Gość: gosc Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.adsl.xs4all.nl 23.02.06, 12:38 ale kto i kiedy i dlaczego>??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erykxxx Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 23.02.06, 15:30 wyspiarz napisał że z porodówki tutejszego szpitala tuż przed porodem uciekła kobieta,narażając siebie i dziecko....dopiero po zaaplikowaniu jej środków uspokajających,dała się dowieżć ochroniarzom do szpitala !!!! pani ordynator Maria Cz.nie chciała się wypowiadać.... Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne33 Re: Uciekła ze szpitala !!! 23.02.06, 15:47 Ostatnio słyszałam dużo niepochlebnych opinii na temat świnoujskiej porodówki i pani ordynator... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erykxxx Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 23.02.06, 15:54 no właśnie chciałbym wiedzieć,, co ludzie mówią''... od niedawna tu mieszkam i interesuje mnie ,która przychodnia,szpital,a nawet lekarz rodzinny itp. wg pacjentów jest godny zaufania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.slowianin.pl 23.02.06, 18:56 Jako lekarza polecam Borowskiego. Innych zdecydowanie nie polecam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Uciekła ze szpitala !!! 23.02.06, 16:32 Ten szpital nigdy nie miał dobrej opinii, ale teraz podobno jest juz bardziej przyjazny mamom i dzieciom ... Odpowiedz Link Zgłoś
erykxxx Re: Uciekła ze szpitala !!! 23.02.06, 17:19 ważne żeby personel,a nie szpital był przyjazny:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aniatko Re: Uciekła ze szpitala !!! 23.02.06, 18:38 ważne są obie rzeczy...i szpital i obsługa. Prawdę mówiąc ja chyba tez bym uciekła :) Odpowiedz Link Zgłoś
erykxxx Re: Uciekła ze szpitala !!! 23.02.06, 20:15 no właśnie ..dlaczego? masz złe doświadczenia z tutejszym szpitalem- personelem,bo bezpodstawnie też nie można ludzi oczerniać : bo ktoś coś słyszał itp...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 20:33 Urodziłam troje dzieci u nas w szpitalu i zapewniam was kiedy rodziłam pierwsze dziecko szpital był wtedy nieprzyjazny kobietom rodzącym ale personel a w szczególności położna Emila była zawsze i jest do tej pory bardzo przyjazną i kompetentną osobą z jaką sie zetknęłam.Rodząc trzecie dziecko całkiem niedawno przekonałam sie ,że i szpital i personel jest bardzo przyjazny rodzącym tam kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne33 Re: Uciekła ze szpitala !!! 24.02.06, 08:53 Rodziłam w naszym szpitalu 7 lat temu, miałam wspaniała polożną - Grażynkę. Jest po prostu najlepsza. Dzięki niej mój poród odbył się "książkowo". Bardzo źle wspominam lekarke o nazwisku Szymańska - gdyby którąś z was miałaby szyć to wspólczuje... A Metod Matkowskiej od noworodków też nie będę komentować bo brak słów - zagłodziłaby moją córeczkę... gdyby nie pielęgniarka o imieniu Basia... Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: Uciekła ze szpitala !!! 01.03.06, 12:21 Pani grazynka jest najlepsza tez z nia rodzilam jest profesjonalistka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania83 Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 24.02.06, 14:16 beatko popieram tez byla przy moim porodzie emilka bardzo milo ja wspominam a na temat naszej pani ordynator nie wypowiadam sie pozdrawiam pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 24.02.06, 15:39 wiecie co!!!takie niedomówienia są najgorsze:,,nie będę się wypowiadać''...to w ogóle nic nie pisz...ja np.wiem że p.Ordynator jest b.kompetentna osobą i świetnym specjalistą...i pewnie przeszkadza tutejszym ,,felczerom'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:08 A w czym ona jest taka kompetentna?do każdego porodu przyjażdża doktor Jacek albo Doktor Renata.Matkowska przychodzi po porodzie pomruczeć coś pod nosem i tyle wiadomo o jej opiece nad noworodkiem.O stanie zdrowia dziecka-żeby się coś dowiedzieć należy pytać(albo raczej dopytywać)położną albo prosić pielęgniarke (a one nie mogą udzielać informacji)i tak w niewiedzy czekamy do następnego dnia, kiedy to Pani doktor (która powinna tak jak jej mąż zasilić grono emerytów)powie że stan dziecka jest dobry , zawinie się na pięcie i wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
erykxxx Re: Uciekła ze szpitala !!! 25.02.06, 21:50 zazwyczaj tak jest ,że aby się czegoś dowiedzieć to trzeba pytać:)))) i nie ma w tym nic dziwnego....to niestety nie Leśna Góra:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 22:10 Może nie Leśna Góra ale szpital w nie małym mieście.Prawem pacjenta jest wiedzieć,a tym bardziej jezeli chodzi o małe dziecko.Kompetentność lekarza to nic innego jak jego wiedza i umiejętności , także jeżeli chodzi o relacje lekarz-pacjent.To ordynator ma obowiązek informować o stanie zdrowia najbliższych a w szczególności matkę.Także prosze nie twierdzić ,że to my mamy się dopytywać to nas powinno się informować!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erykxxx Re: Uciekła ze szpitala !!! 26.02.06, 08:58 masz racje,że kompetentność lekarza to wiedza i umiejętnośći i tego pewnie większości naszym lekarzom nie brakuje,brakuje im natomiast pasji,ludzkiego podejscia do pacjenta,a czasami po prostu kultury i cierpliwości.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 09:49 Znam takiego lekarza ,on ma wszystkie te cechy i na nasze szczęście jest lekarzem na oddziale dziecięcym to doktor Jacek Szałyga-dzięki jego dociekliwości,uporowi i w pore podjętej decyzji mój chrześniak dzisiaj żyje i jest zdrowym dwulatkiem.To on zwrócił uwage że z dzieckiem po porodzie jest coś nie tak (a dostał 10 punktów w skali Abgar)i na własną odpowiedzialność wysłał go do Szczecina karetką-i chwała mu za to!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erykxxx Re: Uciekła ze szpitala !!! 26.02.06, 14:48 ja nigdy nie spotkałem takiego lekarza:(( ... żadnej specjalności...a już to co robią rodzinni-brak słów...a chcą jeszcze podwyżek ,jak na zachodzie...drodzy lekarze zwróćcie uwagę jak pracują lekarze rodzinni na zachodzie...ostatnio poszedłem po receptę dla sąsiadki(kobieta ledwo chodzi:( i spytałem szanownego doktora czy następnym razem,przyniesie sąsiadce receptę (najlepiej wykupioną,ona odda pieniądze)gdyż ja wyjeżdżam,facet powiedział żebym się nie wygłupiał....spodziewałem się ,że odmówi,ale sposób w jaki to zrobił nawet mnie zaskoczył:((pozdr.P.Dr Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Uciekła ze szpitala !!! 26.02.06, 17:17 Zgadzam się z tobą, ale tak niestety jest też w wielu innych miejscach, a relacje lekarz - pacjent niestety nie przypominają tych, które znamy z telewizyjnych seriali :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klon Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 23:32 Świnoujście to taka pipidówa,że powinno się w polu rodzić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nówka ;) Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 21:52 Słuchajcie, nie wygupiajcie się, bo mieszkam tu od bardzo niedawna i jestem w ciąży, przerażacie mnie takimi postami. Napiszcie o co chodzi z tą ordynator, nie chcę niedomówień, jakoś jak czytam takie wypowiedzi to nie czuję się bezpiecznie. Pozatym widzę młode mamy na ulicach, więc gdzieś muszą rodzić, ja tylko chciałam spytać... jakiej jakości to jest poród w szpitalu ... z którego się ucieka?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jusytka Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.meganet.pl 27.02.06, 22:21 Nie martw się, ja urodziłam tu dwójke dzieci i żyję ;) Owszem lekarze może zbyt przyjaźni nie są, ale nie mozna im zarzucić, że nie są fachowcami. W razie jakichkolwiek wątpliwości robią natychmiast cesarskie cięcie. Ja tam pobyt na tym oddziale źle nie wspominam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkrótce mieszkanka Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 14:04 hmm no żyjesz tylko co to za życie ;) nie, żartuję dla mnie wizja jeszcze odległa, ale jak czytam takie rzeczy to mi skóra cierpnie, jak znajome opowiadają jak je źle zszyto i jakie mają teraz problemy i nie mówię tu o sprawach intymnych łoża małżeńskiego, choć to też, najgorsze są problemy zdrowotne jakie się za nimi ciągną, no i też żyją :( tylko nie rozumiem po po co robić fuszerę, chyba żeby mieli kogo leczyć później Smutne to jest i przerażające, że zamiast wizji cudownego porodu który będzie wzruszającym wspomnieniem część z dziewcząt będzie myśleć o nim jak o największym koszmarze życia. No i nie ma co się dziwić później stanom psychicznym takich pacjentek. Znam dziewczynę , która potrafi powiedzieć do córki „I po co Cię urodziłam, lepiej było usunąć niż ten koszmar przechodzić” Jak słyszę takie rzeczy to mam ochote pomyśleć „Ale Ty głupia jesteś” ale po chwali myślę, że to straszne, że życie ją pokarało taką historią. Czemu nikt o tym nie myśli, czemu nie stać kogoś na zwyczajne ludzkie traktowanie? Ludzie przecież my w dżungli nie żyjemy … a i tak czasem pewna nie jestem. Czemu np. nie można zrobić cesarki na życzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eri Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 28.02.06, 14:08 pierwszy lepszy gabinet prywatny i masz cesarkę na życzenie...opory moralne lekarze maja tylko w przychodniach:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkrótce mieszkanka Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 14:20 Ale chyba nie masz cesarski na życzenie w gabinecie? Jakie opory moralne? A do nie ludzkiego traktowania rodzących to nie mają oporów !!! Wiecie co gdzieś kiedyś tu na gazecie przeczytałam? "Gdy czyszczono mnie po poronieniu, w nocy - 24.00 - tylko głupi jaś - więc większość czujesz a wszystko słyszysz, lekarz wykonujący zabieg :"Rusz się jeszcze raz a możesz zapomnieć o kolejnych ciążach". Dodam że to było moje 2 poronienie i nie ostatnie." bydle po prostu i tyle... zaznaczam, że nie generalizuję i wiem, że nie wszyscy lekarze są tacy. Kogo z ginekologów możecie polecić w Świnoujściu? tak z ręką na sercu! Na białej liście ginów to żaden popis pisać dobrze o lekarzu, który ma trzy ćwierci do śmierci ( nie pracuje zresztą chyba, a nawet jeśli to ledwo widzi na oczy ze starości ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jusytka Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.meganet.pl 28.02.06, 16:22 Bo "cesarka" to nic przyjemnego (miałam dwie) - wcale nie na życzenie. Zazdrościłam dziewczynom, które urodziły naturalnie i zaraz po porodzie potrafiły ... umyć sobie włosy !!! Ja zaś nie mogłam się ruszyć z łóżka. Nie popadajmy jednak w skrajności, natura tak nas stworzyła, że poród był i jest cierpieniem dla nas, ale bez przesady. Proponuję byś nabrała dystansu do niektórych wypowiedzi, bo pewne przeżycia są wyolbrzymiane. W trakcie porodu proponowano mi środki znieczulające, mimo ze wcale o nie nie prosiłam (cesarkę zrobiono później), bo ból wcale nie był taki męczący. Z tego co słyszałam na łóżku poród przebiega tylko w ostatniej fazie, wcześniej można chodzić korzystać z piłki i innych nowocześniejszych metod. Co do pielęgniarek to potrafią być miłe i bardzo pomocne, jak się im ... zapłaci. Nieapominajmy, że idziemy tam po to by urodzić swoje dziecko i to jest cudowne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkrótce mieszkanka Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 16:29 Pomimo wszystkiego rozpatrując za i przeciw wolę cesarkę, choć nie zapieram się rękami i nogami,że nie zmienię zdania. Ciężko jest mi nabrać dystansu jak czytam takie rzeczy. Zazdroszczę optymizmu, mam nadzieję się zarazić od Ciebie ;) To zapłacić to też świństwo,ale to chyba nie nowość w polsce i szpital w Świnoujsciu nie jest wyjątkiem, trzeba się przyzwyczaić :0 ? A napisz mi kogo możesz polecić z własnego doświadczenia z lekarzy ginekologów? Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne33 Re: Uciekła ze szpitala !!! 28.02.06, 16:54 Mnie całą ciążę prowadziła doktor Żywica, przyjmuje prywatnie w gabinecie przy ul. 11-Listopada - przemiła osoba, polecam ją. Poród odbierała położna Grażyna Kowalska - powiem krótko bo już wczesniej to napisalam, REWELACYJNA kobietka. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Uciekła ze szpitala !!! 28.02.06, 17:27 Ja słysdzałam, ze p Żywica potrafi być miła tylko dla swoich pacjentek, ale nie znam jej - wiec sie nie wypowiadam. Na twoim miejscu wybrałabym osobę, która pracuje w szpitalu (p Żywica nie pracuje), ja chodziłam do dr Sztencla, ale on też nie jest juz ordynatorem, wiec moze p Wojciechowski? Przyjmuje prywatnie i na Kasę w Pasażu A-Z. Porody naturalne bywaja rózne, ja sama czekałam na swój Wielki Dzień tydzień, bo Maluszkowi się na świat nie spieszyło;) - miałam okazje poobserwować - niektóre odbywają się bardzo szybko, a mama po porodzie biega sobie po kiorytarzu;) Kiedyś jedna z rodzących krzyczała, zapytałam ją później czy rzeczywiscie tak mocno bolało. Odpowiedziała, ze nie, ale krzyczała, bo bała się ze zacznie boleć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liza Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 18:12 Masz rację jeśli ktoś planuję maleństwo lepiej iść do lekarza, który pracuje w szpitalu. Co do doktora Wojciechowskiego: gdybym na własne uszy w Albatrosie nie słyszała co po pijaku gada, to może bym miała zaufanie do kogoś takiego, ale nie mam o nim dobrego zdania, więc na pewno nie skorzystam z usług Poza tym prywatne prowadzenie ciąży to majątek trzeba mieć: 80 zł wizyta i tylko wizyta, 60 USG, 30 zł cytologia nie wspomnę o innych comiesięcznych badaniach dla ciężarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Uciekła ze szpitala !!! 28.02.06, 21:23 Skąd takie ceny wzięłaś? - ja chodziłam prywatnie do p Wojciechowskiego, a potem do p Sztencla i nigdy tyle nie zapłaciłam - przed podjęciem decyzji o prowadzeniu ciąży warto jednak ustalić to na początku. Co do p Wojciechowskiego - o tym, ze miał problemy z alkoholem to wiedziałam, ale słyszałam - że ma to juz za sobą. Ja do niego wróciłam i jak narazie sobie chwalę, bo postawione przez niego diagnozy jak narazie sprawdzają się w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liza Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 10:43 Ceny są z przychodni w centrum Uznam, chyba Kałuzyński tam przyjmuje. Co do Wojciechowskiego: jeśli lekarz pod wpływem alkoholu potrafi pokazywać w dyskotece palcem dziewczyny i meldować "Tą skrobałem, te w piz... zaglądałem" to cokolwiek by w życiu po tym zrobił nie potrafię się złamać i do niego pójść. A co sądzicie o Brógu? Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: Uciekła ze szpitala !!! 01.03.06, 12:27 rzeznik nie lakerz z Broga, cala coaze chiodzilam do Niwinskiego, wizytyu niedroge i byl ok. ale ja mialam ciaze ksiazkowa wiec nie wiem jak sobie radzi z komplikacjami ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liza Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 14:00 Jak rzeźnik ?! Przecież nawet w szpitalu nie pracuje, to czemu rzeźnik, chodze teraz do niego, bo sytuacja finansowa nie najlepsza :( Mam się bać? Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: Uciekła ze szpitala !!! 10.03.06, 16:37 moze juz nie pracuje jak ja rodzilam to mnie zszywal. przyszedl na 15 min przed rowiazaniem i sie zdzwil ze jest porod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epik Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 03.05.06, 21:32 Dlatego teraz tak często mu naprawiamy komputer . Carmela, do garów, ale juz! a nie po forach sie szwędasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epik Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 03.05.06, 21:34 Nie powinnaś sie bać. Pan Bróg jest wschodzącą gwiazdą jeżeli chodzi o ginekologie w Świnoujściu. inwestuje w wiedze i sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Uciekła ze szpitala !!! 04.05.06, 23:19 szkoda, że nie inwestuje w kulturę osobistą ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nymph Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 15:50 No proszę Was... sprzęt to może ma ... jakiś, ale badania przezierności karkowej nie da się na nim zrobić. Poza tym zauważyłam, że wyznaje wiele prawd dawno nie aktualnych... przedpotopowych… nie trzeba być po medycynie żeby to zauważyć ;) ... Jednak tak czy inaczej wolę jego niż alkoholika. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Uciekła ze szpitala !!! 01.03.06, 14:15 Bróg - on w szpitalu nigdy nie miał nic do powiedzenia ... przyjmował kiedyś w przychodni bez USG (!) Nie zapomnę jak kiedyś "zaatakował mnie w trakcie (nie prywatnej) wizyty, że za szybko zdecydowałam sie na drugie dziecko w chamski sposób. Do dziś nie mogę odżałować, że nie powiedziałam mu wtedy co myślę o takim zachowaniu w obecności pielęgniarek. Zdecydowanie nie polecam !!! A co myślicie o nowej pani Ordynator??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liza Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 16:30 Teraz jak byłam u niego w przychodni, to robił mi "transwaginalne" USG, więc chyba coś się ruszyło w tej sprawie. Może nie należy do najczulszych ;) lekarzy, no miałam do czynienia z bardziej przyjazną atmosferą, ale nie miałam jeszcze z nim takiej "chamskiej" sytuacji, o wiele spraw pytam i zawsze otrzymuję odpowiedź, jednak mamy bardzo inne doświadczenia. Tylko mógłby nosić pod fartuchem koszulkę, bo jak te jego kędziory widzę wystające spomiędzy guzików fartucha, to mi się śmiać chce ;))) … taki żarcik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AWA Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.fn.pl 01.03.06, 19:49 bo żjemy w kretyńskim kraju,gdzie cesarkę uważa się '' za luksus" a luksus kobiecie ciężarnej nie przysługuje tak uważają co poniektórzy konowały w tym zapyzialm miasteczku Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Uciekła ze szpitala !!! 01.03.06, 21:36 A w jakim to kraju robią "cesarkę" na życzenie? Ja o takim nie słyszałam, tak naprawde to całkiem poważna operacja i z luksusem nie ma nic wspólnego (miałam dwie "cesarki"). Standardem w bardziej cywilizowanych krajach jest jednak znieczulenie zewnątrzoponowe w trakcie porodu - taką mozliwość powinien oferować i nasz szpital. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liza Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 21:58 kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,69626,3179221.html www.klinikum-uckermark.de/index1.htm Zgadzam się, że cc to poważna operacja, ale uważam też, że kobiety powinny mieć prawo wyboru. Strach przed porodem bierze się z niewiedzy i ze strachu nie przed samym porodem a przed konowałami co źle zszyją i nie pomogą kiedy będzie trzeba. Przyszła mama jak zaczyna czytać opisy porodów to 7 na 10 mają tragiczne zakończenie... tylko co z tego, że dziecko wszystko wynagradza jak się ma ciało w stanie jak po wybuchu granatu... chyba nie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Uciekła ze szpitala !!! 01.03.06, 22:03 A jakie ciało masz po cesarce? Zapewniam cię, ze w dużo gorszym stanie niż po naturalnum porodzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liza Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:19 Wierzę w Twoje zapewnienia, ale nadal uważam, że kobiety powinny mieć prawo wyboru. Na pewno szybciej dochodzi się do siebie po porodzie naturalnym (takim z zzo, też) niż po cesarce. „Wkrótce mieszkanka” pisała o dalekosiężnych konsekwencjach konowałów i to jest „nie fair” wobec kobiet, że się je uszczęśliwia na siłę ;) Zresztą temat co lepsze: cc czy poród naturalny to temat rzeka i tyle zdań ile ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Uciekła ze szpitala !!! 02.03.06, 08:50 Niby tak, ale prawda bywa czasem prozaiczna - cesarka jest duzo kosztowniejsza od naturalnego porodu, choćby z tego powodu naogół nie robi się jej na życzenie. Trzeba przyznać, że w naszym szpitalu takich operacji robi sie dużo - lekarze decydują się na nią w razie jakichkolwiek wątpliwości o zdrowie matki czy dziecka. Myslę, że robi sie tu więcej cesarek niż w innych szpitalach. Lekarze mają też ogromne doświadczenie i myślę że robią to dobrze. Nie martwcie się dziewczyny na zapas i wierzcie mi - większość naturalnych porodów jest zupełnie bezproblemowa, zdarzają sie te trudne o których słyszałyście, ale dlaczego zakładacie, ze was to spotka? Domagajcie sie środków znieczulających, niestety nie istnieją bezbolesne porody, ale mozna cierpieć mniej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.fn.pl 01.03.06, 19:45 dlatego też proponuję rodzić w Szczecinie w szpitalu klinicznym na Unii Lubelskiej,proszę nie wierzyć w bajki,że potrzebne jest skierowanie,życzę zdrowego maleństwa i głowa do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.fn.pl 01.03.06, 19:40 skoro pani ordynator jest taką wspaniałą i kompetentną specjalistką to dlaczego "wykolegowana" została ze szpitala na Unii w Sz-cinie? i skazana na banicję w miasteczku nad morzem? Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Uciekła ze szpitala !!! 02.03.06, 08:53 Poczytaj sobie tutaj ile pani ordynator "woła" za wizytę prywatną to zrozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annika Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.fn.pl 01.03.06, 12:41 jusytka,a jakie są ceny wg Ciebie...ja właśnie tyle płaciłam u czajkowskiej przez całą ciążę(tyle ile podała LIZA) Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Uciekła ze szpitala !!! 01.03.06, 14:18 Hmmm... tak szczerze powiedziawszy ja rodziłam 5 lat temu, więc chyba nie powinnam sie w tej kwestii wypowiadać, płaciliśmy wtedy 50 zł za wizytę z USG. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Uciekła ze szpitala !!! 01.03.06, 14:33 Dodam jeszcze, że cena wizyty to kwestia umowna - nie ma przecież wywieszonego cennika. U byłego pana ordynatora obowiązywała zasada, ze na początku trzeba było sie poskarżyć - jestem (biedną w domyśle) pielęgniarką, nauczycielką, ekspedientką itp. i nie mieć na sobie złota, futra itp - cena wizyty była wtedy dużo bardziej przyjazna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
erykxxx Re: Uciekła ze szpitala !!! 02.03.06, 11:08 do JUSYTKI: podoba mi się podejście P.byłego :) Ordynatora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qlinka Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.fn.pl 03.03.06, 18:03 PO przeczytaniu Waszych odpowidzie postanowilam podzielic sie moimi doswiadczeniami. Otóz co do dr Broga- chodzilam do niego cala ciaze i nie zaluje ani chwili, choc slyszalam o nim rozne rzeczy, to ja nie mam mu nic do zarzucania, bardzo dobrze poprowadzil moja ciaze. Co do pani ordynator Czaj. to musze przyznac, ze moze i jest dobrym lekarzem, ale ja odczulam, iz jest za bardzo pewna siebie, na oddziale wszyscy chodza jak zegarki, kazdy sie jej boi, ale jak ja lezalam na patologii miesiac przed porodem (z powodu zemdlenia), to juz pozneij nie chciala mnie wypuscic do domu, bo uwazala, ze najlepiej bedzie caly czas lezec, a ja w domu lezec nie bede!! jakis nonsens!! wiadomo ze kazda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej!!:/ ponadto szanowna pani doktor popelnila blad i bardzo chciala aby nikt sie o tym, niedowiedzial!!!:/ ja jednak bylam uparta, pokazalam jej w czym zrobila blad i wypisalam sie na wlasne zyczenie. rezultat byl taki ze jak juz urodzialam to moje lozko omijala wielkim lukiem, tylko dlatego ze postawialam sie jej, wiec nie wiem gdzie tu jet jej kompetencja. PS jako lekarza rodzinnego polecam dr Mirowskiego:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamadwojga Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 03.03.06, 21:42 a ja chodze do Szymanskiej i sobie bardzo chwale. co do pediatry to polecam Szałyge i pania Ziemczyk. Co do nowej ordynator, wg. mnie niemila osoba, traktuje ludzi z gory, mialam z nia doczynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qlinka Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.fn.pl 04.03.06, 11:07 nie zgodze sie z mamadwojga co do dr Ziemczyk. Nie polecam tej "dr" absolutnie!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Uciekła ze szpitala !!! 04.03.06, 11:41 A ja polecam :) Dlaczego ci "podpadła"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamadwojga Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 04.03.06, 13:23 no wlasnie, napisz dlaczego jej nie polecasz? ja tam jestem zadowolona z jej podejscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qlinka Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.fn.pl 04.03.06, 22:34 popelnila blad lekarski, jednak nie moge podac szczegolow, bo to sprawa bardzo delikatna:/ widocznie teraz jest ok, to bylo dawno... sorry za zamieszanie Odpowiedz Link Zgłoś
janet74 Re: Uciekła ze szpitala !!! 13.03.06, 19:14 Ja też chodże do doktor Szymańskiej ale do przychodni wojskowej, narazie wszystko dobrze i w obyciu sympatyczna, jakie macie doświadczenia z p. Szymańską, pozdrawiam? Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne33 Re: Uciekła ze szpitala !!! 14.03.06, 06:48 Oby nigdy nie musiala Cię zszywać... Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Uciekła ze szpitala !!! 14.03.06, 10:36 Mnie nie zszywała, a wspominam ją miło. Szkoda jedynie, ze ma tak poważne kłopoty ze zdrowiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suomi Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: 217.97.193.* 05.03.06, 14:53 dlaczego?bo w ostrej fazie schizofrenii byla a wy uwazacie ze kobieta ucieka z fotela w czasie porodu bo mu sie nie podoba fryzura czy osoba pani ordynator,narod zdurniał!!żałosne,wystarczy pomyslec logicznie a nie karmic sie sensacjami i wysnuwac abstrakcyjne teorie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 14.03.06, 15:44 Poród jak poród trzeba ko przeżyć i już. można sie doszkalaś w szkołach rodzenia.U nas nie jest najgorzej nie ma co przezywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dojrzala Re: Uciekła ze szpitala !!! IP: *.chello.pl 18.03.06, 13:30 Pozdrawiam wszystkie wypowiadające się, z uwagą przeczytalam wszystkie wypowiedzi. Rodzilam swoje dzieci w latach 80, naprawde trudnych dla wszystkich polaków i wyjatkowo nieprzyjaznych dla matek i dzieci. Młoda matka opuszczala szpital (81r)z 6 kg mleka w proszku z darow a potem musiala radzic sobie sama, co oznaczalo prawdziwą walkę w sklepach, używanie wszystkich znajomych, wyjazdy do szczecina w poszukiwaniu produktów dla dzieci, horror.Czułam sie z tym podle. Natomiast świnoujski szpital, dr Sztencel i połozne zawsze byli w porządku wobec pacjentek. Nigdy nie czułam sie upokorzona czy zaniedbana - dr Sztencel obowiązkowo pokazywał futro na klacie + złoty łancuch. Po 30 rz przeszłam 2 operacje gin, spotykajac sie równiez z innymi lekarzami Maciesza, Bróg, Wojciechowski. Poniewaz uważam że lekarz który ma problemy z alkoholem nie powinien pracowac w szpitalu zwłaszcza w swinoujsciu gdzie jest tylko 1 szpital i rodzaca jakby nie ma wyboru nie bedę wypowiadac sie na temt W. Dr Maciesza jest bardzo sympatycznym i kompetentnym pełnym zrozumienia panem, dr Bróg nie pracuje obecnie w szpitalu jak sadze nie dogadal sie z obecna ordynator. Pan Brog jako lekarz w przychodni był dla mnie bardzo miły (sam zaproponował usg), poswiecił mi dużo czasu a jestem trudnym przypadkiem z długą historia ginekologiczna, odpowiedział na wszystkie pytania, poswiecił dluzo czasu, wiele moich kolezanek go chwali, niektore narzekaja, tak jak na wszystkich lekarzy.Reasumując, mysle ze nie mamy co narzekac na szpital i jego personel jedynam znakiem zapytania jest pani ordynator z która jakos nie chciałabym miec do czynienia :) Odpowiedz Link Zgłoś