Dodaj do ulubionych

amitriptylina, anafranil

IP: *.ramtel.com.pl 23.02.03, 07:50
Witajcie! Co sadzicie o tych lekach? Ja biorę 75 mg Anafranilu rano , a
wieczorem 75 mg Amitriptyliny... Na razie nie ma zadnych efektów, ale od
poczatku terapii minęło zaledwie kilka dni...
Obserwuj wątek
    • Gość: incognito Re: amitriptylina, anafranil IP: *.acn.waw.pl 23.02.03, 17:47
      Witaj !
      Leczę się na depresje i lęk napadowy prawie 10 lat i moim zdaniem nie ma leków
      tak skutecznych jak te które bierzesz.
      Mój lekarz kiedyś mówił mi że leki te prawie zawsze pomagają kiedy inne nie
      mogą.
      jakieś 5-6 lat temu Anafranil wyciągnął mnie z totalnego dołka.Leżałem prawie
      tylko w łóżku, mało jadłem, i dodatkowo przeżywałem koszmarne stany lękowe.
      Do lekarza pojechałem taksówką a na rozmowie byłem tak roztrzęsiony że z trudem
      kumałem co jest grane.
      Po tygodniu brania Anafranilu ,przestałem leżeć w wyrze a w drugim zacząłem
      nawet czytać książki.Mniej więcej po miesiącu czułem się jak zupełnie zdrowy
      człowiek,powiem więcej życie znów było piękne.
      Jedyny minus to te objawy uboczne ,suchość w ustach,zaparcia, chociaż nie każdy
      to tak przeżywa.Tak czy owak najważniejszy jest nasz stan psychiczny i po
      prostu trzeba to jakoś znieść.
      Będzie dobrze bo to bardzo skuteczne leki. Co do Amitryptyliny to ponoć jest
      uważana za najskuteczniejszy lek antydepresyjny na świecie.
      Pozdrawiam !
      • Gość: didlo Re: amitriptylina, anafranil IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 12:51
        A jak z lękami? Ja mam lęk napadowy i nic mi nie pomaga. Myślałam o
        anafranilu, głownie pod katem lęku. Czy na lęk Ci też pomaga? I w jakich
        dawkach stosować , bo ja mam debila psychiatrę i z pomocą lekarza rodzinnego
        próbuję sie ratować.

pozdrawiam didlo
        • Gość: incognito Re: amitriptylina, anafranil IP: *.acn.waw.pl 04.04.03, 01:52
          Witaj !
          Jeżeli chodzi o napady paniki, to Anafranil jak najbardziej wskazany.
          Ja biorę Anafranil SR 75 mg na noc.Zaczyna się od połówki tej dawki (tabletki
          są podzielne)i można stopniowo dojść maksymalnie do dwóch na dobę, chociaż
          jedna powinna już pomóc.Na efekty czeka się 2-3 tygodnie a sam lek jest
          całkowicie bezpłatny.
    • fulleren2002 Re: amitriptylina, anafranil 26.02.03, 18:12
      Dzięki za optymistyczną odpowiedz! Może Pan Doktor ma coś do dodania...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka