Dodaj do ulubionych

powtórka z botaniki

27.01.15, 23:06
przy kolacji :
ja - jaki związek nadaje roślinom zielony kolor ?
Młody - nekrofil ...;
yyyy ...
Obserwuj wątek
    • se_nka0 Re: powtórka z botaniki 28.01.15, 07:47
      :D
      Prawie tak samo brzmi :)
      • edziakrys Re: powtórka z botaniki 28.01.15, 09:55
        Uhahałam się do łez :D
        • leloop Re: powtórka z botaniki 28.01.15, 11:44
          nooo ..., myśmy tez się uchachali ale tak szczerze do śmiechu nam nie było. Młody próbował ratować sytuacje rzucając np. ferofil (fer - żelazo) ale nie trafił. gdzieś mu dzwoniło :/
          • dorkasz1 Re: powtórka z botaniki 28.01.15, 18:31
            Ale jakbyś mu dała nowy sprzęt elektroniczny, to zaraz by włączył, skonfigurował i pokazał Ci trylion funkcji, których byś nie odkryła, nawet gdybyś żyła sto lat, wciąż korzystając z tego sprzętu. Znak czasu, nic nie poradzisz.
            • edziakrys Re: powtórka z botaniki 28.01.15, 20:04
              Byłam z młodym dzisiaj u logopedy w poradni (normalnie ma w przedszkolu, ale mi nie leży) I pani miała ćwiczenia na zasadzie gry komputerowej! Teraz mi dzieć głowę suszy, że mam mu tez wykupić.... No cóż... To już inne pokolenie ;)
            • leloop Re: powtórka z botaniki 28.01.15, 21:39
              > i pokazał Ci trylion funkcji, których byś nie odkryła, nawet gdybyś żyła sto lat
              ja bym nie odkryła ? :P
              na razie to ja jestem komputerowym, domowym guru, samoukiem ale zawsze. a kto dupę truł Twemu dziecku, żeby mnie nauczył jak robić obraz systemu czy jak to leciało i grzebać w BIOSie, żebym mogla odzyskać hasło :P za chiny nie powtórzyłabym tego teraz ale hasło odzyskałam :D
              jak raz nauczono mnie w podstawówce, ze roślinom potrzebny do życia jest chlorofil to pamiętam do tej pory choć ta wiedza na wiele mi się nie przydała a on po dwóch latach czarna dziura :/
              • dorkasz1 Re: powtórka z botaniki 29.01.15, 08:09
                Leloop wiem... i też mnie to przeraża. Ale wiesz co bardziej? Nie wiem jak Twoje młode, bo moje obydwa są inne, więc u Ciebie też może być różnie. Do dzisiaj tak mam, że jak mnie coś zainteresuje, to będę kopać, ryć, drążyć, zagłębiać się, aż w końcu odkryję o co chodzi. A młody, jak nie ma na tacy, na wierzchu, to porzuca temat i dalej leci z tym światem. Starszy też drąży, ale młody nie. Ja mam wrażenie, że to najmłodsze pokolenie rodzi się z tą cudowną umiejętnością, której my się mozolnie uczymy. Horpynowe wdupiemanie, oni mają we krwi. A że jesteś guru komputerowy, to wiadomo nie od dziś :)
                • leloop Re: powtórka z botaniki 29.01.15, 09:24
                  no właśnie, starsza gdzieś te zasłyszaną wiedzę sobie układa i potem z niej korzysta a to młodsze zamiast mózgu durszlak z dużymi oczkami, wszystko przelatuje, jak przez kaczkę :/
                  wczoraj wypełnialiśmy papiur do szkoły czy wyrażamy zgodę na przejście do następnej klasy (ostatnia klasa college'u) czy nie. napisaliśmy, ze to zależy jak sytuacja się rozwinie, na razie jest na najlepszej drodze do spadochronu. w obecnym stanie wiedzy i zaangażowania nie nadaje się na dość trudny rok plus egzaminy i praktyki. potem mógłby pójść tylko do zawodówki kierunek zamiatacz ulic albo krojczy w rzeźni. mimo wszystko wolałabym go widzieć oczko wyżej.
                  • edziakrys Re: powtórka z botaniki 15.03.15, 12:51
                    Córa odrabiała lekcje, klasa pierwsza szkoła podstawowa; rebus: pierniki i wiosło, coś tam wykreślona, cos tam zamienione i stworzyła PIERŁONKI :D Posikałam się...
                    • horpyna4 Re: powtórka z botaniki 15.03.15, 18:04
                      Na zachód od Działdowa istnieje miejscowość o nazwie Pierławki. Podobno identyczna nazwa występuje też gdzieś na Mazurach, ale te działdowskie widziałam na własne oczy, bo przejeżdżałam przez nie kilkakrotnie. W ogóle śmiesznych wyrazów najlepiej szukać wśród polskich nazw geograficznych.
                      • edziakrys Re: powtórka z botaniki 16.03.15, 09:19
                        A, nie dodałam, że to miały być pierwiosnki....
                        • leloop Re: powtórka z botaniki 16.03.15, 09:26
                          > A, nie dodałam, że to miały być pierwiosnki....
                          no to teraz to się kupy trzyma :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka