fishmax79 07.07.07, 13:55 Witam, Szukam partnera dla mojej suki. Mieszkam w Warszawie. Dziewczyna ma 3 lata, jest pięknym, zdrowym biszkopotowem. Bez rodowodu, ale po rodowodowych rodzicach. Warunki do uzgodnienia. Proszę o kontakt na mail gazetowy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paenka Re: Szukam partnera dla mojej suczki:) 07.07.07, 18:42 taaaaaa...wiem jak to jest z takimi aranzacjami suka sasiadow...cieka po calym osiedlu bo furtki nie moga sobie dobrej zrobic a jak miala cieczkę to przyszli żeby kryć te sukę. Suka bez papierów ale oczywiscie po rodowodowych rodzicach. Kaiserowi cos nie bardzo chciało sie jej kryć. Poszli do kogos innego z tą suką, potem znowu wrocili do mnie bo podobno tamten pies tez nie chcial jej za bardzo kryc. A tu sie okazuje po kilku meisiacach ze suka zaciazyla. I Pani od tamtego laba, nei wiedzac ze ten 1 co nie umial powiedziala mi ze ci panstwo przyszli do niej bo tamten lab (czyli ten 1 moj) nie umie tego robic. Ciekawe a mi wlasciciele od tej suki powiedzieli ze ten 2 tez nie bardzo mial ochote z ta suka to robic. Inna sprawa ze rok wczesniej Kaiser został ojcem i jakoś mu sie chcialo :] i umiał. WKurzyli mnie ci sąsiedzi, na ambicje mi weszli Lol :p A fakt faktem ze ja ni ebyłabym tego taka pewna, czy te male kluseczki napewno wyrosna na laby po tym jak ta suka codziennie biega samopasem po osiedlu a mnie odwiedza conajmniej raz w tygodniu bo mam dziurawa furtke bez jednego szczebla, i ona sie przecisnie a Kaiser juz niestety nie. Także w zasadzie mam ten komfort że do mnie za rok nikt z reklamacja nie przyjdzie :] Odpowiedz Link
gabi683 Re: Szukam partnera dla mojej suczki:) 08.07.07, 10:00 Oj szkoda ze jestes z Wawy,My jestesmy ze Szczecina i szukamy dla naszego Kawalera dziewczynkiBiszkoptowy czort Odpowiedz Link
a-siek Poszukaj wg genow 09.07.07, 22:45 jest to dobrze opisane w ksiazce Beaty Radomskiej o Labradorach. Zasadą jest aby nie krzyżować kombinacji dajacej biszkoty - albinosy. Odpowiedz Link
paenka Re: Poszukaj wg genow 09.07.07, 23:17 a-siek to chyba jhasne ze albinosa nie bedzie krzyzowal? z reszta w przypadku psow bez papierow nie ma mozliwosci skrzyzowania psow wg genow Odpowiedz Link
paenka Re: Poszukaj wg genow 09.07.07, 23:18 juz predzej jako zasade pierwsza dalabym to ze nie mozna krzyzowac spokrewnionych psow Odpowiedz Link
a-siek Jeśli pies jest po rodowodowych rodzicach 10.07.07, 00:01 to pochodzenie można ustalić. Moje szczenięta - chociaż same bez prawa do rodowodu dostały ode mnie kopie papierów rodziców. Wracajac do genów. Biszkoptowego nie krzyżowałabym na przykład z czekoladowym. Ps. Oczywiście - założyłam, że pokrewieństwo będzie wykluczone na samym poczatu. Odpowiedz Link
paenka Re: Jeśli pies jest po rodowodowych rodzicach 10.07.07, 11:04 OJ asiek....kopia rodowodu rodziców w przypadku szczeniaków nierodowodowych to tak naprawde bezwartościowy papierek. Zaufałabys komus kto miałby pokryć twoją dsukę i miał ksero rodowodu po rodzicach? Bo ja nie, takie cos można sobie z netu wydrukowac nawet. Odpowiedz Link
a-siek Re: Jeśli pies jest po rodowodowych rodzicach 10.07.07, 11:37 paenka napisała: > OJ asiek....kopia rodowodu rodziców w przypadku szczeniaków nierodowodowych to > tak naprawde bezwartościowy papierek. Zaufałabys komus kto miałby pokryć twoją > dsukę i miał ksero rodowodu po rodzicach? Bo ja nie, takie cos można sobie z > netu wydrukowac nawet. Psy mają tatuaże i obydwa były na miejscu. A oryginały rodowodów do wglądu. Odpowiedz Link
paenka Re: Jeśli pies jest po rodowodowych rodzicach 10.07.07, 13:34 Ja pisze o sytuacji gdzie pies - dziecko po psach rodowodowych,który sam jest bez papierow czyli nie ma ani metryki ani tatuażu, gdyby mial pokryc twoja sukę? Takie psy nie maja tatuaży. Tatuaże posiadaja jedynie psy, które są rodowodowe i mają wpis w ZK. Odpowiedz Link
a-siek Tak czy siak i tak nie masz gwarancji, ze pies 10.07.07, 21:27 który pokrył sukę jest tym psem, który widnieje w papierach. Moim zdaniem kupujac psa ważnym jest też od kogo go kupujesz. Oczywiście hodowca zarejestrowany w ZK jakąś procedurę kontroli przeszedł, ale i tak warto zabezpieczyć się umową, w której jest wyraźnie napisane co to za piesek. Odpowiedz Link
paenka Re: Tak czy siak i tak nie masz gwarancji, ze pie 10.07.07, 22:45 no 100% gwarancji nie ma ale dajmy na to 99% a w przypadku psa bez papierków na dwoje babka wróżyła o ile wlasciciel psa w ogole jest na tyle zainteresowany psem ze wie od jakiego pochodzi przy kazdej transakcji czy to krycie psa czy zakup samochodu powinna byc zawierana umowa Odpowiedz Link