pincia1 24.08.07, 22:06 Dziewczyny , mnie zapisał gin antybiotyk dopochwowo. Mogę go brać jak karmie piersią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bathilda Re: a jeżeli jest to antybiotyk? 25.08.07, 09:22 Ale jaki antybiotyk? Pewnie ma nająś nazwę ;-) No i co jest napisane w ulotce - tam zawsze jest sekcja dla karmiących. Odpowiedz Link Zgłoś
agasobczak Re: a jeżeli jest to antybiotyk? 25.08.07, 10:39 jako bezpieczne sa wszelkie pochodne ampicyliny - Duomox, augmentin.. ale nie wiem pod jaka nazwa sa leki dopochwowe A na ulotce w zasadzie na wszytskich lekach jest naisane alby nie stosowac w czasie karmienia piersia wiec warto po porstu sluchac lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
pincia1 Re: a jeżeli jest to antybiotyk? 28.08.07, 09:22 Ten antybiotyk jest robiony i nazywa się Erytromycin. Można go stosować? Odpowiedz Link Zgłoś
agasobczak Re: a jeżeli jest to antybiotyk? 28.08.07, 09:34 Z tego co wiem erytromycyna jest stosowana kiedy nie ma wrazliwosci na pochodnie penicyliny czyli ze leczenie tym antybiotykiem jest z koniecznosci. Warto wiec jednak zapytac lekarza ginekologa lub pediatry... Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: a jeżeli jest to antybiotyk? 31.08.07, 19:52 Może Pani zastosować Erytromycynę dopochwowo. Odpowiedź niestety trochę po czasie, ale może kiedyś komuś się przyda. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś