Dodaj do ulubionych

Wiem gdzie kupić Microlife MT 1622 !!!

02.08.04, 14:10
Po przeczytaniu pozytywnych opinii o tym termometrze postanowiłam go kupić,
jednak w Krakowie okazało się to sporym problemem. Nie pomogła nawet kuzynka
pracująca w aptece. Znalazłam jednak sklep internetowy, który oferuje ten
termometr.
Oto adres: www.sklep4u.com
Zamówiłam termometr i przelałam pieniądze w czwartek popołudniu, wieczorem
dostałam maila z obietnicą wysyłki termometru nazajutrz. W sobotę rano pani
listonosz przyniosła mi go jako przesyłkę poleconą. Pełna satysfakcja, a cena
rozsądna: 22 zl + 6 zl wysyłka.
Teraz mam tylko nadzieję, że będzie mi dobrze służył.
Obserwuj wątek
    • adzia_a Re: Wiem gdzie kupić Microlife MT 1622 !!! 03.08.04, 08:28
      O, dzięki za wiadomość - ja od jakiegoś czasu pytam o ten model i w moim
      mieście nikt nic nie wie...
    • kejcior Czy Microlife MT 16C2 nadaje się do NPR? 03.08.04, 10:36
      Mam model Microlife MT 16C2, ale jakoś nie jestem do niego przekonana. CO o nim
      sądzicie?
    • imbirka Re: Wiem gdzie kupić Microlife MT 1622 !!! 03.08.04, 12:59
      Ja kupiłam na allegro. Koszt podobny.
      • magda010 Re: Wiem gdzie kupić Microlife MT 1622 !!! 03.08.04, 16:32
        dlaczego nie jestes do niego przekonana? czy kupujac go przez internet
        otzrymuje sie gwarancje, lub jakis paragon w razie wad? do ktorego miejsca po
        przecinku wskazuje tempke? czy jest precyzyjny? zalezy mi nie tylko na poczeciu
        dziecka, ale takze na antykoncepcji, wiec nie chcialabym wpadki z powodu
        kiepskiego termometru.
    • maruda79 Re: Wiem gdzie kupić Microlife MT 1622 !!! 12.08.04, 13:42
      :) ja tez juz mam!!! I tez zamawialam przez 4you :) Co prawda nie chialo mi sie
      stac na poczie z przelewem albo dreptac do banku i sadzilam, ze uda mi sie go
      kupic. Zwiedzilam kilka aptek - bezskutecznie ;( Wyobrazcie sobie bylam tak
      zdesperowana, ze chodzilam od apteki do apteki z ogromnymi siatami ;) Malo mi
      kregoslup nie pek i rece nie odpadly ;)))) Ale zamowilam przez internet,
      przyslali maila, wieczorem zadzwonili na kom i zaptyali jaka forme platnosci
      wybieram - wybralam za pobraniem :) Dzis listonosz przyszedl i dostarczyl mi
      osobiscie :) Calosc wyniosla mnie 32 zl - pobranie dodatkowo kosztuje 4 zl Ale
      warto nie tracic czasu na poczcie :) Ciekawe tylko gdzie pozniej dokupie do
      niego baterie? Moze uzytkowniczki mi zdradza te tajemnice? ;)
      • embras Re: Wiem gdzie kupić Microlife MT 1622 !!! 12.08.04, 20:49
        co ma w sobie takiego szczególnego ten termometr? nie można mierzyc temp.
        innymi modelami? chodzi o dokładność? czytając niektóre wypowiedzi i wasz
        entuzjazm dla mnie ten termometr powinien wyświetlać inf. dziś jest dzień
        płodny...
        • maruda79 Re: Wiem gdzie kupić Microlife MT 1622 !!! 13.08.04, 15:03
          Ważna jest dokładność pomiaru. Ten termometr wg jurgor, ktory robił test
          Twierdzi, ze termometr jest OK. Wiadomo - urządzenie elektroniczne może się
          mylic a pomylka przy NPR :/ Zwlaszcza dla osob, ktore chwilowo nie chca/nie
          moga z roznych przyczyn przyjac dziecka... Wiadomo... A w moim przypadku
          dlaczego zdecydowalam sie na ten model? Bo notorycznie tłuklam rtęciowce. A to
          mi ktos tam "niechcacy" termometr zrzucił, a to przy "strzasaniu" ;) temp.
          termometr wypsną się z ręki... A z tego co się zorientowałam to bardzo wazne
          jest, aby mierzyc o tej samej porze tym samym termometrem :) Wiec dlatego
          Microlife MT 1622 :)
        • jur_gor Re: Wiem gdzie kupić Microlife MT 1622 !!! 24.08.04, 13:59
          embras napisała:

> co ma w sobie takiego szczególnego ten termometr? nie można mierzyc temp.
          > innymi modelami? chodzi o dokładność? czytając niektóre wypowiedzi i wasz
          > entuzjazm dla mnie ten termometr powinien wyświetlać inf. dziś jest dzień
          > płodny...

Po prostu tylko ten termometr został porządnie przetestowany. Mam testy
          dostarczone mi przez Microlifa, testy Okręgowego Urzędu Miar z Warszawy i
          tysiące własnych pomiarów. Wyniki testów wskazują na to że 1622 jest OK. Jeżeli
          chodzi o inne modele to są właściwie dwa: Omron MC-63 i Microlife 16C2 ale nie
          zostały one tak przetestowane jak 1622. Jeżeli chodzi o 16C2 to mam trochę
          danych które przysłał mi dystrybutor Microlifa, a o Omronie nie wiem nic.
          Modele z jednym miejscem po przecinku mogą być OK, ale sprawdzenie tego jest
          utrudnione.
          • p_p_m Re: Wiem gdzie kupić Microlife MT 1622 !!! 03.09.04, 11:09
            W gazetce Fundamenty Rodziny (nr 4(46)/2003) www.lmm.pl/fr/pdf/46.pdf
            został zamieszczony artukuł "Test termometrów elektronicznych" w którym jest
            stwierdzenie, że " nie możemy jednoznacznie zarekomendować testowanych
            termometrów Microlife MT 1622 do celów rozpoznawania płodności". Czy na to
            stwierdzenie mozna przymknąć oko?
            Paweł
            • jur_gor Re: Wiem gdzie kupić Microlife MT 1622 !!! 09.09.04, 09:31
              p_p_m napisał:

> W gazetce Fundamenty Rodziny (nr 4(46)/2003) www.lmm.pl/fr/pdf/46.pdf
              > został zamieszczony artukuł "Test termometrów elektronicznych" w którym jest
              > stwierdzenie, że " nie możemy jednoznacznie zarekomendować testowanych
              > termometrów Microlife MT 1622 do celów rozpoznawania płodności". Czy na to
              > stwierdzenie mozna przymknąć oko?
              > Paweł

Test, który przeprowadziła Liga był anaukowy. Dostałem opis tego testu od
              Prezesa Ligi. Po prostu rozdali pewną ilość termometrów (Microlife i
              rtęciowych) ochotniczkom, które mierzyły PTC dwoma termometrami, potem
              porównali wykresy i na tej podstawie wyciągnęli wniosek, że MT 1622 nie nadaje
              się do NPR. Nie słyszałem żeby informowali osoby mierzące gdzie, jak i w jakiej
              kolejności należy mierzyć. Ich test jest w związku z tym prawie bezwartościowy.
              Wystarczy, że ktoś mierzył PTC w ustach i już jego pomiary „porównawcze” nie
              mają sensu, bo drugi pomiar może się znacząco różnić od pierwszego.
              Każdy termometr posiada szereg parametrów, znając te parametry można stwierdzić
              czy nadaje się on do pewnych celów czy nie. Porównywanie dwóch różnych urządzeń
              on-line jest bardzo ryzykowne, a to co zrobiła LMM to jest chodzenie po linie
              bez asekuracji.
              W Polsce nie ma żadnej organizacji (np. instytutu NPR), która byłaby w stanie
              stwierdzić, który termometr nadaje się do NPR i stąd problemy. Stąd też moja
              prywatna akcja sprawdzania MT 1622
              I jeszcze jedno, czy to się komuś podoba czy nie termometr rtęciowy nie ma
              szans w obecnych czasach. Im prędzej NPR przyzwyczai się do term.
              elektronicznych tym dla niego lepiej.
    • rozwod Re: Wiem gdzie kupić Microlife MT 1622 !!! 02.09.04, 11:10
      Ale tam na stronie www.sklep4u.com jest tylko do kupienia termomter Microlife
      16C2 a tego 1622 nie ma ? wiec który mam kupić i gdzie ?
      • rany_julka Re: Wiem gdzie kupić Microlife MT 1622 !!! 02.09.04, 11:25
        Tutaj jest MT 1622:
        www.sklep4u.com/pokaz_produkt.php?idprod=3
        --
        pozdrawiam
        rany_julka
        • nisiabu Re: Wiem gdzie kupić Microlife MT 1622 !!! 19.03.05, 13:07
          A ja mam jedno pytanie: na tej stronie, którą wskazujesz i na allegro też (tam też mają mikrolife 1622) jest wyraźnie napisane, że dokładność pomiaru to +-0,1, czyli fatalna. Czy to jest tylko pomyłka w opisie czy faktycznie ten termometr nie jest tak dokładny jak go malują na powyższych postach?
          • ali.babka Re: Wiem gdzie kupić Microlife MT 1622 !!! 21.03.05, 00:10
            to co z tą dokładnością pomiaru???? bo i ja się waham co do kupna bo w dwóch
            ostatnich cyklach zbiłam już 3 tremometry rtęciowe :((
            i zdaję się na Wasze rekomendacje tylko prosze rozwiejcie te wątpliwości
            pzdr
            • sparkling Re: Wiem gdzie kupić Microlife MT 1622 !!! 22.03.05, 10:49
              Cytuję naszego eksperta:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=18260516&a=18380130
              Z tego co ja rozumiem, dokładność to coś takiego, co zapewnia, że 36,6 na
              termometrze jest wiernym odzwierciedleniem 36,6 temperatury organizmu. Coś
              takiego jak nadzieja że żeliwny odważnik na placu z napisem 1 kg waży naprawdę
              tyle co jakiś sześcian w Serves pod Paryżem. A to akurat w NPR nie jest
              szczególnie istone. Bo nawet gdyby termometr zawsze podawał o 0,5 stopnia
              mniej/więcej niż masz w rzeczywistości, to niczego by to w przebiegu wykresu
              nie zmieniło. W NPR ważna jest precyzja termometru, czyli to, że wiernie
              pokazuje spadki/wzrosty temperatur.

Korzystając z odświeżenia wątku napiszę jeszcze, że z mojego Microlife's jestem
              dalej zadowolona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka