Dodaj do ulubionych

Camping International w maju dobry pomysł?

IP: 212.87.244.* 11.01.07, 12:16
hej
lecę z rodziną na 4 dni do paryza na dlugi weekend
szukam noclegu, taniego, wiadomo. pomyslalam o eurocamp i dlatego prosze o
podzielenie sie doświadczeniem czy warto tam wykupic 3 noce, czy nie jest
zimno no i przede wszystkim jak daleko i jak dlugo sie jedzie do centrum. a
moze ktos ma namiary na jakies fajne noclegi w tym okresie dla małzenstwa z
dzieckiem?
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Camping International w maju dobry pomysł? 11.01.07, 15:22
      Warto. Jak opisywał Fredzio:
      > Zamówiliśmy mobil home (myśleliśmy, że będzie to przyczepa kampingowa, ale
      > okazało się, że jest to rzeczywiście home – trzy pokoje z łazienką, doskonale
      > wyposażone we wszystko – z wyjątkiem …chochelki) na kampingu
      > Paris-International. Kamping ten jest doskonałą bazą do zwiedzania Paryża -
      > położony na wyspie prawie w centrum Maisons Lafitte, 30 km (z błądzeniem) od
      > Wersalu i 10 minut spacerkiem od stacji kolei RER, skąd pociągi do Charles de
      > Gaule-Etoile (i dalej) odchodzą co 10 min.
      W mobilhoumach Eurocampu masz ogrzewanie gazowe lub elektryczne, więc w
      przypadku chłodu zawsze można się dogrzać. Na tym campingu jeszcze nie byłam,
      ale jadę tam we wrześniu. Mobilhoumy Eurocampu, jak również namioty poznałam
      podczas bytności na innych licznych campingach.
      Trochę informacji na temat podróżowania z Maisons-Laffitte do Paryża znajdziesz
      w watku poniżej. Przypuszczam, że podróż do centrum Paryża trwa około 1 godziny.
    • Gość: Aza Re: Camping International w maju dobry pomysł? IP: *.akron.net.pl 12.01.07, 20:24
      Myślę, że ten camping to najtansza opcja noclegowa na ten okres. Warunki w
      mobile home sa ok, jak wspomniała aseretka ogrzewanie też jest.
      Można uzywać komunikacji publicznej, ja jeżdżąc z rodziną wolałem samochód -
      zostawiany najczęściej na Port Maillot, raz w Defence (ale tam parking jakiś
      drogi był). Dojazd zajmował jakieś 30-40 min i był tańszy niż RER, choć przy 3
      osobach nie wiem jak to wychodzi finansowo. Pogoda w maju powinna być ok.
      (przynajmniej jak ja byłem w tym terminie tak było), chociaż byłem raz ok. 10-
      15 kwietnia i było okropnie zimno (10 stopni?.
      Milej zabawy, bądź przygotowany na tłumy Polaków.
      Pozdrawiam
      Arek Z.
      • Gość: natlum Re: Camping International w maju dobry pomysł? IP: *.chello.pl 21.01.07, 17:32
        właśnie mam taki dylemat.Czy wypożyczyć samochód ,czy zdać się na komunikację
        miejską.Jedziemy w 4 osoby w tym dzieci (12,15 lat)lot do Bouvais ,noclegi w
        Eurocampie -International pod Paryżem.Jak myślicie ? Poradźcie !
        Chcemy liznąć Paryża i skoczyć do Wersalu.
        • ela.tu-i-tam Re: Camping International w maju dobry pomysł? 21.01.07, 18:37
          Gość portalu: natlum napisał(a):

> właśnie mam taki dylemat.Czy wypożyczyć samochód ,czy zdać się na komunikację
          > miejską.Jedziemy w 4 osoby w tym dzieci (12,15 lat)lot do Bouvais ,noclegi w
          > Eurocampie -International pod Paryżem.Jak myślicie ? Poradźcie !
          > Chcemy liznąć Paryża i skoczyć do Wersalu.

Jesli jakims cudem daje sie znalezc miejsce do zaparkowania w Paryzu (po wilu
          minutach krazenia w kolko), to za godzine leci 3 euro, i jak dobrze pojdzie
          paking bedzie mniej niz 500 metrow od miejsca gdzie sie chce udac, czyli tylko
          500 metrow na pieszo.
          • adarok Re: Camping International w maju dobry pomysł? 19.03.07, 10:02
            Jeżeli parkować w centrum Paryża to tylko na parkingach podziemnych. Łatwiej
            znaleźć miejsce, troche taniej, dużo bardziej bezpiecznie. Te parkingi są
            niemal wszedzie i nie warto meczyć się z szukaniem miejsca na ulicy. Poza tym
            jak już parkować na ulicy to nigdy nie zostawiać samochodu na biegu i/lub
            ręcznym. Powszechne jest 'rozpychanie' samochodów aby wcisnać się w jakąś
            szczeline.
            Zdecydowanie polecam metro. Doskonały system nie pozwala się zgubić a dojechać
            mozna wszedzie! Najtaniej wychodzi bilet tygodniowy lub/i rodzinny.
        • aseretka Re: Camping International w maju dobry pomysł? 22.01.07, 06:25
          Zdecydowanie lepiej RER-em i metrem, skoro do stacji jest niedaleko, a pociągi
          odjeżdzają co 10 minut.
    • Gość: kaathaarina27 Re: Camping International w maju dobry pomysł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 17:16
      Witajcie.Ja też w tym okresie z przyjacielem będę się pałętać po Paryżu:)I
      zainteresowała mnie kwestia EuroCamp,wiecie może jakiej wysokości są tam stawki
      za noc?Pozdrawiam
      • aseretka Re: Camping International w maju dobry pomysł? 31.01.07, 06:58
        Wiecie, wiecie...:)
        www.eurocamp.pl/eurocamp,cennikMobile.xml
        Jeżeli jednak będziesz tam krócej niż trzy noce musisz się liczyć z dopłatą w
        wysokości 14 euro na dobę.
        • Gość: Fredzio Camping International w maju dobry pomysł? IP: *.bmj.net.pl 31.01.07, 18:57
          Ten camping jest bardzo wygodny - do stacji RER 10 min. spacerkiem,, potem 20
          min. jazdy do Pl. Etoille de Gaule (Łuk Triumfalny). Jeżdżenie po P. samochodem
          stanowczo odradzam (p.wyż).
    • orchidea27 Re: Camping International w maju dobry pomysł? 03.02.07, 10:23
      Tez bylam na tytm campingu i polecam. Dobra baza wypadowa do Paryza i nie tylko.
      • Gość: ania Re: Camping International w maju dobry pomysł? IP: *.dynip.asn.pl 22.03.07, 14:44
        Planujemy ze znajomymi wyjazd również w maju z dzieciakami. Czy ktoś może mi
        doradzić jak z campingu najlepiej dostać się do Disneylandu. Czy lepiej
        dojechać autem czy proponujecie inny środek transportu? Na disneyland chcemy
        poświęcić dwa dni mam nadzieję, że wystarczy. Czy w parku trzeba liczyć się z
        dodatkowymi kosztami oprócz biletów wstępu, czy też wszystkie atrakcje są w
        cenie? Bardzo dziękuję za wszelakie informacje.
        • adarok Re: Camping International w maju dobry pomysł? 24.03.07, 17:27
          Ogólnie dojazd do Disneylandu samochodem ma tą zaletę, że jesteście niezależni.
          Parking jest ogromny i jeśli to nie jest ścisły sezon to miejsce z pewnoscią
          będzie łatwo znaleźć. Dojazd samochodem ma również inną zaletę - możecie w nim
          trzymać wszystko to co może się przydać a nie warto nosić przez cały dzień ze
          sobą jak jest niepotrzebne. Na parking można wychodzić dowolną ilość razy
          trzeba tylko przy wyjściu z parku poprosić o przystawienie pieczątki na ręce.
          Po drodze na parking jest specjalne miejsce gdzie można sobie zrobić picnic.
          Jest to dobra alternatywa dla restauracji (drogie) i fastfoodów w parkach.
          Również z tego powodu, że będąc z dziećmi trudno będzie zjeść w spokoju gdy
          zewsząd atakują różne atrakcje. Poza tym w Disneylandzie nie tylko dzieci
          dostają 'małpiego rozumu' ;-)
          Bilet to parków uprawnia do wszystkich atrakcji bez żadnych ograniczeń i
          dodatkowych opłat. Jedynie na co można wytracać pieniadze to ogromna ilość
          różnych pamiątek. Poza tym polecam skorzystać z serwisu FASTPASS.
          Więcej szczegółów znajdziecie na:
          www.disneyland.com.pl/disneyland.htm
          www.disneylandparis.com
          • Gość: ania Re: Camping International w maju dobry pomysł? IP: *.dynip.asn.pl 24.03.07, 21:56
            Wielkie dzięki, napewno przydadzą nam się te stronki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka