Dodaj do ulubionych

APHRODITE BEACH (***+)-Kreta-Kissamos/Kastelli

09.06.06, 20:24
cyt. Gość: AW 03.08.2004 14:48

Bardzo przyjemny, nowy hotel. Pokoje przestronne, z aneksem kuchennym i
indywidualnie sterowaną klimatyzacją. Z balkonu widok na morze i góry. Blisko
piaszczysta, ciemna plaża - dogodne zejście do wody. Hotel położony na skraju
miejscowości Kissamos. Właściciele sympatyczni i życzliwi.
Jedzenie serwowane. Kolacje urozmaicone i smaczne.
Warto pożyczyć samochód np. jeep. W pobliżu jest przepiękna plaża Balos.
Można
tam popłynąć statkiem (z pobliskiego portu) lub pojechać samochodem
terenowym.
Warto!
Życzę miłego pobytu i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • grecja-hotele Re: APHRODITE BEACH (***+)-Kreta-Kissamos/Kastell 09.06.06, 20:25
      cytat:
      atena3000 22.10.04, 12:05 + odpowiedz

Hotel jest calkiem nowy, bardzo ladny.

POKOJE: Pokoje sa dosyc duze (jak na 2 osoby), sa to apartamenty w ktorych moze
      mieszkac do 4 osob (2 na wielkim lozu malzenskim, a 2 na rozkladanej sofie -
      dobre rozwiazanie dla rodzin z dziecmi), ale jezeli sa tylko 2 osoby to
      oczywiscie tylko 2 osoby uzytkuja apartament. W pokoju jest oczywiscie
      lazienka, aneks kuchenny, w ktorym sa kuchenka, lodowka, talerze, szklanki,
      podstawowe garnki, nie ma sztuccow. Chyba kazdy pokoj ma balkon. Czesc pokoi
      jest z widokiem na morze, reszta z widokiem na gory. W pokoju jest telewizor i
      klimatyzacja. Pokoje sa sprzatane chyba 2 lub 1 raz w tygodniu, w tym samym
      czasie wymieniana jest takze posciel i reczniki.

BASEN, PLAZA: Przy hotelu jest basen, nieduzy ale czysty. Przy basenie sa
      bezplatne lezaki i parasole (jest ok 10-12 lezakow i 3 parasole). Lezaki i
      parasole na plazy sa platne - 5 EURO za komplet (2 lezaki i parasol). Hotel
      lezy bezposrednio przy plazy. Plaza jest bardzo ladna, czysta. Jest to malutka
      zatoczka, woda na dosc dlugim odcinku wglab jest plytka. W morzu jest piasek,
      nie ma kamieni, ani zwirku.

POSILKI: Posilki sa serwowane (przynajmniej tak bylo w pazdzierniku wiec nie
      wiem czy to ze wzgledu na mala liczbe osob w hotelu). Na sniadanie sa 3 rodzaje
      pieczywa, kawalek slodkiego ciasta, maslo i dzem i do tego na przemian sa:
      plasterek mielonki + jajko lub 2 paseczki sera zoltego + pomidor. Napoje do
      sniadania sa bezplatne. Sa to sok pomaranczowy, kawa, herbata. Nie jest tego
      duzo, ale spokojnie mozna sie tym najesc, a jezeli komus nie wystarczy to
      zawsze mozna dokupic cos w sklepie. Przyklady obiadokolacji: I zestaw: grzanki
      z serem feta, pieczona noga z kury, zapiekane ziemniaki, cos w rodzaju naszej
      mizerii, 2 galki lodow. II zestaw: Zapiekane faszerowane miesem pomidory,
      salatka grecka, makaron, owoce: winogrona+jablko. Czasami sa tez regionalne
      potrawy np III zestaw: ser feta, Moussaka, salata z tunczyjiem, owoce. Napoje
      do obiadokolacji sa platne. Przykladowo puszka 0,33 Coca-Coli kosztuje 2 EURO.
      Posilki sa smaczne, serwowane apetycznie i czysto.

OKOLICA: Hotel polozony jest na obrzezach miejscowosci Kissamos (zwanej tez
      Kasteli), do centrum pieszo jest ok. 10 minut. Jest to typowa grecka "wioska",
      troche zaniedbana, ale ma swoj klimat. Jest kilka sklepow i kilka miejsc gdzie
      mozna cos zjesc. Szczegolna polecenia jest wycieczka statkiem na Balos i
      Gramvousse. Port z ktorego odplywaja statki znajduje sie 3 kilometry od hotelu,
      mozna isc pieszo (droga nieciekawa wzdluz ulicy) lub zlapac jakis autobus.
      Bilet na statek w obie strony kosztuje 20 EURO. Wycieczka jest calodniowa.
      Naprawde warto tam pojechac. Najpierw statek doplywa na Gramvousse jest to
      wyspa, na ktorej znajduja sie ruiny "twierdzy". Pozniej statek plynie na Balos
      jest to laguna, z bialym piaskiem i morzem w odcieniach blekitu i koloru
      turkusowego. Widoki sa piekne.

Ogolnie bardzo polecam ten hotel. Bylam tam w pazdzierniku 2004 roku i jestem
      bardzo zadowolona. Wlasciciele dbaja o mieszkancow hotelu. Na pozegnanie
      zostalismy poczestowani regionalnym trunkiem i czekoladowymi ciasteczkami. Az
      lezka w oku niejednemu sie zakrecila na mysl o tym, ze trzeba juz wracac do
      domu.
    • grecja-hotele Re: APHRODITE BEACH (***+)-Kreta-Kissamos/Kastell 09.06.06, 20:27
      cytat:
      Re: AFRODITE BEACH (***+) - Kreta -Kissamos
      agromag 12.05.05, 09:22 + odpowiedz

Jeszcze jedno pytanie.
      Chyba Itaka mi coś ściemnia , jako dwie rodziny mamy dwoje dzieci powyżej 12
      roku w związku z tym płacimy pełną opłatę czyli pomijając zwrot za 3 osobę mamy
      trzy pokoje. Itaka sugeruje że w Afrodite są studia i apartamenty iproponuje
      nam apartament i studio. Co o tym sądzisz z tego co pisałaś wynika że pokoje są
      jednego rodzaju.
      Proszę daj znać.
      Grzegorz
    • grecja-hotele Re: APHRODITE BEACH (***+)-Kreta-Kissamos/Kastell 09.06.06, 20:30
      cytat:
      • Re: AFRODITE BEACH (***+) - Kreta -Kissamos
      atena3000 30.06.05, 10:09 + odpowiedz

Witam wszystkich ktorzy wybieraja sie w tym roku do hotelu Afrodite Beach.

Jezeli chodzi o pokoje to trudno mi powiedziec jaka jest roznica pomiedzy
      studio a apartamentem. Nie wykluczam, ze sa i studia i apartamenty. Ja bylam w
      pazdzierniku wiec gosci w hotelu nie bylo duzo. Jedna czesc hotelu byla w o
      gole nie wykorzystana, wiec moze tam byly studia. W kazdym razie ja bylam w
      apartamencie. Na specyfikacji ktora otrzymalismy od Itaki byla informacja: 1
      ap. 1 pok. 2 dostawki, w praktyce oznaczalo to pokoj w ktorym bylo loze
      malzenskie i rozkladana sofa, my mieszkalismy w tym pokoju we dwojke.
      Apartament wygladal dokladnie tak ja na stronie Itaki
      www.itaka.pl/strony/1/i/546.php. Loze malzenskie jest naprawde
      duze, ale
      na rozkladanej sofie nie polecalabym spac wiecej niz 1 osobie (ale to tylko
      moje zdanie ;-)) Mozna tez sprawdzic informacje o studiach i apartamentach
      bezposrednio na stronie hotelu. W tym momencie nie pamietam tej strony ale mam
      folder hotelu jak znajde tam adres strony to podam go, albo mozna poprosic
      Itake o podanie ich strony.

Jezeli chodzi o zdjecia to nie mam zdjec, na ktorych bylby hotel czy bliska
      okolica hotelu. Zdjecia na stronie Itaki dobrze oddaja to jak wyglada hotel.
      Jedynie basen na zdjeciach wydaje sie byc wiekszy niz w rzeczywistosci.

Aha i jeszcze jedna sprawa, tylko niektore pokoje sa z widokiem na morze, ale
      raczej niewielka ich czesc, wiekszosc jest na gory i droge, w kazdym razie
      widok jest ok, poprostu wolna przestrzen.

Jezeli jeszcze macie jakies pytania to chetnie odpowiem.
    • grecja-hotele Re: APHRODITE BEACH (***+)-Kreta-Kissamos/Kastell 09.06.06, 20:30
      cytat:
      korzonekk 24.06.05, 08:46 + odpowiedz

Goraco polecam. Nowy hotel w Kissamos bardzo ładny. Bardzo mila atmosfera,miła
      obsługa, smaczne i obfite posilki, blisko plazy, mały ale bardzo czysty basenem
      przy hotelu. Jedyne zastrzezenia plaza jak dala mnie za droga (5 Euro za 2
      lezaki) biorac pod uwage ze zadko ja ktos sprząta, za to bardzo bezpieczna bo
      połozona w zatoczce, gdzie nie ma dużych fal.Drugie zastzezenie - nie kupowac
      napojów w barze (1 filizanka herbary Lipton 2 Euro).
      Będąc tam warto wybrac sie na oddalona ok. 7 km. dużą, przepiekna plaze w
      Falasarnie.
      Ogolnie hotel bardzo fajny, byc moze troche droższy niz inne o tym samym
      oznaczeniu (***+) ale twierdze, ze warto doplacic te 200zl i cieszyc sie
      spokojnymi wakacjami.
      Więcej informacji GG:2198340.
    • grecja-hotele Re: APHRODITE BEACH (***+)-Kreta-Kissamos/Kastell 09.06.06, 20:32
      cytat:

agaszaga 14.07.05, 10:28 + odpowiedz

Hej, ja wczoraj wróciłam z tego holtlu i jestem bardzo bardzo zadowolona, że go
      wybrałam. Właściciele przesympatyczni, uwielbiają dzieci, atmosfera niemalże
      rodzinna, czyste przestronne pokoje, basen niewielki, ale czysty. No i jeszcze
      bliskość plaży. Duży plus. Chętnie odpowiem na pytania, pozdr - Aga
      • grecja-hotele Re: APHRODITE BEACH (***+)-Kreta-Kissamos/Kastell 09.06.06, 20:46
        cytat:
        kropka995 11.01.06, 14:48 + odpowiedz

A ja zamierzam wybrac sie do tego hotelu w tym roku w maju. Czy ktos mi moze
        powiedziec w jakich godzinach serwowane sa posilki? Bede wdzieczna. Oraz czy
        mileiscie do wyboru pokoj (mam na mysli widok na morze czy tez gory)
        • grecja-hotele Re: APHRODITE BEACH (***+)-Kreta-Kissamos/Kastell 09.06.06, 20:47
          cytat:
          alo76 26.01.06, 11:59 + odpowiedz

Ja tez wybieram sie tam w tym roku na przelomie maja i czerwca, z mezem i
          dwulatkiem. prosze o odpowiedz czy rzeczywiscie te pokoje sa tak przestrone i
          czy kazdy posiada kuchenke i lodowke? bylaby to super sprawa dla rodziny z
          takim maluchem jak nasz :-) dziekuje!
        • grecja-hotele Re: APHRODITE BEACH (***+)-Kreta-Kissamos/Kastell 09.06.06, 20:48
          cytat:

dp20 27.01.06, 10:28 + odpowiedz

Pokoje sa duze. W tych pokojach, w ktorych byli turysci Itaki, byly aneksy
          kuchenne z lodowka, kuchenka i podstawowymi naczyniami. Hotel polozony jest
          prostopadle do morza i tylko kilka okien jest od strony ulicy i gor. Byc moze sa
          to okna dwupokojowych apartamentow, ale gdy ja tam bylam, nikt tam nie mieszkal.
          W pozostalych pokojach jest jednoczesny boczny widok na morze i gory oraz
          bezposredni widok na oddalony sasiedni hotel.
          Pozdrawiam
          AW
        • grecja-hotele Re: APHRODITE BEACH (***+)-Kreta-Kissamos/Kastell 09.06.06, 20:48
          cytat:
          aga_maja_i_m 31.03.06, 23:36 + odpowiedz

Witaj Alo76,
          ja rowniez wybieram sie do tego hotelu na przelomie maja i czerwca (31 maja-14
          czerwca). Jade z mezem i dwuletnia coreczka. Byloby swietnie spotkac Cie z
          rodzinka na miejscu. Takie dwulatki sa absorbujace, a we dwojke moze jakos
          daliby rodzicom odetchnac :)

Pozdrawiam serdecznie,
          Agnieszka
        • grecja-hotele Re: APHRODITE BEACH (***+)-Kreta-Kissamos/Kastell 09.06.06, 20:49
          mikamik 09.06.06, 18:24 + odpowiedz

www.aphroditebeach.com/
          • nathalka2 Re: APHRODITE BEACH (***+)-Kreta-Kissamos/Kastell 22.06.06, 12:55
            Wlasnie wrocilismy!
            bylo bardzo sympatycznie - Afrodyta (wlascicilka) jest bardzo mila i przyjazna
            osoba. Jej maz - Dimitr(i) nieco mniej otwarty (przynajmniej przy pierwszym
            poznaniu), pozniej bylo juz duzo lepiej. Sa naprawde dobrze nastawieni do
            dzieci - bylismy w sumie w 14 osob, w tym 2 maluchow 2-latkow. Jedyny minus to
            sniadania - po 2 tygodniach jajek i pomidora na zmiane z serem i mielonka z
            przyjemnoscia zjadlam dzis muesli...
          • grecja-hotele Re: APHRODITE BEACH (***+)-Kreta-Kissamos/Kastell 03.07.06, 14:05
            www.ocenyhoteli.pl/index.php/hotele/zobacz/afrodite_beach
            • grecja-hotele Re: APHRODITE BEACH (***+)-Kreta-Kissamos/Kastell 18.09.06, 00:15
              Polecam wszystkim, którzy nie cierpią kombinatów turystycznych na tysiace ludzi.
              Jest cicho, kameralnie i rodzinnie. Przesympatyczni właściciele: Afroditi i
              Dimitri. Znają doskonale angielski, a Afroditi uczy się polskiego od swoich
              gości, robiąc sobie "ściągi". Miła, wesoła i sympatyczna rodzina, wieczorami
              siedzieliśmyu z nimi przy basenie rozmawiajac o Krecie, Grecji, Grekach,
              Polakach Polsce i o czym się tylko da. Hotel jest przy samej plaży, i w
              przeciwieństwie do innych ma plazę piaszczystą w skalistej zatoczce. Nie jest to
              piasek z Sopotu, ale zawsze. Przy innych hotelach są kamuzy jak na gołoborzu pod
              świętym Krzyżem. Za leżaki na plaży nie trzeba płącić jeśli sie coś zamówi,
              polecam soki wyciskane z pomarańczy i bananów za 3 euro. Wszyscy kawosze (sam
              nie pije kawy) pieli z zachwytu nad kawą frappe. Zresztą po zapoznaniu sie z
              włascicielami, mieliśmy taryfę ulgową, często sami stawiali drinki i nie
              chcieli pieniędzy. Dlatego zawsze dawałem napiwki kelnerom, którymi są synowie
              właścicieli: Ianis i Nicolas. Naprawde mili ludzie. Plaża jest tak blisko, że
              puszczaliśmy tam chłopców samych siedzać samemu w hotelu.
              Kupując pobyt u bardzo fajnego faceta w Jankach k/W-wy (Swiat wypoczynku czy coś
              takiego ) powiedziałem że boję sie widoku na smietnik albo parking ;-) i po
              przyjeździe co? Widzę parking z okna ;-) ale to blatego że hotel stoi bokiem do
              morza. Widok na góry jest niesamowity. Woda jest płytka do ok 50 m od brzegu.
              Pokoje (studio) wyposażone w kuchnię, lodówkę szafki, sztućce,gary etc. więc nie
              polecam brania czajników, grzałek bo tylko sie robi oborę.
              Jedynym mankamentem są posiłki: ciągle to samo, ale obok przez płot jest
              taverna, którą prowadzi młody facet Giorgios, którego żona jest Polką. Również
              niesamowicie gościnny facet. Byliśmy u niego 4 razy i za każdym razme kończyło
              sie że przynosił swoją raki i desery za które nie chciał pieniedzy.
              Kissamos to mała mieścina, bez specjalnych zabytków, ale dobre miejsce wypadowe
              na wycieczki. Polecam wypożyczenie samochodu - Matiz za 18 euro za dobę. Do
              jeżdzenia po Krecie trzeba mieć nerwy - dla tych którzy Kretę znają z folderów
              uprzedzam, że są tam góry wyższe niż Tatry. Droga do Rethymno to miejscami
              serpentyna przyklejona do skał, pod którymi jest 200 metrowa przepaść. Dla ludzi
              o mocnych nerwach jest tez wyprawa do laguny Balos - droga sie urywa a potem
              jest ścieżka żwirowa cały czas pod górę - z jednej strony góra z drugiej
              przepaść ;-)
              W wypożyczalni Kissaos przy głównej ulicy pracuje Polka - mozna sie łatwo
              dogadać. W tawernie 3 domy dalej pracuje równiez Polka.
              Wszystkim polecam nauczenie się paru zdać po grecku - to świetnie działa na
              miejscowych, stają sie przyjaźni i otwarci. Dzień dobry, dziekuję etc znają
              wszyscy ale polecam uniwersalne zdanie (dzięki Afroditi!!! :-)) ): Mu aresa to
              ... (Lubię ...) psari - rybę, krasi - wino, falasa - morze, etc. Można
              zaszokować ekspedientki ;-)
              Jak ktoś będzie w hotelu - prosze pozdrowić od Marcina i Marty.
              Miłego pobytu
    • scotchwhisky007 Re: APHRODITE BEACH (***+)-Kreta-Kissamos/Kastell 21.09.06, 20:57
      Witam,
      to ja pozwolę się trochę nie zgodzić z tymi fajnymi opiniami. Po pierwsze hotel
      jest dwugwiazdkowy, po drugie za rzadko sprzątane są pokoje, po trzecie
      jedzenie jest monotonne do bólu, po czwarte właścicielka NIE LUBI dzieci, po
      piąte basen jest czyszczony za rzadko. Jak chcecie pojechaćdo hotelu za
      rozsądne pieniądze, ładnego, czystego z bardzo miłymi gospodarzami to polecam
      Green Bay na Thassoss.
      Robert
      • grecja-hotele Re: APHRODITE BEACH (***+)-Kreta-Kissamos/Kastell 08.11.06, 01:09
        To ja pozwolę sie nie zgodzić z Twoją opinią:
        1) nie znam się na gwiazdkach, ale było czysto i przytulnie.
        2) nie wiem czy co 2 dni sprzątanie to jest żadko.
        3) fakt, jedzenie jest monotonne i lekko niestrawne jak dla mnie. Chodziliśmy do
        tawerny obok na wyśmienitą rybę.
        4) Właścicielka lubi dzieci, przynajmniej polubiła moje. Inaczej nie mogę
        uzasadnić dawania im lodów, cukierków, ciastek i napojów za darmo. Ale może nie
        lubi wszystkich ;-)
        5) Basen był czyszczony codziennie wieczorem.
        • neronka Re: APHRODITE BEACH (***+)-Kreta-Kissamos/Kastell 16.05.07, 19:04

forum.gazeta.pl/forum/72,72177,3203097,,,60075988,VTP_GRECJA.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka