magdek2 do Alice 01.10.04, 21:07 Byłam u lekarza, nic złego się nie dzieje, zbadał mnie na fotelu i jak stwierdził "macica jest zrelaksowana" (to określenie zawsze mnie bawi), na USG też wszystko ok. Jeśli mnie kłuje to najlepiej odpocząć i zrelaksować się, także możemy się nie martwić. Natomiast po przeczytaniu postów dotyczących wymazu z posiewem z szyjki, zażyczyłam sobie dzisiaj po prostu zrobienia takiego badania, bo lekarz jakoś sie nie kwapił cały ten czas i dzisiaj też powiedział, że nie jest to badanie rutynowe i obowiązkowe jeśli mnie nic nie szczypie... nie bylo to miłe bo do akcji wkroczył wziernik, mam nadzieję, że wiedział co robi. Może inne dziewczyny z naszego wątku coś nam podpowiedzą jak ich lekarze do tego podchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
alice1 Re: do Alice 02.10.04, 06:00 No to pięknie)) I bardzo dobrze, że zażyczyłaś sobie to badanie, ja też mam w planie na następnej wizycie, lepiej dmuchać na zimne i mieć czyste sumienie Odpowiedz Link Zgłoś
sanna1 Re: do Alice 05.10.04, 13:24 Mój gin nie chciał mi robić wymazu z pochwy, ale uparłam się bo miałam problemy z bakteriami przed ciążą. No i wyszły mi bakterie: Streptoccocus Agitale i Coli. Gin przepisał mi dopochwowo Augmentin. Czy któraś z dziewczyn jest na zwolnieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
gonja Re: do Alice 05.10.04, 17:32 hej, jestem w 14/15 tyg. ciazy i od zeszlego czwartku jestem na zwolnieniu. Do pracy dojezdzam pociagiem codziennie 40 km, wiec moj kierownik uznal ze to zbyt meczace i sam zasugerowal zebym poszla na zwolnienie i odpoczywala No i tak zrobilam Lekarz nie robil zadnych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: do Gonji 05.10.04, 18:12 a chodzisz prywatnie do lekarza czy na rejon ? bo podobno na rejonie jest problem zezwolnieniem Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 05.10.04, 14:08 no właśnie, ja też miałam czasami jakieś bakterie i różnie może być. Oczywiście mam nadzieję, że nic nie wyjdzie w tym wymazie.... dziewczyny czy którejś z was zdarzylo się, że miałyście niespodziewanie naciśnięty brzuch przez psa lub młodsze dziecko ? ja mam psa który ma baaaardzo żywy temperament i od czasu do czasu na mnie skoczy a ja potem umieram dosłownie ze strachu... coprawda ostatnio lekarz też mi "wymaglował" brzuch, no ale to było co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_271 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 05.10.04, 23:10 Co prawda ja mam termin dopiero na 10 kwietnia, ale czesto Was czytuje i tez chcialabym sie dolaczyc. Jestem niska i szczupla (157cm i 44 kg przed ciaza) a dzis jestem juz 3 kg do przodu, musze przystopowac z jedzeniem, ale nie uwazam, zebym do tej pory sie obzerala. Az sie boje, ile przytyje do konca. W piatek 08.10. idziemy na USG 3D do doktora Zwolinskiego, mam cicha nadzieje, ze moze doktor dopatrzy sie czy bedzie dziewuszka czy facecik. To bedzie polowa 14 tc. Jak myslicie? Ktora z Was zna juz plec? Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
alice1 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 06.10.04, 07:32 Hej Kasia.Ja mam termin na 27 marca i też nie wiem czy się załapię na marzec, czy też na kwiecień))) Zaczęłam 16 tydzień i płci jeszcze nie znam, ale kto wie......może ty dowiesz się już w piątek)Życzę ci tego z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 06.10.04, 19:44 ja mam termin na dzien pozniej.ale bedziemy mialy swieta zwariowane, no nie?? Mysle, ze jeszcze za wczesnie na rozpoznanie plci. ja marze o dziewczynce, moj maz o chlopcu. i jak tu wszystkim dogodzic??? pozdrawiam. kasia Odpowiedz Link Zgłoś
alice1 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 06.10.04, 21:20 Tak święta będziemy miały niezłe) Ja na razie jestem neutralna.....obojętne, czy ona, czy on.....byleby zdrowe Ale moja druga połowa mówi, że na 80% będzie synek......hmmm zobaczymy)) Odpowiedz Link Zgłoś
margerita811 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 06.10.04, 20:30 hej ja mam termin na 28 marca to moje drugie szczęście) ja nie dość że bardzo przytyłam tak jak przy pierwszym to jeszcze mam duży brzuch jak na tą porę) podejrzewam że to bliźniaki bo jestem po leczeniu chormonami no i mój brzuch do tego nie mam się w co ubrać))pozdrawiam wszystkie mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 06.10.04, 22:23 mi juz tea brzuszek rosnie. co robic, jak normalne spodnie cisna, a ciazowe sa jeszcze za duze??? moze kupic o rozmiar wieksze??? jeju, to zaczyna byc problem. Maz sie cieszy z brzuszka, ja troche mniej...zwlaszcza rano, gdy staje przed dylematem w co sie ubrac. pozdrawiam. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
hancur Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 07.10.04, 09:12 Ja mam spodnie rozmiar wieksze, ale jeszcze mieszcze sie w niektore "normalne"ciuchy, chyba dzieki temu, ze nigdy nie nosilam obcislych. Ale oprocz spodni sa jeszcze spodnice typu "ogrodniczki", wiec nie cisna w pasie i sukienki - nie mowie tu o worach pokutnych, tylko o kobiecych kieckach. Ja to przerabiam po raz drugi, wiec moze dlatego mi latwiej. A jesli chodzi o plec, to jednak jeszcze za wczesniej (termin 30.03-01.04), mamy juz dziewczyne, teraz nam sie zdaje, ze to chyba chlopak, choc tak naprawde, to najwazniejsze, zeby Babel dosiedzial swoje w moim brzuchu i byl zdrowy. Pozdrawiam wszystkie "BRZUSIE"! Hania Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 07.10.04, 12:43 Termin na 21 marca, czyli we wtorek zaczęliśmy 16 tc. Dolegliwości żadnych. Czasem tylko jak myłam zęby, to jakoś tak niedobrze mi się na moment zrobiło. Albo jak poczułam jakiś intensywny zapach. Poza tym w porządku, ciąża mi służy. Na poczatku krwawiłam, ale od razu lezałam w domku (wg zaleceń szpitalnych) i wszystko jest w porzadku. Oczywiście, z psychiką było różnie na początku, bo myślałam, że nie dam rady, mąż mnie zostawi itp. Ale to wybaczalne humorki. Teraz jest o niebo lepiej. Pozdrawiam wszystkie brzuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: do qcharzowej 07.10.04, 16:00 Zaczelas 16 czy 17??? ja mam termin na 28 marca, a we wtorek zaczelam tez 16 tydzien...cos sie nie zgadza. Buziak Odpowiedz Link Zgłoś
lukolka Re: do qcharzowej 07.10.04, 16:12 Grochalcia, masz rację. Ja mam termin na 30 marca i też zaczęłam 16 tydzień ) Jejku, jak ten czas leci) Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: do lukolki 11.10.04, 16:40 jutro zaczynam juz 17 tydzien. zgadzam sie, czas leci jak glupi. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
alice1 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 08.10.04, 05:35 Od kilku dni odczuwam w dole brzucha takie jakby drgania, wibracje......bardzo leciutkie ale jednak. Czyżby to dzidzia dawała znaki)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
anek130 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 08.10.04, 07:39 wiesz - ja jestem w 17 tc, termin na 24 marzec i raz kilka dni temu tez poczułam takie drgania, aż gołym okiem było widać. Od trzech dni nic wiec pomyślałam, że to nie były ruchy dziecka, ale kto wie. Czekam z niecierpliwością na to. pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
alice1 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 08.10.04, 08:44 U mnie też nie jest to codziennie, ale kto wie może za jakiś tydzień zacznie się więcej)))Już nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtusia2 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 08.10.04, 09:05 Moje małe wczoraj (pierwszy dzień 16 tc) udowodniło na 100%, że to ono mi bulgotało w brzuszku od kilku dni. Wczoraj nogą albo rączką jeździło mi po brzuchu aż prawie mnie łaskotało Odpowiedz Link Zgłoś
margerita811 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 09.10.04, 16:46 ja też czuję bulgotanie i leciutkie głaskanie od zewnątrz z pierwszym dzidziusiem tez szybko poczułam ruchy)uwielbiam to uczucie pozrawiam wszystki brzuchate mamy Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 11.10.04, 09:53 hej, od wczoraj brzuszek się bardzo uwidocznił nawet dla osób niewtajemniczonych, koniec z konspiracją... musiałam wskoczyć w odpowiednie ciuszki, i skóra mnie swędzi na brzuchu jak licho... Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: hej Magdek 11.10.04, 16:38 Mi tez juz widac brzuszek...boje sie, ze w duzej mierze ten brzuszek zawdzieczam slodyczom, ktore pozeram w ilosciach ogromnych, ale wierze, ze moja kruszyna tez sie do tego troszke przyczynila.....niestety żadnych ruchow jeszcze nie czuje, czekam na nie ogromnie. Pozdrawiam. Jutro zaczynam 17 tydzien.... Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: hej Grochalcia ! 11.10.04, 21:25 hej Grochalcia ja dzisiaj zaczęłam 17 tydzień, więc podobnie jakoś mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: hej Magdek ponownie 11.10.04, 21:35 no tak, ja zaczynam jutro, a termin mam na drugi dzien swiat, czyli na 28 marca. Brzuszek rosnie, apetyt ogromny, ale ogolnie jestem przeszczesliwa. na poczatku bylam zdenerwowana i srednio chcialo mi sie dziecka-maz o nim marzyl. Ale teraz nie wyobrazam sobie, abym miala nie byc w ciazy. Pozdrawiam. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
gonja Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 24.10.04, 22:12 hop, do góry wątek Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 24.10.04, 22:17 no i znow jestesmy gora!!!!Piaty miesiac zaczal sie spokojnie..az za spokojnie, bo trwa u mnie 18 tydzien, a dzidzia nadal sie nie rusza. Dzis rano zacvzelam ja przekupywac, ze jak sie w koncu poruszy to od razu polece do sklepu i kupie jej cos ladnego. Moj maz sie smieje, ze to w takim razie nie dziewczyna, bo baba od razu by zareagowala na wiesc o ciuszkach, hi, hi. Czekam bardzo na moment, kiedy sie poruszy. A najgorsze, ze wszyscy pytaja..: i co, kop[ie juz?? Jeszcze nie kopie???Dziwne..." wrrr!!!Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
alice1 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 25.10.04, 07:51 U mnie dziś zaczął się 19tc. I także czekam z utęsknieniem na kopniaczki, a tu nic......W zeszłym tygodniu byłam u mojej ginki i ona stwierdziła, że już niedługo powinnam je poczuć......a tu jak na razie cisza. Może też zacznę przekupywać dzidzię))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 25.10.04, 10:10 a u mnie nic nie zaczęło sie spokojnie, w 19 tydzień wkroczyłam w łazience nad muszlą i juz myślałam, że świat się kończy, a tak się cieszyłam, że nie wymiotowałam wcale od początku.... no cóż, nadrobiłam wszystko z zapasem, dobrze że juz rano i świat od razu lepiej wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtusia2 Re: MAMUSIE-KONIEC MARCA 2005-Jak się czujecie? 25.10.04, 14:42 A moje się uspokoiło i od dwóch dni jest spokojniutkie i rusza się sporadycznie. A ja oczywiście się martwię... Wiem, że wszystko jest ok i to jest normalne, ale tak jakoś sie martwię. Za parę tygodni jak dzidzie będą kopały naprawdę mocno to będziemy narzekały, że ciągle kopią i boli Wojtuś jak mieszkał w brzuszku to miał ulubione miejsce do kopania - mój pęcherz moczowy... Jak dostałam tam strzała to normalnie miałam gwiazdki przed oczami i natychmiast musiałam siusiu (dwie kropelki) :o) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś