Dodaj do ulubionych

Barcelona-tani nocleg?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 16:27
Witam wszystkich! Czy ktos był w Barcelonie i spal w jakims milym,niedrogim
miejscu? Prosze o pomoc! Proszę o namiary....
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • noyle Re: Barcelona-tani nocleg? 06.12.06, 15:10
      w zeszlym tygodniu placilem 15E na ulicy Nou de la Ramla chyba nr 3
    • Gość: tym Re: Barcelona-tani nocleg? IP: *.range86-146.btcentralplus.com 16.12.06, 18:58
      www.hcsbooking.com Hotele Barcelona albo bezpośrednio na www.best-hotel.pl Hotele Barcelona Opisy , zdjęcia,
      opinie gości ktorzy korzystali zhotelu , mapa itp, no i dobre ceny
      • Gość: Tomek Re: Barcelona-tani nocleg? IP: 156.17.34.* 20.12.06, 18:40
        Polecam sieć ...point. My spaliśmy w CentricPoint przy Passeig de Gracia nr 33.
        To jest samo centrum Bercelony. W cenie noclegu jest śniadanie a ceny od 17E.
        Byliśmy tam ok. 20, bez rezerwacji i mieli miejsca (w październiku)
        www.centricpointhostel.com/
        Super miejsce wypadowe. Przy schornisku stacja metra
    • Gość: :) ja mam za 23 eu Re: Barcelona-tani nocleg? IP: *.icpnet.pl 25.01.07, 22:31
      grancatalonia.barcelonahotels.it/main_en.htm?source=googles
      polecam
      23 euro za dobę :)
      byliśmy tam tydzień temu
      10 min od Sagrada Familia
    • grzegorz.pekala Re: Barcelona-tani nocleg? 22.07.13, 16:48
      Możesz:
      - poszukać pokoju/mieszkania na www.airbnb.com lub www.wimdu.com
      - znaleźć kogoś, kto Ci udostępni kanapę, czyli słynny www.couchsurfing.org
      - porównać ceny hoteli w agregatorze hotgo.pl
    • Gość: włodek Re: Barcelona-tani nocleg? IP: *.red-80-29-40.adsl.static.ccgg.telefonica.net 04.09.13, 12:20
      Sprawdziliśmy e-mailowo ofertę kilku osób oferujących mieszkania prywatne w Bcn. Cóż, ceny nie lepsze niż w hostelach a standard taki sobie jak wyglądało ze zdjęć. W końcu zdecydowaliśmy się na Urbany Hostel w okolicach metra Clot. Znaleziony na bookingu, jest klima, łazienka w pokoju, śniadanie w cenie. Wiadomo, że bez luksusów, ale myśmy byli zadowoleni.
    • martina-0 Re: Barcelona-tani nocleg? 18.11.13, 13:53
      Hostele w Barcelonie:

www.olebarcelona.es/en/
      www.districthostel1.com/#
      m.st-christophers.co.uk/barcelona-hostels
      www.centricpointhostel.com/
      behostels.com/ramblas
      www.mediterraneanhostel.com/
      www.hostelpalau.com/?lang=en
      www.hostelworld.com/hosteldetails.php/Graffiti/Barcelona/19016
      www.kabul.es/
      www.hellobcnhostel.com/index.php/en/
      www.idealhostel.com/
      www.hostelz.com/hostel/132-Mare-de-Deu-de-Montserrat-Hostel
      www.hostelmambotango.com/
    • hanna1202 Barcelona tanie mieszkanie 12.11.14, 15:16
      Witam. Proszę o pomoc w znalezieniu mieszkania dla 5 osób dorosłych i 2 dzieci w Barcelonie. Oczywiście tanie oferty są mile widziane. Przeglądam stronki typu air ale wolałabym kontakt bezpośrednio z właścicielem. No i w przypadku air trzeba od razu zapłacić 100 % ceny, a to mnie zniechęca.
      A poza tym nie mam specjalnie doświadczenia w rezerwacji internetowej. Dziękuję z góry za pomoc.
      • skara Ważne! Sposób ogłaszania mieszkań do wynajęcia. 13.11.14, 10:22
        By uniknąć spamu osoby poszukujące noclegu proszone są o dodawanie wpisu jako użytkownik zalogowany (ze skonfigurowaną pocztą gazetową) albo o zostawianie adresu e-mail w treści wiadomości. Z kolei osoby, które posiadają pokoje / mieszkania na wynajem mogą zostawić wiadomość bez podania adresu e-mailowego (proszę to zrobić jako zalogowany użytkownik i korzystać z poczty) lub napisać wiadomość prywatną bezpośrednio do użytkownika poszukującego noclegu. Wiadomość o posiadanych mieszkaniach / pokojach na wynajem wraz z adresem e-mail będą usuwane jako spam.
        • skara Re: Ważne! Sposób ogłaszania mieszkań do wynajęci 17.11.14, 17:13
          Umieszczanie w linkach, stopce czy podpisie odnośnika do strony z prywatnymi ofertami noclegowymi będzie kwalifikowane jako spam.
        • Gość: mam.pytanie Re: Ważne! Sposób ogłaszania mieszkań do wynajęci IP: *.184.72.152.dyn.user.ono.com 19.11.14, 11:53
          Do Skary. Jak osoby, ktore chca polecic szukajacym noclegi, maja to zrobic? Skoro nie mozna podac ani maila ani adresu strony internetowej? Na kazdym innym forum, bo po to sa te fora, nie ma takich restrykcji... To tak jakby mozna bylo polecac jedynie sieciowki hoteli (bo te wiadomosci nie sa usuwane), a nie dawac szansy na wiekszy wybor ludziom, ktorzy tego naprawde potrzebuja... Za to pani Admin w stopce moze wstawiac linki do swoich stronek. To nie jest reklama? To nie jest spam w takim razie? Nie rozumiem za bardzo zasad... Czy dziala to tak jak zwykle - czyli kto ma wladze moze wszystko?
          • skara Re: Ważne! Sposób ogłaszania mieszkań do wynajęci 19.11.14, 13:12
            <<<Do Skary. Jak osoby, ktore chca polecic szukajacym noclegi, maja to zrobic? Skoro nie mozna podac ani maila ani adresu strony internetowej? Na kazdym innym forum, bo po to sa te fora, nie ma takich restrykcji... To tak jakby mozna bylo polecac jedynie sieciowki hoteli (bo te wiadomosci nie sa usuwane), a nie dawac szansy na wiekszy wybor ludziom, ktorzy tego naprawde potrzebuja... Za to pani Admin w stopce moze wstawiac linki do swoich stronek. To nie jest reklama? To nie jest spam w takim razie? Nie rozumiem za bardzo zasad... Czy dziala to tak jak zwykle - czyli kto ma wladze moze wszystko?<<<

Do użytkownika "mam.pytanie". W jaki sposób polecić nocleg? Wystarczy napisać, że się korzystało z czegoś sprawdzonego bez podawania namiarów. Jeśli ktoś z czytających będzie zainteresowany to poda swój e-mail, na który polecający może przesłać wszelkie szczegóły dotyczące noclegu.

Zdaję sobie sprawę, że obecne zasady są bardzo restrykcyjne. Wynika to jednak z tego, że od lat to forum przypominało śmietnik. Mnóstwo było spamu, marketingu szeptanego, odpowiedzi nie na temat, oszczerstw, pisania pochlebnych opinii samemu sobie lub niepochlebnych konkurencji, wstawiania 20 identycznych wpisów w tym samym wątku. Proszę też zwrócić uwagę, że jedyne co tnę to nachalne ogłoszenia o wynajmie mieszkań lub pokoi.

Muszę też wyjaśnić kwestię moderacji tym forum. To jest forum bardzo starego typu i nie daje możliwości wycinania części postu lub usuwania niedozwolonych linków zostawiając resztę treści. Tu jest tylko opcja: wyciąć wszystko / zostawić wszystko. Często więc muszę subiektywnie decydować czy lepiej wpis zostawić czy wyciąć.

Odpowiadając zaś na zarzut o spamowaniu własnymi stronami. Cóż, nie wydaje mi się żeby tak powinno to być odbierane - to są linki do bloga i do strony na FB gdzie są setki naprawdę wartościowych i istotnych informacji. Informacji dokładnie opracowanych, w oparciu o sprawdzone źródła, dostępnych dla wszystkich i przede wszystkim bezpłatnych. Tam jest kawał wiedzy o Hiszpanii.

Proszę też zwrócić uwagę, że jeśli w stopce nie ma prób reklamy noclegów czy dziwnych wyszukiwarek noclegów nie usuwam tych wpisów. Użytkownicy mają w podpisach blogi, fanpage na FB, strony www i jeśli nie są nachalną reklamą w żaden sposób nie ingeruję w wypowiedź.

Zdaję sobie sprawę, że być może mój sposób dbania o to miejsce nie jest idealny. Jestem otwarta na krytykę, staram się być obiektywna i traktować każdy post w sposób właściwy. Spędzam długie godziny na sprawdzaniu każdego wpisu i każdego linku w nim podanego. Podjęłam się tego (i chyba nie muszę dodawać, że jest to funkcja całkowicie bezpłatna), bo żal mi było, że takie wartościowe forum tonie w zalewie śmieci. Jeżeli jednak któryś z użytkowników ma uwagi do mojej pracy może zaproponować swoją kandydaturę do zarządzania forum i wtedy to Agora zadecyduje. Całkiem możliwe, że ktoś to zrobi lepiej, ja nie jestem nieomylna i zdaję sobie z tego sprawę, mimo tego, że staram się działać jak najlepiej potrafię.
      • krupnik63 Re: Barcelona tanie mieszkanie 20.08.16, 10:23
        Witam, mogę powiedzieć gdzie nie należy wynajmować (nawet przez booking.com) w Barcelonie. Bądźcie ostrożni z apartamentami JUST STYLE. Miałam tam wynajęty apartament z zapłacona zaliczką i po przyjeździe (pobyt 10 dni (bilety lotnicze stosowne do tego terminu) o godzinie 21-22 dowiedziałam się, że moja rezerwacja została anulowana. W ręku miałam potwierdzenie wpłaty zaliczki i potwierdzenie rezerwacji, ale to dla strasznie ordynarnego faceta w recepcji nie miało znaczenia. Zostałam z dzieckiem w środku nocy w obcym mieście bez lokum. Ostatecznie po interwencji telefonicznej znajomego Hiszpana (bo oczywiście angielski u Hiszpanów jest nienajlepszy) w zamian za pieniądze z zaliczki będę mogła przenocować w jeszcze lepszym (co okazało się nieprawdą) apartamentcie, ale rano mam sobie robić co chcę. Przygoda z sierpnia 2016. Pozdrawiam
    • Gość: mam.pytanie Re: Barcelona-tani nocleg? IP: *.184.72.152.dyn.user.ono.com 21.11.14, 15:05
      Dziekuje za tak wyczerpujaca odpowiedz i pozdrawiam!
      • skara Re: Barcelona-tani nocleg? 21.11.14, 15:15
        Również pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka