Dodaj do ulubionych

co zrobić jak instruktor niechce wydac zaświadczen

IP: *.chello.pl 20.05.04, 09:40
Instruktor nie chce mi wydać zaświadczenia o ukończeniu kursu żądając
wykupienia dodatkowych jazd, owszem wykupie ale nie u niego ponieważ on przez
te 20 godzin olał sobie moją naukę i nie zamierzam mu dalej płacić ,za długo
by opowiadać o nim a to nie oto chodzi mam pytanie czy ma prawo nie wydać mi
tego zaświadczenia ? jeśli tak to czy modę żądać zwrotu kasy za kurs bo
przecież nie wywalę tych pieniędzy kurs odbyłam a z nim już nie chce jeździć.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aa Re: co zrobić jak instruktor niechce wydac zaświa IP: *.bluu.net / *.bluu.net 20.05.04, 16:24
      Ma prawo skoro uzna że jeszcze nie jesteś przygotowany do egzaminu, bo na
      zaświadczeniu on podbija się że uznał że jesteś przygotowany a skoro uważa
      inaczej to ma prawo Ci nie wydać. Oczywiście z drugiej strony jest to jawnym
      naciąganiem ale takie jest jego prawo. Zarządaj aby wystawił Ci fakturę za kurs
      i za dodatkowe lekcje. to go pewnie trochę zirytuje bo te dodatkowe lekcje idą
      pewnie do jego kieszeni a jak wystawi fakturę to bedzie musaił odprowadzić
      podatek:) Możesz też to zgłosić w Urzedzie Miejskim w wydziale komunikacji, bo
      oni wydaja zezwolenie dla ośrodków szkolenia i w ten sposób możesz nasłać mu
      kontrole i narobic problemów:) Ale niesty jeżeli on się uprze to zaświadczenia
      Ci nie wyda i bedziesz musiał dokupic dodatkowe godziny. A tak na marginesie to
      pewnie wybrałeś OSK który miał najniższą cenę za kurs, oni tak sciągaja ludzi a
      potem każą dokupywac godziny.
      • Gość: visiolek Re: co zrobić jak instruktor niechce wydac zaświa IP: *.chello.pl 20.05.04, 17:43
        oki dzięki ,Ale muszę ci powiedzieć ze niebył to najtańszy OSK kierowałam się
        również ceną przy wyborze i ta była dużo wyższa niż ceny na miescie no i po
        częsci myslałam ze będą lepiej uczyć :) Już mam plan co do całej sprawy napiszę
        jak go wykonam POzdrawiam.
    • Gość: Magda Re: co zrobić jak instruktor niechce wydac zaświa IP: *.net / *.net 20.05.04, 19:51
      Czy możesz zdradzić z jakiego miasta jest ten twój instruktor. Bo ja też
      trafiłam na takiego olewacza, a jak przyszło co do czego to nie chciał wydać
      zaświadczenia .....
      • Gość: visiolek /nik Re: co zrobić jak instruktor niechce wydac zaświa IP: *.chello.pl 21.05.04, 08:48
        Moja droga to Warszawka jest !!!!!!!!! Ale tak jak powiedziałam mam juz na
        niego sposób :):) jesli chcesz sie dowiedzieć co sie robi podaj swój adres albo
        coś i ci wszystko opisze Pozdrawiam
        • Gość: instruktor-krakus Re: co zrobić jak instruktor niechce wydac zaświa IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 21.05.04, 20:56
          Dodatkowe jazdy możesz legalnie realizować w innym ośrodku. Wcześniej musiśz
          (to jest twoje prawo)pobrać z dotychczasowego ośrodka wtórnik karty przbiegu
          szkolenia i w nowym wybranym przez ciebie ośrodku możesz kontynułować edukację.
    • Gość: INSTRUKTOR Re: co zrobić jak instruktor niechce wydac zaświa IP: *.futuro.elwico.pl 21.05.04, 23:09
      Chamstwo. Tylko donosić.WARSZAWKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Scie są ............

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka