Dodaj do ulubionych

MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos

25.04.05, 11:42
Witam,

To jakaś nowość, hit cenowy w katalogu TUI. Nawet samo TUI nic mi szerzej o
nim powiedzieć nie umie, więc się nieco boję, co tam będzie. Pokoje wyglądają
skromnie, ale ponoć musi byc czysto i schludnie. Oferta typu All inslusive,
nawet OK, choć szkoda że nie ma w cenie sportów wodnych, tak wiem,
rozwydrzona jestem ;)

Ktoś może widział go chociaż, albo cokolwiek słyszał??
Tu zamieszczam linkę: www.tui.pl/strony/51177.php
Obserwuj wątek
    • mama_hipka Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 02.05.05, 10:37
      Montemar nie jest nowością chyba że w TUI. jest w ofercie Rainbow i to taniej.
      Własnie za 2 dni tam jedziemy.
      Basia
      • kachax Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 04.05.05, 12:12
        Hej Basiu,

Fajnie masz, ja czekam do czerwca. Jedziemy pod koniec własnie. Strasznie mnie
        zaintrygowałaś ta ceną, ale mnie wyszło OK. W terminie którym jadę, mam taniej
        w TUI o 573 PLN niż w Rainbows, pewnie dlatego że jak sie kupiło do 30 kwietnia
        to był upust. Pewnie jeszce wiecej oszczędzam, bo widzę ze w rainbow była
        jeszcze opłata lotniskowa której zapomniałam dodać.

W sumie to się zdziwiłam, zawsze słyszałam że TUI to taaaakie drogie, a tu
        proszę... jak to warto samemu sie przekonać.

No, ale Basiu nie denerwuj się, pewnie Twój termin mógł byc lepszy w Rainbow,
        tam pewnie tez dają upusty:)

Za to powiedz jaki jest sam hotel i obsługa, czy warto tam jechać? Nie pozałuję?
        • kar0la Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 22.06.05, 19:20
          czekam na opinie tych którzy juz wrocili, intryguje mnie rozbieznośc zdjec w
          ofercie TUI i Rainbow, kompletnie inne osrodki, które z nich jest prawdziwe?
          pozatym jak wyzywienie, plaża, pokoje? co powoduje ze hotel ma 3 gwiazdki? jakie
          głownie minusy zauważyliście? mam wiele watpliwosci bo rodzicow chce tam zabrac
          a nie chce zeby marudzili... pozdrawiam
          • neronka Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 27.06.05, 10:16
            cytaty:

• Re: Rodos - Hotel Montemar All Incl.-wrócilem IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.*
            Gość: kachax 20.06.2005 12:04 + odpowiedz

Jadę 27 czerwca.
            DO Montemar Beach Hotel, wersja AI. Czego sie moge spodziewać, czy jedzenie
            bedzie różnorodne, obsługa miła i pomocna, a pokoje czyste i przyjemne?
            Zapłaciłam za widok na morze, może widziałeś te pokoje?
            Opowiedz o plusach i minusach, czy tam sa komary itp?

• Re: Rodos - Hotel Montemar All Incl.-wrócilem IP: *.szuwarowa.krakow.pl /
            62.233.211.*
            Gość: Basia 21.06.2005 10:18 + odpowiedz

Byłam wprawdzie w montemar main ale o beach tez wiem. Chyba najładniejsza część
            hotelu, pokoje ładne. szczególnie te w niskim budynku. Blisko najfajniejszych
            basenów i morza. Jedzenie jest bardzo róznorodne, mozna wybierac, jak na
            standardy hotelowe smaczne. Prawie codziennie gril. Obsługa na najwyzszym
            poziomie. bardzo miła, szczególnie barman w pool barze nad morzem. Był
            rewelacyjny. pokoje czyste, codzinnie dokładnie sprzątane. Pokoje w beach były
            urzadzone w starodawnym stylu. W main było bardzo duszno w nocy. Komarów
            niestety duzo, trzeba wziąc środki do kontaktu.
            Minusem najwiekszym dla mnie kolejka do obiadu :)
            Plus - bardzo duzo basenów, jedzenie, bliskośc wypozyczalni samochodowej i
            morza.

• Re: Rodos - Hotel Montemar All Incl.-wrócilem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Gość: karola 21.06.2005 13:05 + odpowiedz

ja chyba tez znam ten hotel... ( wydaje mi sie ze cześć zwana beach
            funkcjonowala kiedys jako czesc hotelu st.george) chcialbym sie tylko upewnic,
            bo zarownio tui jak i rainbow tours maja go w swojej ofercie, jednakze zdjecia
            w katalogu sa diametralnie rozne (zupelnie inne budynki) i powiedzcie mi ktore
            sa prawda, zalezy mi na montemar beach, a nie main. Jade tam we wrzesniu a
            chcialabym byc tam gdzie chce ;) pozatym jesli to co mi sie wydaje jest prawdą
            to nawet kilka lat temu bylo tam naprawde fajnie, plaza przede wszystkim ;)

• Re: Rodos - Hotel Montemar All Incl.-wrócilem IP: *.szuwarowa.krakow.pl /
            62.233.211.*
            Gość: Basia 21.06.2005 15:03 + odpowiedz

Montemar beach jest połozony obok hotelu lindos princess. A plaża dla
            wszystkich taka sama, kamienista.
            • martka007 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 31.08.05, 10:16
              :)
              wybieram się do Montemar Mein z biura Rainbow Tours we wrześniu...czy ktoś był
              tego lata w tym kompleksie i mógłby się podzielić wrażeniami? w internecie
              niestety bardzo mało info :( pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za opinie
              • martka007 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 02.09.05, 10:52
                naprawdę nikt nie był??? :( :(
                • grecja-hotele Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 06.01.06, 21:41
                  • Montemar Beach Resort
                  basia792 06.01.06, 19:21 + odpowiedz

Proszę o info.
    • ekaka Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 23.01.06, 23:54
      Wygrzebuje stary watek - wybieramy sie ewentualnie do Montemar Beach Resort.
      Czy ktos tam byl i moze nam podpowiedziec czy warto? Jak z plaza, jedzeniem,
      pokojami (jedziemy z dwojka dzieci)? Bede wdzieczna za kazda informacje
      • kaldko Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 24.01.06, 09:17
        I my się wstępnie wybieramy, tyle że do Montemar main. Podobno ogólnie ok.
        • kaldko Montemar Main 24.02.06, 22:12
          czy ktos wie, w jakich godzinach wlączana jest klimatyzacja?
        • adamk750905 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 05.05.06, 22:20
          Witam wszystkich udających się do Montemar Main w okresie od 18.06.2006.Mam
          nadzieję że nie sprawdzi się czarny scenariusz opisywany na innych forum
          odnośnie biura podróży Rainbow Tours.Lecę z 18m-czną córeczką i nie chciałbym
          przeżyć jakiś niespodzianek.Rodos to mój drugi konakt z Grecją i mam nadzieję
          że będzie lepiej niż w Leptokarii.Jeżeli ktoś wie coś więcej na temat hotelu,
          biura czy innych zagadnień z tym związanych to proszę o info!Pozdrawiam i z
          góry dziękuję!
          • mk110 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 25.06.06, 22:39
            Dwa dni temu wróciliśmy z Montemaru jeśli ktos ma ochote poczytać zapraszam
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=44157699&a=44157699
            pozdr Magda
            • r_hojdus Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 26.06.06, 10:19
              Czy mogę prosić o przesłanie kilku fotek z tego ośrodka . Mój adres:
              r_hojdus@o2.pl
              • mk110 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 10:26
                Wyślę wieczorem z domu bo w pracy niemam zdjęć pozd
                M.
            • magic72 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 26.06.06, 13:00
              Wczoraj prawie byliśmy zdecydowani na ten hotel zanim przeczytaliśmy Twoją
              opinię. Teraz nie wiemy czy to dobry wybór. Przy opcji All incl. mamy być
              zakwatrowani w głównym budynku (Montemar Main?), ale dlaczego nie wiem.
              Poproszę o szersze informacje i zdjęcia nt. Montemar Beach na priva:
              magdalena.kozak@orlen.pl .
              Z jakiego biura jechaliście? Czy klimatyzacja jest w każdym pokoju (czy jest
              sterowana centralnie czy można ustawiać samemu)? Jak wygląda sprawa remontu,
              czy sa duże utrudnienia? Jaka jest plaża (ładny piasek, czysta, daleko)?
              Będę wdzęczna za szybką odpowiedź, bo musimy się zdecydować do środy najdalej.
              pzdr,Magda
              • mothra1 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 27.06.06, 21:59
                Witam,
                w niedzielę wróciliśmy z wycieczki na Rodos do kompleksu hotelowego o którym
                mowa w tym wątku. To co nas tam spotkało przekracza jakiekolwiek wyobrażenia....
                Problemy z wyjazdem rozpoczęły się już na lotnisku, gdzie oczekiwaliśmy na
                wylot samolotu linii Central Wings ponad 3 godziny – planowany wylot godz.
                5:20, wylot rzeczywisty po godzinie 8:00. Jedyną rekompensatą oczekiwania na
                lotnisku od godziny 3:00 do 8:00 (5 godzin) była jedna filiżanka herbaty lub
                kawy na pokładzie samolotu. Katalog mówil: „Serwis na pokładzie uczyni Państwa
                lot przyjemnym i komfortowym. Przed podróżą mogą Państwo zamówić specjalne menu
                dla dzieci lub menu wegetariańskie”, co sugeruje że posiłek będzie na
                pokładzie, ale go nie było...

Po przylocie na miejsce odebraliśmy nie pełną dokumentację od rezydentek TUI,
                brakowało planu kompleksu hotelu Montemar, co było istotnym utrudnieniem ze
                względu na usytuowanie hotelu na rozległym obszarze.

Katalog TUI str. 54 mówi: „wokół ogrodu usytuowanych jest kilka budynków
                częściowo połączonych schodami, do dyspozycji gości hol z recepcją, sejf
                wliczony w cenę, kącik TV, restauracja z tarasem, kuchnia grecka i
                międzynarodowa. Na terenie ogrodu basen z wodą słodką, oddzielny brodzik i
                taras do opalania, leżaki i parasole przeciwsłoneczne wliczone w cenę….pokoje 2-
                osobowe z łazienką , WC, suszarką, TV sat , minibarkiem i klimatyzacją,
                telefonem, balkonem lub tarasem, część z bocznym widokiem na morze. Na
                powitanie miała czekać butelka wina.”

Po dotarciu do hotelu otrzymaliśmy klucze do pokoju nr 13. Wątpliwości pojawiły
                się już w drodze z walizką – pracownik hotelowy prowadził nas ulicą do
                pobliskich sklepów/tawern, następnie wskazał wąskie przejście pomiędzy marketem
                a wypożyczalnią samochodów i wprowadził na piętro. Drzwi do pokoju były
                otwarte, widoczny był straszliwy bałagan i obsługa hotelowa (ukraińska)
                sprzątająca – pokój okazał się prymitywnym studiem (Nazwa na budynku mówi
                MONTEMAR STUDIO – tego nie było w umowie...) z kuchnią elektryczną, urągający
                swoim wyposażeniem i standardem odbiegający od zawartej umowy - wszystkie
                meble - ruina, widok z okna na wysypisko śmieci, a w oddali na horyzoncie morze
                (jedyna zgodność z opisem katalogowym). W pobliżu nie było żadnego ogrodu, a
                tym bardziej basenu. Według nas pokój ten nie zasługuje nawet na jedną
                gwiazdkę. Pokój przypominał barak robotniczy, a dodatku zamieszkiwany przez
                karaluchy okazałej wielkości, jak mniemamy zapewne ze względu na położenie przy
                śmieciach i sklepie spożywczym.
                Pozostawiając walizkę i odzież w pokoju (obsługa hotelowa z wózkiem na walizkę
                dawno już nas porzuciła, zanim zdążyliśmy wejść za próg pokoju), udaliśmy się
                do recepcji zgłosić nieporozumienie jakie zaistniało.

W recepcji poprosiliśmy o zmianę pokoju, dostaliśmy klucze do jedynego wolnego
                pokoju nr 1189 (w tłumaczeniu recepcji), kolejny pokój znajdował się w baraku
                nad stołówką, która miała być restauracją z tarasem – pokój okazał się z
                widokiem na dach stołówki. Pokój wydawał się lepszy. Przy braku znajomości
                innych zabudowań hotelu Montemar (brak planu całego obiektu – celowa
                dezorientacja turystów) zdecydowaliśmy się na przeniesienie do pokoju 1189 o
                standardzie maksimum dwóch gwiazdek. Katalog informuje, iż pokoi w hotelu
                Montemar jest tylko 101, więc skąd numer 1189??? Teraz rozumiem, że zostaliśmy
                zakwaterowani w zupełnie innej części hotelu, która na pewno nie została
                opisana, ani sfotografowana w katalogu. Ale niestety na miejsce nie zabraliśmy
                ze sobą katalogu, aby przekonać się o tym już na miejscu i domagać zmiany
                pokoju na zgodny z umową/zakupioną ofertą.
                Po powrocie do pokoju 13 po walizkę nie zastaliśmy już naszej odzieży –
                Zgłosiliśmy ten fakt w recepcji i codziennie do końca pobytu dowiadywaliśmy się
                czy poczyniono jakieś kroki aby bluza się odnalazła – bez rezultatu.

Nowy pokój nr 1189 okazał się nie bez wad:
                • Dwa dni czekaliśmy na uzupełnienie barku zimnymi napojami (katalog
                mówi, iż powinien być uzupełniany co 2 dni - str. 54 katalogu, natomiast ulotka
                otrzymana na lotnisku od rezydentki mówiła, iż uzupełniany jest raz w dniu
                przyjazdu gości)
                • Butelka wina która miała być na powitanie okazała się buteleczką – 375
                ml,
                • W pokoju były mrówki – nie można było zostawić butelek nawet
                zakręconych, gdyż małe mrówki dostawały się i tak do środka,
                • Klimatyzator miał zepsutą obudowę, co uniemożliwiało cichą pracę, a w
                konsekwencji konieczność wyłączania go w godzinach snu.
                • Widok na dach kuchni i stołówki, a nie na morze.
                • Na stoliku tarasowym, gdzie spożywaliśmy napoje i posiłki zakupione w
                ramach własnych wydatków, codziennie sprzątaliśmy odchody jakiegoś zwierzęcia –
                początkowo myśleliśmy, iż są to odchody mysie, ale ostatniego dnia okazało
                się, iż w punkcie oświetleniowym na „tarasie” znajdowało się gniazdo
                nietoperza, Na własne oczy widzieliśmy jak nietoperz najpierw krąży nad naszymi
                głowami, a po ucieczce do pokoju, jak chowa się w miejscu oświetlenie- przy
                żarówce (brak klosza do żarówki).
                Ponadto plaża przy hotelu Montemar okazała się bardzo brudna, natomiast leżaki
                były zajmowane przez osoby, które mieszkały w części hotelu przy plaży.
                Znalezienie wolnego bezpłatnego leżaka graniczyło z cudem.
                Dlatego tez aby ratować resztki naszych wakacji wynajęliśmy samochód i
                uciekaliśmy w niewątpliwie piękne zakątki wyspy Rodos, które w niczym nie
                przypominały otoczenia i samego hotelu Montemar.

W odniesieniu do wyżywienia all inclusive – mieliśmy nadzieję skosztować
                greckich specjałów, ale niestety wybraliśmy wyżywienie na koszt własny w
                tawernach, nie podnosimy jednak tej kwestii, jako że smak to kwestia
                indywidualna.

W recepcji hotelu Montemar bywaliśmy codziennie z problemami, wszystkie
                zapisywano, ale nic poza tym się nie działo. W zamian za skradzioną bluzę
                proponowano obejrzenie i zabranie znalezionych przez personel hotelu szortów…

Spotkanie z rezydentką odbyło się dopiero następnego dnia po przylocie tj.
                19.06.06 o godz. 11:30. Było nas trzy pary, które dostaly pechowe pokoje przy
                ulicy. Dwie inne pary przyjechały na wyjazd z okazji „miesiąca miodowego”.
                Jedna z par zażądała zmiany hotelu. W chwili obecnej żałujemy ze my nie
                podjęliśmy takiej drogi rozwiązania zaistniałych problemów. Rezydentka
                stwierdziła, iż nie ma żadnych lepszych pokoi w tym hotelu, a w innych również
                brak miejsc. Teraz jesteśmy pewni, iż przedstawiona przez rezydentkę wersja nie
                była prawdziwa i my też mogliśmy ubiegać się o zmianę hotelu, a nie przeżywać
                koszmar przebywania w hotelu MONTEMAR

MONTEMAR winien zmienić nazwe na NIGHTMARE i nie jest to jedynie nasza opinia,
                znajomi którzy przezyli podobny koszmar (z biura ORBIS pojechali) zazdrościli
                nam ze juz wyjezdzamy....byliśmy tylko tydzień.

Opoznienie lotu powrotnego tylko 4 godziny....ale były kanapki na lotnisku ;)

Hotel tylko dla odwaznych....
                • kaldko Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 27.06.06, 22:22
                  Z jakiego biura byliście?
                  Czy w umowie mieliście napisane w której części kompleksu Montemar zostaniecie
                  zakwaterowani?
                  Tak poza tym - współczuję, tai urlop to koszmar.
                  • mothra1 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 27.06.06, 22:32
                    Bylismy z TUI !!!!!!!!
                    Niestety w umowie było tylko MONTEMAR, ale katalog oferuje montemar hotel i
                    montemar beach....na pewno nie było Montemar Studio!
                    Do dzis nie mozemy się otrząsnąć z szoku....złożylismy reklamację, ale raczej
                    nie liczymy na wiele....mielismy wyjątkowego pecha!!!
                    • kaldko Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 27.06.06, 22:50
                      my lecimy z Orbisu i mamy w umówie budynek główny, ale wspominałaś, że ktoś z
                      Orbisem też miał problemy :(
                      • mothra1 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 27.06.06, 22:56
                        tak była rodzina z małym dzieckiem, na początek (a dojechali poznym wieczorem)
                        tak jak my dostali pokoj w Montemar studios - nr 17, ale udało im sie przeniesc
                        do tych baraków w kórych i my wylądowaliśmy do pokoju 1191....tak naprawde na
                        miejscu nie ma zadnych oznaczen co do nazw danej częsci hotelu, niby jest mapka
                        przy recepcji, ale...zauwazylam ja dopiero pozniej....wystrzegaj się numeracji
                        pokojów dwucyfrowych i w razie czego nie ustepuj i walcz o dobry pokoj.
                        Rezydenta nie ma na miejsu wiec czlowiek zdany jest tylko na siebie....
                      • mothra1 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 27.06.06, 23:04
                        poza tym wydaje mi się ze oni w tym hotelu ładują wszystkich zawsze na poczatek
                        do tych najgorszych pokoi....a potem licza pewnie na frajerów, którzy zostaną
                        biernie w tych slumsach...na pocieszenie powiem, ze w niedzielę bylam w pokoju
                        13 i widzialam ze zakwaterowali tam rodzinę czeską.....nie wiem jak z
                        pozostałymi ruderami....
                        Generalnie w porównaniu do stojącego obok hotelu LindosPrincesBeach , Montemar
                        przypomina osrodek wczasowy z okresu PRL-u.....
                        • kaldko Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 27.06.06, 23:11
                          a ten budynek główny? Też beznadziejny?
                          • mothra1 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 27.06.06, 23:16
                            Ten budynek jest w porządku, za recepcja piętrowy, chyba z najładniejszym
                            basenem, jasli dostaniecie tam pokoj to bedzie ok. My jezdzilismy na wspaniałą
                            plaze Aghati sunny beach i nie da sie jej porownac z tą przy hotelu
                            Montemar....polecam tez plaże w zatoczce przed Lindos - dojazd autobusem za
                            1,20 EUR, z tym ze lezaki płatne - 7-8 EUR za set i trzeba kawałek dojść.
                            • r_hojdus Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 08:21
                              Ja lecę 18.08 do Clubhotel Lindos Sunny Village(z tego co się dowiedzioałam na
                              forum też wchodzi w skład Montemar, ale w katalogu Neckermanna z którym jadę
                              nic na ten temat nie pisze).Z opisu katalogowego wynika że jest to ośrodek dla
                              rodzin z dziećmi i posiada 87 bungalowów ***+ kat.grecka A. Po Pani opisie omal
                              nie zemdlałam, bo już wyobraziłam sobie siebie w tym obskurnym pokoju ala hotel
                              robotniczy za 3400 za tydzień(w ofercie FIRST MINUTE). Czy może orientuje się
                              Pani jak wygląda ta część ośrodka? Chciałabym coś więcej wiedzieć zanim wykonam
                              telefon do Neckermanna.
                              • r_hojdus Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 08:22
                                3400 za 2 tygodnie.
                                • mothra1 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 10:23
                                  ja zapłacilam 2100 za tydzien za osobe.
                                  • mk110 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 10:53
                                    My płaciliśmy 2600 za osobe za dwa tygodnie byliśmy od 8 czerwca. Biuro Święcki
                                    Travel
                              • mothra1 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 10:22
                                mogę wysłać na maila zdjęcie planu ośrodka Montemar, ale powiem szczerze ze
                                nigdzie nie widziałam nazwy Clubhotel Lindos Sunny Village - może to jednak coś
                                innego...oddalone od Montemar Beach i Montemar hotel. Naprawde trudno się tam
                                zorientowac co nalezy do obiektu Montemar, a co nie. Obok był piękny hotel
                                Lindos Princess - może część tego hotelu to właśnie Clubhotel Lindos Sunny
                                Village. Sprawdzę w katalogu neckermanna jak wygląda i sprobuje go zlokalizowac
                                na planie. Ja po prostu uciekałam z tego miejsca...nie spedzilam tam ani
                                jednego dnia ...lubie plaze i nurkowanie, wiec zatłoczone baseny, kolejki po
                                jedzenie mnie nie interesowały....
                                • r_hojdus Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 10:33
                                  Wydaje mi się, że to jednak jego częśc, a to za sprawą restauracji gdzie mamy
                                  posiłki(opcja ultra All inclusive)Ethrion, Hacienta, Comos. Wiem że w tych
                                  samych restauracji korzystają goście Montemar. Rozmawiałam jednak na forum z
                                  Ludźmi których znajomy był tam w ubiegłym roku i był zadowolony, oni teraz
                                  właśnoie tam wypoczywają. Cóż przyznam ,że sprawa wydaje mi się bardzo
                                  tajemnicza. Czyżbym jechała do hotelu , którego nazwa istnieje jedynie w
                                  katalogu, a fotki pochodzą z Montemar?
                                  • mothra1 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 11:13
                                    Obejrzałam zdjecia neckermanna w necie. Juz wiem które to budynki, pomiędzy
                                    hotelem głównym a tymi barakami w których ja mieszkalam....Restauracja na
                                    zdjęciu to Cosmos - grecka, mam nadzieje ze naprawią juz niedługo klimatyzację,
                                    bo nie dało się wysydziec w srodku, a na zewnątrz były stoliki zawsze zajęte. W
                                    pokojach tych nie byłam, ale przechodziłam obok i wydawały się być w lepszym
                                    standardzie niż te w których ja mieszkałam....(mieszkalismy nad restauracją
                                    Cosmos). Są one położone tak jak pisze magda pomiędzy restauracją Ethrion i
                                    Cosmos. Słońce już niezle wypaliło trawniki, ale w niedziele był boss i wziął
                                    się za presonel....;) moze z powodu wielu skarg. Basen oczywiście jest duzo
                                    mniejszy niz na zdjęciu.
                                    • r_hojdus Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 11:25
                                      Czy mogłabyś mi jeszcze napisać jak jest z posiłkami. Tzn. czy faktycznie są
                                      kolejki. Ja właśnie dlatego wzięłam ten hotel, gdyż jadę z 4-latką która co
                                      chwilę nudzi o coś do jedzenia(szczególnie na plaży), a wiem że na plaży jest
                                      restauracja czy bar z którego można korzystać, co tam można zjeść i wypić, czy
                                      też są kolejki.....
                                      • mk110 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 11:29
                                        Kolejki niestety są a teraz w sezonie to na pewno głównie do posiłków napoje
                                        bez problemu. My bylismy z 2,5 latką było to troche męczące ale dało się
                                        przeżyć.
                                        Magda
                                        • r_hojdus Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 11:35
                                          A desery , owoce, lody, co można zjeśc siedządc na plaży a co przy basenie?
                                          • mk110 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 11:37
                                            Lody tak(bardzo dobre) owoców nie widziałam zimne przekąski pizza itp
                                            • r_hojdus Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 11:42
                                              Nie dawali zupełnie owoców?Aha jeczsze jedno czy było gdzie z dzieckiem
                                              pospacerować wieczorem(jakiś deptak)i jak kursowały autobusy do Lindos(czy był
                                              jakiś rozkład jazdy)?
                                              • mothra1 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 11:45
                                                owoce były do obiadu - nektarynki, pomarańcze, arbuz, melon - w przekąskach ich
                                                nie było.
                                                • r_hojdus Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 11:51
                                                  No to mnie pocieszyłaś.A co ze spacerami z dzieckiem, jakie były animacje w
                                                  hotelu? Aha czy macie może adres internetowy hotelu?
                                                  • mk110 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 11:58
                                                    Na spacery specjalnie nie było gdzie chodzić. Były na plazy animacje dla dzieci
                                                    polska animatorka rysowała z dziecmi a wieczoremai dla dzieciaków były
                                                    dyskoteki bardzo fajne. Chodziliśmy codziennie. Jak mi się otworzy poczta wyślę
                                                    Ci adres czeskiej strony z aktualnymi zdjeciami hotelu
                                                    M.
                                    • mk110 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 11:27
                                      To dokładnie te w których ja byłam wyslę Ci zdjęcia wieczorem sa naprawde
                                      przyzwoite
                                      pozdr
                • mk110 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 10:48
                  Twój opis jest rzeczywiście przerażający. Jestem bardzo zaskoczona biorąć pod
                  uwage z jakiego biura jechaliście. Próbuje zlokazlizowac w ktorym miejscu jest
                  ten pokój 13 jak wychodziło się z recepcji to w lewo i do góry? My mieszkaliśmy
                  w Lindos sunny Villas między Etriohonem i Cosmosem 1118 nasz pokój był w
                  porzadku nie było luksusów ale czysto po remoncie przed oknami mieliśmy ogromny
                  trawnik więc dla dzieci super. Plan hotelu dostaliśmy po przyjeździe do
                  recepcji ale fakt jest taki że my byliśmy przed sezonem więc nie było jescze
                  dużo ludzi.Posiłku na pokładzie nie było w pierwsza strone był za to w drugą
                  odlot bez opóźnień. Leżak na plaży zawsze znajdowaliśy bez problemu a można
                  było wynając leżak? Jedzenie moim zdaniem przyzwoite tak jak mówisz ja tez za
                  tego typu kuchnią nie przepadam. Przykro mi że mieliście takiego pecha mam
                  nadzieje że dostaniecie zwrot chociaż części kosztów. Pozdr
                  Magda
                  • mothra1 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 11:23
                    Te studia były przy ulicy nad sklepami i tawernami, wychodząc z recepcji ulicą
                    w lewo - w stronę morza, a wejscie tak jak pisalam - pomiedzy supermarketem a
                    wypozyczalnia samochodów z której własnie skorzystalismy :)
                    Na plazy oprócz lezaków hotelowych były wystrawione płatne leżaki prywatne i
                    Pan siedzący w kanciapie zbierał pieniązki, ale nie korzystalismy, pojechalismy
                    na inne piekne plaze, gdzie warto było wydac te 7 EUR za set. W Grecji bylam
                    wielokrotnie (Kreta, Korfu), więc mam porównanie co do standardu hoteli i
                    naprawde nigdy nic takiego mnie nie spotkało.... wychodząc z tej pechowej "13"
                    miałam łzy w oczach...a co miała powiedziec dziewczyna która z mezem
                    przyjechała w podróz poslubną?????? po prostu dramat!
                    • mk110 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 11:26
                      Mam wrażenie jakbym była w innej bajce... My byliśmy tylko raz z TUI (pierwszy
                      i ostatni) na majorce w hotelu 5 gwiazdkowytm hotel super ale opieka rezydenta
                      i samolot dramat...
                      M.
    • mk110 Link do zdjęć z hotelu aktualnych 28.06.06, 13:38
      www.hechter.sk/include/index_sk.php?ids=fotogaleria_view&id_fotogaleria=62

Nasz pokój wygladał dokładnie jak na zdjęciu 6,7,8,9.
      Zdjecie nr 1,2 to widok z tarasu restauracji cosmos;3 placyk zabaw; 4,5,11,12
      nasze pokoje z zewnątrz; 13-18 restauracja cosmos i basen przy niej lubilismy
      na niego chodzić; 20 bar cosmos, reszta to zdjecia innych bungalowów ich nie
      widziałam zdjęcie plaży i jeszcze raz restauracja. Pozdr
      • mothra1 Re: Link do zdjęć z hotelu aktualnych 28.06.06, 15:24
        mój pokój wyglądał zupełnie inaczej.....tu widac ze są to pokoje po remoncie,
        nie widzialam ich od srodka, ale takiej zielonej trawy to juz nie ma....
      • r_hojdus Re: Link do zdjęć z hotelu aktualnych 28.06.06, 15:33
        Na zdjęciach wygląda to naprawdę fajnie. Ja jadę z rodzicami i córką 4 latką,
        zatem też chyba nam dadzą taki pokój(rezerwowaliśmy rodzinny), z dwoma
        pomieszczeniami. Cóż, pozostaje mi czekać do 18.08, a na miejscu będę się, z
        katalogiem w ręku, domagać swego(rok temu na Krecie już to przerabiałam):)
        • mk110 Re: Link do zdjęć z hotelu aktualnych 28.06.06, 17:15
          Polecam pokój nr 1118(od 1116-1122) to dokładnie ten na zdjęciu nawet zasłony
          idetyczne a co do trawy... Na Rodos jest bardzo ciepło i ostre słońce
          codziennie rano działają zraszacze ale trawa i tak nie jest tak zielona jak w
          Polsce zycze miłego pobytu
          Magda
          Moge Ci wysłac moje zdjęcia pokoju ale one są bardzo podobne do tych co sa na
          czeskiej stronie pozdr
    • szleperka Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 19:05
      Czy ktoś był w tym hotelu z Itaki, wybieramy się z rodziną od 13 lipca, proszę
      o komentarz
      • mk110 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 28.06.06, 20:57
        Było mnóstwo ludzi z Itaki generalnie z tego co słyszałam byli zadowoleni.
        M.
        • bluesmagoos Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 29.06.06, 11:45
          Rowniez mialem okazje poznac hotel Montemare,wrocilem z Rodos w
          niedziele.Tydzien wykupilem w biurze TUI-dla mnie to duze pieniadze(mocno
          nadwyrezylem swoj budzet)i teraz wiem ze nie bylo warto.Takich jak ja, bylo
          pare osob,nie wiem czy beda rekalmowac-ja napewno tak!Dzieki liniom CentralWings
          znam na pamiec lotnisko na Rodos.Co do hotelu to nie chce sie wypowiadac-
          wystarczy bedac na miejscu podejsc spacerem na polnoc(w strone Lindos) i
          porownac ceny-komfort (np.hotel Sunrise) zeby po powrocie miec swoje zdanie i
          nie bredzic.Montemar ma specyficzny klimat,slychac glownie jezyk polski,czeski
          no i roomservice to w duzej mierze nasi sasiedzi z ukrainy.Niemcow jak na
          lekarstwo-no ale oni sie szanuja.Jednym tam sie spodoba,innym nie-punkt
          patrzenia zalezy od punktu siedzenia.Ja pamietam takie same warunki na wczasach
          pracowniczych w okresie PRL,no ale wtedy nikt ode mnie nie wyrywal ponad
          400euro!!!Na uwage zasluguja kolejki do zloba (ala szwecki stol).Jedzenie to
          kwestia gustu, a o tym jak wiadomo sie nie dyskutuje.Ja osobiscie na lody
          wybralbym Belgie.Basen przy plazy serwuje drinki glownie uzo z ichniejsza
          cola,byli tacy ktorzy wprawili sie w stan niewazkosci ale na drugi dzien mieli
          ochote ucinac sobie glowy (posiadanie pyralginu w zastrzykach wskazane),ale przy
          hotelu jest market gdzie tanio mozna kupic szkocka (Jas,Grant)
          No i po co mi bylo to cale allinclusive?Ano czlowiek uczy sie na bledach (moze
          pare osob nauczy sie na cudzych-czytaj moich) Wiem ze kazdy ma prawo do swojej
          oceny-ja ich nie neguje, jeden uwaza schabowe za mistrzostwo swiata-drugi woli
          homara,jednemu tam sie spodoba(zakladajac ze nie zwiedzi innych miejsc)drugiemu
          nie-i obaj beda mieli prawo do swojego zdania.Ja tam juz nigdy nie wroce.
          Arek.
          • mk110 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 29.06.06, 14:29
            Dla porównania cena za dwa tygodnie w duzo lepszym hotelu(4 gwazdki) na
            przeciwko Montemar-Lindos Princess 7000 my za dwa tygdonie zapłaciliśmy 2600.
            Trudno oczekiwac takich samych warunków. Zgadzam się natomiast że trzeba było
            miec szczęscie co do zakweterowania nam akurat się udało. Pozdr
            Magda
          • mk110 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 29.06.06, 14:32
            A co do niemców to proponuje jechac np na Majorkę tam jest ich całe mnóstwo co
            nie powiem żeby było fajne a posiadanie własnego zdania nie jest w moim
            przekonaniu bredzeniem.
            M.
            • bluesmagoos Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 29.06.06, 15:45
              Napewno moim celem nie bylo i nie jest urazenie czyjejs osoby.Co do niemcow-nie
              zamierzam leciec na majorke bo bylem tam w tym roku.Rowniez uwazam ze niemiecki
              jezyk nie nalezy do najpiekniejszych, tylko dziwna koleja rzeczy poprostu w
              montemar ich nie slyszalem, natomiast w Princes bylo ich sporo jak rownierz w
              hotelu Sunrise-ale go niestety w polskiej ofercie nie ma.W zasadzie chodzilo mi
              o to ze zamawiajac wczasy poprzez internet w niemieckim biurze za niewiele
              wieksze pieniadze dostaje sie oferte nie uragajaca godnosci (patrz sytuacja
              opisana przez motra1)Minimalizujac to co przytrafilo sie paru osobom w hotelu
              ktory znasz wsadzasz ludzi na konia za ktorego sama bierzesz odpowiedzialnosc.
              Szanuje odmienne zdanie od mojego-uwazam tylko ze kolor trawy czy smak loda nie
              ma znaczenia w momencie spedzenia doby w pokoju17.(moi znajomi tam wyladowali)
              czy pokoji ktore opisala motra1.
              arek
              • mk110 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 29.06.06, 22:49
                Każdy dorosly człowiek decyduje sam za siebie. Ja nikogo nie namawiam na
                spedzenie wakacji w tym hotelu tylko mówię obiektywnie (z mojego punktu
                widzenia) jak było. Na Majorce czy w Hiszpani byłam w 4 i 5 gwiazdkowym hotelu
                i standart jest oczywiscie nieporównywalny. Ten hotel(przynajmniej ta częśc w
                której ja byłam) miał europejskie 2+. Wcale nie neguje kolejek i monotonii
                jedzenia oprócz lodów które mnie smakowały natomiast nie moge powiedzieć że
                moje wakacje były koszmarem bo tak nie było. Byliśmy tam w trzy pary każdy z
                dzieckiem w tym samy czasie i mam takie samo zdanie. Nie czuje się urażona po
                prostu mam inne zdanie. W pokoju 17 i 13 nie byłam ale wierze że w tym hotelu
                mogły sie dziac takie rzeczy dziwi mnie tylko że takie biuro jak Tui na takie
                rzeczy pozwala. A tak na marginesie to koło nas mieszkali sami Niemcy. Życze
                kolejnych wakacji bez niespodzianek my na Rodos juz tez sie nie wybieramy może
                na emeryturze i to do hotelu Lindos princess bo bardzo sie nam spodobał.
                Pozdrawiam
                Magda
    • daria.1 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 03.07.06, 23:35
      Tu moje wrażenia z wakacji forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=42186821&v=2&s=0

Widziałam budynek Montemar Studio. Już zewnątrz wygladał koszmarnie.
      Podsumowując wakacje w Montemar to ruletka.
      • r_hojdus Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 04.07.06, 09:29
        Cóż! Reasumując, uważam że jedynym pewnym gwarantem otrzymania pokoju w pełni
        luksusowego, ze wszelkimi bajerami, restauracją gdzie podają szampana i kawior
        a kelnerzy chodzą w liberii jest po prostu kasa. Gdybym zapłaciła za 2 tyg.
        7000 PLN od osoby(co uważam za chore, a wiem że jest mnóstwo takich ofert ot
        choćby w sąsiadującej z Montemar Lindos Princess Beach)miałabym to wszystko bez
        problemów. Nam (mówię tu o sobie i moich bliskich) przedstawicielom klasy
        średniej pozostaje jedynie korzystanie z usług hoteli takiej właśnie klasy i
        borykanie się niejednokrotnie z ich niedoskonałościami. Ja jednak jako urodzona
        optymistka cieszę się że w ogóle stać mnie na wyjazd na południe Europy i nie
        muszę marznąć w zimnym Bałtyku, że przez 2 tygodnie ani razu nie muszę
        zastanawiać się czy jutro będzie lało i co my będziemy wtedy robić, a co
        najważniejsze nie muszę stać nad kuchnią i zastanawiać się co ugotuję na obiad,
        wolę już stać w kolejce czekając na miejsce w restauracji czy stołówce.
        • daria.1 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 05.07.06, 23:00
          Oczywście, ale są hotele tej samej klasy i o róznych standardach. Płacąc już w styczniu 1800 zł od osoby nie spdziewałam się luksusów, tylko tego co podają w katalogu. A czystość i schludność powinna być nawet w 2* hotelu.
          • mk110 Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 06.07.06, 08:03
            Zgadzam się z Toba ale niestety grecy nie podzielaja chyba naszego zdania ;-(
            pozdr
        • ekaka Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 06.07.06, 08:10
          Napisałaś DOKŁADNIE to co myślę. Zamierzam domagać się swego (jedziemy do
          Montemar 16 lipca), ale jestem pewna, że nic nie jest mi w stanie zepsuć
          wakacji, na które czekam tak długo. Zresztą jeszcze nic nam nie było w stanie
          nam wakacji zepsuć, a różnie bywało.
          Nie zapomnę podsłuchanej kiedyś rozmowy Polaków na plaży w Tunezji (z tego
          samego hotelu co my), którzy suchej nitki nie zostawili na jedzeniu hotelowym
          (bo nie było schabowego,codziennie dawali takie samo pieczywo, a jajecznica we
          wtorek była zimna). Tak więc mimo że wierzę oczywiście relacjom wakacyjnym,
          biorę pod uwagę, że są subiektywne, a my i tak zamierzamy się dobrze bawić.
          Jak będę zarabiać cztery razy tyle co teraz, to będę jeździć do hoteli
          pięciogwiazdkowych. Na razie niestety nie mogę....
          Po powrocie napiszę następną SUBIEKTYWNĄ relację z Montemar...
          • bluesmagoos Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 06.07.06, 16:58
            I bardzo dobrze, ja rownierz zamierzalem sie dobrze bawic w montemar ale nie
            wyszlo.Mam nadzieje ze niektorym sie uda-trzymam szczerze kciuki.Mam 35 lat i
            lepiej sie bawilem pod namiotem na mazurach niz w tym hotelu.Moje wymagania co
            do luksusow nie byly duze-nie jestem kretynem,wiem ze za 400euro nie mozna ich
            wymagac,chodzi o to co zaproponowalo nam biuro TUI(patrz opis w katalogu i
            zdjecia)a to co zastalem na miejscu.Sam fakt loterii z pokojami jest nie fair.
            W koncuj nie do waszej przyjemnosci nalezy zamiana pokoju jesli traficie na
            studio lub inny koszmar1189(buczaca obudowa klimatyzacji-dwa tygodnie moze
            sfrustrowac pomimo zgloszenia w recepcji).Unikajcie tych studio jak tylko sie
            da sa to pokoje o numerach chyba od 1 do 20.Jesli dostaniecie do nich klucze
            nie przyjmujcie bo to od Was i mnie bedzie zalezec czy za jakis czas w montemar
            beda mowic-z POLAKAMI ten numer nie przejdzie!A biura podrozy po naszych
            reklamacjach moze kiedys tez zauwaza ze nie ma znaczenia ile zarabiaz,jestes
            klientem ktory daje im chleb i MASZ prawo wymagac tego co bylo w kontrakcie.
            Naprawde trzymam kciuki za Wasz wypoczynek-lencie sie tam i bezpiecznie
            wracajcie.
            Arek
            • sonkaka Dziękuję 07.07.06, 11:44
              Chciałabym podziękować za Wasze wypowiedzi bo właśnie zrezygnowałam z pobytu w
              Montemar Beach, miałam wykupiony all inclusive i wybierałam się tam z mężem i
              1,5roczną córeczką.
              Cieszę się że mogę uniknąc wszystkich tych nieprzyjemnych sytuacji, a sobie
              awantur i spędzę urlop w fantastycznych warunkach w Egipcie.
              Znam Grecję i weim że tam ogólnie nie ma luksusów ale perspektywa stania w
              kolejce po nieświeży obiad, i dzielenia pokoju z mrówkami i karaluchami zrobiła
              swoje.
              Pozdrawiam.
            • grecja-hotele Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 02.06.07, 17:13
              Autor: ~pozdroznik 25-05-2007 16:41 wyślij odpowiedź

witam szczerze niepolecam tego kompleksu w tym roku 2007 trwaja tam powazne
              prace rementowo budowlane,wszedzie sa koparki,betoniarki pracujace od switu do
              zmierzchu,oddanych jest kilka nowych pokoi ale i jest jeszcze duzo starych
              malych i smierdzacych pokoikow z pordzewiala klima ktora ledwie pracuje,widoki z
              okna ...na koparki i robotnikow,mimo inormacji i zapewnien przed kupnem ze jest
              super i wspaniale to jednak tak niejest a nawet dla osob ktore chca wypoczac
              jest to horror wszedzie pył,i kurz,halas...baseny bez wody bo caly czas sie
              pyli...!jesli wybierasz sie tam z dzieckiem to radze zmienic hotel chyba ze
              bedzie sie bawic w budowlanca przy betoniarce lub skaczac po szkieletach
              budynkow,jeden plastikowy placyk zabaw 3m na 2m wielki,trawa porozkladana z
              murawy boiska by zakryc beton i brud,co do barkow przy basenie i przy plazy hmmm
              nadal sa w remoncie wiec ich poprostu niebylo lub napoje byly wydawane pomiedzy
              rusztowniami,choc pracownicy i szefostwo bardzo mile i uczynne starajace sie
              udob*****c zawiedzonych klientow taki jest pozytyw tej wycieczki,jak ktos chce
              to moge wyslac aktualne otki jak odbiega rzeczywistosc od obrazkow z folderow
              biur podrozy...ja osobiscie zrezygnowalem z tej malowniczej okolicy i
              przenioslem sie do lepszego kompleksu niopodal,a tam dzieci naprawde mialy
              frajde z wyjazdu a i rodzice odpoczeli,napisze jeszcze ze kompleks Montemar
              bedzie super ale dopiero w 2008 roku wtedy mozna sie tam wybierac w
              ciemno...pozdrawiam
            • grecja-hotele Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 02.06.07, 17:13
              Autor: tesa 01-06-2007 09:52 wyślij odpowiedź

właśnie wróciliśmy z montemar, jestesmy zadowoleni Co do remontów... no coż to
              jest przecież niski sezon, przygotowania do pełnego trwają... nie odczuwałam
              żadnego dyskomfortu przechodząc koło pracujących budowlańców, wszystko
              wynagradzałały nam prawie puste plaże, niezatłumione uliczki i tawerny oraz
              piekne widoki

Jola
            • grecja-hotele Re: MONTEMAR Beach Resort *** Rhodos 02.06.07, 17:14
              Autor: ~gabrys01 01-06-2007 15:15 wyślij odpowiedź

właśnie wróciłem, byłem z 2 letnim dzieckiem polecam życ nie umierać jedzenie
              picie nie do przerobienia ,co do dzieci to ośrodek przystosowany w100% prace się
              kończą, ale nikomu nie przeszkadzają, też wcześniej czytałem forum, a na miejscu
              miłe zaskoczenie, a ci co piszą negatywy to jakieś (rozpieszczuchy i niewiem jak
              by musiało być żeby im dogodzić) pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka