 rano ;)
      • edziakrys Re: Z beczki Jaremki 14.03.14, 14:10
        Yoma, a jak do tej pory to było? Obydwoje na materacu, czy na zmianę wstawaliście?
        • yoma Re: Z beczki Jaremki 14.03.14, 16:02
          Na zmianę. Trzeba było pilnować, żeby sobie nie wyszarpał tlenu czy nie daj Boże rurki, odsysać etc. Poza tym chcieliśmy mu rozwinąć poczucie bezpieczeństwa. Że jak tylko zgłasza problem, to ktoś leci, a nie dopiero, jak zacznie się dusić.

Odsysać trzeba nadal, ale bez tlenu już wytrzymuje ładnie, to i natychmiastowego zagrożenia nie ma :)
        • yoma Re: Z beczki Jaremki 14.03.14, 16:08
          W sensie na zmianę - moja szychta, chłopa szychta, moja szychta, chłopa szychta i tak 24/24.
          • edziakrys Re: Z beczki Jaremki 15.03.14, 13:06
            Yomka, muszę Ci powiedzieć, że jesteście bardzo dzielni!!! Dziecko zawsze zmienia nasze życie, ale w Waszym przypadku wszystko zostało postawione na głowie. Wielki szacun! Dzielna dziewczynka!
            • yoma Re: Z beczki Jaremki 16.03.14, 22:17
              Dzięki :)

Jaremka dzielny. My cóż - rodzic robi to, co trzeba :)

Dajemy go do szpitala we wtorek na dogłębny przegląd laryngologiczny. Niechętnie, ale co robić. No ciekawam wielce, co powiedzą.
    • szadoka Re: Z beczki Jaremki 15.03.14, 15:56
      taka mała rzecz a cieszy :). Jeszcze troche a będziecie spokojnie przesypiać wszyscy troje.
      • yoma Re: Z beczki Jaremki 16.03.14, 22:25
        Chłop się jeszcze długo nie odważy, obawiam się :)
        • andziaos Re: Z beczki Jaremki 22.03.14, 01:17
          Yomka, wiosny i coraz dłuższych godzin i dni dla Was!
          • yoma Re: Z beczki Jaremki 22.03.14, 21:07
            Za tydzień zmiana czasu :) Dzięki :)

Konwalie mi wylazły. Powariowały, w marcu??? To przez chłopa, Jaremce w inkubatorze cały czas opowiadał, jak to będzie pięknie, jak pojedziemy wszyscy na Wieś i zakwitną konwalie.
            • asta6265 Re: Z beczki Jaremki 23.03.14, 07:12
              To dla Jaremki te konwalie już wylazły:)
            • leloop Re: Z beczki Jaremki 24.03.14, 07:44
              > Konwalie mi wylazły. Powariowały, w marcu???
              Ty nam tu Matka oczy konwaliami nie mydl, wszystko wcześniej wyłazi w tym roku ;P
              lepiej napisz jak tam przegląd okresowy wypadł.
              • yoma Re: Z beczki Jaremki 24.03.14, 13:11
                A wyszło, że ma mały zrośniętą krtań. Posłali wycinek na histopatologię, ale najprawdopodobniej jest to jedna wielka blizna po respiratorze. Udrożnili mu ciut i tak będą co dwa miesiące udrożniać po ciut. Ten szpital to koszmar, ale jak już wiemy, czego się spodziewać, to jakoś przeżyjemy.

A w maju, wiadomość z ostatniej chwili, idziemy na gastroenterologię i będą szukać, co mu jeść przeszkadza.
              • yoma Re: Z beczki Jaremki 24.03.14, 13:12
                PS Mów mi Yomatko :P
                • lellapolella Re: Z beczki Jaremki 24.03.14, 14:19
                  Yomatko, chyba większość szpitali w tym kraju to koszmar:/ Będzie dobrze, trzymam kciuki, choć myślę, że nie trzeba- w końcu mocarza ulęgłaś:D
                  • yoma Re: Z beczki Jaremki 24.03.14, 14:54
                    Ta, dobrześmy mu imię wybrali :)

Mocarz w tej chwili jest na treningu piłki nożnej, pękając przy tym ze śmiechu.
                    • yoma Re: Z beczki Jaremki 24.03.14, 17:20
                      A teraz doturlał się do takiej szmacianej książeczki, którą ma, i pracowicie wpycha ją do gęby. Zaraz się wkurzy, bo mu się nie mieści.
                      • edziakrys Re: Z beczki Jaremki 24.03.14, 17:46
                        Cudowny czas... nacieszaj się :) Potem milion razy na minutę: "mama to, mama tamto"...
                        • lellapolella Re: Z beczki Jaremki 24.03.14, 18:22
                          Potem milion razy na minutę: "mama to, mama ta
                          > mto"...

a potem: łojezu, nie możemy później pogadać... nie widzisz, że się spieszę?
                          :D
                          • yoma Re: Z beczki Jaremki 24.03.14, 20:32
                            Póki co, głosu nie ma :P

Jeszcze będzie po drodze: Ja się na świat nie prosiłem! No, już ja mu przypomnę.
                            • edziakrys Re: Z beczki Jaremki 24.03.14, 21:33
                              Mnie najbardziej rozwalają prośby o cokolwiek kiedy jesteśmy z chłopem pod ręką oboje, ale zawsze jest "mama pić, jeść" i wszystko inne. Nie mówiąc o tym że mama to mapa wszystkiego; zawsze musi wiedzieć gdzie i co jest odłożone, schowane, zgubione. Part of motherhood...
                              • yoma Re: Z beczki Jaremki 24.03.14, 21:59
                                Part of relationship, mój chłop ma tak samo :) Wy mi lepiej kumy wymyślcie, jak by tu seks uprawiać na zmiany.
                                • yoma Re: Z beczki Jaremki 02.04.14, 16:19
                                  fotoforum.gazeta.pl/photo/8/xa/ui/jmah/AeCqaql6fVOYsmTKmB.jpg
                                  • edziakrys Re: Z beczki Jaremki 03.04.14, 09:16
                                    Jaki śliczny uhahany słodziak!!!
                                    No Yomka, syn to Wam się udał :D
                                    • yoma Re: Z beczki Jaremki 03.04.14, 09:33
                                      No ba, mój syn w końcu :)

Ep mu ciemnieje, a rzęsy już ściemniały. Będzie brunet z niebieskimi oczami. Wszystkie baby jego.
                                  • leloop Re: Z beczki Jaremki 03.04.14, 13:51
                                    ale bezzębna radość, najpiękniejsze uśmiechy :)
                                    Yomatko, wszystkie dzieci maja niebieskie oczy na początku, jak koty. a i umaszczenie zdąży zmienić. niewykluczone, ze w ostatecznym rozrachunku wyjdzie Ci piwnooki blądyn ;)
                                    • yoma Re: Z beczki Jaremki 03.04.14, 14:22
                                      Blądyn to on już był, w dodatku z ryżymi brwiami, a teraz ciemnieje. Ślipia jak mu się nie zmieniły przez pół roku, to już chyba zostaną? Po dziadku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka