Dodaj do ulubionych

Szukam partnera dla mojej suczki:)

07.07.07, 13:55
Witam,
Szukam partnera dla mojej suki. Mieszkam w Warszawie.
Dziewczyna ma 3 lata, jest pięknym, zdrowym biszkopotowem. Bez rodowodu, ale
po rodowodowych rodzicach.
Warunki do uzgodnienia.
Proszę o kontakt na mail gazetowy.
Obserwuj wątek
    • paenka Re: Szukam partnera dla mojej suczki:) 07.07.07, 18:42
      taaaaaa...wiem jak to jest z takimi aranzacjami
      suka sasiadow...cieka po calym osiedlu bo furtki nie moga sobie dobrej zrobicuncertain
      a jak miala cieczkę to przyszli żeby kryć te sukę. Suka bez papierów ale
      oczywiscie po rodowodowych rodzicach. Kaiserowi cos nie bardzo chciało sie jej
      kryć. Poszli do kogos innego z tą suką, potem znowu wrocili do mnie bo podobno
      tamten pies tez nie chcial jej za bardzo kryc. A tu sie okazuje po kilku
      meisiacach ze suka zaciazyla. I Pani od tamtego laba, nei wiedzac ze ten 1 co
      nie umial powiedziala mi ze ci panstwo przyszli do niej bo tamten lab (czyli
      ten 1 moj) nie umie tego robic. Ciekawe a mi wlasciciele od tej suki
      powiedzieli ze ten 2 tez nie bardzo mial ochote z ta suka to robic. Inna sprawa
      ze rok wczesniej Kaiser został ojcem i jakoś mu sie chcialo :] i umiał.
      WKurzyli mnie ci sąsiedzi, na ambicje mi weszli Lol :p A fakt faktem ze ja ni
      ebyłabym tego taka pewna, czy te male kluseczki napewno wyrosna na laby po tym
      jak ta suka codziennie biega samopasem po osiedlu a mnie odwiedza conajmniej
      raz w tygodniu bo mam dziurawa furtke bez jednego szczebla, i ona sie
      przecisnie a Kaiser juz niestety nie. Także w zasadzie mam ten komfort że do
      mnie za rok nikt z reklamacja nie przyjdzie :]
      • gabi683 Re: Szukam partnera dla mojej suczki:) 08.07.07, 10:00
        Oj szkoda ze jestes z Wawy,My jestesmy ze Szczecina i szukamy dla naszego
        Kawalera dziewczynkismileBiszkoptowy czortsmile
    • a-siek Poszukaj wg genow 09.07.07, 22:45
      jest to dobrze opisane w ksiazce Beaty Radomskiej o Labradorach.
      Zasadą jest aby nie krzyżować kombinacji dajacej biszkoty - albinosy.
      • paenka Re: Poszukaj wg genow 09.07.07, 23:17
        a-siek to chyba jhasne ze albinosa nie bedzie krzyzowal? z reszta w przypadku
        psow bez papierow nie ma mozliwosci skrzyzowania psow wg genow
      • paenka Re: Poszukaj wg genow 09.07.07, 23:18
        juz predzej jako zasade pierwsza dalabym to ze nie mozna krzyzowac
        spokrewnionych psow
        • a-siek Jeśli pies jest po rodowodowych rodzicach 10.07.07, 00:01
          to pochodzenie można ustalić.
          Moje szczenięta - chociaż same bez prawa do rodowodu dostały ode mnie kopie
          papierów rodziców.

Wracajac do genów. Biszkoptowego nie krzyżowałabym na przykład z czekoladowym.

Ps. Oczywiście - założyłam, że pokrewieństwo będzie wykluczone na samym poczatu.
          • paenka Re: Jeśli pies jest po rodowodowych rodzicach 10.07.07, 11:04
            OJ asiek....kopia rodowodu rodziców w przypadku szczeniaków nierodowodowych to
            tak naprawde bezwartościowy papierek. Zaufałabys komus kto miałby pokryć twoją
            dsukę i miał ksero rodowodu po rodzicach? Bo ja nie, takie cos można sobie z
            netu wydrukowac nawet.
            • a-siek Re: Jeśli pies jest po rodowodowych rodzicach 10.07.07, 11:37
              paenka napisała:

> OJ asiek....kopia rodowodu rodziców w przypadku szczeniaków nierodowodowych
              to
              > tak naprawde bezwartościowy papierek. Zaufałabys komus kto miałby pokryć
              twoją
              > dsukę i miał ksero rodowodu po rodzicach? Bo ja nie, takie cos można sobie z
              > netu wydrukowac nawet.

Psy mają tatuaże i obydwa były na miejscu. A oryginały rodowodów do wglądu.
              • paenka Re: Jeśli pies jest po rodowodowych rodzicach 10.07.07, 13:34
                Ja pisze o sytuacji gdzie pies - dziecko po psach rodowodowych,który sam jest
                bez papierow czyli nie ma ani metryki ani tatuażu, gdyby mial pokryc twoja
                sukę? Takie psy nie maja tatuaży. Tatuaże posiadaja jedynie psy, które są
                rodowodowe i mają wpis w ZK.
                • a-siek Tak czy siak i tak nie masz gwarancji, ze pies 10.07.07, 21:27
                  który pokrył sukę jest tym psem, który widnieje w papierach.

Moim zdaniem kupujac psa ważnym jest też od kogo go kupujesz. Oczywiście
                  hodowca zarejestrowany w ZK jakąś procedurę kontroli przeszedł, ale i tak warto
                  zabezpieczyć się umową, w której jest wyraźnie napisane co to za piesek.
                  • paenka Re: Tak czy siak i tak nie masz gwarancji, ze pie 10.07.07, 22:45
                    no 100% gwarancji nie ma ale dajmy na to 99% wink a w przypadku psa bez papierków
                    na dwoje babka wróżyła o ile wlasciciel psa w ogole jest na tyle zainteresowany
                    psem ze wie od jakiego pochodzi

przy kazdej transakcji czy to krycie psa czy zakup samochodu powinna byc
                    zawierana umowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka