gosiasur 25.08.04, 21:55 czy jesteście na bieżąco ze szczepieniami? Mój Jędruś jest b. do tyłu. Trochę się ich bałam i jak miał katar to już rezygnowałam, albo mojej lekarce coś wypadło, a to my wyjechaliśmy. Jutro idziemy nieodwołalnie. Gosia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiya Re: Opóźnienie w szczepieniach 26.08.04, 08:18 My też mamy opóźnienie. Najpierw z powodu gruźlicy, na którą nie zaszczepili małej w szpitalu i musieliśmy "nadrobić". A potem zawsze coś wypadało, wiec Nata ma na razie tylko gruźl. i wzwB. Inna sprawa, że bardzo się boję tych szczepionek (mimo, że będę szczepić acelularnymi). A pani doktor chyba sama nie jest pewna czy szczepić, czy poczekać. Chciała skonsultować z koleżanką, tej nie było, no więc zaordynowała termin szcz. A ja, podejrzliwa matka, nie ufam. Niedługo wybieramy sie do neurologa, więc "wrzucę" mu temat i zobaczymy. Odpowiedz Link
oyate Re: Opóźnienie w szczepieniach 26.08.04, 08:35 Moje córeczki też miały opóźnienie ale z powodu wagi. Pierwsze szczepienia (za wyjątkiem tych w szpitalu) dostały po prawie 3 miesiącach jak osiągnęły wagę po 4 kg. Odpowiedz Link
agniesz76 Re: Opóźnienie w szczepieniach 26.08.04, 09:13 Mój synek też miał opóźnione szczepienia ze względu na długi pobyt w szpitalu , ale chyba wcześniej i tak by go nie zaszczepiono, niska waga. Tylko że nasza rejonowa pediatra nie odważyła sie szczepić sama i wysłała nas do Poradni Konsultacyjnej. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ania.silenter_exunruzanka Re: Opóźnienie w szczepieniach 26.08.04, 09:22 Olunia tez oczywiscie miala opoznienie w szczepieniach. Powodem byla zbyt niska waga. Teraz nadrabia. pozdrawiam Odpowiedz Link
mamaigora1 Re: Opóźnienie w szczepieniach 09.02.05, 09:59 Igor również miał opóźnienie w szczepieniach i to dośc znaczne, ale dostalismy sie pod opieke lekarza, który konsultuje wszystkie nasze szczepienia z wojewódzkim konsulatantem ds szczepień i dzielnie gonimy. A dla Mam dzieciaczków, które dopiero stana przezd problemem jak i kiedy szczepic Maluchy podaje jak Igor był szczepiony: ur. 27 .02.2004, pierwsze szczepienie 19.03.2004 (przesunięcie z powodu bezpośredniego zagrożenia zycia, czyli wnioskuje z tego, że lekarz w połowiei= marca miał juz pewna koncepcje co do szans Igora na przezycie, ale mi o tym nie poweidział - ja dowiedziałam sie o tym dopiero w połowie kwietnia gdy Igor z OIOMu awansował na Opieke Ciagłą...) 19.03.2004 - Euvax I dawka WZW B 07.05.2004 - Euvax II dawka WZW B 14.06.2004 - BCG (gruźlica) 28.07.2004 - Infanrix IPV Hib (I dawka błonica, krztusiec, tężec, polio i Hib) 30.08.2004 - Infanrix IPV Hib (II dawka błonica, krztusiec, tężec, polio i Hib) 14.10.2004 - Infanrix HEXA (III dawka błonica, krztusiec, tężec, polio, Hib i WZW B) 18.12.2004 - varilrix (ospa wietrzna) A teraz w połowie kwietnia wybieramy się na Priorix (odra, świnka, różyczka) i pod koniec sierpnia IV dawka Infanrix IPV Hib... Przed pójściem do przedszkola zaszczepię Igora jeszcze przeciw WZW A. bardzo cięzkie i trudne boje stoczyłam zanim to wszystko sie wyklarowała i Bogu dziekuję, że wiekszośc tych szczepień juz za nami i nigdy nie chciałabym juz do tego tematu wracać. Odpowiedz Link
karolina11 Re: Opóźnienie w szczepieniach 14.02.05, 16:55 U naszych dzieci szczepienia powinny byc maskymalnie odraczane az nie bedziemy mialy pewnosci, ze rozwoj przebiega prawidlowo. Mnie niestety 11 lat temu nikt o tym nie powiedzial i efekt mialam taki, ze po jednej z nich syn dostal ataku padaczki. Obecnie nie szczepię w ogole. Odpowiedz Link
to.ja.nika Re: Opóźnienie w szczepieniach 10.03.05, 17:30 Mój mały ma 16 mcy i za sobą tylko 1 grużlicę i 3 dawki wzwb, czy dziecko w tym wieku też musi mieć aż tyle dawek co przed ukończeniem roku? Moze ktos zaczynał szczepienie dziecka dopiero w tym wieku i moze mi napisac jak to wyglądało, będe bardzo wdzięczna. Boje sie tych szczepien okropnie. Byłam w por. ds. szczepień, ale jak miał niecały roczek, dostał indywidualny kalendarz szczepień, ale pewnie już nieaktualny. Potem bez przerwy jakieś infekcje i nie mogliśmy się szczepić, teraz pewnie też pojedziemy do tej poradni, ale chciałabym wiedziec co nieco, żeby móc podyskutować z p. doktor. Jak znosiły wasze dzieciaczki szczepienia? Odpowiedz Link
mlagodna Re: Opóźnienie w szczepieniach 13.03.05, 22:42 My szczepiliśmy się na polio, potrójną i Hib w ubiegłym tygodniu, czyli z dużym opóźnieniem, w ostatnim tyg 4 mies., ale nie ma się co przejmować. To jest akurat najmniejszy problem jak na nasze dzieciaczki Indywidualny tok nikomu przecież nie szkodzi a wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link