Dodaj do ulubionych

MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie?

• magdek2 do Alice 01.10.04, 21:07
      Byłam u lekarza, nic złego się nie dzieje, zbadał mnie na fotelu i jak
      stwierdził "macica jest zrelaksowana" (to określenie zawsze mnie bawi), na USG
      też wszystko ok. Jeśli mnie kłuje to najlepiej odpocząć i zrelaksować się,
      także możemy się nie martwić. Natomiast po przeczytaniu postów dotyczących
      wymazu z posiewem z szyjki, zażyczyłam sobie dzisiaj po prostu zrobienia
      takiego badania, bo lekarz jakoś sie nie kwapił cały ten czas i dzisiaj też
      powiedział, że nie jest to badanie rutynowe i obowiązkowe jeśli mnie nic nie
      szczypie... nie bylo to miłe bo do akcji wkroczył wziernik, mam nadzieję, że
      wiedział co robi. smile
      Może inne dziewczyny z naszego wątku coś nam podpowiedzą jak ich lekarze do
      tego podchodzą.
      • alice1 Re: do Alice 02.10.04, 06:00
        No to piękniesmile))
        I bardzo dobrze, że zażyczyłaś sobie to badanie, ja też mam w planie na
        następnej wizycie, lepiej dmuchać na zimne i mieć czyste sumieniesmile
      • sanna1 Re: do Alice 05.10.04, 13:24
        Mój gin nie chciał mi robić wymazu z pochwy, ale uparłam się bo miałam problemy
        z bakteriami przed ciążą. No i wyszły mi bakterie: Streptoccocus Agitale i
        Coli. Gin przepisał mi dopochwowo Augmentin.

Czy któraś z dziewczyn jest na zwolnieniu?
        • gonja Re: do Alice 05.10.04, 17:32
          hej, jestem w 14/15 tyg. ciazy i od zeszlego czwartku jestem na zwolnieniu. Do
          pracy dojezdzam pociagiem codziennie 40 km, wiec moj kierownik uznal ze to zbyt
          meczace i sam zasugerowal zebym poszla na zwolnienie i odpoczywala smile No i tak
          zrobilam smile Lekarz nie robil zadnych problemow.
          • magdek2 Re: do Gonji 05.10.04, 18:12
            a chodzisz prywatnie do lekarza czy na rejon ? bo podobno na rejonie jest
            problem zezwolnieniem
            • gonja Re: do Gonji 06.10.04, 10:16
              Hej, do lekarza chodze prywatnie.
    • magdek2 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 05.10.04, 14:08
      no właśnie, ja też miałam czasami jakieś bakterie i różnie może być. Oczywiście
      mam nadzieję, że nic nie wyjdzie w tym wymazie....

dziewczyny czy którejś z was zdarzylo się, że miałyście niespodziewanie
      naciśnięty brzuch przez psa lub młodsze dziecko ? ja mam psa który ma baaaardzo
      żywy temperament i od czasu do czasu na mnie skoczy a ja potem umieram
      dosłownie ze strachu... coprawda ostatnio lekarz też mi "wymaglował" brzuch, no
      ale to było co innego.
    • kasia_271 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 05.10.04, 23:10
      Co prawda ja mam termin dopiero na 10 kwietnia, ale czesto Was czytuje i tez
      chcialabym sie dolaczyc. Jestem niska i szczupla (157cm i 44 kg przed ciaza) a
      dzis jestem juz 3 kg do przodu, musze przystopowac z jedzeniem, ale nie uwazam,
      zebym do tej pory sie obzerala. Az sie boje, ile przytyje do konca.
      W piatek 08.10. idziemy na USG 3D do doktora Zwolinskiego, mam cicha nadzieje,
      ze moze doktor dopatrzy sie czy bedzie dziewuszka czy facecik. To bedzie polowa
      14 tc. Jak myslicie? Ktora z Was zna juz plec?
      Pozdrawiam
      Kasia
      • alice1 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 06.10.04, 07:32
        Hej Kasia.Ja mam termin na 27 marca i też nie wiem czy się załapię na marzec,
        czy też na kwiecieńsmile)))
        Zaczęłam 16 tydzień i płci jeszcze nie znam, ale kto wie......może ty dowiesz
        się już w piąteksmile)Życzę ci tego z całego serca.
        • grochalcia Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 06.10.04, 19:44
          ja mam termin na dzien pozniej.ale bedziemy mialy swieta zwariowane, no nie??
          Mysle, ze jeszcze za wczesnie na rozpoznanie plci. ja marze o dziewczynce, moj
          maz o chlopcu. i jak tu wszystkim dogodzic??? pozdrawiam. kasia
          • alice1 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 06.10.04, 21:20
            Tak święta będziemy miały niezłesmile)
            Ja na razie jestem neutralna.....obojętne, czy ona, czy on.....byleby zdrowesmile
            Ale moja druga połowa mówi, że na 80% będzie synek......hmmm zobaczymysmile))
    • margerita811 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 06.10.04, 20:30
      hej ja mam termin na 28 marca to moje drugie szczęściesmile) ja nie dość że bardzo
      przytyłam sadtak jak przy pierwszym to jeszcze mam duży brzuch jak na tą poręsmile)
      podejrzewam że to bliźniaki bo jestem po leczeniu chormonami no i mój brzuch do
      tego nie mam się w co ubraćsmile))pozdrawiam wszystkie mamusie
      • grochalcia Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 06.10.04, 22:23
        mi juz tea brzuszek rosnie. co robic, jak normalne spodnie cisna, a ciazowe sa
        jeszcze za duze??? moze kupic o rozmiar wieksze??? jeju, to zaczyna byc
        problem. Maz sie cieszy z brzuszka, ja troche mniej...zwlaszcza rano, gdy staje
        przed dylematem w co sie ubrac. pozdrawiam. Kasia
        • hancur Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 07.10.04, 09:12
          Ja mam spodnie rozmiar wieksze, ale jeszcze mieszcze sie w
          niektore "normalne"ciuchy, chyba dzieki temu, ze nigdy nie nosilam obcislych.
          Ale oprocz spodni sa jeszcze spodnice typu "ogrodniczki", wiec nie cisna w
          pasie i sukienki - nie mowie tu o worach pokutnych, tylko o kobiecych kieckach.
          Ja to przerabiam po raz drugi, wiec moze dlatego mi latwiej.
          A jesli chodzi o plec, to jednak jeszcze za wczesniej (termin 30.03-01.04),
          mamy juz dziewczyne, teraz nam sie zdaje, ze to chyba chlopak, choc tak
          naprawde, to najwazniejsze, zeby Babel dosiedzial swoje w moim brzuchu i byl
          zdrowy.
          Pozdrawiam wszystkie "BRZUSIE"!smile
          Hania

• qcharzowa Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 07.10.04, 12:43
      Termin na 21 marca, czyli we wtorek zaczęliśmy 16 tc. Dolegliwości żadnych.
      Czasem tylko jak myłam zęby, to jakoś tak niedobrze mi się na moment zrobiło.
      Albo jak poczułam jakiś intensywny zapach. Poza tym w porządku, ciąża mi służy.
      Na poczatku krwawiłam, ale od razu lezałam w domku (wg zaleceń szpitalnych) i
      wszystko jest w porzadku. Oczywiście, z psychiką było różnie na początku, bo
      myślałam, że nie dam rady, mąż mnie zostawi itp. Ale to wybaczalne humorki.
      Teraz jest o niebo lepiej. Pozdrawiam wszystkie brzuszki.
      • grochalcia Re: do qcharzowej 07.10.04, 16:00
        Zaczelas 16 czy 17??? ja mam termin na 28 marca, a we wtorek zaczelam tez 16
        tydzien...cos sie nie zgadza. Buziak
        • lukolka Re: do qcharzowej 07.10.04, 16:12
          Grochalcia, masz rację. Ja mam termin na 30 marca i też zaczęłam 16 tydzień wink)
          Jejku, jak ten czas lecismile)
          • grochalcia Re: do lukolki 11.10.04, 16:40
            jutro zaczynam juz 17 tydzien. zgadzam sie, czas leci jak glupi. Kasia
    • alice1 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 08.10.04, 05:35
      Od kilku dni odczuwam w dole brzucha takie jakby drgania, wibracje......bardzo
      leciutkie ale jednak. Czyżby to dzidzia dawała znakismile))))))
      • anek130 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 08.10.04, 07:39
        wiesz - ja jestem w 17 tc, termin na 24 marzec i raz kilka dni temu tez
        poczułam takie drgania, aż gołym okiem było widać. Od trzech dni nic wiec
        pomyślałam, że to nie były ruchy dziecka, ale kto wie. Czekam z
        niecierpliwością na to.
        pozdrawiam
        Ania
        • alice1 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 08.10.04, 08:44
          U mnie też nie jest to codziennie, ale kto wie może za jakiś tydzień zacznie
          się więcejsmile)))Już nie mogę się doczekać.
          • mama_wojtusia2 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 08.10.04, 09:05
            Moje małe wczoraj (pierwszy dzień 16 tc) udowodniło na 100%, że to ono
            mi bulgotało w brzuszku od kilku dni. Wczoraj nogą albo rączką jeździło
            mi po brzuchu aż prawie mnie łaskotało smile
            • margerita811 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 09.10.04, 16:46
              ja też czuję bulgotanie i leciutkie głaskanie od zewnątrz z pierwszym
              dzidziusiem tez szybko poczułam ruchysmile)uwielbiam to uczucie
              pozrawiam wszystki brzuchate mamysmile
    • magdek2 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 11.10.04, 09:53
      hej, od wczoraj brzuszek się bardzo uwidocznił nawet dla osób
      niewtajemniczonych, koniec z konspiracją... musiałam wskoczyć w odpowiednie
      ciuszki, i skóra mnie swędzi na brzuchu jak licho...
      • grochalcia Re: hej Magdek 11.10.04, 16:38
        Mi tez juz widac brzuszek...boje sie, ze w duzej mierze ten brzuszek
        zawdzieczam slodyczom, ktore pozeram w ilosciach ogromnych, ale wierze, ze moja
        kruszyna tez sie do tego troszke przyczynila.....niestety żadnych ruchow
        jeszcze nie czuje, czekam na nie ogromnie. Pozdrawiam. Jutro zaczynam 17
        tydzien....
        • magdek2 Re: hej Grochalcia ! 11.10.04, 21:25
          hej Grochalcia ja dzisiaj zaczęłam 17 tydzień, więc podobnie jakoś mamy...
          • grochalcia Re: hej Magdek ponownie 11.10.04, 21:35
            no tak, ja zaczynam jutro, a termin mam na drugi dzien swiat, czyli na 28
            marca. Brzuszek rosnie, apetyt ogromny, ale ogolnie jestem przeszczesliwa. na
            poczatku bylam zdenerwowana i srednio chcialo mi sie dziecka-maz o nim marzyl.
            Ale teraz nie wyobrazam sobie, abym miala nie byc w ciazy. Pozdrawiam. Kasia
    • gonja Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 24.10.04, 22:12
      hop, do góry wątek smile
      • grochalcia Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 24.10.04, 22:17
        no i znow jestesmy gora!!!!Piaty miesiac zaczal sie spokojnie..az za spokojnie,
        bo trwa u mnie 18 tydzien, a dzidzia nadal sie nie rusza. Dzis rano zacvzelam
        ja przekupywac, ze jak sie w koncu poruszy to od razu polece do sklepu i kupie
        jej cos ladnego. Moj maz sie smieje, ze to w takim razie nie dziewczyna, bo
        baba od razu by zareagowala na wiesc o ciuszkach, hi, hi. Czekam bardzo na
        moment, kiedy sie poruszy. A najgorsze, ze wszyscy pytaja..: i co, kop[ie juz??
        Jeszcze nie kopie???Dziwne..." wrrr!!!Kasia
        • alice1 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 25.10.04, 07:51
          U mnie dziś zaczął się 19tc. I także czekam z utęsknieniem na kopniaczki, a tu
          nic......W zeszłym tygodniu byłam u mojej ginki i ona stwierdziła, że już
          niedługo powinnam je poczuć......a tu jak na razie cisza. Może też zacznę
          przekupywać dzidzięsmile)))))))
        • magdek2 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 25.10.04, 10:10
          a u mnie nic nie zaczęło sie spokojnie, w 19 tydzień wkroczyłam w łazience nad
          muszlą i juz myślałam, że świat się kończy, a tak się cieszyłam, że nie
          wymiotowałam wcale od początku.... no cóż, nadrobiłam wszystko z zapasem,
          dobrze że juz rano i świat od razu lepiej wygląda smile
        • mama_wojtusia2 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 25.10.04, 14:42
          A moje się uspokoiło i od dwóch dni jest spokojniutkie i rusza się sporadycznie.
          A ja oczywiście się martwię... Wiem, że wszystko jest ok i to jest normalne,
          ale tak jakoś sie martwię. Za parę tygodni jak dzidzie będą kopały naprawdę
          mocno to będziemy narzekały, że ciągle kopią i boli smile Wojtuś jak mieszkał
          w brzuszku to miał ulubione miejsce do kopania - mój pęcherz moczowy...
          Jak dostałam tam strzała to normalnie miałam gwiazdki przed oczami i natychmiast
          musiałam siusiu (dwie kropelki) :o)
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka