Dodaj do ulubionych

TYGODNIK PODHALAŃSKI

21.06.05, 21:18
Chcesz poczytać, musisz kupić! Punkty sprzedaży przezornie nam podano:

www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=CapNuke&file=index&op=go&nu=10

Dowcipni to Wy jesteście! Chciałam się zalogować i wciąż "jest problem"
Telo.Pozdr.
Obserwuj wątek
    • dunajec1 Re: TYGODNIK PODHALAŃSKI 21.06.05, 22:55
      Jak jest problem to cosi sie mi widzi,ze fcom dudkow,a Ty jak myslis?
      • Gość: Ciupazka Re: TYGODNIK PODHALAŃSKI IP: *.it-net.pl 21.06.05, 23:04
        To więcej jak pewne, hehe...U nos juz tyz ni ma nic darmo...
        • Gość: Ciupazka Re: TYGODNIK PODHALAŃSKI IP: *.it-net.pl 02.07.05, 16:38
          Aktualne w lecie - o basenach! DROGO!!!

www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1196
          • rita100 Re: Ksiązka PODHALAŃSKA 02.07.05, 19:42
            he, he , popatrzcie co znalazłam
            Ciupazko - nowa książka wyszła - "Rozmowy z góralami o polityce" - wybór
            tekstów Anna Malewska-Szałygin.
            Fajnie tam pisze o góralach - że posiadają na tle innych społeczności
            lokalnych, wyraźnie zarysowaną osobowość, poczucie własnej toższamości i
            odrębności od innych, samoświadomość swojej wartości.
            Dlatego bardzo ważne są spostrzeżenia górali. Polityka widziana oczmi
            mieszkańców Podhala. Ponoć jest tam ostra krytyka państwa i władzy :)
            Az strach czytać ;)))))
            • ciupazka Re: Ksiązka PODHALAŃSKA 08.07.05, 10:40
              Nie dziwota, bo ludziska tyrajom jak te woly i ino sobie zawdzięcajom, to
              co majom, partie som jest im niepotrzebne, a Państwo? P a ń s t w o to
              przecie M y i nazywo sie do N O S . Niek sie od nos ucom gazdowki, nie
              inacyj!

I na bieżąco i do przodka a nie do zadka!

www.internetia.pl/pogoda/?miasto=zakopane&skala=C
              Telo.Pozdr.
              • ciupazka Re: Info on line 08.07.05, 10:44
                Info na bieżąco tu:

informacje.internetia.pl/news.html?kat=KRA&info=64952
                • ciupazka Re: Info on line 19.07.05, 08:20
                  ciupazka napisała:

> Info na bieżąco tu:
                  >
                  >
                  > informacje.internetia.pl/news.html?kat=KRA&info=64952
                  UP!
            • Gość: Ciupazka Re: Samowolka do zburzenia? IP: *.it-net.pl 22.07.05, 23:47
              rita, to to jesce nic, patrzoj tutok, co Warsiawa wyprawio u nos:

www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1298
              • Gość: c_n Re: Samowolka do zburzenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 08:30
                Coś się Sznownej przywidziało chyba? Jak byk stoi, że to niejaka Joanna J.
                mieszkanka Warszawy (ciekawe od kiedy), a nie cała "Warsiawa" tę samowolkę na
                Małym Żywczańskim wywaliła;))

Poza tym to dzień dobry i spóźnione ale szczere życzenia z okazji święta
                patronki Marii Magdaleny:))
                • ciupazka Re: Samowolka do zburzenia? 24.07.05, 09:51
                  Hehe, od razu zek Cie porusała... myślałak ześ pomar, a bo ka jako
                  turysta nozke nadwyręzył. A tu nic z tego... hehe... za życzenia
                  dzięki . M.M. jawnogrzesznica a została świętom i tak mo być. Dzisiok
                  odpust w Poroninie, nie wybiyros sie? Mozes zaś TY nagrzysyć i bees mioł
                  odpuscone... Jesceś u nos? Niedalyko. Zaproszenia pisać nie trza, wstęp
                  wolny! A my pytomy piyknie, jak zawse. Hej!
                  • Gość: c_n Re: Samowolka do zburzenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:01
                    Za zaproszenie dzięki ale ja już nie u Was, niestety.
                    Szkoda wielka, bo pięknie było mimo kapryśnej pogody.
                    • ciupazka Re: Samowolka do zburzenia? 26.07.05, 12:09
                      Co się odwlecze, to nie uciecze. Coś nie krytykujesz??? Dobrze widać
                      odpoczywałeś i nie szukałeś dziury w dziurze, hehe...
                      • Gość: c_n Re: A co mam krytykować?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 18:50
                        Do Zakopanego nie pojechałem przecież pierwszy raz. Wiem jak tam jest i czego
                        mogę się spodziewać. MIeszkałem tam gdzie zawsze, jadałem tam gdzie lubię, ceny
                        jak w Warsiawce. Poza tym nikt mnie przecież nie zmusza żeby do Zakopa jeździć.
                        Czy ja jaki dziad upiedliwy jestem czy co, żeby się gdzieś pchać a potem wydziwiać??
                        No sama powiedz?:))
                        • Gość: Ciupazka Re: A co mam krytykować?? IP: *.it-net.pl 26.07.05, 19:23
                          Przecie jo tego nie pedziala, som sie tym dziadem upierdliwym fces robić,
                          cy jako? Ni moge pedzieć nic złego, a ze nie syćka casami my święci, to
                          przecie normalne i ludzkie. Casami z kufkom tyz trza wyjechać, hehe.
                          Dowody tyz tu momy. Chyba w tym samym casie była wnuczka w "Murowańcu",
                          pogoda przekropna, ale trochę pochodziła. Teraz w tvn godajom o
                          wyburzaniu ok 100 chałup w Dunajcu, Poroninie i Zokopanym. Zbiyrajom podpisy
                          zaś. Wójt gminy Szaflary w swoim casie dopion swojego podpisami, hale teroz
                          chyba sie nic nie do zrobić protestami. Ludziska ozpajedzeni, nie
                          dziwota...Casy, casy...
                      • Gość: Ciupazka Re: Samowolka do zburzenia? IP: *.it-net.pl 26.07.05, 19:10
                        Trza było te samowolki obejrzeć, hehe... Następna:

"Co i rusz głośno się robi o stolicy polskich Tatr za sprawą kolejnych samowoli
                        budowlanych. Powiatowa Inspekcja Nadzoru Budowlanego bezradnie rozkłada ręce ze
                        względu na natłok spraw bieżących. Do tego trzeba dodać zaległe sprawy z lat
                        ubiegłych, które liczone są nie w dziesiątkach, ale setkach.

Piszecie o różnych samowolach, a u nas, na Harendzie, to już strach, tak ludzie
                        bez ładu i składu budują. Jedną chałupę to tak nadbudowali, że ją świetnie ze
                        stacji benzynowej widać - zaznacza jeden z Czytelników proszący o anonimowość.
                        Podkreśla, że budowla jest nie tylko nielegalna, ale nad wyraz mało estetyczna,
                        w niczym nie nawiązuje do świetnych tradycji architektury regionalnej.
                        Okoliczni sąsiedzi podkreślają, że dobudowany fragment budynku całkowicie
                        przysłonił im widoki.

O to, co w takiej sytuacji powinni zrobić sąsiedzi, zapytaliśmy powiatowego
                        inspektora nadzoru budowlanego.

- Teoretycznie nie przyjmujemy anonimowych zgłoszeń w takich sprawach, jednak
                        biorąc pod uwagę fakt, że sąsiedzi mogą się obawiać zemsty inwestora,
                        traktujemy takie doniesienia poważnie - wyjaśnia powiatowy inspektor nadzoru
                        budowlanego Jan Kęsek. Uspokaja mieszkańców Harendy, że sprawa nielegalnych
                        budów w ich regionie jest nadzorowi dobrze znana. - Mieliśmy alarmowe telefony
                        od mieszkańców. Posłałem tam dwóch inspektorów. Ponieważ osoba dzwoniąca nie
                        chciała się przedstawić ani dokładnie określić adresu, o jaki chodzi,
                        musieliśmy w tym przypadku działać nieco po omacku. W każdym razie z pierwszego
                        rekonesansu wynika, że są tam dwie budowy prowadzone bez żadnej tablicy
                        informacyjnej. W ciągu najbliższego tygodnia przyjrzymy się im bliżej -
                        obiecuje Jan Kęsek.(RAV)

Cy sie nie zapóźno przyziyrocie?

• Gość: Ciupazka Re: Samowolka do zburzenia? IP: *.it-net.pl 09.08.05, 21:52
                          Dzisiok mocie o pamiątkak - podróbkak chińskik i o wystawie piesków. Pocytojcie!
                          • ciupazka Re: Samowolka do zburzenia? 20.08.05, 18:11
                            Do gory! Na wiyrch.
                            • ciupazka Re: Samowolka do zburzenia? 14.10.05, 17:08
                              Aktualności dlo turystów na bieżąco są i ku wiyrchowi. ryktujcie se juz
                              miyjsca na święta i Sylwestra! Pokiela cas!
                              • Gość: Ciupazka Re: KOniec ZAkopanego IP: *.it-net.pl 27.10.05, 08:03
                                Koniec, koniec, wszyscy krzyczą i na tym się skończy???

www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1678
      • Gość: Ciupazka Re: TYGODNIK PODHALAŃSKI - pożegnanie (*) IP: *.it-net.pl 10.11.05, 22:19
        Smutna wiadomość, żegnamy pania redaktor (*)(*)(*)T.P.:

www.watra.pl/serwis.htm
        • ciupazka Re: TYGODNIK PODHALAŃSKI - pożegnanie (*) 28.11.05, 22:44
          A u nas tak, pięknie:

www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=categories&op=newindex&catid=25
          • ciupazka Re: TYGODNIK PODHALAŃSKI - magazyn 03.12.05, 10:37
            Do pocytanio na wolne dzni chojco nońdziecie w Magazynie:

www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=Content&pa=list_pages_categories&cid=7
            • ciupazka Re: "Watra " z wizytom w Chicago 09.12.05, 18:49
              "Watra": wizyta nasego starosty za Wielgom Wodom w Chicago :

www.watra.pl/rozne/chicago/chicagoo.html
              • ciupazka Re: "Oczko" miasta w oczku wodnym 10.12.05, 16:53
                Tylko dalej mrugać i puszczać oczka do oczka wodnego, a my płaćmy za
                zużycie wody:

www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1896
                • Gość: Ciupazka Re: "Oczko" miasta w oczku wodnym IP: *.it-net.pl 05.01.06, 14:03
                  Up!Aktualności! Czytaj i szukaj!
                  • Gość: Ciupazka Re: **~~** Bajkowa zima zaprasza IP: *.it-net.pl 09.01.06, 00:06
                    Tak pięknie to dawno u nas nie było, SŁOŃCE!!! Warunki narciarskie
                    świetne, zresztą czytajcie sami:

www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=2034
                    • ciupazka Re: **~~** Bajkowa zima zaprasza 25.01.06, 22:18
                      Zapraszamy i na bieżąco info w TP czytamy!

Tak pięknie to dawno u nas nie było, SŁOŃCE!!! Warunki narciarskie
                      świetne, zresztą czytajcie sami:

www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=2034
                      • Gość: Ciupazka Re: **~~** Czy ratować turystę... IP: *.it-net.pl 03.03.06, 15:18
                        ..który zboczył ze szlaku, poczytaj o tym w TP i wypowiedz się.
                        • Gość: Ciupazka Re: **~~** aktualne prawo. poczytaj!. IP: *.it-net.pl 04.04.06, 11:13
                          Aktualne prawo:

www.abc.com.pl/index.php
                          • ciupazka Re: **~~** aktualności - pocytoj som... 11.05.06, 09:19
                            Coby sie nie powtorzać:

www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&new_topic=2
                            • ciupazka Re: **~~** aktualności - pocytoj som... 26.08.06, 09:30
                              Do wiyrchu!
                              • Gość: Ciupazka Re: **~~** aktualności - pocytoj som... IP: *.it-net.pl 28.08.06, 13:34
                                75-letni turysta schodził z Rohaczy. Potknął się, upadł i zranił sobie głowę. O
                                wypadku ratownicy zostali zawiadomieni przez telefon komórkowy.

Po przybyciu na mijesce udzieli rannemu pierwszej pomocy. Śmigłowcem turysta
                                trafił do szpitala w Popradzie.

Rohacze leżą niedaleko granicy z Polską, tuż koło Wołowca. Prowadzi przez nie
                                najtrudniejszy szlak w Tatrach Zachodnich. Swoją budową szczyty przypominają
                                Tatry Wysokie.(PP)

Wieciem byłak i jo na Rohaczach z dzieciskami, ale iść tam w wieku 75 roków
                                to musiało sie tak skońcyć. Dobrze, ze ino tak. Piykne te Rohacze hale
                                radze iść tam za młodu. Idzie sie po nik jak po Orlej Perci. Piyknie tam ,
                                jedyne pasmo w Tatrach Zachodnich z granitowom ścianom.

www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=3197
                                • Gość: Ciupazka Re: **~~** aktualności - pocytoj som... IP: *.it-net.pl 13.01.07, 22:08
                                  Zmienia sie u nas jak kameleon...co roz to nowe wieści....

zakopane.naszemiasto.pl/
                                  www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&new_topic=2
    • Gość: wantula Re: Reklama lokalnej gazetki? ja też chcę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 23:03
      Czy to bezpłatna reklama lokalnej gazetki?.
      Ja też reklamuję ją
      "Re: Majcher - Nóż - Janosik - Maryna (oc 1)
      | korek | 01-12-2006 | 20:15:43
      (Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
      Po wyborach. emocje opadły. I zdawało się, że wszystko wróciło do normy. Jednak
      we czwartek ze zdumienia zacząłem przecierać oczy. Nowy numer naszej lokalnej
      gazetki przedstawia miasto, o jakim marzyliśmy od lat. Władze przyjazne dla
      dziennikarzy, otwarte na mieszkańców. Miasto będzie czystsze, bo na Krupówkach
      pojawi się więcej koszy. Są pierwsze zapowiedzi nowego burmistrza, że będzie
      walczył ze słupkami przy chodnikach.( Z literatury znam takiego, co walczył z
      wiatrakami. Zakopane nie gorsze. Nie ma wiatraków, niech będą słupki..) Jedynie
      zdjęcie na stronie tytułowej i artykuł PP „Bony dla urzędników” nawiązuje
      do „starych klimatów gazetki” (A swoją droga nich się PP zapozna z Kodeksem
      Pracy. Może wtedy nie będzie robił sensacji z rzeczy oczywistych.)

Prawdziwy rarytas znalazłem na drugiej stronie. Felieton „Majcher w ręku
      Janosika” autorstwa Jerzego Jureckiego. Przeprowadza on wywód poparty
      definicjami słownikowymi na temat słowa: Majcher- nóż. Następnie przekonuje
      nas, że Majcher to taki współczesny Janosik. Przejście od noża do Janosika to
      majstersztyk
      „No i wszystko stało się jasne, nasz nowy zakopiański burmistrz ma ponad
      wszelką wątpliwość góralskie korzenie aż do Janosika sięgające.” To cytat z
      owego felietonu.br>

Muszę dodać:

Legendarny Janosik w chwilach wolnych, gdy nie rozdawał biednym,
      zażywał „uciech” z Maryną.
      Charakter tekstu skłania mnie do postawienia pytania:
      Czyżby Jerzy Jurecki chciał zostać „Majchrową Maryną?”

z www.tygodnikpodhalanski.pl"
      • Gość: wantula Re: Reklama lokalnej gazetki? ja też chcę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 23:10
        Dalej ja reklamuję. To z forum dyskusynego lokalnej gazetki.

"Re: Caqły Wasz numer to "Bajcorka" (oc 1)
        | galgrapa | 13-12-2006 | 17:33:39
        (Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
        Kolejny po wyborach numer lokalnej gazetki nie rozczarował. Trend z
        poprzedniego numeru kontynuuje "Bajcorka" ogłaszając pierwszy sukces nowych
        władz Zakopanego po tym jak SMS-em zgłosiła Solikowi fakt zatkanej studzienki
        to ten jej podziękował. To wielkie wydarzenie. Dawniej mi zatkało studzienkę to
        dzwoniłem do ekipy z Sewiku (i niekoniecznie rozmawiałem z prezesem) ci
        przyjeżdżali robili swoje i po sprawie. Teraz jak "gówienka wypływają" to do
        Solika. To jest dobre. Reszta lokalnej gazetki taka sobie. Jurecki chyba w
        dołku psychicznym odgrzewa "stare kotlety" (czytaj kłamstwa) z faszystami Pewną
        inwencję w przeinaczaniu faktów wykazuje jeszcze Paweł Pełka, który opisujac
        zaprzysiężenie nowego burmistrza wymienia wszystkich którym ten podziękował z
        wyjątkiem Piotra Bąka. Jurka Zacharki i Krzyśka Owczarka. Trzeba być zdolnym w
        manipulowaniu faktami. Proponuje zmianę nazwiska na "pchełka"
        • wantula Re: Reklama lokalnej gazetki? ja też chcę! 24.01.07, 23:05
          Na stronach lokalnej gazetki ukazał się artykuł "Tuba pana starosty"
          www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=3860
          oto fragmenty artykułu
          "Kilka miesięcy przed wyborami w Zakopanem pojawił się „Kurier Tatrzański”, za
          którym stoi starostwo. Miesięcznik nie podlega kontroli Związku Kontroli
          Dystrybucji Prasy, nie ma w niej informacji o nakładzie ani wydawcy. Dowiadujemy
          się za to, jakie wspaniałe mamy władze.
          – Starosta prosił, żebyśmy się zareklamowali, ale nie wiem, co to jest za gazeta
          – usłyszeliśmy od prezesa jednej z państwowych firm w Zakopanem. Prosił o
          anonimowość, bo jak twierdzi, chce mieć dobre kontakty z władzą. – To pismo
          wydaje przecież starostwo – dodaje."()
          "Przed wyborami samorządowymi zapytaliśmy Andrzeja Makowskiego, czy nie obawia
          się zarzutu, że finansuje swoją kampanię z publicznych pieniędzy.
          Tłumaczył, że to nie jego inicjatywa. Później przyznał jednak, że była to zła
          decyzja."

A to zamieszczony komentarz pod artykułem
          Re: To już orkiestra. (oc 1)
          | korek | 22-01-2007 | 18:33:24

Kurier tubą starosty, Tygodnik tubą Majchra to już cała orkiestra.
          • Gość: Ciupazka Re: Reklama lokalnej gazetki? ja też chcę! IP: *.it-net.pl 24.01.07, 23:19
            "Paweł Misior, którego numer telefonu zdobyliśmy w Urzędzie Miasta, nie chciał
            rozmawiać przez telefon. Przyznał, że to on jest wydawcą. Odmówił jednak
            podania nakładu pisma."

To nie ten młodzieżowiec od MRM?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=53630210&a=53903535
          • Gość: wadwicz Re: Reklama lokalnej gazetki? ja też chcę! IP: *.centertel.pl 10.07.15, 16:10
            Teraz jest inny Starosta a gazeta nadal się wydaje a więc czyją tubą propagandową jest teraz, Starosty Bąka? O co chodzi?
            • mmagi Re: Reklama lokalnej gazetki? ja też chcę! 15.07.15, 15:55
              o gów.no.to jest wątek sprzed 8 lat i po co to wyciagać??
              • kluskajarcano Re: Reklama lokalnej gazetki? ja też chcę! 23.07.15, 22:12
                To cepry niepilce wyciągają... Ik sie pytoj o co im idzie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka