Dodaj do ulubionych

Pomysł na prezent pod choinkę!!!

11.11.06, 20:18
Może macie pomysły na ciekawy prezent pod chonikę. Nie mam zupełnie pomysłu
co kupić, a wolałabym nie zwlekać do ostatniej chwili. Myślałam o kolecje FP,
ale czy dla bardzo ruchliwego dziecka sprawdzi się teaki prezent?!
Piszcie wszystko, co wg Was jest interesujące dla dzieci prawie
półtorarocznych.
Obserwuj wątek
    • katarzynasg Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 11.11.06, 20:34
      ja myślę o koniu na biegunach, mysle jeszcze o misiu interaktywnym ktory
      wskazuje kolory bo na cyferki chyba jeszcze za wczesnie, a jesli chodzi o
      reszte rodzinki to jak najbardziej wskazane sa wszelkiego rodzaju autka i inne
      meskie akcesoriasmile
    • patoga Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 11.11.06, 20:35
      ja też bym chciała wiedzieć,tyle że moje dziecko najbardziej lubi mnie jako
      zabawke, dziś pół dnia zakładała i ściągała mi tą smycz do telefonu na głowę.
    • asia_mod Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 11.11.06, 20:38
      Konia na biegunach ma kupić chrzestna, my myślimy o jeździku. bardzo małemu
      podobał się ten pojazd u znajomych. Może nawet kupimy na mikołajki, u nas w domu
      jest gdzie jeździć, więc myślę, że na pewno się sptawdzi. Oglądamy też
      wszelkiego rodzaju zabawki grająco-mówiące. miłosz ma już kilka takich i
      świetnie się nimi bawi. Lubi też samochodziki i trąbki, ale to już mamy.
      • paulinka84 Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 11.11.06, 21:55
        Mi brakuje pomysłów. Mamy rower, konia na biegunach, klocki, samochody, misie,
        układanki itd. Chyba kupimy coś z FP, bo uważam, że zabawki tej firmy warte są
        swojej ceny - może grający uczący, szczeniaczek uczniaczek albo krzesełko
        uczydełko. Od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem małego pieska snopy
        FP, więc moze pieska tez kupimy. Synek dostanie pewnie prezenty tylko od nas
        (rodziców), moich rodziców i chrzestnego. O prezentach od teściów czy
        chrzestnej możemy zapomnieć. Niestety moi teściowie wychodzą z założenia, że po
        co kupować nowe zabawki skoro dziecko może pobawić się uzywanymi (co mi się w
        głowie nie mieści!), albo po co wogóle dziecku zabawki jak zaraz sie znudzą i
        pójdą w kąt. Po co ciuchy, skoro zaraz wyrośniesad ehhhh.....
        • sdec Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 11.11.06, 22:19
          Mamy Grający Uczący FP, ale nie za bardzo interesuje się nim synek. W zasadzie
          niczym na dłużej się nie interesuje. Najchętniej bawi się stolikiem Chicco i
          jeździkiem. Lubi też klocki Duplo, ale na razie tylko je rozwala i rzuca nimi.
          Podoba mi się pomysł z koniem na biegunach, ale myślę, że mamy za małe
          mieszkanie i taki koń już nigdzie by się nie zmieścił.
          • magalik Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 12.11.06, 08:26
            dla dziewczynki malutki, lekki wozeczek - Natalka ostatnio dostala i jest u nas
            hitem, wozi w nim lalki, misie i cos sie da. na spacerach to samo bo w swoim juz
            siedziec nie chce
            my kupimy sanki, a zabawkami FP mimo ze takie ladne i wogole bawi sie tylko
            chwileczke. woli zabawki z ktorymi mozna cos zrobic a nie tylko guziki wciskac i
            patrzec.
            co do zakladania przed pol dna smyczy na glowe to u nas jest podobnie z
            ladowarka od komorki - ciaga ja za soba gdzie sie da, inne zabawki do ciagniecia
            nie sa tak 'rozchwytywane'smile
    • mama1_24 Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 12.11.06, 10:44
      my kupimy małemu jakiegoś pieska interaktywnego bo zauważyłam, że jak widzi
      pieska to zaczyna szaleć z radości smile
      • mijaczek dla dziewczynek! 12.11.06, 12:16
        wiecie, ja tez caly czas szukalam jakiejs duzej zabawki, ktora bedzie super dla
        Emci i caly czas ogladalam strony FP, zeby cos znalezc... w zeslzym tygodniu
        poszlam z Emcia do grupy zabaw, gdzie mieli cala sekcje pt "kuchnia"
        , czyli garnki, talerze, plastikowe jedzenie, etc. Emka nie chciala stamtad
        wyjsc, wiec wczoraj poszlam do sklepu i kupilam jej zestaw garnkow i patelni
        metalowych, do tego jakies tam lyzki drewniane, etc. drugi zestaw to serwis do
        herbaty plastikowy, trzeci zestaw to drewanien jedzonko, ktore mozna kroic
        drewnianym nozem [poszczegolne czesci np. chleba, marchewki trzymaja sie na
        rzepy, w czasie krojenia, rozpadaja sie - super!!!], no i trzeci komplet to
        jakies tam jedzonko [chleb, jajko sadzone, ser, buleczki] na magnesy, wiec emka
        szaleje z tymi magnesami jak jestesmy w kuchni [na lodowce] a w pokoju gotuje
        nam zupy z klockow i innych rzeczy. totalna rewelka!!!!! polecam!!!! aha, i
        jeszcze kredki i blok!
    • jadis76 Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 12.11.06, 19:37
      moja dziewczynka najbardziej lubi zestaw garnków do gotowania i wózeczek
      spacerówkę
      ma też farmę bardzo lubianą, ale niedostępną w Polsce, no i ukochane
      teletubisie ( pluszowe i do kąpieli )
      pod choinkę, na imieniny i Mikolajki kupiliśmy już taką drewnianą skrzynię
      pelną drewnianych zabawek ( w sumie 8 różnych zabawek, wszystkie z drewna ),
      kupujemy garnuszek na klocuszek i wodny świat - wyspę teletubisiów do kąpieli
      i dwie bajki z teletubisiami bo mala je uwielbia
    • azja811 Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 12.11.06, 19:59
      Mójk syn najbardziej lubi bawić się pomadką mamy i otwierać ją i zamykać,
      ostatnio wpadl na fantastyczny pomysł wział pędzelek i chcial tak jak mama
      pędzelkiem ją nalożyć, pomadka zmaskakrowana, dywan do prania, ściana do mycia,
      dziecko też...poza tym uwielbia grzebać w mamy kosmetyczce, jak dorwie płatki
      kosmetyczne to najpierw serwuje sobie demakijaż a potem rowala go na
      maciupeńkie kawaleczki i mamam ma odkurzenie jak w banku, fantastyczną zabawka
      jest też garnek, kubek i łyżki a i laptop mamy no i sama mama i tata...
      Z normalnych zabawek w rachubę wchodzą tylko autka i piłka którą uwielbia kopać
      reszta zabawek która zajmuje pół pokoju (skąd on ich tyle ma?) służą do
      przestawiania w kata w kąt, nawet te mega interaktywne zajmują mlodego najwyżej
      na 5 minut.

Tym samym o swietach na razie nie myślę, wystarczy że olewa wszystkie zabawki
      otrzytmane dotychczas, jendo co mnie lkusi i chyba kupię to kon na biegunach
      • azja811 Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 12.11.06, 20:11
        Zapomnialam jeszcze ze mlodemu kupilam caly wielki wór pileczek plastikowych
        takich do suchego basenu i gneralnie to jest zabawka która mu się nie znudzila
        i która najdłużej się bawi (nawet od auta). Nibyzwykłe pileczki a ile
        mozliwości, uda cudeńka z nimi wyparwia tylko te zbniertanie ich potem:/// ale
        wszystko dla chwili świętego spokojubig_grin
        • wroba Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 12.11.06, 22:29
          Ja jeszcze nie wiem co kupię mojemu Smykowi. Dziweczyny piszcie czym
          najchetniej bawią się Wasze maluchy, to może nawzajem sobie pomożemy.
          Mój bardzo lubi muzyczną farmę mega bloks, jest fantasyczna, szczerze polecam.
          www.swiat-zabawek.pl/index.php?d=produkt&id=1072&PHPSESSID=86089406cabd4d144bf74c6b12d407aa

Bardzo lubi składać klocki, podryguje przy piosenkach, no i uczy się odgłosów
          zwierząt po naciśnięciu odpowiednich przedmiotów. Poza tym klocki można
          dokupywać i dziecko może budować więcej i więcej. To zabawka z której jestem
          najbardziej zadowolona.
          Poza tym ostatnio jest na etapie jeździdełek, no i wciąż w użyciu jest ślimak
          FP i garnuszek na klocuszek FP. Słuchawka i szczeniaczek interesują go raczej
          na krótko.
          Pozdrowionka
    • maretina Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 13.11.06, 07:33
      myslimy o kolejce. na mikolajki cos z teletubisiow.
    • bomba001 Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 13.11.06, 08:37
      klocki i zabawki drewniae- sa super!!!
    • pati775 Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 13.11.06, 11:04
      u nas najlepiej sprawdzaja sie najprostsze i najnormalniejsze zabawki z
      minionej epoki typu: klocki, baczek, pilka, kubek w kubek, autka (koniecznie na
      sznurku do ciagniecia) no i miski pluszowe - reszta podobnie jak u azji wielkie
      boxy z zabawkami przestawiane z kata w kat,

och gdybyscie zobaczyly czym i jak bawi sie moje dziecko smile cala kolekcja FP
      sie umywa

wiec naprawde odpuszczam kupowanie zabawek w tym roku i o to samo poprosilam
      moja rodzinke

odczekam az maluch jeszcze troche podrosnie nabierze nowych umiejetnosci i
      odkryje nowe zainteresowania wtedy pod tym katem kupie nowe bajerancjie zabawki
      ale teraz po prostu nie widze sensu smile
      • malgosia.w Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 14.11.06, 09:19
        ja myślę nad koniem na biegunach, nie chcę kupować kolejnych podobającyh mi się
        zabawek, które Jasia zajmą na 5 minut, a potem i tak wróci do zabawy łyżkami,
        sitkami, pudełkami.
        Zastanawiałam się też nad fontanną z piłeczkami. Macie? Sprawdza się? Mi się
        podoba ale czy spodoba się mojemu dziecku?
        • ninjo Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 14.11.06, 09:46
          Natalka uwielbia fontanne z pilkami i inne dzieci, jakie znam tez.
          Bawi sie przy niej bardzo dlugo.
          Ale ona w ogole bawi sie wszystkimi zabawkami, jakie ma.
          Ostatnio najbardziej lubi gumowego teletubisia wink
    • kika_kika Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 14.11.06, 11:08
      A mój synek dostanie .... trójkołowy motorek policyjny na akumulator. Konia na
      biegunach ma, jeździki ma, misie, samochody, klocki.... i bawi się tym, więc po
      co kupować to samo? Byliśmy kiedyś w sklepie i był śliczny quad - Maks nie
      chciał z niego zejśc a miał... 8 mieś smile
      postanowiliśmy wtedy, że kupimy motorek pod warunkiem, że opanuje jazdę na
      jeździkach - i... jeździ perfekcyjnie - nawet skręca przy cofaniu i można sie w
      jego zabawach doszukać parkowania w kopercie smile) naprawde nie widze teraz dla
      niego lepszej zabawki, bo interaktywne go nie bawią. Dostanie prawdopodobnie
      stolik i krzesełko - mamuta z ikei - i sanki lub smile nartosanki smile - od rodzinki.
    • mama_ania77 Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 14.11.06, 11:40
      A my się zastanawiamy nad :
      1. koniem na biegunach
      2.krzesełkiem-uczydełkiem
      3.olbrzymim pluszakiem ( w makro ostatnio widzieliśmy takiego mięciutkiego,
      tradycyjnego misia ok,1m wysokości - Bartek nie chciał się od niego oderwać!!)
      4. coś grajacego, świecacego itp
      5. narzędzia dla dzieci typu wiertarka, wkretarka itp
      6. ewent. samochodziki, piłki, własne kredki, bo zaczął podbierać Michałowi...

Problem mam ze starszym, bo jak sam już stwierdził, wszystko ma. Brakuje mu
      laptopa dla dzieci i tym podobnych gier, ale nie chcę mu kupować takich
      rzeczy , bo i tak dobiera się do naszego komputera. Za długo był jedynym
      dzieckiem w rodzinie i rozpieszczali go wszyscy prezentami.
    • biba23 dvd PRLu 14.11.06, 11:49
      Jacus na pewno dostanie tzw. dvd PRLu czyli rzutnik(diaskop) i bajki pozdrawiamy
    • on-na Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 14.11.06, 12:25
      A u nas książeczki, Kijanka je uwielbia smile + jeździk (kupiony na allegro,
      taniej), dziadkowie zamierzają kupić małą huśtawkę do pokoju (taką na której
      młode może się huśtać do 3 roku życia, więc trochę posłuży).
      • mama_ania77 Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 14.11.06, 14:13
        Sprawdź tylko, czy dziecko lubi się bujać, bo np u nas dziadkowie też sprawili
        starszemu taką huśtawkę i nie sprawdziła się sad( , bo Michał nie lubił/ bał się
        bujania. Przez 4 lata zawalała miejsce, ale mam cichą nadzieję, że Bartek
        bedzie śmielszy i chyba niedługo wyciągnę ją ze schowka smile)
        • wytuli Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 23.11.06, 12:12
          wystarczy wejsc do sklepu z zabawkami i same pomysly przyjda!
          • magalik Re: Pomysł na prezent pod choinkę!!! 23.11.06, 16:54
            dziadki kupia sanki, a my taki namiot 3czesciowy. Natalka uwielbia sie chowac,
            przecikac miedzy nogami lub nogami a szafkami i wszelkie schowki. takei namioty
            - domek i wigwan polaczone tunelem sa na allegro juz za 70 zl a i na wakacje sie
            przydadza na plazy nad morzemsmile
            aha, mysle tez nad znikopisem i wydaje mi sie ze to fajne (dzieki Doso za
            natchnieniesmile )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka