21.02.15, 09:03
Z czym Wam się kojarzy urlop Chłopa?
ZE STRATAMI I NERWEM!!!!
Wziął się za karczowanie starych i schorowanych wiśni (chwała mu za to) a dół po nich zasypał tym co było w skrzyniach tarasowych czyli kuźwa moim klematisem mandżurskim!!! Zobaczyłam dziś rano i aż się zagotowałam! Oślepł chyba od tego słońca!!! Przecież on był na wierzchu! No a zapytać się to za dużo problemu! No i dzień do doopy...
Obserwuj wątek
    • leloop Re: urlop 21.02.15, 13:35
      oooo ..., rozerwałabym na szczępy !!!
      mój już się nauczył, ze MOICH zabawek się nie rusza bez pytania i podania konkretnej przyczyny "w jakim celu", nawet jeśli coś wygląda na porzucone od dekady.
      • dorkasz1 Re: urlop 21.02.15, 20:01
        Mój nic nie robi bez pokazania palcem, a czasem i po pokazaniu trzeba odczekać, aby mocy urzędowej nabrało. Nie mam tych problemów, bo poza "od do" nie zrobi nic więcej. Czasem myślę, że może i dobrze? :)))
        • edziakrys Re: urlop 22.02.15, 17:18
          To chyba dobrze, czasem. dzisiaj wyjeżdża, więc jutro spróbuję odkopać klemka, może znajdę... Ale za to zrobił mi Toskanię!!! Ha! Za dnia jutro zrobię zdjęcie, to pochwalę się :)
          • asta6265 Re: urlop 26.02.15, 11:33
            U mnie to samo. Mój m akurat na urlopie i właśnie wczoraj przyszedł mi oświadczyć, że te krzaki za wiatą go denerwują i je dzisiaj wytnie. No chwała mu za to, że przyszedł oznajmić, bo białą i czarną porzeczkę by mi cholera wykarczował:)
            • edziakrys Re: urlop 27.02.15, 18:46
              Asta, chłop wychowany, oznajmia. Mój robi a potem foch, że przedobrzył. A nawet się nie darłam, wymiękłam.
              A oto Toskania ;)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/dh/rh/u2jn/POrhauGRXojSVHmX6X.jpg

I teraz muszę kombinować co tam nasadzić! Jutro jadę na Gardenię to się napalę na coś może ;)
              • leloop Re: urlop 27.02.15, 22:48
                Edzia,
                nie Toskania tylko Grecja a detaliczniej Santorini, tam jest najbardziej biało-niebiesko. Toskania to ochra i ciemna zieleń cyprysów. www.strykowski.net/toskania/Kolory_Toskanii_-_plener_w_Toskanii_5882.jpg
                jak nic drzewko oliwne musisz i kozę ;)
                • edziakrys Re: urlop 28.02.15, 06:46
                  Może być i Grecja ;) Mnie tam wsio ryba, najważniejsze że mur sąsiadów/rodziców nie straszy jak dawniej, a do tego mam pozwoleństwo na zakup chabziów :D
                  • leloop Re: urlop 28.02.15, 09:12
                    a do tego mam pozwoleństwo na zakup chabziów :D
                    no i o to chodzi ;)
                    a murek świetny swoja droga, jak to czasem niewiele trzeba, żeby wydobyć plusy z minusa. ja bym coś pnącego ...
                    • edziakrys Re: urlop 28.02.15, 19:08
                      Mam tam docelowo uhodowanego klemka mandżurskiego, nabyłam na gardenii wisterię, może tam znajdzie dom...? Ale najpierw trzeba pomyśleć o rusztowaniu dla niej,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka