Dodaj do ulubionych

Headhunterzy/posrednicy + Wroclaw

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 14:10
Czesc,
wiem ze moderatorem forum jest PowerMedia, ale i tak warto tutaj
zadac to pytanie:)

Jaką firmę byście polecili która zajmuje się
pośrednictwem/outsourcingiem w IT? PowerMedia, Rinf..
ma ktoś doświadczenia z IT Kontrakt?

pozdrawiam!:)
Obserwuj wątek
    • Gość: wielkiznawcatematu Re: Headhunterzy/posrednicy + Wroclaw IP: *.chello.pl 01.03.09, 01:38
      Pod względem rynku pracy w IT Wrocław to jeden wielki syf, ilość ofert pracy w
      stosunku do ilości kandydatów na rynku jest tak mała, że warunki dyktują
      pracodawcy, dodatkowo dochodzą studenci i absolwenci zaniżający stawki tylko po
      to aby "zaczepić się w wielkim mieście" (z tych co wynajmują mieszkania grupowo
      - tak też można, ale jak długo ?). Dobrych pracodawców jest jak na lekarstwo, a
      całe to PR-owe pie.dolenie o dolnośląskiej dolinie krzemowej można między bajki
      włożyć, że praca "Pana Informatyka od Wszystkiego" w koreańskiej/japońskiej
      montowni LCD to dla kogoś "kariera w IT". Wiem co mówię bo spędziłem (straciłem
      ?) w tym (pod innymi względami całkiem fajnym) mieście 6 lat, miarka przebrała
      się gdy Pan Kim podczas rekrutacji na stanowisko "Administrator WAN/LAN" zapytał
      mnie dlaczego nie jestem programistą.
      Szczerze odradzam Wrocław - zmieńcie miasto a najlepiej kraj.
      • allerune Re: Headhunterzy/posrednicy + Wroclaw 01.03.09, 06:02
        to niestety prawda. Na sensowne zarobki we Wrocku nie ma co liczyć. Szklany
        sufit to jakieś 4-5 tysięcy na rękę, wyżej wskakują tylko nieliczni.
        Ja się ewakuowałem jakiś czas temu, ale to moje rodzinne miasto i chcę tam
        wrócić. Może to i dobrze, że sytuacja jest taka. Łatwiej i taniej będzie
        rozkręcić swój biznes :-)
        • Gość: cplus Re: Headhunterzy/posrednicy + Wroclaw IP: *.e-wro.net.pl 03.03.09, 21:57
          > Szklany sufit to jakieś 4-5 tysięcy na rękę

To mocno zależy od stanowiska. Jak pójdziesz w managery, to rzeczywiście taki sufit może być. Ale zwykły programista jak ja, napie... łbem w znacznie niższy sufit, który nie jest szklany, tylko z betonu, i nie do przejścia.
          • allerune Re: Headhunterzy/posrednicy + Wroclaw 04.03.09, 15:21
            no cóż, moi znajomi po studiach, które ukończyli 2-3 lata temu właśnie teraz w
            takich granicach zarabiają.

Co do managerowania, to musisz być w odpowiednim miejscu i czasie, najlepiej
            zaczynać od mniejszej firmy. Wtedy faktycznie dostajesz więcej, ale dopiero jak
            zmienisz firmę :)
    • Gość: pracownik Re: Headhunterzy/posrednicy + Wroclaw IP: 194.146.120.* 03.03.09, 15:41
      nie polecam żadnej - nawet tej o którą pytasz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka