Dodaj do ulubionych

kS Łomianki i burmistrz Grądzki

10.09.06, 19:29
Jestem sympatykiem klubu od kilku lat. Ostatnio będąc na meczu naszego
zespołu dowiedziałem się że pan Grądzki niszczy nas łomiankowski klub
piłkarski. Dowiedziałem sie też że dzwoni po sponsorach klubu i namawia ich
do zerwania umów, wysyła jakieś donosy nasyła ciągle straż miejską i policję.
Patrole przyjeżdzają i się okazuje, że nic tu się nie dzieje, jeżdzą na darmo
i się denerwują, bo zamiast pilnować porządku jeżdzą w kółko.
Do tego p.Grądzki namawia piłkarski związek do zabrania klubowi licencji
czyli wycofanie go z rozgrywek.
Ludzie ja nic już nie rozumiem po co on to robi? W klubie trenuje tyle
dzieciaków czy nie szkoda tego wszystkiego.
Pan Grądzki jeszcze niedawno mocno promował klub rugby wydawał na nich setki
tysięcy zł który później zlikwidował, teraz zlikwidoał UKS Ognisko w którym
trenował mój syn, a teraz chyba chce zniszczyć KS Łomianki.
Czy tak wygląda w Łomiankach rozwój sportu dla mieszkańców?
O co tu chodzi?
Obserwuj wątek
    • mazowianka Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 10.09.06, 20:42
      A nie chodzi przypadkiem o przejęcie terenu boiska pod jakieś pawilony
      handlowe, podobno nasz kochany geniusz dogadywał się z właściecielem
      Mark-polu aby zlokwidować boisko a teren przekazać P. M.........
      Jeśli tak to jest poprostu granda, mieszkańcy Łomianek OBUDZCIE się,
      za chwilę będzie za póżno!!!!!
    • krzysiom1 Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 10.09.06, 20:42
      Dobre pytanie!
      To co robi Pan Grądzki i Pan Sokołowski w róznych tematach, niestety niewiele
      ma wspólnego z dobrem mieszkańców!
      Leć Sokole!
      Spływaj Grądzki!
      • papirus22 Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 10.09.06, 21:00
        no cóż wszystko to co napisałeś potwierdzam!
        vb.Grądzki niszczy nasz klub
        Wydaje mi się że można by napisać dużo, duzo wiecej. Boisko jest w centrum
        Łomianek, teren atrakcyjny, przekazny za darmo jeszcze przed wojną na cele
        sportowe przez Habe Raabego.
        Można wiele pisac o spotkaniu p. Grądzkeigo we wrzosie, o projektanatch co
        pawilony już rozrysowywali na boisku(niektóre były juz zarezerwowane dla
        niektórych osób), o zbieraniu podpisów przy klubie na jedną z partii i
        stawianiu za to piwa, o blokowaniu rozliczenia się klubu z środków przez 9
        miesięcu(dopiero interewencja kancelarii prawnej przyspieszyła sprawę), o
        donosach na Prezsa klubu do prokuratury(wszyscy świadkowie podtzrymali wbrew
        p.Grądzkiemu i jego ludziom wersję prezesa), potwierdzam też że Grądzki
        napuszcza straż miejska i policje na kontrole, które nic nie wykazują-sm byłem
        świadkiem. Można by jeszcze napisać o ciekawszych sprawach własnie o klubie
        rugby, który p.Grądzki zniszczył-zapytajcie burmistrza jak zakończył współpracę
        z p.Szumskim i dlaczego tak(szefem rugby:)))
        Można by pisać wiele, chodzi tylko i wyłącznie o przejęcie tego terenu i
        przekazanie go innym na inne cele, wbrew woli dawnego właściciela. Przez klub
        od 1993 roku przewinęło sie kilka tysiecy osób, dzieci, młodzież ich rodzice,
        zawodnicy. Rola wychowacza jaka pełni klu jest nieoceniona, a teraz taki pan
        niszczy dorobek i tradycje przedwojenne, bo cos mu się wydaje...nie poddamy
        się!!!
        • krzysiom1 Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 10.09.06, 21:07
          Normalka!
          Grądzki wszędzie gdzie może próbuje załatwiać swoje interesy mając gdzieś
          interes mieszkańców! Kłamie, przeinacza fakty.
          Ciekawe na jakiej zasadzie PiS go popiera?
          • papirus22 Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 10.09.06, 21:10
            pewnie trzeba będzie to sprawdzić:)
    • andrzej.zalewski.6e3 Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 11.09.06, 09:50
      kompal2 napisała:

[...] teraz zlikwidoał UKS Ognisko w którym
      > trenował mój syn, a teraz chyba chce zniszczyć KS Łomianki.

Czy możesz powiedzieć coś więcej o UKS Ognisko? Dziś właśnie mój syn zamierza odbyć pierwszty trening..
      • kompal2 Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 25.09.06, 10:18
        Czy to prawda, że UKS Ognisko dowodzony przez P.Grądzkiego przegrał wczoraj
        15-0? Wstyd!!!
        Z tego UKS odeszło kilkanaście osób do klubów warszawskich(Hutnika, Polonii),
        bo rodzice nie widzą szansy na podnoszenie swoich umiejętności.
        Czy tak ma wyglądać gminny klub sportowy o którym pisze p.Grądzki w ostatnim
        nr. GŁ? W zeszłym roku też nasze dzieciaki przegrywały jeszcze wyżej. Nie
        dopuście do tego aby pan Grądzki zabrał dzieci z KS Łomianki, my już ten błąd
        raz zrobiliśmy. Dziś jeżdzę z synem po warszawie.
        • esscort Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 25.09.06, 10:24
          kompal2 napisała:

> Czy to prawda, że UKS Ognisko dowodzony przez P.Grądzkiego przegrał wczoraj
          > 15-0? Wstyd!

O, to byłby ładny wynik.
          • papirus22 Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 25.09.06, 10:41
            kompal2
            chyba trochę się pomyliłeś z tego wiem to było 16-0 z Dębem Wieliszew!!!
            No Legia to to nie jest!
        • az_project Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 25.09.06, 11:09
          kompal2 napisała:

> Czy to prawda, że UKS Ognisko dowodzony przez P.Grądzkiego przegrał wczoraj
          > 15-0? Wstyd!!!
          UKS Ognisko nie jest dowodzony przez Grądzkiego - ten lansuje fuzję obydwu klubów do tworu gminnego podległego gminie. To prawda, że nasi 10 i 11 letni chłopcy przegrali Z Białołęką 15:0 w sobotę, w niedzielę z kolei przegrali 7:1 z Zielonką. W UKS-ie grają chłopcy, którzy bardzo chcą się nauczyć grać w piłkę (jednym z nich jest mój syn). Latem odszedł do warszawskich drużyn trzon zespołu (7 chłopców), ci którzy grają teraz stawiają na boisku swoje pierwsze kroki. Podziwiam ich za samozaparcie. Po przegranym meczu 20.09 z Legią Bemowo (5:0) 12 chłopców przyszło w sobotę na mecz z Białołeką. Dostali baty, ale wiedzieli od początku, że nie mają szans z doświadczoną i dobrze ułożoną drużyną. 9-ciu z nim chciało się jeszcze wstać rano w niedzielę i w osłabionym składzie zagrali w Zielonce 9 na 11 (w dugiej połowie 8 na 11 - kontuzja bramkarza). Mimo to w drugiej połowie strzelili bramkę! Nikt UKS Ognisko nie pomaga (z wyjątkiem rodziców). Nie wiem, dlaczego w okół UKS Ognisko tyle złej atmosfery, politycznych przepychanek. Czy nie powinno nam wszystkim zależeć na rozwoju takich inicjatyw w gminie?
          • papirus22 Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 25.09.06, 11:58
            aha, czyli jednak przegrali z Białołęką, a nie Dębem Wieliszew. Byłem tylko na
            początku meczu w sobotę. Nie ma to znaczenia, takie wyniki zniechęcają do gry.
            Szkoda dzieciaków...
            • lomek2 Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 25.09.06, 12:23
              Jaki efekt chcesz osiągnąć krytykując WSZYSTKO, co akurat nie jest idealinie po
              Twojej myśli? To, że Grądzki rozwala KS Łomianki, czy co gorsza usiłuje
              rozparcelować boisko gminne (które istniało kiegi Grądzki jeszcze fajdał w
              pieluchy i dużo, dużo wcześniej) to nie znaczy, że należy krytykować wszystko co
              się dzieje wokół ICDS. Dzieci guzik obchodzą takie rzeczy, chcą coś robić i to
              jest super. Rodzice im pomagają, nie szukają miejsca w klubach Warszawskich i to
              jest super do kwadratu. Że się nie zawsze udaje a oni się nie zniechęcają, to
              jest super do sześcianu!
              • esscort Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 25.09.06, 13:01
                lomek2 napisał:
                Że się nie zawsze udaje a oni się nie zniechęcają, to jest super do sześcianu!

Chyba jednak się trochę zniechęcają. Poza tym warto sygnalizować problemy zanim
                to super do szescianu skończy się katastrofą. Gdy władza zaczyna się wtracać do
                tego typu przedsięwzięc, to katastrofa z reguły następuje - tym bardziej, gdy
                jest to władza łomiankowska, która dobrze pamięta piosenkę Młynarskiego "Co by
                tu spieprzyć, panowie", więc jeżeli jej coś wychodzi, to najwyżej włosy z brody
                jednego faceta.
                • krzysiom1 Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 25.09.06, 13:24
                  Dokładnie..
                  był sobie KS Łomianki, miał wyniki, kształcił młodzież.
                  Zaiteresował się nim Grądek i po ptakach...
                  UKS OGNISKO kuleje, KS Łomianki w tarapatach a Grazki w Gazłomie wypisuje
                  dyrdymały co on dla tej młodzieży nie robi....
                  • lomek2 Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 25.09.06, 13:53
                    Nie neguję.
                    Ale czerpanie satysfakcji z tego, że cieciom nie wyszło (tak to wygląda) to coś
                    innego niż to o czym piszecie.
                    Po prostu nawołuję o przyzwoitość.
                    • papirus22 Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 25.09.06, 14:05
                      obawiam, się że po 3 albo 4 takim wyniku meczu nikt nie przyjdzie na trening i
                      wszystko się sypnie, ile można przegrywać. Nawet nadludzka ambicja gdzieś
                      zginie, czy o to chodzi?
                      • lomek2 Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 25.09.06, 14:09
                        Nie o to mi chodziło. I Ty o tym wiesz. NIe odwracaj kota ogonem.
                        • papirus22 Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 25.09.06, 14:45
                          to nie ja niszczę ks łomianki, nie ja próbuję podebrać zawodników, nie ja
                          próbuje lawirować pomiędzy UKS i KS.
                          Ja nigdy nie przegrałem tak wysoko, ani nie przypominam sobie, aby któraś z
                          drużyn w KS tak przegrała. Wiem że dwie czy trzy porażki nawet jedną brakmą
                          mocno dołują, wiem jak zniechęcają, a 15-0 czy 16-0 to już musi boleć:(
                          UKS powstał z inicjatywy burmistrz gradzkiego, który zabrał trenera szkolącego
                          zawodników KS, o szczegóły pytaj prezesa klubu nie mnie.
                          Po co b.Gradzki pakuje się w sport, skoro nie zna się na tym, ani nie rozumie
                          problemów, matacząc przy tym. Twierdzi np. że gmina nie może finansować klubów,
                          to jak to jest w innych gminach, gdzie gminy finansują kluby bez żadnych
                          problemów, u nas tak nie można!
                          Zniszczyć mozna wszystko jest to proste, gorzej coś stworzyć szczególnie z
                          niczego. Boisko powstawało latami dzięki wysiłkowi członków klubu, od
                          ogrodzenia, przez brakmi, łapacze, budynek, murawę, wszystko robiliśmy sami.
                          Łatwo przyjść na gotowe i to zabrać albo zniszczyć. Dużo trudniej jest cos
                          zbudować!
                          • esscort Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 25.09.06, 14:52
                            Bo w Łomiankach władza jest chora, gdy czegoś nie kontroluje.
                          • az_project Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 25.09.06, 15:55
                            papirus, sprawdź PW proszę
                          • lomek2 Re: kS Łomianki i burmistrz Grądzki 25.09.06, 18:24
                            Z uwagi na ciągły brak korelacji Twojej wypowiedzi z moją, poddaję się
                            :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka