Dodaj do ulubionych

Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli.

03.06.06, 12:52
Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli.

Zasada „nie karmić trolla” to właściwie jedyna 100% działająca metoda walki z nimi.

Oczywiście, administratorzy wymoderują wiadomości które łamią regulamin – jednakże od czasu powstania wątku/postu do jego usunięcia musi minąć trochę czasu, ponieważ nie jesteśmy w stanie czytać wszystkiego, bez przerwy.

Jeśli jakiś post łamie regulamin proszę klikać czerwony kosz. To pozwoli zawodowym adminom na skasowanie go. Im więcej kliknięć w kosz tym szybciej admini zobaczą zgłoszenie.

Jeśli natomiast wiadomość łamiąca regulamin jest na forum zbyt długo, a klikanie w czerwony kosz nie przynosi rezultatu wyślijcie proszę do mnie (ok_vip@gazeta.pl) lub Yaa (yaa@gazeta.pl) maila wraz z linkiem do wiadomości. Jeśli trzeba będzie, to wątek/post zostanie wymoderowany.

To pozwoli utrzymać forum w porządku.
Obserwuj wątek
    • ml_500 Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 03.06.06, 17:09
      eee tam. niektore trole wnosza nawet pewnego rodzaju koloryt na tym forum. nie
      bylbym taki okrutny:)
      • ok_vip Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 03.06.06, 17:30
        Niektóre... być może:-) Trzeba ich rozgraniczyć. Są użytkownicy "podchodzący" pod trolle, którzy rzeczywiście ubarwiają forum (np. pewien urzytkownik, ktury w karzdym słowie robi błond :), ale przede wszystkim nie ubliżają nikomu.

W głównym wątku mowa raczej o tych, którzy w co drugim poście kogoś obrażają itp - wiadomo, o kogo chodzi. Dla takich nie ma litości w sprawach moderowania:)
        • programistajava Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 03.06.06, 20:23
          problem w tymze trole generuja z 50% postow na tym forum :D
          • nie_banalny Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 03.06.06, 20:27
            programistajava napisał:

> problem w tymze trole generuja z 50% postow na tym forum :D

Wymienjakiegos.
          • ok_vip Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 03.06.06, 20:41
            E, nie:)
            Nawet jeśli liczyć by z tymi już usuniętymi, co w przypadku jednego ze znanych nam trolli wynosi już kilkaset postów... Trolle to ciągle tylko malutki odsetek wiadomości, ale wszyscy chcemy aby było ich jeszcze mniej.
            Dlatego właśnie przyszpiliłem ten wątek.
            • programistajava Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 03.06.06, 20:54
              spoko, ale mam pytanie doprecyzujace, czy jest sens oznaczac wszystkie posty w
              danym watka takiego trola do usuniecia? Czy to adminom pomaga? Np widzac trola w
              danym watku moge poswiecic troche czsu i oznaczyc kazdy z jego postow do
              usunieciua... Czy to tez w sumie wojna z wiatrakami i faktycznie oac to i po
              prostu ignorowac tak cenne "madrosci" ;) ?
              • ok_vip Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 03.06.06, 21:03
                Pisząc "oznaczyć" masz na myśli kliknięcie w czerwony kosz, tak?

Kliknięcie w czerwony kosz daje szybszy rezultat, jeśli więcej osób na niego kliknie. Wiadomości trolla należy ignorować - tj. nie odpisywać na nie. Ale zgłaszać administracji, jeśli nadmiernie "kłują w oczy" wręcz należy:) Bo jeśli nie kłują, a zasługują na wymoderowanie to i tak do tego dojdzie, nawet bez zgłoszeń z waszej strony - tyle, że być może trochę później.
    • habudzik Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 03.06.06, 23:19
      ok_vip napisał:

> Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli.
      >
      > Zasada „nie karmić trolla” to właściwie jedyna 100% działająca meto
      > da walki z nimi.

Kto tu jest trollem ???? Jedynie odpowiedź trollowi skutkuje natychmiastowym
      usunięciem jego postu. Jeśli troll nie uzyska odpowiedzi jego post bedzie
      świecił , świecił i świecił kilka dni a jeśli się odpowie znika natychmiast.
      O CO TU Q CHODZI ???????????
      • ok_vip Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 04.06.06, 00:02
        Tu:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=42969658&a=42971226
        Masz odpowiedź.

Natychmiastowym usunięciem skutkuje tylko zerknięcie admina na dane forum, ew. reakcja na klikanie w kosz... Podbicie wątku po prostu przypadkiem przyspieszyło usunięcie postów trolla - bo wątpię, żeby zostały wymoderowane natychmiast po podbiciu wątku...

To o czym piszesz zdarza się raz na "x" przypadków - i po prostu jest możliwe.
        • habudzik Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 04.06.06, 00:33
          Przepraszam ale tak to niestety wygląda . Brednie idioizydy stoja czasami do
          znudzenia a znikaja natychmias po odpowiedzi na nie .
          Ja też nie widze niczego złego w wysyłaniu maili tyle ze wtedy zamiast na forum
          trzeba bedzie pisać same maile. Chyba nie o to chodzi .
    • marekatlanta71 Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 04.06.06, 00:33
      Mam nadzieje ze to zadziala, bo od ponad roku nawet na to forum mi sie zagladac
      nie chce...
      • wonnan.30 Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 04.06.06, 09:08
        Ja już dawno zrezygnowałem, czasem tylko wpadam zobaczyć co się dzieje i wziąć
        udział w dyskusji, która trolli nie będzie obchodzić. Dziwi mnie postawa adminów
        wobec niebanalnego. Przecież to, co on uprawia, to zwykły trolling. Zakładanie
        wątków o wąsatych kierowcach fabii, o jeżdżeniu do ślubu dacią, ile można?
        • ok_vip Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 04.06.06, 10:04
          wonnan.30 napisała:

> Dziwi mnie postawa adminó
          > w
          > wobec niebanalnego. Przecież to, co on uprawia, to zwykły trolling. Zakładanie
          > wątków o wąsatych kierowcach fabii, o jeżdżeniu do ślubu dacią, ile można?

On też powoli schodzi. Nie będzie "taryfy ulgowej".
    • jasiek-23 Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 04.06.06, 15:18
      A może będzie tak ,ze : ogół forumowiczów minus trole minus ogólne lapety =
      prawie nic...chyba tak...
    • waskes29 Czyli po staremu 05.06.06, 10:21
      I nowy dzien i znowu izyda szaleje ,a nie piszcie ze blokujecie mu
      nicki a on tworzy nowe bo nick "superizyda" jest juz na forum od
      dawna czyli nie zostal do tej pory zablokowany.
      • ok_vip Re: Czyli po staremu 05.06.06, 13:31
        waskes29 napisał:

> I nowy dzien i znowu izyda szaleje ,a nie piszcie ze blokujecie mu
        > nicki a on tworzy nowe bo nick "superizyda" jest juz na forum od
        > dawna czyli nie zostal do tej pory zablokowany.

Bo to nie daje rezultatu, widać nie do końca zrozumiałeś to o czym do Ciebie pisałem... Więcej na ten temat pisał nie będę - z wiadomych względów.

Teraz o reakcji...
        Pisałem o tym wielokrotnie, ale napiszę jeszcze raz: na reakcje trzeba poczekać, nie czytamy forum 24h /dobę.
        • waskes29 Re: Czyli po staremu 05.06.06, 14:16
          ok_vip napisał:

>
          > Bo to nie daje rezultatu, widać nie do końca zrozumiałeś to o czym do Ciebie
          pi
          > sałem... Więcej na ten temat pisał nie będę - z wiadomych względów.

Zrozumialem ale dopiero teraz sprawdzilem @ ,za to uwazam ze tak czy
          inaczej powinniscie blokowac mu wszystkie nicki.To jest typ czlowieka
          ktoremu nie znudzi sie tutaj ,trzeba blokowac mu wszystkie nicki i
          kasowac wszystko co uda mu sie napisac nawet jesli to bedzie po jakims
          czasie .
          Moze mu sie znudzi mu sie kazdorazowe zakladanie konta.

> Teraz o reakcji...

> Pisałem o tym wielokrotnie, ale napiszę jeszcze raz: na reakcje trzeba
          poczekać
          > , nie czytamy forum 24h /dobę.

24H na dobe to nikt nie wymaga ale raz na kilka godzin chybaby wypadalo
          spradzic ,dzis izyda zaczal swoje dzielo grubo przed 9 a dopiero teraz
          jak widze wykasowano jego wpisy.
          Tak czy siak uwazam ze blokowac musiciemu wszystko ,kazdy nowy nick az
          do skutku.
          To jak ze zlodziejem kazdorazowo trzeba go lapac na tym ze kradnie a nie
          udawac ze nie widzimy jak kradnie.
          • habudzik Re: Czyli po staremu 05.06.06, 17:07
            waskes29 napisał:

> 24H na dobe to nikt nie wymaga ale raz na kilka godzin chybaby wypadalo
            > spradzic ,dzis izyda zaczal swoje dzielo grubo przed 9 a dopiero teraz
            > jak widze wykasowano jego wpisy.

Bo w pierwszej kolejnosci muszą przeczytac kilkaset maili o które tak się
            dopominają więc na czytanie wypocin błazna już czasu nie styka . Wiesz Waskes to
            taki WSP ( wojskowy system pracy ) - z kupki na kupke . Ty czytasz co "ON"
            napisał , piszesz maila , oni go czytaja , odpowiadają i ew. coś podkasują .
            Szkoda jeszcze że nie trzeba z karteczką do sztabu lecieć i zameldować .
            • ok_vip Re: Czyli po staremu 05.06.06, 18:03
              Pisałem, że jeśli jakaś wypowiedź bardzo kłuje w oczy i jeszcze wisi na forum, a kilkanie w czerwony kosz nie przynosi rezultatu to możecie go do nas zgłosić.

Tu:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=42971919&a=42991564
              Codziennie leci paredziesiąt postów trolla, o których wiesz, bo na dużą część z nich odpisujesz...

Zastanawiam się po raz kolejny, jaki jest sens Twojego narzekania, skoro jeszcze ani razu nie pomogłeś, i chociażby takiego wątku/postu łamiącego regulamin nie zgłosiłeś... Notorycznie natomiast kłócisz się z trollem, karmiąc go i psując kompletnie to o co prosiłem w głównym wątku.
              • habudzik Re: Czyli po staremu 05.06.06, 18:31
                ok_vip napisał:

> Pisałem, że jeśli jakaś wypowiedź bardzo kłuje w oczy i jeszcze wisi na forum,
                > a kilkanie w czerwony kosz nie przynosi rezultatu to możecie go do nas zgłosić.
                >
                > Tu:
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=42971919&a=42991564
                > Codziennie leci paredziesiąt postów trolla, o których wiesz, bo na dużą część z
                > nich odpisujesz...
                >
                > Zastanawiam się po raz kolejny, jaki jest sens Twojego narzekania, skoro jeszcz
                > e ani razu nie pomogłeś, i chociażby takiego wątku/postu łamiącego regulamin ni
                > e zgłosiłeś...

Raz Wam pomogłem ( bez rezultatu ) i wystarczy . Sam sobie poradze a skargi
                jakoś mi nie wychodzą .

Notorycznie natomiast kłócisz się z trollem, karmiąc go i psując
                > kompletnie to o co prosiłem w głównym wątku.

Jesli niezauwazyłeś to informuje Cię że już nie kłóce się z nim bo faktycznie
                troche sie poprawiliście .
                • ok_vip Re: Czyli po staremu 05.06.06, 19:58
                  habudzik napisał:

> Raz Wam pomogłem ( bez rezultatu ) i wystarczy .

Nie będę ukrywał - nie kojarzę. Ale nie kłóćmy się, bo nie o to tu chodzi.

> Jesli niezauwazyłeś to informuje Cię że już nie kłóce się z nim bo faktycznie
                  > troche sie poprawiliście .

Zauważyłem. Ostatnio trochę się poprawiłeś.

:-)
                  • habudzik Re: Czyli po staremu 05.06.06, 20:30
                    ok_vip napisał:

> Zauważyłem. Ostatnio trochę się poprawiłeś.
                    >
                    > :-)

Staram się , hehe
    • iberia30 Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 06.06.06, 08:31
      tak was czytam panowie i....oto nasza polska mentalnosc, skoro jestescie tacy
      idealni waskes, habudzik itd to moze zgloscie sie na ochotnika do moderowania,
      co?Ciekawe jak wam to pojdzie, bo do krytyki to jestescie pierwsi.Nic nie
      pomoga wasze wywody ale co tam, mozna sie poprzekomarzac z adminem.
      • wallenrode Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 06.06.06, 09:25
        Sama sobie dopowiedziałaś , zabierasz zdanie ,krytykując WiH i zapewne zaraz
        dopiszesz "no i Wallenrode sie do nich zalicza" a przecież nic ci do tego :DDD
        ONI i ja mieliśmy "przygodę" z Iżydem - Szymimzalogowanym <dlamnie to ta sama
        postać> więc możesz nie wiedzieć że nie jest miło jak cię ktoś wyzywa od gei i
        tym podobnym.
        Osoba o której mowa , w każdym poscie miała na dole wpis obrażający naszą WLK3
        i kazdy nowy forumowicz mógł odnieść wrażenie i przyjąć do do wiadomosci.

i tu jest błąd "systemu" mozesz mieć wypowiedź nie wykraczajaca poza regulamin
        ale dolna sygnatura-wpis pojawiajacy sie za każdym razem , może obrażać innych
        lub łamać ten regulamin.... i to też jest do poprawy...

ale jak widzę izyda zniknęła.

kolejna sprawa - co ma do tego nasza PL mentalność????

• iberia30 Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 06.06.06, 09:54
          wallenrode napisał:

> Sama sobie dopowiedziałaś , zabierasz zdanie ,krytykując WiH

czyzby?to raczej stwierdzenie faktu, i nie bardzo rozumiem te dyspute z
          adminem, on swoje a wy-mądralinscy swoje

>i zapewne zaraz dopiszesz "no i Wallenrode sie do nich zalicza" a przecież
          nic ci do tego :DDD

widze, ze lubisz innym przypisywac swoje teksty...mozna i tak...
          taka jest idea forum, ze kazdy moze napisac to na co ma ochote, byle nie
          obrazal innych, chyba ze sie myle?

> ONI i ja mieliśmy "przygodę" z Iżydem - Szymimzalogowanym <dlamnie to ta sa
          > ma postać> więc możesz nie wiedzieć że nie jest miło jak cię ktoś wyzywa od
          gei i tym podobnym.

jasne, ja na temat trollowania i podszywaczy nie wiem NIC, a liberia itego typu
          inne c.woki?Moze nie pisz juz nic wiecej...

> kolejna sprawa - co ma do tego nasza PL mentalność????

ma i to duzo, chyba zadna to nowina, ze malkontenctwo to nasza cecha narodowa
          niestety....
      • habudzik Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 06.06.06, 09:42
        iberia30 napisała:

> tak was czytam panowie i....oto nasza polska mentalnosc, skoro jestescie tacy
        > idealni waskes, habudzik itd to moze zgloscie sie na ochotnika do moderowania,
        > co?Ciekawe jak wam to pojdzie,

Nie wiem jak Waskesowi i innym ale mi poszłoby całkiem źle , tyle że ja się za
        to nie biore skoro nie umiem tego robić .

bo do krytyki to jestescie pierwsi.Nic nie
        > pomoga wasze wywody ale co tam, mozna sie poprzekomarzac z adminem.

Spokojnie , nie denerwuj się to tylko taka dyskusja , nikt tego aż tak na
        powazenie nie bierze .
        • iberia30 Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 06.06.06, 09:56
          habudzik napisał:

>>
          > Nie wiem jak Waskesowi i innym ale mi poszłoby całkiem źle , tyle że ja się za
          > to nie biore skoro nie umiem tego robić .

czyzby??? to po co wdajesz sie w dyskusje z adminem, ktora prowadzi donikad?

> Spokojnie , nie denerwuj się to tylko taka dyskusja , nikt tego aż tak na
          > powazenie nie bierze .

nie denerwuje sie tylko nie rozumiem, kolejnej bezzasadnej dyskusji, no ale tak
          to jest gdzie 2 polakow tam 3 opinie...
          • wallenrode do Iberii 06.06.06, 11:35
            proponuję zawieszenie broni - wojna rujnuje - zgoda buduje - powiedzenie greków
            • iberia30 Re: do wallenrode 06.06.06, 14:57
              masz racje, tyle tylko, ze ja z Toba od dluzszego czasu nie wojuje:-)
            • mobile5 Re: do Iberii 06.06.06, 17:56
              wallenrode napisał:

> proponuję zawieszenie broni - wojna rujnuje - zgoda buduje - powiedzenie greków
              >
              Concordia res parvae crescunt, discordia vel maximae dilabuntur.
              Zgodą małe rzeczy rosną, niezgodą choćby największe się rozpadają.
              C. SALLVSTI CRISPI BELLVM IVGURTHINVM

• habudzik Re: do Iberii 06.06.06, 18:49
                mobile5 napisał:

> wallenrode napisał:
                >
                > > proponuję zawieszenie broni - wojna rujnuje - zgoda buduje - powiedzenie
                > greków
                > >
                > Concordia res parvae crescunt, discordia vel maximae dilabuntur.
                > Zgodą małe rzeczy rosną, niezgodą choćby największe się rozpadają.
                > C. SALLVSTI CRISPI BELLVM IVGURTHINVM

Gdyby kozka nie skakała koniom lżej.
                Habudzik
                • mobile5 Re: do Iberii 06.06.06, 23:54
                  habudzik napisał:

> mobile5 napisał:
                  >
                  > > wallenrode napisał:
                  > >
                  > > > proponuję zawieszenie broni - wojna rujnuje - zgoda buduje - powied
                  > zenie
                  > > greków
                  > > >
                  > > Concordia res parvae crescunt, discordia vel maximae dilabuntur.
                  > > Zgodą małe rzeczy rosną, niezgodą choćby największe się rozpadają.
                  > > C. SALLVSTI CRISPI BELLVM IVGURTHINVM
                  >
                  > Gdyby kozka nie skakała koniom lżej.
                  > Habudzik

Cytat z Salustiusza, Rzymianina jak najbardziej.

Kto rano wstaje, ten leje jak z cebra.
    • ok_vip Odnośnik do tego wątku został dodany do nagłówka. 06.06.06, 19:08
      Odnośnik do tego wątku został dodany do nagłówka forum.

Z nadzieją, że nowi forumowicze przeczytają. A Ci "starsi" będą przestrzegać tego o co prosiłem :)

PS. Nie trzeba podbijać :)
      • adam_michn [...] 12.06.06, 20:25
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • hmp_inc Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 14.06.06, 23:28
      Trolle chyba ostatnio są za dobrze dokarmiane - liberia29 - to się nudne robi z
      takimi typami. Ban na IP?
      • liberia29 [...] 14.06.06, 23:30
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • ok_vip Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 14.06.06, 23:44
        Ano - przed chwilą zdecydowanie przesadził...
        • bywalec.hoteli Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 28.10.13, 19:00
          Przypominam zasady :)
          • galtomone Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 28.10.13, 19:43
            Nie troluj ;-)
            • kontik_71 Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 28.10.13, 20:03
              A juz sie zaczynalem zastanawiac, jaka to reklame mozna umiescic w TAKIM watku :)?
            • misiaczek1281 Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 28.10.13, 20:13
              Witam serdecznie:)

Jako że poruszyliście ciekawy temat pozwolę sobie zabrać głos.
              A więc:
              Doceniam troskę o poziom kultury na forum , jednak mam pytanie:
              Moje poglądy o motoryzacji bywały kontrowersyjne i wzbudzały emocje(np.nowe auto traci aż 50% wartości w 3-4 lata więc kupno nówki to frajerstwo:), ale nikogo nie obrażałem w sposób wulgarny,więc pytam jaka jest Pana(admina) definicja trolla?
              Czy gdy ktoś mnie na tym forum wyzywał od cytuję:"debili,misiów o małym rozumku,idiotów" itp. to czy takie treści będą usuwane? Mam nadzieję że w końcu będą. Lepiej późno niż wcale:) Popieram akcję. Pozdrawiam:)
              • to.niemozliwe Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 29.10.13, 04:40
                Ale i tak obrazasz, np. uzywajac slowa "frajerstwo", wiec sie nie dziw, ze tak to do Ciebie wraca.
                Przypuszczam, ze budzisz tez niechec z dwoch prostych powodow: naduzywasz czcionki bold, mimo tego, ze Ci zwracaja uwage, by tego nie czynic, a zatem robisz to celowo, oraz w watkach tego nie tyczacych wtracasz sie ze swoja pochwala oszczednosci, tak czesto, ze wywoluje to irytacje czytajacych.
                Wychodzi na to, ze lekko trolujesz. Trole uczestnicza w watkach, bo brak im bodzcowania emocjonalnego w realu. Tzn. chca doswiadczyc tego, ze ich przekaz wywoluje cudze afekty.
                Przypomina to dziecko zachowujace sie glosno w towarzystwie doroslych, zajetych swoja rozmowa - zaczyna broic, zeby tylko zyskac uwage. Ty robisz to samo.
                No i uporczywe powtarzanie tej samej tezy w odleglych tematycznie watkach tez moze swiadczyc, jesli nie o kompulsywnej fiksacji, to przynajmniej o umiarkowanej zlozonosci poznawczej.
                Co bys pomyslal, gdybys codzien spotykal sasiada na ulicy z ktorym chcesz zamienic kilka slow na ROZNE tematy, a on kazde zdanie konczy fraza "a po ziemniaki, to ja zawsze jezdze pod Hale Mirowska, bo tam maja tez dobre, a przecenione o 50%".
                Ktos Ci mowi, ze dobrze, tylko on chce winogrona.
                A Ty perorujesz, ze po co mu winogrona, jak ziemniaki pod mirowska za polowe ceny....
                • misiaczek1281 Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 29.10.13, 12:14
                  to.niemozliwe napisał:

> Ale i tak obrazasz, np. uzywajac slowa "frajerstwo", wiec sie nie dziw, ze tak
                  > to do Ciebie wraca
                  Nieprawda! Nie obrażam konkretnej osoby....nie piszę nikomu : "ty frajerze"...
                  Słówka "frajerstwo" używam w celu określenia zjawiska społecznego (zakup samochodu o dużej utracie wartości).

> Przypuszczam, ze budzisz tez niechec z dwoch prostych powodow: naduzywasz czcio
                  > nki bold,
                  Taki mam styl. Gdyby używanie bolda było łamaniem regulaminu forum to admin usuwałby moje wpisy pogrubione boldem.Piszę boldem po to by moja wypowiedź była widoczna pod twoją wypowiedzią jak w tej chwili:) A nie po to by cię boldem obrazić rozumiesz??

> Przypomina to dziecko zachowujace sie glosno w towarzystwie doroslych, zajetych
                  > swoja rozmowa - zaczyna broic, zeby tylko zyskac uwage. Ty robisz to samo....
                  To dobrze że wzbudzam emocje i moje wątki są ciekawe bo mają dzięki temu po 100,200 wpisów...dzięki temu to forum żyje !!!:)
                  je
                  > Co bys pomyslal, gdybys codzien spotykal sasiada na ulicy z ktorym chcesz zamie
                  > nic kilka slow na ROZNE tematy, a on kazde zdanie konczy fraza "a po ziemniaki,
                  > to ja zawsze jezdze pod Hale Mirowska, bo tam maja tez dobre, a przecenione o
                  > 50%".
                  Cieszyłbym się że sąsiad poleca mi tanie i dobrej jakości ziemniaczki:)A już na pewno nie zwyzywałbym go od idiotów i debili jak niektórzy tutaj mnie:)
                  • to.niemozliwe Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 29.10.13, 12:26
                    > Słówka "frajerstwo" używam w celu określenia zjawiska społecznego (zakup samochodu o > dużej utracie wartości).

Wystarczy sobie dopowiedzieć, że kto tego dokonuje jest frajerem. A zatem obrażasz.

> Gdyby używanie bolda było łamaniem regulaminu forum to admin
                    > usuwałby moje wpisy pogrubione boldem.Piszę boldem po to by moja wypowiedź była
                    > widoczna pod twoją wypowiedzią jak w tej chwili:) A nie po to by cię boldem ob
                    > razić rozumiesz?

Rozumiem, co Tobą kieruje, jednak - moim zdaniem nieprecyzyjnie interpretujesz netykietę:
                    forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html
                    Jest tam wyraźna wskazówka, by unikać czcionki innej niż standardowa w standardowej dyskusji. Nawet jeśli nie napisano wprost o "bold", to jest oczywiste. Ponadto w Netykiecie, administracja prosi o niewpisywanie tej samej informacji w wielu wątkach.
                    A Ty często udzielasz tej samej odpowiedzi na różne pytania.

>To dobrze że wzbudzam emocje i moje wątki są ciekawe bo mają dzięki temu po
                    > 100,200 wpisów...dzięki temu to forum żyje !!!:)

Mam wątpliwość, czy jest to ten rodzaj aktywności, który jest szczególnie cenny.
                    Jak widzisz, odczytujesz moje wypowiedzi i nie muszą one być napisane boldem, byś rozumiał ich sens.
                    • misiaczek1281 Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 29.10.13, 14:06
                      to.niemozliwe napisał:
                      > Wystarczy sobie dopowiedzieć, że kto tego dokonuje jest frajerem. A zatem obraż
                      > asz.
                      To ty to powiedziałeś....On czyli kto? Nigdy nie wskazałem osoby z imienia czy nawet nazwy nicka i nie powiedziałem nikomu : "ty frajerze"...nazywałem tylko frajerstwem w sensie zbytkiem zjawiska społeczne a nie ludzi więc nie ma się kto obrazić!:)....na tym polega kultura osobista i inteligencja żeby nie stosować tak prostych analogii:)A co powiesz o tych którzy wyzywali mnie od debila? Jakoś ich się nie czepiasz?:).
                      >
                      > > Gdyby używanie bolda było łamaniem regulaminu forum to admin
                      > > usuwałby moje wpisy >
                      > Rozumiem, co Tobą kieruje, jednak - moim zdaniem nieprecyzyjnie interpretujesz
                      > netykietę:> Jest tam wyraźna wskazówka, by unikać czcionki innej niż standardowa w standard> owej dyskusji.
                      Owszem...jest tam wskazówka a nie obowiązek! To różnica! To ja wybieram mój sposób pisania a nie ty...chcę się wyróżniać a nie być taki sam jak forumowe stadko :) ...Poza tym gdybym cytując czyjąś wypowiedź pisał pod nią zwykłą czcionką to nie byłoby to czytelne...wypowiedzi przedmówcy i moje pisane tą samą czcionką by się zlewały i nie byłyby wyraziste....skoro ktoś stworzył bolda to trzeba go używać...mam nie jeździć samochodem bo ekolodzy wymyślili dzień bez samochodu? Mam patrzeć na innych zamiast być sobą? :).

> >To dobrze że wzbudzam emocje i moje wątki są ciekawe bo mają dzięki temu p
                      > o > > 100,200 wpisów...dzięki temu to forum żyje !!!:)
                      >
                      > Mam wątpliwość, czy jest to ten rodzaj aktywności, który jest szczególnie cenny
                      Skoro wiele osób odpisuje i mój wątek osiąga 100-200 wpisów to dla nich jest cenny :)
                      > Jak widzisz, odczytujesz moje wypowiedzi i nie muszą one być napisane boldem, b
                      > yś rozumiał ich sens.
                      Chcesz bym krakał jak wszystkie wrony? Gdyby wszyscy na świecie byli tacy sami to życie byłoby nudne:)
                      • to.niemozliwe Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 29.10.13, 14:41
                        Nie, no oczywiście wyzywanie Ciebie jest chamskie. Tego nie kwestionuję.
                        • kontik_71 Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 29.10.13, 14:49
                          I po diabla go karmisz?
                        • galtomone Naprawde jeszcze Wam sie chce? 29.10.13, 14:56
                          Wystarczy przeczytac ostatnich 10 postow i Wasza wymiane argumentow z M.
                          Wnioski sa dwa.

1). Dobrze wie o co chcidzi z pisaniem wciaz tego samego, boldem i paroma innymi rzeczami ale jest trollem, wie, ze to wkurza (bo nie pierwszy raz ktos go prosi) i ma to gdzies. Zatem dalsza dyskusja jest bez sensu, bo on wlasnie to robi po to zeby bylo na przekor.

2). Faktycznie nie rozumie, ze irytuje i wkurza i doprowadza do nie merytorycznych dyskusji bo naprawde jest ...... (tu wstaw odpowiednie słowo). Zatem dalsza dyskusja jest bez sensu, bo i tak mu nic nie wytlumaczycie/przekonacie.

Osobiscie, znudzielm sie juz jakis czas temu.... A tu wrecz widac, ze jak napisal jeden z kolegow. Nie rusz gowna nie bedzie smierdziec.

Traciliscie znow patykiem i efekt jest natychmiastowy... jak widac forumowy troll jest czujny ;-)
              • klemens1 Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 29.10.13, 13:01
                > Moje poglądy o motoryzacji bywały kontrowersyjne i wzbudzały emocje(np.nowe aut
                > o traci aż 50% wartości w 3-4 lata więc kupno nówki to frajerstwo:),

Po czym sam policzyłeś, że alternatywny koszt utraty wartości nówki to tylko 20%, ale nadal klepiesz swoje "50%".
                Piszesz boldem.
                Cieszysz się, że "wzbudzasz emocje".

Powyższe fakty świadczą o tym, że jesteś na forum tylko po to, żeby irytować i być zauważanym, a nie po to, żeby dzielić się wiedzą i poglądami.
                Czyli spełniasz definicję trolla.
                • misiaczek1281 Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 29.10.13, 14:28
                  klemens1 napisał:

> > Moje poglądy o motoryzacji bywały kontrowersyjne i wzbudzały emocje(np.no
                  > we aut
                  > > o traci aż 50% wartości w 3-4 lata więc kupno nówki to frajerstwo:),
                  >
                  > Po czym sam policzyłeś, że alternatywny koszt utraty wartości nówki to tylko 20
                  > %, ale nadal klepiesz swoje "50%".,
                  Alternatywny? Używka też traci....ale dużo wolniej:) To tylko różnica między utratą nówki a używki wynosi 20%...co nie zmienia faktu że sama nówka traci 50%. A 20% to może być duża kwota licząc kwotowo ...nawet 20 000 zł w błoto:)
                  > Piszesz boldem.
                  Pisz czym chcesz:) nawet kursywą...nie zabraniam ci:)
                  > Cieszysz się, że "wzbudzasz emocje".
                  wzbudzam...200 wpisów nie bierze się znikąd...też wzbudzaj....nie zabraniam:)

>
                  > Powyższe fakty świadczą o tym, że jesteś na forum tylko po to, żeby irytować i
                  > być zauważanym, a nie po to, żeby dzielić się wiedzą i poglądami.
                  > Czyli spełniasz definicję trolla.
                  Nie....nikt nie karze ci się irytować...piszę na różne tematy...taki mam styl:)
                  • klemens1 Re: Prosimy nie odpisywać na wiadomości trolli. 30.10.13, 10:51
                    > To tylko różnica między utratą nówki a używki wynosi 20%...co nie zmienia faktu że sama
                    > nówka traci 50%.

Jeżeli namawiasz kogoś do kupna używki ZAMIAST nówki, to powinieneś wskazywać różnice pomiędzy tymi decyzjami. A różnica w utracie wartości wynosi 20%.
                    Gdyby - hipotetycznie oczywiście - nówka traciła tyle samo co używka, to też byś pisał, że lepiej kupić używany, bo nówka traci 50%?

> > Piszesz boldem.
                    > Pisz czym chcesz:) nawet kursywą...nie zabraniam ci:)
                    > > Cieszysz się, że "wzbudzasz emocje".
                    > wzbudzam...200 wpisów nie bierze się znikąd...też wzbudzaj....nie zabraniam:
                    > )

Naprawdę nikt oprócz ciebie nie ma takich zwichnięć, żeby za wszelką cenę skierowywać na siebie uwagę innych. Nawet tego nie jesteś w stanie pojąć i tłumaczysz sobie, że nikt tego nie potrafi, gdy tymczasem nikt nie chce z siebie robić takiego błazna jak ty.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka