Gość: fanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:23 ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: moim zdaniem Re: "Pierścień rybaka" - warto przeczytać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:59 nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a moim zdaniem Re: "Pierścień rybaka" - warto przeczytać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:59 tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: "Pierścień rybaka" - warto przeczytać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 13:16 Dzięki chłopaki/dziewczyny...dużo mi to dało///:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: "Pierścień rybaka" - warto przeczytać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 02:10 To ja powiem tak: bardzo ;-) I co, pomogło? Mnie się naprawdę bardzo podobało. Mimo żem ateista a książka baaardzo katolicka (w pozytywnym tego słowa znaczeniu). Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: "Pierścień rybaka" - warto przeczytać? 06.04.06, 08:11 moim zdaniem też warto. O papieżach dawnych się poczytało. Spojrzało na świat oczyma tych piotrowych następców, dla których złotogłów, skarby Watykanu i tym podobne drogocenne barachło nie było ważniejsze od głoszenia słowa bożego... Aże nie w smak to było "prawdziwym" papieżom, to już inna sprawa. Ale przeczytać warto. To już masz 3 na tak i 1 na nie... A jaka Twoja decyzja?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: "Pierścień rybaka" - warto przeczytać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 08:24 Pierścień Rybaka - jeszcze nie czytałem, ale wkrótce nie omieszkam:) Ale skoro jesteśmy przy takich tematach, to ostatnio czytałem: - Bramy Templariuszy - takie sobie, ale można poczytać - koncepcja, że od tysięcy lat istnieją na ziemi "punkty dostępu/portale" do piekła - a przez jakiś czas były nadzorowane przez templariuszy :) - Ostatni templariusz - z wystawy eksponatów watykańskich w Nowym Jorku, brawurowo skradziony zostaje pewien artefakt - który okazuje się starożytną maszyną kodową templariuszy (taka ówczesna, średniowieczna enigma), ktoś widocznie chce użyć maszyny by odczytać pewne odnalezione, zaszyfrowane dokumenty templariuszy - całkiem przyjemnie się czyta i byłby z tego dość widowiskowy film:) - aktualnie czytam Rycerzy Królestwa - autorstwa wnuka Alberta Camus - to już powieść historyczna - rozpoczyna się w 1187 roku od klęski pod wzgórzem Hittin - gdzie krzyżowcy przegrywają bitwę z wojskami Saladyna, wskutek czego w ręce muzułmanów trafia prawdziwy krzyż Jezusa - na razie akcja się rozwija całkiem ciekawie - zobaczymy co będzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: "Pierścień rybaka" - warto przeczytać? IP: *.europe.hp.net 06.04.06, 15:32 Hattin nie Hittin. Nie czytaj "pierścienia rybaka", to nie ten typ literatury co myślisz. Zawiedziesz się. Sensacji tam nie znajdziesz ani na jotę. To poważna, głęboko religijna literatura, nikt nikogo nie goni, nie łapie, nie gwałci ani nie ma żadnych koncepcji tudzież żaden z niej materiał na film. Także chyba daj sobie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś