skiela1 02.10.07, 00:16 Dotrzymujesz obietnic,czy zapominasz lub nie ma to dla ciebie znaczenia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mabiwy Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 00:32 Tak. Nie. Ma wstyd przyznać, skuchy się zdarzyły. -- .. nadzieja uczy czekać pomalutku .. jeszcze wciąż Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 00:38 A mnie sie ostatnio jakos zmienilo. gdy widze jak ludzie olewaja, to mi sie tez chce olewac. Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 09:09 To Twoje słowo jest "z Ciebie", czy uzależniasz je od Drugich? Odpowiedz Link
agulaszek Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 08:23 dotrzymuję, chociaż przyznaję się bez bicia, że ostatnio kilka razy mi coś wyleciało Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 09:07 Niestety, dotrzymanie nie wszystkich obietnic zależy od nas samych. Są też obietnice, które padły bez znajomości faktycznego stanu rzeczy i Czyichś intencji i warto pomyśleć nad ich zrewidowaniem. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 14:48 W takim przypadku nie obiecuje sie. Proste. Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 20:01 Jeśli obiecałaś wierność i miłość do grobowej deski Człowiekowi, którego kochałaś, był dobry, mądry, kochający.. a po latach zaczął bić Ciebie i Dziecko, to..? Byłaś w stanie przewidzieć i NIE obiecać? Niestety, nie zawsze można dotrzymać słowa.. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 20:36 p_k_79 napisała: > Jeśli obiecałaś wierność i miłość do grobowej deski Człowiekowi, > którego kochałaś, był dobry, mądry, kochający.. a po latach zaczął > bić Ciebie i Dziecko, to..? Byłaś w stanie przewidzieć i NIE obiecać? > > Niestety, nie zawsze można dotrzymać słowa.. W tym przypadku to nie JA lamie obietnice tylko ON.Lamie przysiege malzenska. Za swoje slowa mozemy byc odpowiedzialni,za innych nie. Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 20:42 Więc, to że Ty też łamiesz, usprawiedliwiasz tym, że On złamał pierwszy.. ale to nie zmienia faktu, że w tym przypadku Ty także nie dotrzymujesz obietnicy, choć.. jak napisałam dwa komentarze wcześniej - czasami nie dotrzymujemy słowa NIE ZE SWOJEJ WINY.. zgadza się? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 20:57 p_k_79 napisała: > Więc, to że Ty też łamiesz, usprawiedliwiasz tym, że On złamał > pierwszy.. ale to nie zmienia faktu, że w tym przypadku Ty także nie > dotrzymujesz obietnicy, choć.. jak napisałam dwa komentarze > wcześniej - czasami nie dotrzymujemy słowa NIE ZE SWOJEJ WINY.. > zgadza się? nie zgadza sie. A gdzie napisalam,ze "Ja"w tym przypadku nie dotrzymuje slowa? przeciez to nie 'ja' faceta tluke tylko on 'mnie'. Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 21:00 Czyli dotrzymujesz? Zostajesz z Nim, narażając siebie i Dziecko? Nie obiecywałaś: "Dotrzymam słowa i będę z Tobą POD WARUNKIEM, że nigdy mnie nie uderzysz". Jedynym czynnikiem unieważniającym obietnicę była śmierć... (mówię o obietnicy kościelnej w tym przypadku) - czkasz, aż Cię zabije? Jeśli n ie, to.. nie dotrzymałaś obietnicy, choć nie ze swojej winy. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 21:09 > Czyli dotrzymujesz? Zostajesz z Nim, narażając siebie i Dziecko? Nie. Policja go zabiera. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 21:50 p_k_79 napisała: > A jak już wraca po 48? Jezeli zrywa przysiege to juz nie ma do czego wracac.Cos co bylo zwiazkiem polaczonym slubem/przysiega traci na waznosci. Dla mnie to zrozumiale. Slubujesz to co od Ciebie zalezy co jest w Twojej mocy. Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 22:00 Owszem, ale nie ślubujesz WARUNKOWO.. On pierwszy nie dotrzymał słowa, ale Ty też go nie dotrzymasz, odchodząc od Niego. Choć zrobisz to nie ze swojej winy.. już mi się kręci w głowie, piszemy to samo od kilku komentarzy, jedynie nazywając tę samą sytuację inaczej dobranoc Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 22:06 p_k_79 napisała: > Owszem, ale nie ślubujesz WARUNKOWO.. On pierwszy nie dotrzymał > słowa, ale Ty też go nie dotrzymasz, odchodząc od Niego. Ja nigdzie nie odchodze. Ja zostaje:] To on odchodzi:] Odpowiedz Link
fleischwolf Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 09:37 dotrzymuję, ale do czasu, kiedy sam zainteresowany pamięta i przypomina... czasem coś chlapnę bez pokrycia, ale że ludzie wokół mnie też tak robią, to zwykle mamy już nawzajem wyczute, co na serio, a co tylko tak... natomiast w pracy dotrzymuję zawsze... niestety w biegu dnia codziennego zdarza mi się obiecać coś córce, o czym potem zapominam. nauczyłam ją również, że mamie trzeba czasem dwa razy przypomnieć o obietnicy... wychodzi na to, że średnio dotzrymuję... Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 13:34 niestety,dotrzymuje,chociaz to czesto boli Odpowiedz Link
irmilka Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 15:08 jak już coś obiecam-dotrzymuję.Czasem jest to siła wyższa ,że nie mogę wywiązać się.Staram się jednak raczej nie obiecywac na 100 procent. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 19:28 A kiedy będziesz szeptac jej do ucha Te wszystkie kłamstwa, które znam To nie zapomnij, ona słucha Bo nie zna Ciebie, tak jak znam Cię ja... I będzie łatwiej chłonąć wszystkie słowa Naiwnie wierzyć w każdy gest I nie zrozumie nic, Bo ona jest tylko plastrem na samotny dzień... Ref. Słowa, jak węże do ucha Słowa, jak opium i miód Ona, tak chętnie ich słucha Słowa, słowa.. poznałam je już... A kiedy będziesz szeptac jej do ucha Te opowieści, w które sam Nie chciałbyś wierzyć, nie chciał słuchać Bo wiesz, powtarzasz je nie pierwszy raz A ona łowi te tańczące słowa Układa wiersze, wierzy w nie Bo nie domyśla się, że ona Jest tylko plastrem na samotny dzień Ref. Słowa, jak węże do ucha Słowa, jak opium i miód Ona, tak chętnie ich słucha Słowa, słowa.. poznałam je już... Słowa, jak węże do ucha Słowa, jak opium i miód Ona, tak chętnie ich słucha Słowa, słowa.. poznałam je już... A kiedy będziesz szeptac jej do ucha Te wszystkie kłamstwa, które znam To nie zapomnij, ona słucha Bo nie wie tego Co znam dobrze ja... Ref. Słowa, jak węże do ucha Słowa, jak opium i miód Ona, tak chętnie ich słucha Słowa, słowa.. poznałam je już...x2 Odpowiedz Link
irmilka Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 19:35 Nie wierzę piosence --niebieski z niej ptak.. Odpowiedz Link
irmilka Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 20:12 Kłamać też?U niektórych to nagminne -------------- halo,halo,mówi się,,nie rozłączać!!! Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 20:19 Czasami nie trzeba pisać, słowa piosenki mogą oddać nastrój. Odpowiedz Link
irmilka Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 20:27 zgadzam się z Tobą.Piosenką można przekazać swoje myśli i jest to wygodne, -------------- halo,halo,mówi się,,nie rozłączać!!! Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 20:49 Raz piosenką, innym razem wierszem. Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 20:28 Czasami chcemy być okłamywani.. Prawda bywa zbyt bolesna.. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 20:50 p_k_79 napisała: > Czasami chcemy być okłamywani.. Prawda bywa zbyt bolesna.. ale to jest dobre na krótką metę. Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 20:54 Owszem.. i chyba najgorszy jest moment, w którym zdajemy sobie sprawę z tego, że jesteśmy okłamywani na własne życzenie.. taki moment, gdy nagle czujemy, że sami siebie okłamujemy - nie chcąc widzieć prawdy, która pcha się wszystkimi drzwiami i oknami.. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 22:08 no wlasnie... i wychodzi sie na naiwna idiotke Odpowiedz Link
debest3 Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 19:47 dotrzymuję...honor to rzecz nie do kupienia w sklepie...ale zanim je dam..to długo sie zastanawiam..chociaz jeden raz juz słowa nie dotrzymałem... Odpowiedz Link
priw Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 20:52 Bardzo się staram,bo dane słowo,to dla mnie rzecz prawie święta.Nie lubię zawodzić ludzi i nie lubię,jak ktoś mnie wystawia do wiatru.W tej kwestii jestem baaaardzo zasadnicza i konsekwentna,dlatego,jeśli czuję,że nie sprostam-niczego nie obiecuję.Oczywiście zdarzały się wpadki,ale bardzo żle się z tym czułam. Odpowiedz Link
parachute Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 21:20 zawsze! jeśli wiem że mogą być problemy z niedotrzymaniem słowa to grzecznie odmawiam albo najzwyczajniej w świecie niczego nie deklaruję... dla mnie słowa to nie "tylko słowa słowa słowa"... Odpowiedz Link
weekenda Re: Dotrzymujesz slowa..? 02.10.07, 22:25 To zależy. W zdecydowanym większości wypadków tak. Ale już bywało, że spełnienie danej przeze mnie obietnicy mogło okazać się w efekcie końcowym albo niebezpieczne albo złe albo nawet chore. Wtedy wycofuję się bez żadnych skrupułów. I już. Odpowiedz Link
blackhetera Re: Dotrzymujesz slowa..? 03.10.07, 07:01 Nie jestem zbyt wyrywna z obiecankami,czasem są one pod przymusem i wtedy nie dotrzymuję słowa."czasem słowo wypuszczone ptaszkiem,wraca wołem"' Odpowiedz Link