Dodaj do ulubionych

do kasi-pamietka

28.09.04, 13:29
hej kasiu!
doszlam do wniosku ze musimy zmienic temat naszej dyskusji zeby nie mylic ewy
ze znow ktos zgubil ulotkewink
tak wiec kopntynuujac nasze doswiadczenia:
ciesze sie naprawde ze wyszedl ci tescik i ze bylo przytulankosmileja dzisiaj
ok.16.00 tez bede robila tescik i mam nadzieje ze dzis wyjdzie.
co do tygodniowego postu przed.... otoz opowiem ci cos z mojej praktyki-trzy
m-ce temu zdecydowalismy sie z mezem zeby zbadac jego nasienie i zrobilismy
10 dni przerwy. PO badaniu z wynikow okazalo sie ze sa beznadziejne az sie
zdenerwowalam i postanowilismy powtorzyc badanie jeszcze raz tym razem z 3
dniowym postem i oczywiscie wyniki nasienia wyszly nieporownywalnie
lepsze.Tak wiec nie wiem czy taki dluuuugi post jest faktycznie wskazany.
Po poludniu odezwe sie w sprawie mojego wyniku testu owusmilePOZDRAWIAM!
Obserwuj wątek
    • pamietka Re: do kasi-pamietka 28.09.04, 13:39
      Boszzze ...
      Nie masz czasem dość tych wszystkich, bardzo często sprzecznych informacji?
      raz słysze tak, drugi raz jeszcze coś innego. Makabra.Nawet lekarze ginekolodzy
      są sprzeczni w tych informacjach.
      Ale co tam - dziś poprawimy dla pewności smile
      Trzymam kciuki za Ciebie smile)) i czeka na newsy smile
    • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 28.09.04, 15:14
      hejka
      jestem zaniepokojona bo wlasnie zrobilam test i nic nie wyszlosad(( czyzby
      mialo tak sie stac ze w ogole nie bede miala owulacji w tym miesiacu???
      nie wiem co o tym myslec.... jutro znow musze zrobic test
      • pamietka Re: do kasi-pamietka 28.09.04, 15:57
        Ewa smile nie daj się!!! pewnie coś się przesunęło!
        próbuj jutro i nie denerwuj się (wiem,wiem łatwo mówić takie rzeczy, gorzej z
        wykonaniem - sama to wiem).
        Ale mocno trzymam kciuki za te dwie krechy i za kolejne dwie na ważniejszym
        teście!
        I of kors - relacjonuj dalej (wysłałam Ci maila mojego)

trzymaj się cieplutko,
        Kasia
      • ewa.analityk1 Re: do kasi-pamietka 28.09.04, 17:24
        jeżeli w ogóle nie pokazała się kreska testowa to testuj za 2 dni dopiero
    • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 28.09.04, 18:21
      ewuniu i kasiu dziekuje za maile z zalacznikamismile dzialacie jak expresssmile
      druga kreska testowa byla baaaardzo malo widoczna ale jutro jednak powtorze
      testsmile
      buziaczki!
      • pamietka Re: do kasi-pamietka 29.09.04, 10:50
        Cześć Ewa smile
        czekam na kolejne wieści - może to dziś (trzymam kciuki). A czy planujesz tez
        płeć?

Kasia
        • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 29.09.04, 11:47
          witam cie kasienko!
          w tym tygodniu strasznie dlugo pracuje bo az od 10.00 do 20.00 i powiem
          szczerze ze jestem wykonczona. juz nie moge sie doczekac popoludnia zeby zrobic
          tescik ale tak jakos czuje ze on znow nie wyjdziesad ale zobaczymy.
          Co do planowania płci to powiem ci ze wolelibysmy miec dziewczynke ale im
          bardziej sie nad tym zastanawiam to mysle ze juz teraz to wszystko jedno-aby
          bylo zdrowe i szybkosmile wczoraj gdzies czytalam ze przed 14dc staramy sie o
          dziewczynke a po 14dc o chlopczyka. My "przytulamy" sie od ok.9dc mniej wiecej
          co 2 dni a dzis moj 14dc wiec od jutra chlopczyk hihihihi. NO CIEKAWE JAK NAM
          SIE UDA TYM RAZEMsmile))
          • pamietka Re: do kasi-pamietka 29.09.04, 14:28
            Cześć Ewunia smile
            a może przez ta intensywna pracę owu Ci się troche przesunęła (zmeczenie,
            stres). A poza tym to nie nastwiaj się negatywnie do tego,że test nie wyjdzie -
            poczekamy zobaczymy. Ja mocno trzymam kciuki za Was i za nas smile
            My byśmy najpierw chcieli chłopczyka, ale w sumie to tak jak Ty - byle zdrowe
            było smile
            czekam na informacje popołudniu i trzymam kciuki smile

Kasia
    • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 29.09.04, 16:28
      kasiuniu!
      otoz przed chwilka zrobilam test i w koncu cosik widac-co prawda niezbyt
      wyraznie ale znacznie wyrazniej niz wczoraj wiec pewnie jutro dopiero bedzie
      widac wyrazniesmile) ale i tak sie ciesze bo myslalam ze znow bedzie "blado".
      a zatem jutro powtórka ale i tak dzisiaj zrobimy przytulankosmile
      a mam do ciebie pytanko bo zastanawialam sie nad jedna rzecza odnosnie tej
      plci:załózmy ze przytulam sie z mezem do owu i cos zaskoczy ze bedzie
      dziewczynka a jesli TEZ po owu i znow zaskoczy to znaczy ze z dziewczynki nici
      a przezywaja te do chlopczyka???? mam nadzieje ze zrozumiesz mnie o co mi
      chodzi ale pewnie namieszalam hihihihi
      • pamietka Re: do kasi-pamietka 30.09.04, 10:28
        Cześć Ewunia smile
        cieszę się,że sa kreseczki smile
        Z ta płcią to jestem zupełnie zielona - tzn.wiem tylko to co wynika z
        instrukcji Ewy smile Jednak jakoś tak mi podświadomie w głowie siedzi,że
        dziewczynki są silniejsze smile))
        • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 30.09.04, 10:53
          hallo kasia!
          no i znow mamy nowy dziensmilea tak z ciekawosci gdzie pracujesz i czym sie
          zajmujesz? ja pracuje w salonie Idei wiec ogolnie praca z klientamisad dzis
          niezbyt pobudzajaca pogoda leje i leje to pewnie w ogole nikt do mnie nie
          przyjdzie.
          Dziewczynki silniejsze??...cos chyba w tym jestsmileNo dzis to juz napewno tescik
          wyjdzie a jak tam twoje przytulanko?smilektory to w ogole u ciebie dzien cyklu???
          masz staly dostep do netu? ja tak-non stop.Wiem ze zadalam duzo pytan ale po
          malutki mi na nie odpowiesz,prawda? musmy sie troche poznac a najlatwiej
          poprzez zadawanie pytansmile
          zycze milego dnia!!!
          • pamietka Re: do kasi-pamietka 30.09.04, 16:29
            Hej smile
            zupełnie mi nie przeszkadzaja pytania,będę odpowiedała smilemam stały dostęp do
            netu - zarówno w pracy jak i w domu.Jestem asystentka prezesa więc tak naparwde
            to robię wszystko i nic smile
            Dziś mam 15 dc - przytulanko było w 12 (wtedy byl pik LH) i 13. Teraz
            oczywiście będzie czekanie,czekanie - 28.10 powinnam dostać @. Zobaczymy - mam
            nadzieję,ze nie dostanę smile
            A Ty skąd jesteś? Ja W-wa.
            Pozdarwiam,
            Kasia
            • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 30.09.04, 17:04
              hejka!
              WYSZŁO!!!smile Moja kreska testowa jest nawet ciut ciemniejsza od kontrolnejsmile
              NARESZCIE!N
              ja tez jestem z waw-ysmile
            • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 30.09.04, 17:50
              WITAJ!
              NARESZCIE!UDAŁO SIĘ!moja kreska testowa jest nawet ciut ciemniejsza od
              kontrolnejsmileTo dzis przytulanko i dla poprawy jutro tez hihihi
              Dzis to tez moj 15dc-to fajnie ze ten sam co u ciebie...bedziemy sie wspieracsmile
              ale jedno mi sie nie zgadza co powiedzialas odnosnie terminu nast.miesiaczki-
              jesli masz cykle ok.27 dniowe to powinno ci wypasc na 13 pazdziernika wg moich
              obliczen.
              co do miejsca zam. to tez jestem z wawysmile
              • pamietka Re: do kasi-pamietka 01.10.04, 10:16
                Hejsmile
                bardzo się cieszę smile i mam nadzieję,że wykorzystaliście to na maksa wink
                oczywiście masz rację z tym terminem @ - coś mi sie pokićkało.Ale to pewnie od
                tego ciągłego przeliczania. Zostały więc nie całe dwa tygodnie do tego aby
                przekonać sie czy się udało.Trzymam bardzo mocno kciuki !
                Od dziś biore Duphaston - dostałam go od lekarza ponieważ miałam plamienia
                przed okresem.
                Kurcze już bym chciała,żeby był 15 (tak dla pewności) i żebym juz nie musiała
                martwić sie o tampony smile

Kasia
    • magdulka26 Re: do kasi-pamietka 01.10.04, 10:45
      Puk puk czy mozna do Was się dołączyć.Jesli nie macie ochoty na moje
      towarzystwo to tak szybko jak sie pojawiłam tak samo szybko będę zmykać.Ja też
      w tym cyklu jestem zaopatrzona w testy od Ewci ,będę je robić po raz pierwszy i
      troszkę sie boję .Nie chcę niczego popsuć ,i oby nie okazało sie że pech mnie
      dopadnie i okaże sie bezowulacyjny sad(.Ja też jestem na Duphastonie i
      bromergonie +olej z wiesiołka mały dopalacz+folik.Ja zaczynam testowanie od
      środy ,dziś dopiero 6dc przy 28 dniowych.Trzymam za Was kciuki ,zyczę Wam II
      pięknych i tłustych kreseczek smile)))).Oby spełniły się nasze
      marzenia.Pozdrawiam i moc buziaków.Magda.

Chcę zajść tak jak słoneczko.
      • pamietka Re: do kasi-pamietka 01.10.04, 10:54
        Absolutnie nam nie przeszkadzasz smile
        Zawsze to więcej osób do trzymania kciuków smile
        • magdulka26 Re: do kasi-pamietka 01.10.04, 11:00
          No to super !!!!!!!!!!!!!!!!!O której godzinie Ty robiłaś testy ,czy tak jak w
          instrukcji między 16-18.00 czy tez o innej porze.Kurcze już nie mogę się
          doczekać środy kiedy to zacznę testowanie.Napisz jeśli masz ochotę oczywiście
          jak długie masz cykle i w którym dniu zaczęłaś testować .Ja mam 28 i zaczynam
          11 dc tak mi Ewcia napisała.Pozdrawiam i trzymam kciuki II.

• ewkaczo Re: do kasi-pamietka 01.10.04, 12:08
            kasiu wiec przed nami teraz czekaniesmilewczoraj wykorzystalam oczywiscie
            pozytywny wynik testu i jeszcze dzisiaj mam zamiar to poprawic hihihi
            Chcialam ci powiedziec ze okolo godz po stosunku strasznie bolaly mnie jajniki
            a szczegolnie lewy i przyznam szczerze ze prawie cala noc nie dawaly mi
            porzadnie spac....nie wiem co to znaczy??? w kazdym razie dawaly o sobie znac i
            dzis tez je czuje.Kasiu a zapomnialam zapytac ile masz lat? Ja mam 30 niestety
            juzsad zadnych lekarstw nie biore jedynie caly zestaw witamin elevit.Ale we
            wtorek wybieram sie do gina i mam zamiar poprosic o skierowanie na podstawowe
            badania. czy ty robilas juz jakies badania???
            POZDRAWIAM!
            • pamietka Re: do kasi-pamietka 01.10.04, 13:03
              Ewciusmile
              biedactwo - to pewnie jestes dziś bardzo zmęczonasmilemoże to owulacja tak bardzo
              dała Ci się we znaki?
              ja póki co podstawowe badania - krew, mocz, cytologia,usg w połowie cyklu.
              Pytałam sie o inne badania - moja ginekolog powiedziała,że na razie wszystko
              jest oki więc nie ma co wariować (notabene skrytykowała trochę różne fora-jak
              powiedziała nie ułatwiaja jej pracy wink.
              Ja mam 28 lat smileczyli jesteśmy prawie równolatkami. Ja do mojej ginekolog udaje
              się 14.10. Mam nadzieję,że wtedy to już wysle mnie na badanie krwi żeby
              potwierdzic II krechy smile)))

Trzymaj sie cieplutko,
              Kasia
          • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 01.10.04, 12:10
            MAGDULKA-oczywiscie popieram kasie ze nie mamy nic przeciwko abys sie do nas
            przylaczylasmile w koncu co 3 glowy to nie jednasmile ja mam zwykle cykle 27dniowe
            i zaczelam testowanko 10dc ,potem 12,13,14 i dopiero 15dc wyszedl mi tescik
            pomimo ze poprzednim razem to bylo 13dc. Tak wiec nie ma reguly raz w lewo raz
            w prawo. A co do godziny testowania to robilam to ok.16.00 tak jak radzila ewa.
            • pamietka Re: do kasi-pamietka 01.10.04, 13:05
              Ja testowałam się o 19:00 smile 11 dc zaczęłam, a juz 12 miałam pik LH (cykle mam
              27-28 dniowe)
              Trzymam za nas kciuki bardzo mocno smile

Kasia
              • magdulka26 Re: do kasi-pamietka 01.10.04, 15:03
                Mam takie pytanko ,kurcze za niedługo będziecie mialy mnie dość z tymi moimi
                pytaniami smile)).Ale Wy juz macie doświadczenie z testami a ja nie.Powiedzcie mi
                taką rzecz mam nadzieję że nie namieszam .Jeżeli wyszedł Wam test pozytywny to
                po jakim czasie było przytulanko,ile odczekałyście po pozytywnym teście.Ja też
                mam zamiar robić testy od 11dc i też o 16.00.Czy w tym samym dniu już
                zacząć ,czy dopiero rano nastepnego dnia ,potem wieczorkiem powtórzyć i znów
                rano nastepnego dnia i wieczorkiem powtórzyć .Napiszcie mi jak to u Was
                wyglądało jesli oczywiście nie wymagam zbyt wiele.Jesli nie macie ochoty pisać
                to uszanuję to.Trzymam kciuki za Wasze II.Pozdrawiam i dziękuje za miłe i
                serdeczne przyjęcie mnie do Waszego gronasmile)))).

Chcę zajść tak jak słoneczko
                • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 01.10.04, 15:13
                  magdusiu:nie musisz nas za kazdym razem przepraszac za sterte pytan bo my (a na
                  pewno ja) tez sporo ich ciagle zadajemysmile jesli chodzi o przytulanko-powiem
                  szczerze ze w moim przypadku jest to roznie np ostatnio bylo i tego dnia kiedy
                  moja kreska testowa byla slabo widoczna i nastepnego kiedy byla bardzo ciemna i
                  jeszcze dzien po pozytywnym tescie.Uwazam ze wtedy trzeba to wykorzystywac na
                  maxasmile Wg instrukcji ewy nalezy nie kochac sie 2 dni przed owu a potem od12-24
                  godzin po tesciesmile tak wiec wybieraj hihihi
                  • magdulka26 Re: do kasi-pamietka 01.10.04, 15:23
                    No cóż ,zdam sie na los co ma być to i tak będzie.Testy mogą mi pomóc w tym, że
                    wiem kiedy wystapi owulacja a co będzie dalej to jest jedna wielka
                    niewiadoma.Czas pokaże.Miłego weekendu Wam zyczę.

• ewkaczo Re: do kasi-pamietka 01.10.04, 15:05
      kasiu,chcialam ci zyczyc milego weekendu bo przez weekend w domu to raczej do
      netu nie zajrze.W niedziele mam 6 rocznice slubu i mam nadzieje ja bardzo milo
      spedzicsmileJajniki juz mnie prawie nie bola wiec mysle ze to byl czysty objaw
      owulacji.
      POZDRAWIAM I PAPA!
      • pamietka Re: do kasi-pamietka 01.10.04, 15:28
        Ewciu smile
        w takim razie wszystkiego najlepszego - 6 rocznica to brzmi dumnie smile
        ja nawet specjalnie staram się nie zaglądać do komputera w weekend - mam go
        dość przez cały tydzień wink
        Cieszę się,że bóle przeszły !
        Trzymaj sie cieplutko smile
        Kasia
    • magdulka26 Re: do kasi-pamietka 04.10.04, 11:36
      Hello dziewczynki,u mnie dziś 9dc robiłam test są II ale testowa jest troszkę
      jaśniejsza od kotnrolnej ,ale jest widoczna.Jutro też robię test i mam nadzieję
      ze juz będę obie kreski takie same.A co tam u Was kiedy testujecie ? A może juz
      coś wiecie .Trzymam za Was piąstki smile)).Pozdrawiam ze słoneczenej Dębicy .

• pamietka Re: do kasi-pamietka 04.10.04, 12:47
        Witaj smile
        obie jetsesmy już w fazie - po testach owu przed testami ciążowymi smile pozostaje
        tylko trzymac kciuki smile)))
        i za Twoje dwie kreski na teście owu tez smile

Kasia
        • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 04.10.04, 12:59
          witam was dziewczynki!
          magda-taka jak napisala kasia jestesmy swiezo po tescikach i teraz tylko
          oczekiwanko ale jesli chodzi o mnie to bezstresowo-zadnych wczesniejszych
          testow ciazowych nie bede robicsmile natura sama pokaze jesli bedzie chciala.
          KASIU: jak po weekendzie? nowy tydzien pracy i nowe wyzwaniasmile
          TRZYMAM ZA NAS WSZYSTKIE KCIUKI!!!!!!!!!!!
          • pamietka Re: do kasi-pamietka 04.10.04, 13:53
            Hejkasmile
            ja tez czekam spokojnie - żadnego testu. Jak nie dostanę @ to pomyślę,odczekam,
            ale bez żadnego robienia testu przed spodziewanym @ (tak zrobiłam ostatnio)
            weekend niestety minął bardzo szybko ale następny już za cztery dni wink
            A jak wasza rocznica?

Kasia
    • magdulka26 Re: do kasi-pamietka 04.10.04, 15:32
      Kochane zyczę Wam aby październik był dla Was najpiękniejszym miesiącem.Niech
      przyniesie Wam to czego tak bardzo pragniecie czyli tą upragnioną
      kruszynkę.Trzymam za Was obie kciuki.Przedemną tydzień starań chciałabym żeby
      sie udało .Pozdrawiam Magda.

• pamietka Re: do kasi-pamietka 04.10.04, 16:05
        Dzieki Magdulka smile
        ja tak mocno ściskam kciuki za nas wszytstkie starające sie smile
    • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 04.10.04, 18:36
      kasia!
      zupelnie nie mialam dzis czasu na neciksad dopiero teraz chwilka czasu ale ty
      to juz pewnie dawno po pracy ja niestety do 20.00.Co do rocznicy to w zasadzie
      mielismy inne plany a inaczej wyszlo ale tez bylo milutkosmileJutro wybieram sie
      do ginekologa -chce aby mi dal skierowanie na badania i cytologie.Jak na razie
      nie mam zadnych objawów ewentualnej ciążysmilehihihi.
    • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 05.10.04, 10:34
      czesc kasia i magda!
      mam chwilke rano wiec nadrabiam zaleglosci ale widze ze wy cos dzis rano nie
      macie czasusmiletak to jest ze sie mijamy.magdulka jak u ciebie postepy z
      testowaniem?napisz cos ciekawego.u nas z kasia na razie bez zmian i tak jak
      pisalam wczoraj zadnych objawow.
      POZDRAWIAM SERDECZNIE!
      • magdulka26 Re: do kasi-pamietka 05.10.04, 12:31
        A w umnie wczoraj były II na teście a dziś tylko I .Byłam u gina na usg i
        pęcherzyk ładnie sobie rośnie ma 19mm,w czwartek idę tez na usg.Wiecie jak
        zobaczyłam tą jedną kreskę to się załamałam.W niedzielę czułam jajnik lewy a to
        był dopiero 8 dc więc myślałam że to była owulacja ,tylko nie dawąło mi spokoju
        czemu tak wcześnie by była.Okazło sie dziś ze to nie była żadna owulacja i
        jestem bardzo szczęśliwa.Nawet nie wiecie ile ja się dziś opłakałam nad tym
        testem sad((.Jedna wielka niewiadoma.Pozdrawiam Was i fasolki chi chi.

• pamietka Re: do kasi-pamietka 06.10.04, 10:13
          Hej Dziewczyny smile
          u mnie też nic - poza tym,że od kiedy biore Duphaston to powiększyły mi się
          piersiwink w zeszłym cyklu wzięłam to za objaw ciąży, w tym juz jestem
          mądrzejsza - a czas biegnie tak wolno sad
          • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 06.10.04, 15:51
            czesc wam!
            troszke sie wczoraj zdenerwowalam na wizycie u gina.po pierwsze nie dala mi
            zadnych skierowan na badania bo powiedziala ze moze mi przepisac na prolaktyne
            ale to po 3 mies badania sobie temp i na tej podstawie ona bedzie wiedziala
            kiedy mam to badanie zrobic.na cytologie kazala mi sie zglosic za miesiac bo
            mam mala infekcje pochwy(wiec dopiero po wyleczeniu) a przestraszylo mnie to ze
            dopatrzyla sie u mnie 2 malych torbieli na szyjce macicy ktore oczywscie od
            razu usunela.ale skad to sie bierze i czy powstaje szybko???przeciez ok1,5 mies
            temu bylam u gina i to dobrego i nic nie widzial...jak to jest???czy to jest
            niebezpieczne???
            • magdulka26 Re: do kasi-pamietka 06.10.04, 16:05
              Nie znam sie na torbielach,jestem laikiem wtej sprawie.Ale skoro zostały
              usunięte to chyba nie ma czym sie martwić.Na kiedy masz termin @ jak sie
              czujesz wogóle ? U mnie dziś 11 dc i starnia jak najbardziej ,oby owocne.

• pamietka Re: do kasi-pamietka 06.10.04, 16:27
              Cześć Ewciu,
              ja niestety też nie orientuje się jak to jest z tymi torbielami sad
              ja raz miałam taką sytuację,że byłam u lekarza miesiąc wcześniej i nic. A
              kolejny lekarz (byłam wtedy w fazie poszukiwań dobrego opiekuna) w miesiąc
              później wykrył zapalenie przydatkówsad Czy Ty jesteś zadowolona ze swojej
              ginekolg?
    • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 06.10.04, 16:48
      DZIS MOJ 21dc.zadnych objajow.jesli chodzi o ginekolog to zawsze chodze
      prywatnie ale tym razem chcialam troche zaoszczedzic i poszlam 1 raz do swojej
      przychodni.babka fajna, widac ze zna sie na rzeczy i to wszystko.moze ewcia
      analityk bedzie cos wiedziala.
      • pamietka Re: do kasi-pamietka 06.10.04, 16:54
        Ja w tym samym dc,czuje piersi ale to juz przerabialam w poprzednim cyklu
        (duphaston).martwie sie troche tym co przeczytałam ostatnio,że plemniki po
        przeziębieniu regeneruja sie 3 miesiace - jesli teraz nam nie wyszlo to czekaja
        nas kolejne 3 miesiace bo wlasnie mi chlopina sie pochorowal sad
        ewciu,a moze wrzuc ten temat jeszcze na "starajace sie", bo nasza Ewa jest
        chyba na jakimś wyjeździe

Pa,pa
        Kasia
    • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 07.10.04, 10:29
      DZIEN DOBRY!
      jestem dzis niestety bojowo nastawiona do pracy gdyz w ogole zamierzam z niej
      zrezygnowac.wczoraj z mezem rozwazalismy wszystkie za i przeciw i zdecydowanie
      tych przeciw jest o wiele wiecej wiec chyba nie bede sie dalej meczyc.a
      zmieniajac temat czy cos kasiu czy magdo znacie sie jesli chodzi o mierzenie
      tempki?od dwoch dni mam taka sytuacje ze wieczorem mam 36,7 a rano 37,00.czy
      mozecie to jakos zinterpretowac?jesli chodzi o inne objawy to nadal ich brak
      nawet bolu piersi.@ jesli przyjdzie to za jakis tydzien.czekam nadal.
      • magdulka26 Re: do kasi-pamietka 07.10.04, 10:52
        Jeśli chodzi o tempkę to mierzy sie tylko ja rano ,o tej samej porze ,w tym
        samym miejscu ( pochwa,odbyt ,pod językiem) przed wstaniem z łózka, ja
        mierzyłam w pochwie zawsze.Tempka wieczorna fałszuje wynik znam to z
        autopsji smile).Mierz ją tylko rano .Oby @ nie przyszła ,zyczę Ci tego z całego
        serca.

• pamietka Re: do kasi-pamietka 07.10.04, 11:02
          Tak sobie myślę Kochane,że jak tak dalej pójdzie to zwariujemy.
      • pamietka Re: do kasi-pamietka 07.10.04, 10:53
        Hej smile
        ja na razie nie mierzyłam temeperatury - za często się przeziębiam.Ale jesli
        nic to pewnie od kolejnego cyklu zacznę mierzyć i temperaturę. Mnie też jeszcze
        mniej więcej tydzień,żeby się przekonać ... A tymczasem nawet mi sie śni
        robienie testu smile paranoje wink
        a dlaczego postanowiliście,że rezygnujesz z pracy?

Kasia
    • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 07.10.04, 11:08
      kasiu tez tak mysle ze niedlugo zwariujemy i tak sobie pomyslalm ze jesli tym
      razem sie nie uda to w przyszlym miesiacu podejde do tego bardziej na luziesmile
      jesli mi sie uda hihihi
      jesli chodzi o prace to zarabiam od 3m-cy tylko 790zl bo jest zero prowizji;mam
      zmarnowamy caly dzien bo jestem w domu albo o 19.00 albo o 21.00;dojezdzam na
      drugi koniec w-wy;a wymagania maja takie jakbym conajmniej zarabiala 2000netto-
      toz to paranoja!!!
      • pamietka Re: do kasi-pamietka 07.10.04, 11:17
        Wcale się nie dziwię,że masz w związku z tym doła!
        A może warto się wstrzymać chwileczkę - czyli jakiś tydzień bo jak się udało to
        masz z głowy smileOczywiście trzymam kciuki żeby się udało smile

PS.jakoś mi się nie chce wierzyć,że podejdziemy do tego na luzie wink
        • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 07.10.04, 11:29
          jesli chodzi o wstrzymanie to i tak umowe mam do 21.10 na czas okreslony czyli
          i tak bede do tego dnia a jesli by sie okazalo ze sie udalo to z tego co
          zdazylam wyczytac to i tak nie beda mogli mnie zwolnicsmile a dlatego chce o tym
          powiedziec jeszcze przed weekendem bo w weekend mamy szkolenie wyjazdowe do
          zegrza i boje sie ze jak teraz pojade a za tydzien im powiem ze rezygnuje to
          beda kazali mi zwrocic koszty szkolenia-teraz wszystko jest mozliwe.
    • magdulka26 Re: do kasi-pamietka 07.10.04, 12:14
      Kurcze jak myslałam że takie niskie zarobki to sa tylko w małych
      miastach ,np.takich ja Dębica smile)A tu niespodzianka Warszawa i tak słabo
      płacą.Maja ludzi za białych murzynów-koszmar.
      Ja w tym cyklu mam totalny luz ,uda sie to fajnie ,nie uda się trudno .W końcu
      kiedyś zobacze II na teściku i Wy też.Głowa do góry będzie dobrze.

• ewkaczo Re: do kasi-pamietka 08.10.04, 10:31
      DZIEN DOBRY DZIEWCZYNY!
      KASIA I MAGDULKA co u was? jak tam jakiekolwiek objawy? kasia czy cosik
      wyczuwasz? zbizajaca sie @ czy tez moze co innegosmile u mnie po prostu NIC.poza
      tym ze znow rano 37st to nic poza tym.pracuje tylko do 21.10 i zeby bylo
      smieszniej mam propozycje innej pracy o wiele lepszej ale dopiero po nowym roku
      ale nie zrezygnuje z planow o fasolce bo nigdy nie wiadomo ile czasu mi to
      zajmie.jak zajde przed nowym rokiem to i tak sie bede cieszyla-nie mozna miec
      wszystkiego w zyciu!
      • magdulka26 Re: do kasi-pamietka 08.10.04, 10:51
        Dzień doberek wink).U mnie chyba za wcześnie na objawy , jeśli takowe wogóle
        wystąpią.Jestem już po owulacji,która została potwierdzona na usg wczoraj.Teraz
        muszę czekać ,czekać ,czekać.Może to zbyt pesymistycznie zabrzmi ale boję sie
        że sie nie uda i tym razem.Może Wy będziecie mieć więcej szczęścia.Trzymam za
        Was kciuki.Ja mama termin @ na 23 i oby nie przyszła ta zołza.

• pamietka Re: do kasi-pamietka 08.10.04, 11:05
          Cześć Kochane Współtowarzyszki smile
          Niestety żadnych objawów, poza tym że mam duże piersi - ale juz wiemy
          dlaczego wink
          Musze powiedzieć Wam coś śmiesznego (w końcu tonący brzytwy sie chwyta). Przed
          wczoraj miałam sen, w tym śnie były dwie rzeczy - najpierw dzwoniłam do naszego
          klienta i okazało się,że ma on pewnien problem.A potem robiłam test i wyszedł
          pozytywny.
          Wczoraj dzwoniłam do tego klienta i rzeczywiście miał ten problem,więc trzymam
          się nadzieji na ciąg dalszy analogii smile)
          • magdulka26 Re: do kasi-pamietka 08.10.04, 15:27
            No to super miałaś sen smile))oby finała był taki sam jak we śnie .Ja jestem w
            połowie cyklu i chyba jestem jak nigdy cierpliwa.Nie wiem czemu zaczęły mnie
            boleć piersi sad(((.Troszkę mnie to martwi ze dopiero 2 dni od owulacji a one
            już bolą.No nic już nie narzekam tylko czekam na wieści od Was o II.

• pamietka Re: do kasi-pamietka 08.10.04, 15:52
              to czekanie jest wykańczające sad
              ja juz się nie mogę doczekać...
    • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 08.10.04, 17:45
      dobry wieczor mile kolezanki!
      kasia-no sen suuuperoski-zycze spelnieniasmile
      ja tez juz nie moge sie doczekac ale wkrotce wszystko sie wyjasni.weekend
      szybko minie a potem ok.3 dni i bedzie wiadomosmile
      zycze wam milego weekendu!!!
    • magdulka26 Re: do kasi-pamietka 10.10.04, 21:44
      Hello dziewczyny ,to kiedy jest decydujący dzień ?Napiszcie kiedy mam trzymać
      za Was kciukaski.Ja mam jeszcze 2 tygodnie przed sobą i jak narazie zachowuję
      zimną krew.Nie ukrywam że chciałabym już wiedzieć co przyniesie ten cykl smile
      Bardzo bym chciała żeby sie udało ale ja mogę sobie chcieć a życie może miec
      inne plany do domnie.Pozdrawiam Was cieplutko.

• pamietka Re: do kasi-pamietka 11.10.04, 09:23
        Hej Kochane !
        jak Wam minął weekend?
        ja niestety czuję się jak zwykle przed okresem czyli jutro, najpóźniej pojutrze
        pewnie będzie @... sad
        szkoda...
    • magdulka26 Re: do kasi-pamietka 11.10.04, 09:28
      Cześć ,mnie od wczoraj boli przeokrutnie gardełko i mam lekki katarek.Musze sie
      jakoś kurować ,piję mleko z miodkiem i biorę tabletki do ssania Coldrex i
      sebidin.Gdzieś tam głęboko w sercu jest taka maleńka nadzieja że być może się
      udało ,i dlatego z lekami ostrożnie.Pozdrawiam Was i nie traćcie nadzieji ,być
      moze @@ nie przyjdzie czego Wam zyczę.

• pamietka Re: do kasi-pamietka 11.10.04, 09:46
        Madziulka smile
        to kuruj się i ubieraj cieplutko bo na dworze taki ziąb sad
    • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 11.10.04, 10:26
      DZIEN DOBEY MILYM KOLEZANKOMsmile
      weekend jak weekend byl i szybko minałsad kasia a skad wiesz moze te objawy
      ktore czujesz to tym razem nie na @-trzeba byc dobrej myslismile jesli chodzi o
      mnie to zupelnie bez wiekszych zmian. tyle ze temp utrzymuje sie na poziomie
      37st i minimalnie pobolewa mnie dol brzucha.ale jesli chodzi o ta temp to bede
      wysnuwac zadnych wnioskow bo po pierwsze pierwszy cykl dopiero mierze i nie
      moge porownac a po drugie nieregularnie bo zbil mi sie termometr hihihi ale
      jakby co to wlasnie zakupilam na allegro term elektroniczny ktory mierzy przez
      60sekund i w nastepnym cyklu codziennie bede mierzyla.
      madzia jesli chodzi o dzien kulminacyjny to mysle ze sroda-czwartek no chyba ze
      tym razem cykl mi sie wydluzy i kasia chyba podobnie. a ty sie kuruj bo teraz
      latwo o jakies paskudztwo!
      • pamietka Re: do kasi-pamietka 11.10.04, 11:37
        Oj Ewciu... ja to już chciałabym żeby był czwartek i żeby nie było @ ...
    • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 11.10.04, 15:38
      kasia jak samopoczucie??? jak dzis dzien uplywa? u mnie bez zmiansad ale czuje
      ze sie nie udalo...
      • pamietka Re: do kasi-pamietka 11.10.04, 15:50
        u mnie kiepsko - pisałam na starających się sad o tym duphastonie i moich
        nerwach - wkurzona jestem strasznie. Jak się okaże,że dostanę @ to chyba
        zamorduję moją lekarkę.
        W skrócie to poczytałam na forum o duphastonie i sie załamałam. Płakać mi się
        chce - jak najszybciej chciałabym pojechac do domu (na szczęście tylko jeszcze
        godzina) i położyć się do łóżka.
        Niestety tez mi sie wydaje,że nic z tego sad
      • pamietka Re: do kasi-pamietka 11.10.04, 15:51
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=16585042
        to link do tego wątku i jak tu się nie załamać
        • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 11.10.04, 15:56
          faktycznie paranoja!!! i co tu robic w takim momencie szukac nastepnego 4
          lekarza? nie wiem co ci doradzic ale pewnie bym jednak poszla do innego tylko
          latwo powiedziec prawda?
          ale nie zalamuj sie bedzie dobrze...
          • pamietka Re: do kasi-pamietka 11.10.04, 16:16
            Staram się smile ale trudno tym bardziej,że ten pierwszy to jeden z autorytetów ze
            Starynkiewicza, a ta obecna - na białej liście i polecana przez wszystkich.
            Pójde do niej w ten czwartek i jesli jakoś nie zareaguje to będę szukała dalej.
            Aha,obracam się w Centrum Medycznym LIM...
            • pamietka Re: do kasi-pamietka 12.10.04, 09:20
              Cześć Ewciu,
              i jak tam? jest @?
              u mnie na szczeście nie, co przedłuża mi nadzieje smile dziś kupię test i jeśli
              nie bedzie jutro @ to rano go zrobię
    • magdulka26 Re: do kasi-pamietka 12.10.04, 10:08
      Czyli jutro testujesz tak ? Ja to sie tak boję testować w tym cyklu że szok,mam
      takie dziwne przreczucia że zobaczę I kreskę.Ale Wam życzę pięknych
      kreseczek.Pozdrawiam Magda.

• pamietka Re: do kasi-pamietka 12.10.04, 10:10
        Jeśli nie przyjdzie @ to tak smile dlatego jak opętana biegam do toalety
        sprawdzać... ale niestety czuję się jak przed @, więc ...
    • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 12.10.04, 10:50
      CZESC!
      u mnie tez na razie nie pojawia sie @ ale tak sobie pomyslalam ze w tym cyklu
      owu mialam w 15 dniu wiec i moze caly cykl wydluzy mi sie o jakies 2 dni , nie
      wiem czy nalezy tak myslec. jakos mysl o tym ze jestem w ciazy nie przemawia do
      mnie. jesli chodzi o jakiekolwiek objawy to ciut bola mnie piersi i ciut
      pobolewa brzucho wiec normalne objawy @.a z ta tem to juz nie wiem co
      myslec:wiem ze nie powinno sie brac pod uwage wynikow z wieczora ale dlaczego
      wieczorem jest 37,2 a rano 36,8??? az taka roznica? ale ja testu raczej nie
      bede robila chyba ze do piatku nie pojawi sie @.dam rade wytrzymacsmilety kasiu
      mialas wczesniej owu ode mnie wiec w zasadzie mozesz tescik zrobicsmile napisz mi
      czy zdecydowalas sie zrobic na 100% i informuj!
      • pamietka Re: do kasi-pamietka 12.10.04, 11:07
        A więc tak smile jesli jutro nie bedzie @ to we czwrtek rano robie test, bo ide do
        lekarza we czwartek
    • ewkaczo Re: do kasi-pamietka 12.10.04, 10:52
      magdulka a ty zbieraj sily smile)) beda ci potrzebne....
      • pamietka Re: do kasi-pamietka 12.10.04, 11:10
        Ale czuję zbliżający się @ więc raczej z testu nici sad
        • magdulka26 Re: do kasi-pamietka 12.10.04, 11:25
          Ewka tak już jest z tą tempką ze wieczorem jest zawyzona.Ja pamiętam jak parę
          cykli wstecz byłam szczęśliwa bo mierzyłam tem wieczorkiem i była ponad 37
          stopni.Dopiero jak mi koleżanka wylała kubeł zimniej wody na głowę i wyjąsniła
          że ta wieczorna fałszuje i zawyża to odpuściałąm sobie pomiarysmileTa mierzona
          rano daje nam dobry pomiar.
          Nadal mam katar ,gardło przestało boleć smile)).Wiecie ja też czuję ze w tym cyklu
          nic z tego nie będzie ,podobno to się czuje a ja nic nie czuje.Jedynie co czuje
          to to ze wielkie gucio z ciązy !!!!.Nadal trzymam za Was obie kciuki i żeby
          ten @-szon nie przyszedł do żadej z nas smile))))

• pamietka Re: do kasi-pamietka 12.10.04, 11:42
            dzięki za te kcuki smile
            ale ja mam podobnie jak Ty - nie czuję się jakoś specjalnie, więc pewnie nici z
            tego sad
          • pszczolka2 Re: do magdulki!!! 12.10.04, 12:06
            Magdulko, jak możesz obrażać "gucia" Ja pszczółka "maja" a Ty gucia wciągasz do
            swojej dyskusji, no wiesz co... Pozdrawiam Cię, buziaczki pasmile
            • magdulka26 Re: do magdulki!!! 12.10.04, 12:23
              Cha cha ja gucia bardzo lubie i wcale go nie obrażam smile))jakoś wkradł mi sie do
              tekstu chi chi.Ja też Cię pozdrawiam cieplutko.

• ewkaczo Re: do kasi-pamietka 12.10.04, 14:41
      CO TAM DZIEWCZYNKI?
      jak uplywa dzien?u mnie w pracy nudy tylko mysle co tu zjescsmilezadnych objawow
      @ czy ciazy..... caly czas cisza....
      • pamietka Re: do kasi-pamietka 12.10.04, 14:56
        A ja czuje się jak przed okresem sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka