Dodaj do ulubionych

Bartatina albo El-jot

22.10.06, 09:56
Jak poznam odpowiedź na pytanie
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=50747157 co lepsze wahacze,
paski czy amortyzator, to łatwiej będzie mi wybrac konkretny model.

Mój wybór padł na Bartatinę i El-jota. Nie mam możliwości sprawdzenia
poszczególnych modeli, mam leżeć - ciąża zagrożona, mogę polegać tylko na
opiniach doświadczonych.

Na moje warunki, opisane w linku wyżej chcę kupić wózek niedrogi ale nowy, by
wiosną przesiąść sie do porządnej już spacerówki.
Obserwuj wątek
    • gabsosa Re: Bartatina albo El-jot 22.10.06, 10:11
      No tak, nie dokończyłam myśli.

Chciałabym porównać:
      -bezawaryjność
      -zależy mi na objętościowo dużym koszu
      -solidniejszych kołach(pompowane) i lepszym zawieszeniu

Kupię samą gondolę, bez spacerówki.
    • gabsosa Re: Bartatina albo El-jot 24.10.06, 08:10
      UP

Gabsosa a to moja sygnaturka:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=50730613&a=50730613
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=50748271&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=50730613&a=50730613
    • bach28 Re: Bartatina albo El-jot 24.10.06, 10:38
      ja mam termin na styczeń :)
      niestety El jota nie widziałam nie macałam :)) wiec się nie wypowiadam
      Bartatina bardzo przyzwoity wózek jak na tą cene:) dosc spora gondolka bardzo
      mięciutki w prowadzeniu z tego co nam polecali w sklepie to paski jednak lepsze
      rozwiazanie (podobno wachacze mają dośc sztywne)bogata kolorystyka mozna wybrac
      coś ładnego no i waga tez nie jest powalająca :))
      to był mój typ niestety nie moge sie na niego zdecydować bo nie zmiesci się do
      mojego bagaznika :(
      • aga0107 Re: Bartatina albo El-jot 25.10.06, 11:13
        Ja wybrałam El-Jot Capri ale w wersji tylko głębokiej - fakt czekam na niego
        miesiąc od momentu zamówienia ale jak narazie spełnił wszystkie moje wymagania.
        Tzn. Duże i pompowane koła - rodzę w styczniu, lekka waga - mieszkam na 3
        piętrze bez windy, możliwość przenoszenia gondolki w formie nosidła.
        A po wykorzystaniu wózka głębokiego zakupimy fajną spacerówkę, ponieważ jeszcze
        nie spotkałam spacerówki z wózka wielofunkcyjnego która by mi spodobała.
        Aha i mieszkając w Pruszkowie jechałam aby go obejrzeć aż do Płońska - po
        napisaniu maila do producenta o najbliższą możliwość zobaczenia go "na żywo" a
        sklepom internetowym nie wierzę i przed zakupem muszę towar zobaczyć.
    • slonko771 Ja mam bartatine , na paskach 25.10.06, 22:06
      i jestem bardzo zadowolona , zastanow sie tez nad spacerówką róznica w cenie
      przynajmej jak ja sie dowiadywałam niewielka, bedziesz miała solidna na wertepy
      a , zainwestuj w jakąs leciutka na zakupy, tudziez inne wypady
      • mysz1978 Re: Ja mam bartatine , na paskach 03.12.06, 20:33
        Widzialam wczoraj w sklepie babke ktora prowadzila przed soba wozek firmy el-jot
        Capri Plus i musze powiedziec ze wywarl na mnie bardzo dobre wrazenie :) Jak
        bede miala chwilke to podjade do sklepu go obejrzec z bliska i sprawdzic czy
        faktycznie wazy tylko 10kg :) Przy porownaniu z innymi wozkami wazacymi w wersji
        z gondola 14kg to naprawde nieduzo :))))
        ----
    • aga0107 Re: Bartatina albo El-jot 04.12.06, 11:00
      dziewczyny ja tydzień temu odebrałam ze sklepu El-Jot Capri (bo Capri plus to
      gondola+spacerówka) i nie ma dnie żebym nim nie pojezdziła na razie po
      mieszkaniu - -bo dzidziuś urodzi się w styczniu.
      Strasznie mi się podoba, jest lekki, ma duże pompowane koła, odpinaną
      gondolkę - co dla nas było bardzo ważne (mieszkamy na 3 piętrze bez windy a ja
      mam 150 cm wzrostu i jestem drobną osóbką)
      Zobaczymy jak sprawdzi się w terenie ale jestem jak najlepszej myśli.
      PS. Jak narazie to nasz kocur sypia w koszu na zakupy.
      • mysz1978 Re: Bartatina albo El-jot 04.12.06, 22:16
        aga - a jakis kolor kupilas??? Kurcze - coraz bardziej sie napalam na ten wozek
        ze wzgledu na jego wage :)))) Szkoda ze nie ma tych kol skretnych, ale skoro
        wazy mniej niz inne to moze nie bedzie nim jakos trudno manewrowac...
        • aga0107 Re: Bartatina albo El-jot 05.12.06, 09:38
          Jest on 3-kolorowy.
          spód ma grafitowy a reszta jest "przemieszaniem" jasnej zieleni z takim
          średnim jej odcieniem. ciężko to opisać bo kolory w fajny sposób się mieszają.
          Jak wejdziesz na stronę producenta (www.el-jot.com.pl) i w kolorystykę to jest
          tam zestaw "el-13" to właśnie ten tylko zamiast tej najciemniejszej zieleni
          mamy grafit(chociaż w słońcu wygląda na ciemny granat) - żeby pasował do
          stelaża, który jest czarny.
          Nie wiem jak to zrobić ale mogłabym przesłać Ci zdjęcia ale to już nie na forum
          się robi tylko jakoiś inaczej.
          aha, co do manewrów - to mi się nim (na razie tylko po mnieszkaniu) manewruje
          bez żadnego problemu.
          Plusem jest jeszcze regulacja wys. rączki
          • mysz1978 Re: Bartatina albo El-jot 05.12.06, 18:04
            dzieki aga - ale cos mi tu nie gra bo pisze ze wozek wazy 14kg (w wersji
            glebokiej) a w wersji spacerowej 12kg.
            To po co na innych stronach sklepow internetowych pisza ze wozek wazy 10kg??? A
            tak sie nastawilam na ta wage... :(
            • aga0107 Re: Bartatina albo El-jot 05.12.06, 20:57
              przyznam szczerze, że nie ważyłam go - bo nie mama takiej możliwości, ale wierz
              mi "miałam w reku" bardzo wiele wózków - i tych bardzo drogich i tańszych - i
              ten wydaje się być najlżejszy. zresztą gdybym wcześniej nie sprawdzila jego
              wagi i możliwości (wygody) jego prowadzenia nie jechałabym raz by go obejrzeć i
              drugi po jego odbiór z Pruszkowa do Płońska - ponieważ zakupy w internecie nie
              są dla mnie pewne.
    • adrianna_roman Re: Bartatina albo El-jot 06.12.06, 13:28
      Napiszcie, proszę, ile mniej więcej zapłaciłyście za eljota Capri i gdzie
      kupowałyście swoje wózki. Od dłuższego czasu szukam głębokiego wózka bez
      spacerówki, ale nie mogę nic ciekawego znależć. Będę wdzięczna za pomoc.
      • aga0107 Re: Bartatina albo El-jot 06.12.06, 16:28
        Jak już wcześniej pisałam musiałam jechać z Pruszkowa do Płońska, ponieważ w
        mojej okolicy nie mogłam go obejrzeć a zakup przez internet nie wchodził w
        rachubę - najpierw muszę coś obejrzeć i "pomacać" aby kupić.
        Napisz na adres mailow-y producenta (ja tak zrobiłam) lub zadzwoń i zapytaj
        gdzie najbliżej możesz "zbadać" wózek.
        Ja zapłaciłam 629 zł.
        Adres producenta to: www.el-jot.com.pl
        A swoją drogą to zastanawiam się dlaczego mają tak słabo rozwiniętą sieć
        sprzedaży?
        • adrianna_roman Re: Bartatina albo El-jot 06.12.06, 20:48
          Dziękuję za szybką odpowiedź. A czy masz może możliwość pokazania nam zdjęcia
          swojego wózka, bo przyznam się, że nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak on
          może wyglądać - próbki na stronie producenta niewiele pomagają :-)
          • aga0107 Re: Bartatina albo El-jot 06.12.06, 22:13
            NIe wiem czy można tak na forum ogólnym - żeby nie było to odebrane jako
            reklama. aha i muszę najpierw pomęczyć męża żeby to zrobił za mnie bo szczerze
            mówiąc to nie wiem jak do tego się zabrać.
            • kostruszka Re: Bartatina albo El-jot 07.12.06, 12:09
              Ja zamówiłam w necie El - jota Capri Plus i muszę przyznać, że entuzjastyczna
              ocena Agi miała na mój wybór duzy wpływ, tym bardziej, ze nie miałam mozliwości
              zobaczenia wózka w realu...(ale ze mnie ryzykantka ;). Mam nadzieję, że będę
              zadowolona, bo cena jest bardzo przystępna - skorzystałam z róznych proocji i
              cena wózka (gondola i spacer). to tylko 714 zł. Pozdrówka. kostruszka
            • adrianna_roman Re: Bartatina albo El-jot 07.12.06, 13:25

Byłabym wdzięczna za zdjęcia. Jak już uda ci się namówić męża, to poproszę na
              maila gazetowego. Co prawda mam czas do stycznia, ale wózek chciałabym mieć już
              w domu, bo boję się, że mąż nie załatwi tej sprawy jak trzeba ( czyli po
              mojemu ;-))
    • smietla Re: Bartatina albo El-jot 24.01.07, 23:27
      Używam teraz (przy drugim dziecku) el-jota. Ma rewelacyjne zawieszenie na
      skórzanych paskach. Jest idealny. drugi plus to to, że ma dużą gondolę. Moja
      Córcia ma niespełna 6 mies. i jeszcze spokojnie się w niej mieści.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka