Dodaj do ulubionych

Warszawiacy - flagi!

01.05.07, 12:12
3 maja Święto Konstytucji.
Jak zwykle staram się przypominać.
Przypomnijcie swoim sąsiadom.
Kolega na zaprzyjaźnionym forum zaproponował,żeby sprawdzić znajomych
polityków czy pamiętali o fladze,czy tylko potrafią gadać o patriotyźmie.
Obserwuj wątek
    • Gość: EUROpejczyk Re: Warszawiacy - flagi! IP: *.acn.waw.pl 01.05.07, 14:48
      Phi! Unijną flagę wywiesiłem już wczoraj na tarasie i czyniłem to z przyjemnością. Do jutra będzie ona dumnie powiewać. Co się tyczy biało-czerwonej, nie wywieszę takowej, bo i po co? Flaga tego kraju nic wzniosłym mnie się nie kojarzy ale jak wy chcecie, to wywieszajcie, w końcu to jest wasze święto. Moje święto jest dziś - rocznica zjednoczenia polskiego zaścianka z Europą i to jest powodem do radości! :)
      • dorsai68 Re: Warszawiacy - flagi! 01.05.07, 15:15
        Być Europejczykiem i cieszyć się ze zjednoczenia, to jedno, ale uważać się za "europejczyka" i twierdzić, że bez odzyskania niepodległości i niezawisłości przez Polskę ten fakt byłby mozliwy to totalna ignorancja.

A generalnie słabiutka prowokacyjka. Rodzice poszli na pochód pierwszomajowy i nie wyłączyli komputerka?
      • Gość: he he he Re: Warszawiacy - flagi! IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 15:15
        Gość portalu: EUROpejczyk napisał(a):
        > Phi! Unijną flagę wywiesiłem już wczoraj na tarasie i czyniłem to z przyjemnośc
        > ią. Do jutra będzie ona dumnie powiewać

widziałem, :) ta twoja flaga nie ma nic wspólnego z europejską,
        po.. cie
        wielokolorowa tęczowa jest od pedałów
        ale to typowe dla lewactwa :))
        • poster012 Konstytucja 3 maja 01.05.07, 15:36
          Poddaństwo chłopów, nie znosiła pańszczyzny wobec kleru
          • andrzej.sawa Re: Konstytucja 3 maja 01.05.07, 15:42
            Mam prośbę,przy okazji rozmowy o fladze nie pieprz nie na temat.Zacznij myśleć,a
            przynajmniej staraj się.
      • Gość: Grodek "EUROpejczyku"... IP: *.chello.pl 01.05.07, 19:33
        Rozróżnij szacunek dla barw narodowych od sytuacji, która panuje w naszym
        (chorym przyznaję) kraju. To są dwie zupełnie różne rzeczy. Ale by to pojąć
        potrzeba choćby minimum inteligencji. Której tobie (rozmyślnie z małej litery)
        najwyraźniej brakuje.
        Opinie podobne do twoich w krajach UE wyrażają co najwyżej imigranci z Afryki,
        mieszkający np. na przedmieściach Paryża.
        • andrzej.sawa Re: "EUROpejczyku"... 01.05.07, 21:28
          Nie tłumacz mu,to jest coś takiego myślącego "inaczej".
          • Gość: patriot Re: wywiesiłem flagę ZSRR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 12:37
            sojuz niezłomnych republik radzieckich...!
      • Gość: ferment Re: Warszawiacy - flagi! IP: *.chello.pl 02.05.07, 17:26
        >Flaga tego kraju nic wzniosłym mnie się nie kojarzy a
        > le jak wy chcecie, to wywieszajcie, w końcu to jest wasze święto. <

A Ty skąd. Może też zrezygnuj z pisania po polsku. Chyba, że Ci się ten język
        dobrze kojarzy.
        Napisz z czym Ciebie kojarzyć. Będzie to wzniosłe?
    • Gość: ktosik Re: Warszawiacy - flagi! IP: *.aster.pl 02.05.07, 12:58
      Spoko, spoko... 3 maja warszawski PiS przypomni o flagach - będzie rozdawać
      biało-czerwone chorągiewki w całej W-wie
    • Gość: ech Flagę wieszam dopiero w 2010! Czyli jak minie 4rp! IP: *.acn.waw.pl 02.05.07, 13:24
      W 2009 na jesieni sa wybory - skończy się okupacja wewnętrzna mafii kaczyńskich
      i rydzyka - wówczas powieszę flagę. W tej chwili to nie mój kraj i nie moje
      święta...
      • ritzy Ale mozesz powiesic gdzies skrycie 02.05.07, 13:36
        tak aby nikt obcy nie widzial. Np. w spizarce. Rodzina bedzie wiedziala, ze
        jestes patriota, a Ty nie bedziesz musial rezygnowac ze swych zasad i popierac
        tych obrzydliwych kaczorow wywieszeniem flagi.
      • andrzej.sawa Re: Flagę wieszam dopiero w 2010! Czyli jak minie 02.05.07, 13:54
        Ciekawe kiedy skończą się twoje kretyńskie żarty?
        • Gość: Andrzej Wawa Żal doopę ściska jak się czyta te wasze dyrdymały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 14:05
          Jak tak czytam te wasze europejskie wypociny, to się scyzoryk w kieszeni
          otwiera. Patrioci spod tęczowej flagi od biedronia.
          • andrzej.sawa Re: Żal doopę ściska jak się czyta te wasze dyrdy 02.05.07, 17:33
            Na takie pierdoły,to tylko powinieneś w mordę idioto dostać.
            • Gość: AndrzejWawa Re: Żal doopę ściska jak się czyta te wasze dyrdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 19:00
              Imienniku, chyba masz kłopoty z rozumieniem tekstu,który czytasz. Nie pisałem o
              Twoim insercie, wzywającym do wywieszania flag, tylko na wypociny tych
              palantów, którzy chwalą się wywieszaniem flag umii europejskiej lub zsrs. Tak
              więc pomyśl zanim zaczniesz komuś od idiotów ubliżać, bo sam możesz parę garści
              zebrać. A chyba nie chodzi o to aby się kłócić między sobą tylko niszczyć
              pedalsko -żydowsko - masońską hołotę, która pluje na nasze barwy narodowe i
              wyśmiewa się z naszych Świąt.
              Pozdrawiam
              • andrzej.sawa Re: Żal doopę ściska jak się czyta te wasze dyrdy 02.05.07, 19:58
                Sprawdź drzewko i pod kim się dopisałeś.I dopiero po tym zastanów się po co się
                mnie czepiasz.
    • Gość: EUROpejczyk uuu, cuś kiepściutko.. IP: *.acn.waw.pl 02.05.07, 20:59
      Za dużo flag to ja nie na balkonach nie widzę. Wiszą głównie tam, gdzie mieszka dużo staruchów, osób słabowykształconych i bezrobotnych. Na pragach obydwu sporo tych chorągiewek widziałem. W mojej okolicy niespecjalnie a nawet w ogóle. Wiem, że mieszkam wśród swoich, tutaj czystość, porządek i nikt nie pada na twarz i cyrków flagowych uskuteczniać nie zamierza. Oczywiście jest wolność, jeśli ktoś chce, niech wywiesza, w końcu ten 3maj to wasze święto i możecie je obchodzić. U mnie błekitna flaga ze złotymi gwiazdami nadal powiewa na tarasie i do jutra będzie wisieć a zamiast na jakąś mszę czy inne tam wzniosłe łóroczystości organizowane przez duet drobiarski wolę zjeść sobie jakiś wykwintny obiadek z toastem jako uczczenie zjedznoczenia pl z UE, która od początku swego bytu była, jest i pozostanie mym domem. :)
      • Gość: AndrzejWawa Re: uuu, cuś kiepściutko.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 13:32
        A na przyszłość to zadasz sobie ten tarasik, bo ci słoneczko to miejsce, gdzie
        każdy normalny ma mózg, troszkę niebezpiecznie podgrzało.
        A jakbyś uważał w podstawówce na lekcjach historii (bo sądząc z tonu wypowiedzi
        na tej wysokiej na dwa piętra szkole edukację zakończyłeś), to byś się
        dowiedział, że gdyby nie było 3 maja to pewnie i ta twoja unia by światła
        dziennego nie zobaczyła.
        Tak więc żyj sobie europejczyku od 3 lat (Polacy są nimi od zawsze, pewnie nie
        uważałeś również na lekcjach geografii), wieszaj sobie niebieskie flagi, nie
        zapominaj o paradzie szumana, a najlepiej wyjedź sobie na zachód, to zobaczysz
        jaki będziesz europejczyk
        • andrzej.sawa Re: uuu, cuś kiepściutko.. 03.05.07, 13:47
          A może zamarzło pod czerepem i nie myśli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka