Dodaj do ulubionych

Kto zna hotel Nesrine w Hammamet

21.04.05, 19:14
Szukam informacji o hotelu Nesrine w Hammamet, ma 4*, jade tam 12 maja ze Scan
Holiday, czyli obecnie TUI Poland. Jeśli ktoś był w Tunezji ostatnio z SH, to
tez prosze o informacje. Ile w takich hotelach może kosztować wynajęcie sejfu
i lodówki, które są w pokojach.
Obserwuj wątek
    • lidia.kg Re: Kto zna hotel Nesrine w Hammamet 29.04.05, 13:26
      Ja znam Nesrine. Bylam tam w listopadzie. Napisze ogolnie, co pamietam, a jak
      masz jakies pytania, to smialo.
      W moim pokoju nie bylo lodowki, sejfu nie wypozyczalam, nie mialam takiej
      potrzeby, ale nie wiecej niz 3-4 dinary za dobe. W zasadzie czysto, codziennie
      sprzataja - to zreszta norma. Lazienka - hmm, niby tez ok, troche osadu z
      kamienia z wody na wannie, dlatego bralam tylko prysznic w tej wannie. Ach, no
      i ciekawostka: woda z kranu jest slona - moze nie az tak jak z morza, ale nawet
      jak kawe zamowilam, to tez slona byla. Lepiej wiec brac napoje z butelek.
      Basen spory, ale byla tak zimna woda, ze nikt nie ryzykowal kapieli. Zejscie na
      plaze - jakies 300m., wsrod kwiatow i palm, ale tez i ... "zapachow" z szaba:-
      ((( Lezaki - 1 dinar za dzien. Plaza dosc czysta, ale lepiej uwazac na...
      odchody wielbladow! I koni zreszta tez - policja konna patroluje plaze. No i
      trzeba uzbroic sie w cierpliowsc - handlarze wystawia ja na probe. Lepiej od
      razu powiedziec ze sie nic nie chce (bo i tak ceny maja takie, ze szok, a i
      towar badziewny), albo jeszcze lepiej - powiedziec ze sie ma alergie na metal
      (tak jak ja;-)).
      W okolicy kilka "pubow", ale kobiecie nie polecam wybierac sie tam samej -
      zwsze w towarzystwie mezczyzny. Naprzeciw hotelu tez jest "dyskoteka", ale
      wtedy pustki byly... A, i jest tez sklepik, gdzie mozna wode mineralna kupic,
      sok, slodycze itp.
      Do centrum (do medyny) dosc daleko, taksowka jakies 4-5 dinarow). Mozna przejsc
      sie plaza - ok. 1 godz.
      Wracajac do hotelu - obsluga bardzo mila, recepcja przyjazna. Jedzenie - do
      woli, ale praktycznie codziennie to samo. Acha, na sniadanie kawa i herbata,
      kakao i cieple mleko - do picia, ale juz wieczorem trzeba zamawiac z karty -
      zadnych napojow za darmo.
      Bilard - nie pamietam ile kosztuje, sa dwa stolu. Jest i parkiet, ale wtedy
      zadnej imprezy nie urzadzali. Jest tez kort tenisowy - 5 dinarow za godzine,
      chyba ze masz all inclisive - wtedy za darmo. I trzeba uwazac na pilki, bo niby
      ogrodzony, ale i tak mozna "przestrzelic" i pozegnac sie z pilka.
      Nie wiem co by tu jeszcze... Jak masz pytania - pytaj.
      I milego urlopu zycze - w sumie nie bylo tak zle;-)

• lidia.kg Re: Kto zna hotel Nesrine w Hammamet 29.04.05, 13:27
        acha, zapomnialam dodac, ze bylam tam z niemieckiego biura podrozy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka